Asmir Begović

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Tarik14
Kontakt:

Re: Asmir Begovic-Izgubljen ili postoji nada?

Post Postao/la Tarik14 » 11 avg 2009, 16:54

Bez_komentara je napisao/la:Previse kontradiktornosti s njegove strane.Naprosto onaj audio snimak s radija ne mogu zaboraviti.Htio je jednom guzicom na dvije stolice,malo tamo malo vamo.Ne znam kako ga vole tamo u Kanadi,ali oko domovine nema dvoumljenja,ili volis ili ne.A znam da ga tamo nikad ne bi voljeli kao ovdje,naravno kada bi imao patriotska gledista spram nas.Hladna je Kanada...
Ja zivim u Kanadi tacnije u Torontu. Gledao sam Begovica na SP reprezentacija U-20 koje je bilo u Kanadi u julu 2007 godine. Tada je Kanada ispala u grupskoj fazi i Begovic je dobro branio iako je primio 6 golova. Reprezentacija Kanade je bila u grupi sa Cileo, Austrijom i Kongom. Begovic je odigrao sve tri utakmice ali je protiv Konga dobio crveni karton zato sto je izletio 30 metara van gola i dodirnuo loptu s rukama. Inace ovdje u Kanadi fudbal nije glavni sport tako da nema puno ljudi koji uopste prate fudbalsku reprezentaciju Kanade. Od onih fudbalskih navijaca s kim sam ja uspjeo razgovarati kazu svi da je Begovic odlican golman te da bi trebao da brani za Kanadu. On je dao 5-6 intervjua u novinama gdje je zaista izrazio svoju veliku zelju da brani za Kanadu iako je roden u BIH. Gledao sam ga kako pjeva himnu Kanade tokom Svijetskoj Prvenstva. Ja sam bio na utakmici protiv Austrija koja je bila odigrana u Edmontonu (tamo gdje je Begovic zivio, studirao i zapoceo svoje fudbalsku karijeru u Kanadi). Na toj utakmici sam ponijeo BIH zastavu i Begovic uopste to nije primijetio. Ne zasluzuje da igra za nas i netreba nam jel svakako imamo bolje golmane od njega! :|

Bez_komentara
Kontakt:

Post Postao/la Bez_komentara » 11 avg 2009, 17:06

Tarik14 je napisao/la:
Bez_komentara je napisao/la:Previse kontradiktornosti s njegove strane.Naprosto onaj audio snimak s radija ne mogu zaboraviti.Htio je jednom guzicom na dvije stolice,malo tamo malo vamo.Ne znam kako ga vole tamo u Kanadi,ali oko domovine nema dvoumljenja,ili volis ili ne.A znam da ga tamo nikad ne bi voljeli kao ovdje,naravno kada bi imao patriotska gledista spram nas.Hladna je Kanada...
Ja zivim u Kanadi tacnije u Torontu. Gledao sam Begovica na SP reprezentacija U-20 koje je bilo u Kanadi u julu 2007 godine. Tada je Kanada ispala u grupskoj fazi i Begovic je dobro branio iako je primio 6 golova. Reprezentacija Kanade je bila u grupi sa Cileo, Austrijom i Kongom. Begovic je odigrao sve tri utakmice ali je protiv Konga dobio crveni karton zato sto je izletio 30 metara van gola i dodirnuo loptu s rukama. Inace ovdje u Kanadi fudbal nije glavni sport tako da nema puno ljudi koji uopste prate fudbalsku reprezentaciju Kanade. Od onih fudbalskih navijaca s kim sam ja uspjeo razgovarati kazu svi da je Begovic odlican golman te da bi trebao da brani za Kanadu. On je dao 5-6 intervjua u novinama gdje je zaista izrazio svoju veliku zelju da brani za Kanadu iako je roden u BIH. Gledao sam ga kako pjeva himnu Kanade tokom Svijetskoj Prvenstva. Ja sam bio na utakmici protiv Austrija koja je bila odigrana u Edmontonu (tamo gdje je Begovic zivio, studirao i zapoceo svoje fudbalsku karijeru u Kanadi). Na toj utakmici sam ponijeo BIH zastavu i Begovic uopste to nije primijetio. Ne zasluzuje da igra za nas i netreba nam jel svakako imamo bolje golmane od njega! :|
Ocito je umislio da ima lokalnu slavu,mozda je i ima.Citajuci ovaj tvoj post,obradovala sam se pravo.Tip je zamijenio sportsko drzavljanstvo(po meni los potez) i tako sigurno pokvario misljenje Kanadjana o njemu.Izgubio je njihovo povjerenje,a koliko vidim i ovdje ga ne bendaju ni 5%.A to sve nazor.Nije patriota,lijepo mu u Kanadi bilo,ne kontam stvarno,al hajde.Narod ovdje brzo zaboravlja lose momente kada ih prekriju neki"veliki uspjesi" i rezultati.Ako bude uspjesan ovdje,brzo ce se zaboraviti,jedino ce ostati pokoje zlopamtilo da nas podsjeti na njegove izjave.Zao mi je sto si nosio zastavu,i sto neki ovu zemlju ne vole i stide je se.Pozz do Toronta. :D

