KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

vlada u sjeni
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la vlada u sjeni » 13 nov 2011, 17:14

shkembe990 je napisao/la:Dje su sad oni sto su pisali protiv Hamde!covjek od nicega napravio ekipu sa nikakvim parama!s nikakvim uslovima!Svaka cast Hamdo!

Ima se još tu znoja proliti da govorimo o određenom nepretku.Mislim da su rezultati na početku godine dosta i plod sreće a ne nekoga smišljenog rada u klubu.Juče su i sudije bile blago na strani KK Bosna.Taman koliko je trebalo za pobjedu ;)
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 13 nov 2011, 18:06

Ja sam jucer izgubio definitivno svaku nadu u ozdravljenje kluba, u davanju sanse mladim igracima, u forsiranju pravljenja ekipe za naredne sezone. Ali 14 minuta, Buza 3 i pol, Hot 10, itd. Jednostavno neznanje je problem, ne kod trenera nego na nacin da covjek zanijemi kada vidi kako neko ne moze da prepozna neke stvari. A bitno je da Sindis i Batina dobiju minute, i da se Sindis ispucava do mile volje. To je najbitnije, Guzonjica i Kalica drzati u rosteru. Pa bolje je igrati sa 10 igraca nego njih imati u rosteru. Iluzorno je pricati o igri, jer covjek jednostavno ne moze da vjeruje da igras citavo vrijeme bez jedine cetvorke koju imas u rosteru. A onda vidis kako se clanovi UO, i predsjednik raduju kao da su titulu osvojili. To je najbolji pokazatelj. Opet se zeli kao neki rezultat a ustvari do Lige 6 ces da dobijes neke utakmice, a onda ces u Ligi 6 da prodjes kao prosle godine.

Kapelan jeste kvalitet, ali licno se meni ne svidja taj tip igraca, koji sutira samo. Neupitno je da je on vjerovatno poslije Dzene najbolji igrac ove lige, ali opet nekako mi djeluje kao da na vecem nivou ne bi mogao da igra. On ne moze da bude ni kombo bek, ni play, sto Dejo forsira. On samo moze da bude suter klasicni, da citav tim radi za njega.

P. S. Da ne bi "poderanih farmerica", utakmica bi bila totalno nezanimljiva 8-) 8-)
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 nov 2011, 22:08

neno#4 je napisao/la: Kapelan jeste kvalitet, ali licno se meni ne svidja taj tip igraca, koji sutira samo. Neupitno je da je on vjerovatno poslije Dzene najbolji igrac ove lige, ali opet nekako mi djeluje kao da na vecem nivou ne bi mogao da igra. On ne moze da bude ni kombo bek, ni play, sto Dejo forsira. On samo moze da bude suter klasicni, da citav tim radi za njega.

P. S. Da ne bi "poderanih farmerica", utakmica bi bila totalno nezanimljiva 8-) 8-)
ne znam neno po meni ima kvalitet (uz malu pomoc jednog dobrog trenera) da bude barem na nivou jednog prilepica jer su skoro isti igraci

za ostalo, kao sto znas, se slazem ukljucujuci poderane farmerke :mrgreen: (i ako sam ja bio najmanje impresioniran :ugeek: )
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Larry Bird
Kontakt:

Post Postao/la Larry Bird » 19 nov 2011, 21:01

Zasto je ovo odgodjeno u Banja Luci,pise nesto financijski problemi u Borcu???

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 19 nov 2011, 21:10

Larry Bird je napisao/la:Zasto je ovo odgodjeno u Banja Luci,pise nesto financijski problemi u Borcu???
Gasi se KK Borac!
Subota, 19 Studeni 2011 19:20
E-mail Ispis PDF

BANJA LUKA - Derbi utakmica osmog kola Prvenstva BiH između košarkaša banjalučkog Borca i Bosne ASA BH Telecoma, koja je trebala biti odigrana večeras, odgođena je za utorak (20 sati). Razlog za odgađanje leži u činjenici da su Banjalučani u velikim financijskim problemima...
http://www.javno.ba/slajd/gasi-se-kk-borac.html
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 22 nov 2011, 22:12

