Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

neno#4
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la neno#4 » 14 nov 2011, 12:37

Slatinash_7 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:A sada bih volio da ovdje vidim one koji su me citavo ljeto ubjedjivali da Adnan Hodzic jede malu djecu :lol: :lol: :lol: Gdje li su sada?
Tu sam ! :D Po onome sto je prikazivao u NCAA realno je bilo ocekivati dobrog igraca,barem za neke okvire te njemacke lige,barem sam ja to ocekivao,al ne ide,ne moze,ne zna i to bi bilo to od njega,ja mislim...Isti slucaj kao sa Goranom Sutonom,pa covjek je na Michiganu jeo zivu djecu,20 poena i 10+ skokova u finalu NCAA i opet gdje je zavrsio,u Rusiji pa u Ciboni i to jako lose igra..Greske se desavaju....Nesto ovi centri iz NCAA kad dodju tesko se privikavaju zbog pravila,ne sjecam se kad je neko iz NCAA pa i iz NBA dosao u evropu i da je bas bas opravdao ocekivanja,dok to nizi igraci bolje rade,primjer Farmar...
Al koliko se sjecam neno ti rece da od Kapelana nema nista,covjek redovno 20+ doduse u nasoj ligi al suter je to moras priznati i to jako dobar
Ma NCAA i ovaj nacin igre su dva svijeta. Najveci Adnanov problem je taj sto je on undersized centar. Zarobljen u tijelu cetvorke.

A Kapelan. Ako uzimas parametar nase lige kao vjerodostojan onda nismo na istim talasnim duzinama. Dzenan Rahimic dominira nasom ligom. To sve govori.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 14 nov 2011, 12:54

Ne uzimam parameter nase lige vjerodostojnim,ali je bolji od Milosevica sigurno...Nesovic nesto pokazuje u ABA ligi,Gordic je skroz los u Italiji,mislim da ovaj momak moze doprinjeti reprezentativnom dresu,cak i na poziciji 1 koja mu nije prirodna..Na 2 se vec ustalio Henry a Ikonic takodje nije los,mislim da tu nema sta traziti...Vrijeme ce reci sve,ali nadam se da ce dobiti poziv pa da vidimo koliko vrijedi
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 14 nov 2011, 14:13

Slatinash_7 je napisao/la:Ne uzimam parameter nase lige vjerodostojnim,ali je bolji od Milosevica sigurno...Nesovic nesto pokazuje u ABA ligi,Gordic je skroz los u Italiji,mislim da ovaj momak moze doprinjeti reprezentativnom dresu,cak i na poziciji 1 koja mu nije prirodna..Na 2 se vec ustalio Henry a Ikonic takodje nije los,mislim da tu nema sta traziti...Vrijeme ce reci sve,ali nadam se da ce dobiti poziv pa da vidimo koliko vrijedi
NLB i nasa liga su dva svijeta razlicita. Sto se tice Kapelana on na jedan nema sta da trazi. Nesovica je "divljak", on se ubio za nase lige. Ne mozes da poredis Milosevica sa Kapelanom. Gordic mora imati mjesta u repki, u to nema sumnje, jer bolje nemamo.

Ko zna sta ce biti sa Henrijem, rekli su iz KS BiH da ce da se trazi novi naturalizovani igrac.

Ostalo je samo ime.....

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 14 nov 2011, 14:36

neno#4 je napisao/la:A sada bih volio da ovdje vidim one koji su me citavo ljeto ubjedjivali da Adnan Hodzic jede malu djecu :lol: :lol: :lol: Gdje li su sada?

JA sam prosle godine rekao da nema od njega hljeba!!""prije priprema""
Kapelan je druga prica ,on ce imati solidnu karijeru!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 nov 2011, 19:19

ma to je fino albion objasnio
adnan je imao perspektivu kao niska snazna 5, ali on je smrsao 12 KG da bi izborio mjesto u NBA (po meni nije imao sanse) i dosao u Evropu tako da sada ima 2 promjene tj. pored navikavanja na evropsku kosarku sada se navikava na poziciju 4 sto se najvise vidi koliko faulova pravi jer nije navikao cuvati niske igrace

sto se tice sutona prvo nije razvaljivao u NCAA nego je imao solidnih 10-tak poena i 8-9 skokova, onda je razvalio na F4 NCAA na osnovu cega je dobio 2 mjesecni NBA ugovor, ali nema on taj kvalitet, pa je otisao u rusiju kada je jusup trenirao tamo, ali onda je on (jusup)dobio nogu, a ovaj se veoma tesko razbolio na ruskoj zimi, poslje se vratio u avelino i tu je odigrao solidnu sezonu sa istim ciframa kao u NCAA sve dok nije slomio prst, a sada je dosao u Cibonu kod joketa cija igra njemu uopste ne odgovara jer on je dobar defanzivac i veoma dobar skakac dok joke voli vise igrace tipa zizica koji su prvenstveno orijentisano na napad, a u napadu je dobar kao 2-3 opcija, a ne da se igra samo na njega i ako je zna tu rolu dobro odraditi, ali na krace staze i iskreno obzirom da je izabrao hrvatsku na onakav nacin nije mi ga zao
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 14 nov 2011, 20:00

storm_raider je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Dio teksta na http://sportsport.ba/ino_kosarka/gordic ... cica/68140" onclick="window.open(this.href);return false;
"Za Cremonu je iskusni bh. centar, Edin Bavčić, ubacio 9 poena (3/4, 1/4, 0/0). Upisao je i 5 skokova, dva ofanzivna i tri defanzivna."
Molim????

pa sad,27 mu je godina,nije više mladi talentovani igrač,meni više upalo u oči oni centar
Pa sad, i da mu je 35 daleko je on od iskusnog centra.

