FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
http://www.nogometni-magazin.com/zaledje.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Pošto se nekima mora nacrtati evo neka nauče šta je to ofsajd.
Zadnja slika se može primjeniti na situaciju sa utakmice Sarajevo - Zvijezda, kada je sudija ispravno dosudio ofsajd.
Zadnja slika se može primjeniti na situaciju sa utakmice Sarajevo - Zvijezda, kada je sudija ispravno dosudio ofsajd.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Široki Brijeg: Navijačima Sarajeva 3 godine i 11 mjeseci zatvorabordobijeli je napisao/la:kakvu su presudu donijeli nisam u tokubagrcavi je napisao/la:SLOBODA NAVIJAČIMA !
Općinski sud u Širokom Brijegu izrekao je presudu jedanaesterici navijača FK Sarajevo koji su optuženi za učestvovanje u neredima 4. oktobra 2009. ispred stadiona Pecara, prije utakmice Široki Brijeg - Sarajevo.
Piše: N. Jamaković
Foto: Arhiv
Sud je oslobodio optužbi Faruka Džanku, dok je preostaloj desetorici navijača izrekao kazne od tri do deset mjeseci zatvora, odnosno ukupno tri godine i 11 mjeseci zatvora.
Edin Turkić i Adis Ahmetagić su kažnjeni s po četiri mjeseca zatvora, Edis Memić, Muhamed Grbo, Zlatan Gačić, Vedad Zubetljak i Mirza Šiljković s po tri, Aldin Popara s pet, Mirza Sokolović s deset i Zlatan Husić s devet mjeseci zatvora.
Kazne su im izrečene zbog učešća u grupi koja je činila krivična djela, potvrdio je za Sarajevo-x.com Nermin Dizdar, advokat Zlatana Gačića. On je kazao da će se u ime svog klijenta žaliti na presudu Kantonalnom sudu u Širokom Brijegu te da ne sumnja da će isto učiniti i ostali advokati.
"Ja sad govorim u ime svog klijenta Gačića. Šokiran sam presudom jer u sudskom spisu nije bilo nijednog dokaza da je moj branjenik uopće toga dana bio u Širokom Brijegu, a kamoli u nekoj grupi koja je činila krivična djela. Iz obrazloženja presude moglo se shvatiti da je Sud kao dokaz uzeo u obzir fotografije koje su pribavljene na nezakonit način. Naime, one su pribavljene tokom saslušanja ovih momaka u Sarajevu bez prisustva advokata. Stoga ću ja uložiti žalbu na presudu", kazao je Dizdar.
On je dodao da činjenice i dokazi ne odgovaraju tvrdnjama tužioca, zbog čega je Sud izmijenio činjenični opis optužnice. Ta izmjena se, kaže Dizdar, ogleda u tome što je potpuno izbrisan navod da su optuženi u Široki Brijeg došli sa unaprijed pripremljenim kamenim kockama i željeznim šipkama. "Ako Kantonalni sud u Širokom Brijegu ne poništi ovu presudu, sljedeća instanca je Ustavni sud BiH", rekao je naš sagovornik.
Zbog navijačkih nereda u Širokom Brijegu vodi se više odvojenih postupaka. Za ubistvo navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića optužen je Oliver Knezović koji je u bijegu u Hrvatskoj. Postupak se vodi i protiv sudskih policajaca Kantonalnog suda u Širokom Brijegu koje se tereti za Knezovićevo oslobađanje te protiv jednog navijača Širokoga Brijega
A.C.A.B.
DRUG NEBI TI PUNCA
Sramnu......FUJbordobijeli je napisao/la:kakvu su presudu donijeli nisam u tokubagrcavi je napisao/la:SLOBODA NAVIJAČIMA !
-
bordobijeli
- Kontakt:
brate bruka fuj ubica se seta po zagrebu a oni nas osudjuju.PRAVDA ZA HORDE ZLA ISTINA ZA VEDRANAbagrcavi je napisao/la:Široki Brijeg: Navijačima Sarajeva 3 godine i 11 mjeseci zatvorabordobijeli je napisao/la:kakvu su presudu donijeli nisam u tokubagrcavi je napisao/la:SLOBODA NAVIJAČIMA !
Općinski sud u Širokom Brijegu izrekao je presudu jedanaesterici navijača FK Sarajevo koji su optuženi za učestvovanje u neredima 4. oktobra 2009. ispred stadiona Pecara, prije utakmice Široki Brijeg - Sarajevo.