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 11 avg 2009, 17:12

Bez_komentara je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:
Ocito je umislio da ima lokalnu slavu,mozda je i ima.Citajuci ovaj tvoj post,obradovala sam se pravo.Tip je zamijenio sportsko drzavljanstvo(po meni los potez) i tako sigurno pokvario misljenje Kanadjana o njemu.Izgubio je njihovo povjerenje,a koliko vidim i ovdje ga ne bendaju ni 5%.A to sve nazor.Nije patriota,lijepo mu u Kanadi bilo,ne kontam stvarno,al hajde.Narod ovdje brzo zaboravlja lose momente kada ih prekriju neki"veliki uspjesi" i rezultati.Ako bude uspjesan ovdje,brzo ce se zaboraviti,jedino ce ostati pokoje zlopamtilo da nas podsjeti na njegove izjave.Zao mi je sto si nosio zastavu,i sto neki ovu zemlju ne vole i stide je se.Pozz do Toronta. :D

To sve spada u nas cudan mentalitet. Brzo zaboravimo lose situacije oko reprezentacije i kada onda dodu posljedice mi se cudimo. Ja sam vec odavno rekao da treba Begovic braniti za Kanadu jel to on ocito zeli samo sto nece to nikad priznati nasim novinarima. Cuo sam raznorazne price o njemu ovdje u Kanadi i mislim da bi bolje bilo da odustanemo od njega. Mi svakako imamo veliki izbor kvalitetnih golmana!

Kenozoik
Kontakt:

Post Postao/la Kenozoik » 11 avg 2009, 17:13

Al sto neki ovdje seru. Dao jednu laznu izjavu nekoj lijevoj kanadskoj radio stanici i odmah je postao javni neprijatelj #1. A to sto je Ciro sve radio dok je bio izbornik Hrvatske - sto je sve pricao o nasoj zemlji i kako je aktivno radio protiv nase reprezentacije - e to nikom nista. Ja imam dojam da mnogi ovdje uopce nemaju pojma sta je sve, npr, Ciro rekao Mariu Stanicu da bi ga nagovorio da igra za Hrvatsku... kako Bosna nikad nije bila zemlja i nikad ni nece biti. Ali hajde, nema veze, hajmo svi jos jednom: CI-RO MAJ-STO-RE! CI-RO MAJ-STO-RE! CI-RO MAJ-STO-RE!

Al eto, Begovic je dvolican jer je lagao Kanadanima i jer vec dvije tri godine nastoji da se pridruzi nasoj reprezentaciji. Boze sacuvaj.