od centra jeste daleko

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 nov 2011, 20:13

mislim tu se novinar pogresno izrazio, ali opet edo je igrao 3 sezone u Bosni kao jedan od nosilaca igre
poslje tog odigrao je 4 sezone vani
prvu zapoceo u turskoj gdje je igrao kod sabita, ali cim je otisao sabit ovi mu dali manju minutazu pa otisao u njemacku gdje je igrao veoma solidno
drugu je odigrao cjelokupnu u olimpiji u pocetko prosjecno, ali kako se ekipa pocela rasipati poceo dobijati sve vecu minutazu i sve je bolje igrao, a zavrsnicu slovenacke lige je odigrao odlicno
trecu je zapoceo u italiji gdje se nije naigrao, pa je otisao u ukrajinu gdje je bio dobar radi cega ga je doveo subotic u aris (grcka) gdje je igrao veoma dobro
i sada 4 sezona igra u italiji solidno
skoro u svim klubovima je igrao 4 na 5 i kada bi izvlacili prosjeke imao je 10-tak poena i nekih 5-6 skokova
shodno gore navedenom moze se nazvati iskusnim, ali nemozemo reci da je rijec o klasicnom centru, ali da je lazna 5 mozemo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 14 nov 2011, 20:25

nerminh74 je napisao/la:mislim tu se novinar pogresno izrazio, ali opet edo je igrao 3 sezone u Bosni kao jedan od nosilaca igre
prvu zapoceo u turskoj gdje je igrao kod sabita, ali cim je otisao sabit ovi mu dali manju minutazu pa otisao u njemacku gdje je igrao veoma solidno
drugu je odigrao cjelokupnu u olimpiji u pocetko prosjecno, ali kako se ekipa pocela rasipati poceo dobijati sve vecu minutazu i sve je bolje igrao, a zavrsnicu slovenacke lige je odigrao odlicno
trecu je zapoceo u italiji gdje se nije naigrao, pa je otisao u ukrajinu gdje je bio dobar radi cega ga je doveo subotic u aris (grcka) gdje je igrao veoma dobro
skoro u svim klubovima je igrao 4 na 5 i kada bi izvlacili prosjeke imao je 10-tak poena i nekih 5-6 skokova
shodno gore navedenom moze se nazvati iskusnim, ali nemozemo reci da je rijec o klasicnom centru, ali da je lazna 5 mozemo

u početku karijere je u bosni igrao i na 3

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 nov 2011, 21:15

nerminh74 je napisao/la:mislim tu se novinar pogresno izrazio, ali opet edo je igrao 3 sezone u Bosni kao jedan od nosilaca igre

od tada je tezi nekih 10-12 kg

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 14 nov 2011, 21:20

nerminh74 je napisao/la:

od tada je tezi nekih 10-12 kg

kao i većina ,što su stariji to su nešto i teži

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 nov 2011, 22:04

kao i većina ,što su stariji to su nešto i teži
meni je trebalo 15 godina da dobijem 10 KG vise :D

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 15 nov 2011, 01:36

od centra jeste daleko
Od iskusnog centra je jos dalje.
Sport je lijek za tijelo i duh.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 15 nov 2011, 19:42

od centra jeste daleko

zato što nije centar

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 15 nov 2011, 20:54

od centra jeste daleko

zato što nije centar
Zato sto nije iskusan centar.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 16 nov 2011, 10:01

Obratite paznju na igraca Zrinjskog,HASANDICA,momak je '90 godiste,pokriva poziciju 2,3 i gled'o sam ga nekoliko puta,vjerujte mi bolji je od MILOSEVICA,TULJKOVICA jedno 100 X ...Eto ko je u mogucnosti da prati nasu ligu,nek obrati paznju na ovog igraca !!! Je*enoo dobro se razvija !!!!!!!!!!!!!!!
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 nov 2011, 18:41

Miljan je napisao/la:Obratite paznju na igraca Zrinjskog,HASANDICA,momak je '90 godiste,pokriva poziciju 2,3 i gled'o sam ga nekoliko puta,vjerujte mi bolji je od MILOSEVICA,TULJKOVICA jedno 100 X ...Eto ko je u mogucnosti da prati nasu ligu,nek obrati paznju na ovog igraca !!! Je*enoo dobro se razvija !!!!!!!!!!!!!!!
nisi pratio, puno smo pisali o njemu, ja ga pratim od vremena kada je igrao u odzaku, ali on je visok 192 moze igrati samo beka i imao je prosle godine napokon dobar start, a ocekivao samnjegovu eksploziju ove sezone, ali on se malo povukao najvjerovatnije radi dolaska avdibegovica i sada kaplana i cinjenice da parezanin pored sve price o mladima forisira iskusnije igrace, sto sam se mogao uvjeriti u KK Bosni
za sada moze biti solidan back-up u ABA ligi, a itekako se nadam daljnjem razvoju kao sto to zelim svakom potecijalnom BiH reprezentativcu

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 22 nov 2011, 14:33

Procitah ovo u avazu,izjava Donlagica:
Samo trojica od čak 19 euroligaških igrača porijeklom iz BiH imaju status bh. reprezentativaca.
Nevjerovatno,zaista.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 nov 2011, 16:13

Nazalost, ali je tako.
I onda kazu kako Sabe ne moze da sklopi ekipu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 23 nov 2011, 22:47

Jedan je Hajro Domercant...Majstore, svaka ti cast..Ove godine igras sezonu zivota, uz onu u Efesu..

Ostalo je samo ime.....

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 28 nov 2011, 01:40

Pasalic 19 pts protiv Panathinaikosa :D Djedovic podize formu, danas 16, Gordic svega 4..

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Drum i 4 gosta.