Čestitke na pobjedi iako igra nije bila bog zna kakva,barem na osnovu infa kojeg sam dobio iz Borika.
Danima postavljam sebi jedno pitanje.Šta poslije Džene???????
A ovim iz BL želim da uživaju u paradama :oops:
04. 09. 2011 - Alytus

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 22 nov 2011, 22:36

Bravo za kkBosna...da li je ova pobjeda prelomna za jedan "come back"...u dvoranu 8-)
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 22 nov 2011, 22:45

mahalac je napisao/la:Bravo za kkBosna...da li je ova pobjeda prelomna za jedan "come back"...u dvoranu 8-)
Dobro bi bilo vidjeti da se "stara" ekipa vraća u dvoranu,ali moram ti reći da ne očekuješ previše.Večerašnja pobjeda je više stvar lošeg Borca, a ne zato što je Bosna dobra.
04. 09. 2011 - Alytus

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 22 nov 2011, 22:51

vlada u sjeni je napisao/la:
mahalac je napisao/la:Bravo za kkBosna...da li je ova pobjeda prelomna za jedan "come back"...u dvoranu 8-)
Dobro bi bilo vidjeti da se "stara" ekipa vraća u dvoranu,ali moram ti reći da ne očekuješ previše.Večerašnja pobjeda je više stvar lošeg Borca, a ne zato što je Bosna dobra.
Ove sto su izdali klub u najtezm trenucima, tipa @mahalca ne primamo u dvoranu vise 8-) 8-)

Poslije Dzene, opet Dzeno. I tako sve do 40 - te :lol: :lol:

Buza i Ali pocnu i onda ih zaledi do kraja utakmice. Imam osjecaj da ce to da preraste u naviku. Came je u jednom trenutku proigrao, ali poslije cini se da je i on stao.

Kako je ovo smijesna liga. Jedan iznadprosjecan igrac ti je dovoljan za pobjedu na strani. A nasi opet ne mogu da shvate da im prvo mjesto ne donosi nista. Ja bi volio veceras da smo pukli 30 razlike, a da su mladi odigrali po 30 minuta.

Ostalo je samo ime.....

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 23 nov 2011, 00:43

Cestitke ekipi Bosne na jos jednoj pobjedi. Ovaj Rahimic ko Terminator, izgleda da ne razmislja o stajanju. I ja bih volio da mladi igraci dobiju sto vise prilike, ali izgleda da ce se sve opet vratiti na staro, gdje mladi dobijaju minutazu na kapaljku i opet sve ispocetka.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 24 nov 2011, 17:42

@vlada u sjeni, idem malo do nekadasnjeg sjedista tvoje kompanije :mrgreen: :mrgreen:

Molit cu lijepo zelim uredno poruku o tome kako smo igrali u subotu.

Ostalo je samo ime.....

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 25 nov 2011, 01:29

neno#4 je napisao/la:@vlada u sjeni, idem malo do nekadasnjeg sjedista tvoje kompanije :mrgreen: :mrgreen:

Ja sam ubijeđen da ti ideš u sadašnje i buduće sjedište moje kompanije,
a što se tiče subote mogu ti reći da slijedi abd deranje guzova....
04. 09. 2011 - Alytus

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 25 nov 2011, 08:53

nerminh74 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la: Kapelan jeste kvalitet, ali licno se meni ne svidja taj tip igraca, koji sutira samo. Neupitno je da je on vjerovatno poslije Dzene najbolji igrac ove lige, ali opet nekako mi djeluje kao da na vecem nivou ne bi mogao da igra. On ne moze da bude ni kombo bek, ni play, sto Dejo forsira. On samo moze da bude suter klasicni, da citav tim radi za njega.

ne znam neno po meni ima kvalitet (uz malu pomoc jednog dobrog trenera) da bude barem na nivou jednog prilepica jer su skoro isti igraci

za ostalo, kao sto znas, se slazem ukljucujuci poderane farmerke :mrgreen: (i ako sam ja bio najmanje impresioniran :ugeek: )
jel misliš Pilepića iz Širokog ili?
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 25 nov 2011, 17:36

neno#4 je napisao/la:
Ove sto su izdali klub u najtezm trenucima, tipa @mahalca ne primamo u dvoranu vise 8-) 8-)

Poslije Dzene, opet Dzeno. I tako sve do 40 - te :lol: :lol:

Buza i Ali pocnu i onda ih zaledi do kraja utakmice. Imam osjecaj da ce to da preraste u naviku. Came je u jednom trenutku proigrao, ali poslije cini se da je i on stao.