A to da nam ne treba jer imamo dosta kvalitetnih golmana... eto, imamo takav kvalitet da nam je trenutno standardni golman istjeran sa Kipra zbog katastrofalne igre protiv Crnogoraca. Onaj drugi je vise van terena nego na njemu, a jos cetiri godine prelaizi u Galatasaray i Fenerbahce (ma ja :roll:). A za ostale, nisu ni vrijedni spomena... ti bi svi rado otisli na Portsmouth pa i da kose travu.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 11 avg 2009, 17:17

Kenozoik je napisao/la:Al sto neki ovdje seru. Dao jednu laznu izjavu nekoj lijevoj kanadskoj radio stanici i odmah je postao javni neprijatelj #1. A to sto je Ciro sve radio dok je bio izbornik Hrvatske - sto je sve pricao o nasoj zemlji i kako je aktivno radio protiv nase reprezentacije - e to nikom nista. Ja imam dojam da mnogi ovdje uopce nemaju pojma sta je sve, npr, Ciro rekao Mariu Stanicu da bi ga nagovorio da igra za Hrvatsku... kako Bosna nikad nije bila zemlja i nikad ni nece biti. Ali hajde, nema veze, hajmo svi jos jednom: CI-RO MAJ-STO-RE! CI-RO MAJ-STO-RE! CI-RO MAJ-STO-RE!

Al eto, Begovic je dvolican jer je lagao Kanadanima i jer vec dvije tri godine nastoji da se pridruzi nasoj reprezentaciji. Boze sacuvaj.

A to da nam ne treba jer imamo dosta kvalitetnih golmana... eto, imamo takav kvalitet da nam je trenutno standardni golman istjeran sa Kipra zbog katastrofalne igre protiv Crnogoraca. Onaj drugi je vise van terena nego na njemu, a jos cetiri godine prelaizi u Galatasaray i Fenerbahce (ma ja :roll:). A za ostale, nisu ni vrijedni spomena... ti bi svi rado otisli na Portsmouth pa i da kose travu.
1. Ono sto si ti rekao o Ciri je tacno i ja to ponavljam vec mjesecima. Dize se previse velika euforija oko njega. Nije tacno da je to nikom nista.
2. Do dan danas, ja ti to garantujem, niko nebi znao za Supica da se nije Hasagic povredio prije dvomeca protiv Belgije.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 avg 2009, 17:21

Pa ako se ne dokaže sam je sebi upropastio karijeru, jer neće imati pravo više mijenjati sportsko državljanstvo (promijenio ga je iz kanadskog u bosansko). Znači da više nemože nastupati ni za jednu reprezentaciju osim BIH, a i kod nas će se morati pravo dokazati da bi bio br.1 ispred hasagića jer je on ipak naša jedinica.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Bez_komentara
Kontakt:

Post Postao/la Bez_komentara » 11 avg 2009, 17:21

Bosanski mentalitet je jednostavno takav,kad se promijenimo svi iz korijena bit ce ok.Ko se rodio da je narodu ugodio?Nama niko ne valja.Sta se tu moze?
O Ciri i njegovim postupcima svi sve znamo,neki ne daju na njega dok neki ne mogu preci preko nekih stvari.A Mario Stanic i ostala kompanija bosancerosa su u to vrijeme,ratno ili postratno te pozive jedva docekali za izgradnju karijera.Ne vjerujem da im je uopste bilo potrebno ekstremno nagovaranje.

A MR.begovic,i njega je narod vidio u 2 utakmice i ne moze nista da prosudjuje.Bar ovaj u BiH.Trenutno pozicija golmana je deficitarna pa on ulijece.A narod misli da je predobar zato sto je vec u Portsmouthu.Ali kakve fajde kad nikad ne brani.Dokazivanje,dokazivanje i samo dokazivanje ga moze dovesti visoko.Sve najbolje mu zelim.
Ostaje da se vidi.

