NoName je napisao/la:Po meni treba da ostane jer je od Rumunije naovamo prisutan pozitivan trend. Sa Portugalom nije moglo bolje, to je ekipa koja nam ne leži i nikada ležati neće jer su prebrzi za nas.
Ako već Sušić odluči da ode, ja vidim dvije opcije: Ili Vlado Jagodić, koji radi sjajan posao sa mladom reprezentacijom ili Sergej Barbarez, koji je ovoj reprezentaciji dao jako puno i zalužio je šansu. O Vahi, Bajeviću i slično ne treba ni pričati jer od toga nema ništa.
Ja nisam za Barbareza, mislim da nema smisla davati nekom sansu ko je bez trenerskog iskustva...nama treba trener koji ce od ovih nasih igraca napraviti tim i taktiku da ostvarimo plasman na SP, grupa nije lahka u kojoj cemo igrati, tu su neugodni Grci a i Slovaci, Litvanija i Latvija znaju isto biti neugodne i znaju zakomplikovati ako ih se ne shvati ozbiljno, uostalom kad je jedna Estonija izborila baraz zasto nebi i ove dvije izborile...mi moramo u svaku kvalifikacionu utakmicu ulazit kao da je zadnja utakmica i ko da je upitanju baraz, mi smo kiksali protiv albanije i rumunije u gostima u proslom ciklusu i tesko je bilo ocekivat nesto protiv francuza, ta dva boda su nam falila da odemo na prvenstvo...sto se tice portugala, po meni to je ekipa koja nam nikako ne lezi jer igraju brz fudbal, jaki su tehnicki, mislim da je realno bilo da ne prodjemo, kao drugo morali smo dobiti kod kuce ako smo nesto ocekivali, zato je onaj promasaj ibisevica veliki promasaj, ljudi su nas nadigrali, pa niko nije ocekivao od nas da budu tako jaki na terenu, svi smo ocekivali da se nesh moze desiti ako ih ne krene, ali njima je krenulo i dobili su nas ubjedljivo...sad dal je ovo igra uefe pa smo opet dobili portugalce, jer sam citao na nekom hrvatskom portalu da je neki forumas pola sata prije izvlacenja znao sve parove i naveo ih je tacno po redu kako su izvuceni, drugo sudija je sjeckao nase napade kada smo i mogli nesto uraditi, nelogicne je odluke donosio, jedva cekao da iskljuci Lulica itd, nemamo mi taj rejting da nesto ocekujemo vise od toga...mislim da zbog toga trebamo u naredni ciklus krenut skroz ozbiljno i ne ispustat bodove, pa bolje stisnut u kvalifikacijama nego naletiti na neku velesilu u barazu, mi da smo dobili bilo kojeg drugog protivnika imali bi realne sanse ali protiv portugala nije islo, ljudi su jaci, skuplji itd...zasto ne osvojiti u narednom ciklusu 26 bodova i direktno otici,sest pobjeda protiv latvije litvanije i lihtenstajna, domace pobjede protiv slovaka i grka te ne izgubit u gostima kod ovih zadnjih...mislim da selektor Pape dobro vodio repku i treba mu dat sansu, nema smisla mijenjati, pa i Baka je isto dobio drugu priliku kad je napravio neki tim, portugalci su nas podcijenili u proslom barazu pa smo igrali bolje a u ovom su sve apsolutno sve uradili da nas dobiju, zato ne treba nikog osudjivati zbog toga, mora se uciti na greskama i ne gubiti bezze bodove u kvalifikacijama kao sto nam se uvijek desi...zar nije lakse ne izgubit dvije tekme protiv grcke i slovacke nego cekat nekog u barazu pa da opet ostanemo kratkih rukava....