Piše: N. Jamaković
Sud je oslobodio optužbi Faruka Džanku, dok je preostaloj desetorici navijača izrekao kazne od tri do deset mjeseci zatvora, odnosno ukupno tri godine i 11 mjeseci zatvora.
Edin Turkić i Adis Ahmetagić su kažnjeni s po četiri mjeseca zatvora, Edis Memić, Muhamed Grbo, Zlatan Gačić, Vedad Zubetljak i Mirza Šiljković s po tri, Aldin Popara s pet, Mirza Sokolović s deset i Zlatan Husić s devet mjeseci zatvora.
Kazne su im izrečene zbog učešća u grupi koja je činila krivična djela, potvrdio je za Sarajevo-x.com Nermin Dizdar, advokat Zlatana Gačića. On je kazao da će se u ime svog klijenta žaliti na presudu Kantonalnom sudu u Širokom Brijegu te da ne sumnja da će isto učiniti i ostali advokati.
"Ja sad govorim u ime svog klijenta Gačića. Šokiran sam presudom jer u sudskom spisu nije bilo nijednog dokaza da je moj branjenik uopće toga dana bio u Širokom Brijegu, a kamoli u nekoj grupi koja je činila krivična djela. Iz obrazloženja presude moglo se shvatiti da je Sud kao dokaz uzeo u obzir fotografije koje su pribavljene na nezakonit način. Naime, one su pribavljene tokom saslušanja ovih momaka u Sarajevu bez prisustva advokata. Stoga ću ja uložiti žalbu na presudu", kazao je Dizdar.
On je dodao da činjenice i dokazi ne odgovaraju tvrdnjama tužioca, zbog čega je Sud izmijenio činjenični opis optužnice. Ta izmjena se, kaže Dizdar, ogleda u tome što je potpuno izbrisan navod da su optuženi u Široki Brijeg došli sa unaprijed pripremljenim kamenim kockama i željeznim šipkama. "Ako Kantonalni sud u Širokom Brijegu ne poništi ovu presudu, sljedeća instanca je Ustavni sud BiH", rekao je naš sagovornik.
Zbog navijačkih nereda u Širokom Brijegu vodi se više odvojenih postupaka. Za ubistvo navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića optužen je Oliver Knezović koji je u bijegu u Hrvatskoj. Postupak se vodi i protiv sudskih policajaca Kantonalnog suda u Širokom Brijegu koje se tereti za Knezovićevo oslobađanje te protiv jednog navijača Širokoga Brijega
A.C.A.B.
-
Necromacer
- Kontakt:
Šta drugo očekivati od provincijskog Suda u Širokom? Ovo im je najveći slučaj u "povijesti". To će na Kantonalnom biti potvrđeno, a onda će Vrhovni Sud Federacije da popišmani tu presudu. 
- molotovljev
avlami pises nebuloze,zadnja slika je potpuno drugacija od one sa susreta na Kosevu,pogledaj pazljivo...avlami97 je napisao/la:http://www.nogometni-magazin.com/zaledje.shtml
gdje stoji "crveni"igrac(lijevo),znaci stoji u najmanju ruku u liniji ako cak nije blizi golmanu od "zutog"
igraca (desno)koji puca prema golu,nakon cega se lopta odbija do "zutog"igraca (lijevo)koji je naravno u ofsajdu.
a da je kojim slucajem "crveni" igrac(lijevo)u liniji sa "crvenim" igracem(desno)tj.da su "zuti" igraci blizi
golmanu od "crvenih"..u tom slucaju nije ofsajd....kontas?
ps.pogledaj pazljivo
F.K.SARAJEVO
e ovako ja sam iz zenice sjecatel se vi da je sarajevo pobijedilo celika 3-0 na kosevu samo da bi obezbjedili sirokom evropu jelic vam platio da pobijedite jel se sjecate toga prosle godine zeljo celik kup zeljo preko lige ide u evropu sigurno i on isto odigra za siroki brijeg i odu u evropu eh sve dok smo MI takvi mezit ce nas gdje god stignu sve dok nase utakmice budu se igrale kao visokog rizika mislim na zelju sarajevo celik slobodu i velez ne budemo se gotivili kao braca bez tuce i kamenjanja uvijek cemo bit ponizeni od strane ovih klubova kao sto su siroki zrinski borac i predlazem da se napravi sastanak navijaca velike petorke koja je igrala u bivsoj jugi i da se javno progovori jbt torcida kad nesto kaze igracima hajduka i upravi nema te guzice koja ce to smjet napravit vidjeli ste utakmica zeljo-hajduk ne smije se odigrat i to je gotovo sad ako cete vi glumit metropolu opet mislim na manijake i horde i odvajat se od ostali klubova sa bosnjackim predznako i ako vam je u interesu da i dalje sarajevo igra za siroki brijeg i zeljo onda stvarno neznam

ja stvarno ne znam zasto nasjedate na provokacije na forumu od strane balavaca tipa ovog "ajvardedo" to je vjerovatno balo od 12 godina tako da ovdje necemo nista rijesiti!! polako ima Boga ! MOMCI IZDRZITE PRAVDA ZA HORDE ZLA
- mačak u čizmama
- Kontakt:

Momenat kada Hamzić gura loptu prema golu a do koje kasnije dolazi Delić i daje gol, tako da nema govora o ofsajdu
e koji si ti truhljoaleksandar_veliki je napisao/la:Adnan 1986, rokyy trajno odstranjeni sa foruma, theprodigy mjesec dana, alibi sedam dana zbog prijetnji, Rosas sedam zbog mijesanja u rad administracijeu toku je ciscenje, bice banana.