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 11 avg 2009, 17:48

Ja zivim u Kanadi tacnije u Torontu. Gledao sam Begovica na SP reprezentacija U-20 koje je bilo u Kanadi u julu 2007 godine. Tada je Kanada ispala u grupskoj fazi i Begovic je dobro branio iako je primio 6 golova. Reprezentacija Kanade je bila u grupi sa Cileo, Austrijom i Kongom. Begovic je odigrao sve tri utakmice ali je protiv Konga dobio crveni karton zato sto je izletio 30 metara van gola i dodirnuo loptu s rukama. Inace ovdje u Kanadi fudbal nije glavni sport tako da nema puno ljudi koji uopste prate fudbalsku reprezentaciju Kanade. Od onih fudbalskih navijaca s kim sam ja uspjeo razgovarati kazu svi da je Begovic odlican golman te da bi trebao da brani za Kanadu. On je dao 5-6 intervjua u novinama gdje je zaista izrazio svoju veliku zelju da brani za Kanadu iako je roden u BIH. Gledao sam ga kako pjeva himnu Kanade tokom Svijetskoj Prvenstva. Ja sam bio na utakmici protiv Austrija koja je bila odigrana u Edmontonu (tamo gdje je Begovic zivio, studirao i zapoceo svoje fudbalsku karijeru u Kanadi). Na toj utakmici sam ponijeo BIH zastavu i Begovic uopste to nije primijetio. Ne zasluzuje da igra za nas i netreba nam jel svakako imamo bolje golmane od njega! :|[/quote]

A on je samo gledao gdje si ti i tvoja zastava?? :?:
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 11 avg 2009, 18:14

__EmIr__ je napisao/la:Ja zivim u Kanadi tacnije u Torontu. Gledao sam Begovica na SP reprezentacija U-20 koje je bilo u Kanadi u julu 2007 godine. Tada je Kanada ispala u grupskoj fazi i Begovic je dobro branio iako je primio 6 golova. Reprezentacija Kanade je bila u grupi sa Cileo, Austrijom i Kongom. Begovic je odigrao sve tri utakmice ali je protiv Konga dobio crveni karton zato sto je izletio 30 metara van gola i dodirnuo loptu s rukama. Inace ovdje u Kanadi fudbal nije glavni sport tako da nema puno ljudi koji uopste prate fudbalsku reprezentaciju Kanade. Od onih fudbalskih navijaca s kim sam ja uspjeo razgovarati kazu svi da je Begovic odlican golman te da bi trebao da brani za Kanadu. On je dao 5-6 intervjua u novinama gdje je zaista izrazio svoju veliku zelju da brani za Kanadu iako je roden u BIH. Gledao sam ga kako pjeva himnu Kanade tokom Svijetskoj Prvenstva. Ja sam bio na utakmici protiv Austrija koja je bila odigrana u Edmontonu (tamo gdje je Begovic zivio, studirao i zapoceo svoje fudbalsku karijeru u Kanadi). Na toj utakmici sam ponijeo BIH zastavu i Begovic uopste to nije primijetio. Ne zasluzuje da igra za nas i netreba nam jel svakako imamo bolje golmane od njega! :|
A on je samo gledao gdje si ti i tvoja zastava?? :?:[/quote]

Bio sam dosta blizu njega (15-20 metara) i meni se cinilo kao da namjerno nije htio da gleda u mene. :|

