UPS je napisao/la:avlami97 je napisao/la:S obzirom da sam ja svojim osvrtom na utakmicu Sarajevo-Zvijezda 3:2, pokrenuo ovu diskusiju oko ofsajda, iako mi to nije bila namjera, jer sam samo htio reći da je pomoćni sudija bio kriminalan i da su izvještaji sa BHT sporta veoma loši i u većini slučajeva služe da se domaćin prikaže u što boljem svjetlu.
Pomoćni sudija je napravio niz grešaka, ali nije pogriješio kod ofsajda kada je Zvijezda dala gol, iako sam nakon gledanja utakmice na RTV Vogošći to rekao.
Ofsajd je bio, jer je igrač Zvijezde koji je postigao gol, u trenutku udarca na gol drugog igrača Zvijezde bio u ofsajdu, a lopta se odbila iza golmana i on se aktivirao.
Ofsajd je bio zato što je igrač koji je postigao gol, svojom ofsajd pozicijom stekao određenu prednost, iako lopta nije bila njemu upućena.
Bez obzira na sve, pored onakvog pomoćnog sudije, Zvijezda vas jednostavno nije mogla dobiti.
E vidis majstore. Lijepo je to sto si priznao da si pogrijesio, svaka cast
Ali ova zadnja recenica je ono sto krasi ogromnu vecinu navijaca zeljeznicara i vi protiv toga jednosatvno ne mozete.
Znaci iako priznas da je halabuka dignuta bez razloga, ti opet zavrsavas sa recenicom koja produzuje neku smutnju... Ali nisi jedini. Evo ima ih koji uprkos objasnjenju i slici imaju svoje 'vidjenje'?! Oni jednostavno ne mogu preci preko svoje mrznje, zavisti, kompleksa ili cega vec....
Dzaba sve.... tu nema lijeka
Utakmicu sam gledao na Vogošći od 25. minute i vodstva Zvijezde i nadalje. Ti dobro znaš da na Vogošći nema usporeni snimak, osim kada se postigne gol, pa ni tada uvijek. Post sam napisao prije BHT Sporta, tako da nisam bio u mogućnosti tačno vidjeti je li ili nije ofsajd, ali nakon svih odluka pomoćnog sudije sa istoka bilo mi je normalno da je i u toj situaciji svirao u korist Sarajeva.
Ovdje niko ne postavlja faul za Sarajevo, koji je mahao pomoćnik, a iz kojeg ste smanjili na 1:2 ni još par situacija kada je sviran ofsajd, a nije ga bilo. Sve isti pomoćnik.
Izvještaj BHT Sporta to ne pokazuje, kao što ne pokazuje ni izjavu Jovića, u kojem Jović govori , kako je pomoćnik "zabavljao publiku".
Znači halabuka nije bezvezna, a na kraju krajeva slično suđenje ste imali i protiv Borca u KUPu.
Da se ovo suđenje Vama dogodilo, Vi bi odmah Saopštenje za javnost izdali, kao što i činite. Kada je voda (suđenje) na Vašoj strani, od Saopštenja ni traga ni glasa.
Halabuku nisam digao bezveze, kako govoriš
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".