@ aleksandar_veliki
Aco znam daje tvoje pravo da brises neprikladne postove i banujes provokatore ali majke ti recimi zasto obrisa moj post i sta je to u njemu lose,neistinito ili provokativno.Zar je zabrenjeno kritikovati besmislenu i jednostranu odluku suda(koji je kaznio samo jednu stranu) na normalan nacin.
Aco znam daje tvoje pravo da brises neprikladne postove i banujes provokatore ali majke ti recimi zasto obrisa moj post i sta je to u njemu lose,neistinito ili provokativno.Zar je zabrenjeno kritikovati besmislenu i jednostranu odluku suda(koji je kaznio samo jednu stranu) na normalan nacin.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Pa jesi ti normalan jarane..jesmo li to mi trebali pustiti da vi uzmete KUP...nekontas li da se mozda u tom finalu za trofej igralo..a s druge strane,vase lizanje sa Lesinarima i aminovanje njihovoj tituli,pa vase ponasanje prije i na samom finalu..a tek izjave vrlog vam strucnjaka IbrakovicaSAUDIN23 je napisao/la:e ovako ja sam iz zenice sjecatel se vi da je sarajevo pobijedilo celika 3-0 na kosevu samo da bi obezbjedili sirokom evropu jelic vam platio da pobijedite jel se sjecate toga prosle godine zeljo celik kup zeljo preko lige ide u evropu sigurno i on isto odigra za siroki brijeg i odu u evropu eh sve dok smo MI takvi mezit ce nas gdje god stignu sve dok nase utakmice budu se igrale kao visokog rizika mislim na zelju sarajevo celik slobodu i velez ne budemo se gotivili kao braca bez tuce i kamenjanja uvijek cemo bit ponizeni od strane ovih klubova kao sto su siroki zrinski borac i predlazem da se napravi sastanak navijaca velike petorke koja je igrala u bivsoj jugi i da se javno progovori jbt torcida kad nesto kaze igracima hajduka i upravi nema te guzice koja ce to smjet napravit vidjeli ste utakmica zeljo-hajduk ne smije se odigrat i to je gotovo sad ako cete vi glumit metropolu opet mislim na manijake i horde i odvajat se od ostali klubova sa bosnjackim predznako i ako vam je u interesu da i dalje sarajevo igra za siroki brijeg i zeljo onda stvarno neznam![]()
![]()
Jači od ratova,režima i partija...FK ŽELJEZNIČAR
Ma znam jarane da je sportska tema i da pricamo o fudbalu ali brate i navijaci su sastavni dio toga a sud je kaznio nase komsije,prijatelje i sportske rivale iz druge navijacke skupine( a skripare nista) pa mislim da je normala da o tome pisemo,ali ako ti to ne dozvoljvas neka si mi ziv i zdrav.Pozdrav komsijama i istrajte u ganjanju pravde i istine.aleksandar_veliki je napisao/la:Na sportskom forumu da. Nadam se da razumijes. Dakle, vidio sam da u tvom postu nije bilo vrijedjanja, no ovdje pisemo o fudbalu, a ne o odlukama suda.dino lj je napisao/la:@ aleksandar_veliki
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
adoni je napisao/la:Pa jesi ti normalan jarane..jesmo li to mi trebali pustiti da vi uzmete KUP...nekontas li da se mozda u tom finalu za trofej igralo..otkad se to fudbal igra da bi se nekog za'ebalo,nekom sta nastelilo a ne zbog trofeja..a s druge strane,vase lizanje sa Lesinarima i aminovanje njihovoj tituli,pa vase ponasanje prije i na samom finalu..a tek izjave vrlog vam strucnjaka IbrakovicaSAUDIN23 je napisao/la:e ovako ja sam iz zenice sjecatel se vi da je sarajevo pobijedilo celika 3-0 na kosevu samo da bi obezbjedili sirokom evropu jelic vam platio da pobijedite jel se sjecate toga prosle godine zeljo celik kup zeljo preko lige ide u evropu sigurno i on