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 12 avg 2009, 00:43

Tarik14 je napisao/la:
__EmIr__ je napisao/la:Ja zivim u Kanadi tacnije u Torontu. Gledao sam Begovica na SP reprezentacija U-20 koje je bilo u Kanadi u julu 2007 godine. Tada je Kanada ispala u grupskoj fazi i Begovic je dobro branio iako je primio 6 golova. Reprezentacija Kanade je bila u grupi sa Cileo, Austrijom i Kongom. Begovic je odigrao sve tri utakmice ali je protiv Konga dobio crveni karton zato sto je izletio 30 metara van gola i dodirnuo loptu s rukama. Inace ovdje u Kanadi fudbal nije glavni sport tako da nema puno ljudi koji uopste prate fudbalsku reprezentaciju Kanade. Od onih fudbalskih navijaca s kim sam ja uspjeo razgovarati kazu svi da je Begovic odlican golman te da bi trebao da brani za Kanadu. On je dao 5-6 intervjua u novinama gdje je zaista izrazio svoju veliku zelju da brani za Kanadu iako je roden u BIH. Gledao sam ga kako pjeva himnu Kanade tokom Svijetskoj Prvenstva. Ja sam bio na utakmici protiv Austrija koja je bila odigrana u Edmontonu (tamo gdje je Begovic zivio, studirao i zapoceo svoje fudbalsku karijeru u Kanadi). Na toj utakmici sam ponijeo BIH zastavu i Begovic uopste to nije primijetio. Ne zasluzuje da igra za nas i netreba nam jel svakako imamo bolje golmane od njega! :|
A on je samo gledao gdje si ti i tvoja zastava?? :?:
Bio sam dosta blizu njega (15-20 metara) i meni se cinilo kao da namjerno nije htio da gleda u mene. :|[/quote]

Pa možda si ružan...haha...Šalim se...Ljudi ne treba vjerovati medijima,djela najbolje govore,a ono što ja znam o njegovim djelima je to da je predao zahtjev za promjenu sportskog državljanstva...Pa zar to nije dovoljno???

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 17 avg 2009, 17:18

Evo ga kaže jedva čeka nastup!!! :)

Vrhpoljac
Kontakt:

Post Postao/la Vrhpoljac » 18 avg 2009, 00:14

Moreli Asmir da sad igra za nasu repku u qualifikacijama za SP??

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 18 avg 2009, 00:29

Vrhpoljac je napisao/la:Moreli Asmir da sad igra za nasu repku u qualifikacijama za SP??
Ako se sve sredi sa ovim papirima oko državljanstva može igrati odmah protiv Armenije i Turske...
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

emir_

Post Postao/la emir_ » 18 avg 2009, 00:40

Tko dobro razumije engleski, primjetiće čak i ismijavanje Ćire, kao naše repke, kada ga voditelj na radiju upita. obojica gotovo kroz smijeh pominju njegovo povezivanje sa reprezentacijom BiH preko njegovog kolege Kranjčara.

Sve u svemu, svi smo mi radi uspjeha zažmurili na mnog stvari, pa ovo za savez, za Ćirine davne izjave, pa sada i za Begovića. Ali isto tako smatram da kada Asmir dođe u Bosnu, stane na gol protiv turaka u zenici aBd, i čuje kako mu skandiramo i navijamo srce mu biti ko Canada :) jer budimo realni, nije rastao ovdje, bio je u Bosni jedanput... samo polako, jesti će on čevape na Čaršji :)
4-IN-A-ROW

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 18 avg 2009, 01:51

Ma govorio je on takoder da jedva ceka da obuce dres reprezentacije Kanade. :roll: Sumljiv je Begovic.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 18 avg 2009, 02:10

Tarik14 je napisao/la:Ma govorio je on takoder da jedva ceka da obuce dres reprezentacije Kanade. :roll: Sumljiv je Begovic.
Pa jasta nego sumnjiv, a mozda laze Kanadjanje i tako kupuje vrijeme za nas...
sumnjivo je i to sto Munib Usanovic sredjuje stvari da Begovic zaigra za nas :mrgreen:
100% sportski i krajnje opušten potpis