isto odigra za siroki brijeg i odu u evropu eh sve dok smo MI takvi mezit ce nas gdje god stignu sve dok nase utakmice budu se igrale kao visokog rizika mislim na zelju sarajevo celik slobodu i velez ne budemo se gotivili kao braca bez tuce i kamenjanja uvijek cemo bit ponizeni od strane ovih klubova kao sto su siroki zrinski borac i predlazem da se napravi sastanak navijaca velike petorke koja je igrala u bivsoj jugi i da se javno progovori jbt torcida kad nesto kaze igracima hajduka i upravi nema te guzice koja ce to smjet napravit vidjeli ste utakmica zeljo-hajduk ne smije se odigrat i to je gotovo sad ako cete vi glumit metropolu opet mislim na manijake i horde i odvajat se od ostali klubova sa bosnjackim predznako i ako vam je u interesu da i dalje sarajevo igra za siroki brijeg i zeljo onda stvarno neznam![]()
![]()
![]()
![]()
Jači od ratova,režima i partija...FK ŽELJEZNIČAR
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
tacno tako, jer je igrac koji je dodao loptu bio ispred ovoga sto je zabio gol, tacnije noga mu je bila ispred, zvijezda je ostecena !!!mačak u čizmama je napisao/la:
Momenat kada Hamzić gura loptu prema golu a do koje kasnije dolazi Delić i daje gol, tako da nema govora o ofsajdu
Za zivot cijeli!
svaka cast, nek negdje drugdje psuju majku i prijete.aleksandar_veliki je napisao/la:Adnan 1986, rokyy trajno odstranjeni sa foruma, theprodigy mjesec dana, alibi i ado-hz sedam dana zbog prijetnji, Rosas i ajvardedo sedam zbog uplitanja u rad administracije, u toku je ciscenje, bice banana.
- SarajlijaTM
a svima im zakuhao ti i onaj sb.trn,pa se povukli na vrijeme i upakovali postove da ih se ne banujemedoje je napisao/la:svaka cast, nek negdje drugdje psuju majku i prijete.aleksandar_veliki je napisao/la:Adnan 1986, rokyy trajno odstranjeni sa foruma, theprodigy mjesec dana, alibi i ado-hz sedam dana zbog prijetnji, Rosas i ajvardedo sedam zbog uplitanja u rad administracije, u toku je ciscenje, bice banana.
nemoras tako ofirno likovati sto si djecu navukao
zar vi niste divovi?sjever je napisao/la:MI SMO HORDE ZLA SA SJEVERA!!!ZASTO MI BRISES POST???
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
- molotovljev
Kada je rijec o ofsajdu,zanimljiv je recimo gol Barcelone u zadnjoj utakmici,gol Puyola...
@aco
mislim da si malo pretjerao sa hladjenjem,treba i ti da razumijes,ok.sve pravila foruma i td.
mogao si ocekivati revolt navijaca Sarajeva nakon...
jednim dijelom i ti si kriv sto je do toga uopste doslo,jer bio su tu live,mogao si upozorenjima i brisanjem
postova dovesti stvari u red,tj mogao si kontrolisati situaciju,a nisi,zasto?
zato sto si bio (ne)namjerno na drugoj temi,tj na temi:Safet Susic da-ne....
ovako si samo,hajde da kazem bez veze...ima tu kvalitetnih forumasa,cije misljenje se cijeni...al hajd....
@aco
mislim da si malo pretjerao sa hladjenjem,treba i ti da razumijes,ok.sve pravila foruma i td.
mogao si ocekivati revolt navijaca Sarajeva nakon...
jednim dijelom i ti si kriv sto je do toga uopste doslo,jer bio su tu live,mogao si upozorenjima i brisanjem
postova dovesti stvari u red,tj mogao si kontrolisati situaciju,a nisi,zasto?
zato sto si bio (ne)namjerno na drugoj temi,tj na temi:Safet Susic da-ne....
ovako si samo,hajde da kazem bez veze...ima tu kvalitetnih forumasa,cije misljenje se cijeni...al hajd....
F.K.SARAJEVO
Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, Hansestadt i 18 gostiju.