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 18 avg 2009, 02:46

RiNo je napisao/la:
Tarik14 je napisao/la:Ma govorio je on takoder da jedva ceka da obuce dres reprezentacije Kanade. :roll: Sumljiv je Begovic.
sumnjivo je i to sto Munib Usanovic sredjuje stvari da Begovic zaigra za nas :mrgreen:
Kao sto sam i prije rekao, posto zivim u Kanadi, vec duze vrijeme pratim Begovic i mogu slobodno reci i ponoviti da on nikad nije pokazao veliko interesovanje prema nasoj reprezentaciji. Cak je nedavno i priznao da slabo poznaje bosanski jezik te da bolje govori engleski. Pitanje je jeli on uopste ikad bio u BIH. :|

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 avg 2009, 11:55

Tarik14 je napisao/la:
RiNo je napisao/la:
Kao sto sam i prije rekao, posto zivim u Kanadi, vec duze vrijeme pratim Begovic i mogu slobodno reci i ponoviti da on nikad nije pokazao veliko interesovanje prema nasoj reprezentaciji. Cak je nedavno i priznao da slabo poznaje bosanski jezik te da bolje govori engleski. Pitanje je jeli on uopste ikad bio u BIH. :|

Tarik ti isto djete pa normalno da ce bolje znati Engleski jer je mlad tamo otisao i u Porsmouth je Engleski klub ako nisi znao nece Bosanski pricat u Kanadi i Engleskoj neg Engleski i nebudi vise smijesan kad nemas pojma sta pricas,plus govoris donio zastavu BIH na utamicu Kanadske repke pa ti htjeo da Begovic dodje kraj nje i da je zagrsli ili poljubi neznam sta si mislio,neznam jesi li kad vidio Dzeko da je dosao na utakmici da poljubi BH zastavu kao sto ti za Begovica govoris i kad sam kazes nika nije bio u BIH a rodio se u Trebinju znaci nije to u BIH to je u Kanadi,uvjek moras pokazat i postovanja prema drzavi staroj u kojoj si odgodjen i u kojoj je dogurao do ovoga danas a ne rec ko vas **** odo ja vamo,to je seljacki al mi smo Bosanci seljast narod pa je nama sve normalno.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 avg 2009, 18:21

Meni Bogami nije svejedno da on igra za nas nakon onih izjava gdje omalozava i repku i drzavu. Onaj njegov izgovor da je to rekao da bi smirio Kanadjane radi poraza na Gold Cupu je smjesan jer u tom trenutku su oni imali sve pobjede. Znaci covjek laze i nema muda da Kanadjanima rekne u lice da ne zeli da igra za njih. Takvi karakteri nam ne trebaju.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

emir_

Post Postao/la emir_ » 18 avg 2009, 18:34

Cartman je napisao/la:Meni Bogami nije svejedno da on igra za nas nakon onih izjava gdje omalozava i repku i drzavu. Onaj njegov izgovor da je to rekao da bi smirio Kanadjane radi poraza na Gold Cupu je smjesan jer u tom trenutku su oni imali sve pobjede. Znaci covjek laze i nema muda da Kanadjanima rekne u lice da ne zeli da igra za njih. Takvi karakteri nam ne trebaju.
Ja mislim da on nije bio siguran u to dali može nastupati za BiH te tako nije htio izletiti da želi igrati za BiH. Pa naravno da nebi prihvatio da igra za nas da neće... Kada se uvjerio da može, sada tu nema dvojbe... ASMIR BEGOVIĆ ŽELI DA BRANI ZA SVOJU ZEMLJU, A TEK KADA OSJETI ATMOSFERU NA BILINOM POLJU, MA LJUBIT ĆE ON LJILJANE, A OVAKO TEŠKO JE OČEKIVATI NEKO VELIKO DOMOLJUBLJE OD MOMKA KOJI TU NIJE NI RASTAO A NI GODISNJI PROVODIO...

MISLIM DA BISMO TREBALI URUČITI DOBRODOŠLICU ASMIRU, IPAK JE NA KRAJU IZABRAO NAS I TO JE ČINJENICA !!! ASMIR JE BOSANAC !!!
4-IN-A-ROW

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Goalgetter, Normus90 i 22 gosta.