Kako je ovo smijesna liga. Jedan iznadprosjecan igrac ti je dovoljan za pobjedu na strani. A nasi opet ne mogu da shvate da im prvo mjesto ne donosi nista. Ja bi volio veceras da smo pukli 30 razlike, a da su mladi odigrali po 30 minuta.

PRI MI ME.....PRI MI ME :roll: :mrgreen:
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 27 nov 2011, 09:23

Opet pobjeda ali u najlošijoj igri pred domaćom publikom ove sezone.Šta reći o ekipi u kojoj opet najstariji igrač postigne više od trećine poena,u kojoj samo jedan igrač može pogoditi za tri poena, u kojoj ostatak ekipe ima šut 10/34,gdje nijedan od mlađih igrača ne pokazuje da bi mogao biti barem pristojan igrač.... Mogu samo reći da sam Skenderiju ponovo napustio razočaran.
Ovih 8-0 je više posljedica sreće nego kvalitete i isto tako je moglo biti i 4-4(tijesne pobjede protiv Brotnja,Mladosti,Borca,Varde pa i Zrinjskog mogle su otići i na drugu strunu).Bojim se da će prva utakmica protiv malo ozbiljnije ekipe(Igoekea) dovesti do otrežnjenja i da će realno pokazati kvalitetu ove ekipe.
A o pojedincima koji na utakmicama sjede blizu uprave kluba ili su možda i uprava(nažalost ne znam ko sve sjedi u upravi) i pritiska koji vrše na sudije mogu samo reći da je njihovo ponašanje sramotno i da strašno šteti renomeu i imenu KK Bosna.Onakvima nije mjesto u dvorani ali budući da igramo sa ekipama iz gradova gdje je praksa onakvo sramotno ponašanje prema sudijama ne treba da čudi da je i to dio folklora prenesen u Skenderiju.
Svejedno velika sramota kako za grad tako i za klub.
04. 09. 2011 - Alytus

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 27 nov 2011, 18:19

http://www.sportsport.ba/ino_kosarka/pa ... oena/69131" onclick="window.open(this.href);return false;
zar je moguce da ce i od njega biti nesto :mrgreen:
Za zivot cijeli!

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 27 nov 2011, 18:26

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:http://www.sportsport.ba/ino_kosarka/pa ... oena/69131
zar je moguce da ce i od njega biti nesto :mrgreen:
Ih kada sam ja pisao da je momak nevjerovatno podcjenjen.
Ok,nije Jasikevicius,ali nije ni totalni amater kao sto su ga neki predstavljali :roll:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 nov 2011, 18:50

neno#4 je napisao/la:@vlada u sjeni, idem malo do nekadasnjeg sjedista tvoje kompanije :mrgreen: :mrgreen:

Ja sam ubijeđen da ti ideš u sadašnje i buduće sjedište moje kompanije,
a što se tiče subote mogu ti reći da slijedi abd deranje guzova....
Nevjerovatno, odakle sada to? Ocigledno se nesto promijenilo :mrgreen: :mrgreen:

Ja sam samo zadovoljan cinjenicom da sam vidio da je Vukovic dobio nesto minuta. Ali sve ostalo je vjerovatno bilo odron. Kao sto si mi i pisao kada sam bio gore.

Ostalo je samo ime.....

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 28 nov 2011, 21:11

Bh. košarkaš Božo Đurasović napustio Gisen

Sporazumno raskinuo ugovor sa njemačkim klubom

Đurasović čeka novi angažman

Bh. košarkaš Božo Đurasović više nije član njemačkog Gisena. Kako je objavljeno na zvaničnoj internet stranici kluba, ugovor, koji je vrijedio do kraja sezone, raskinut je sporazumnim dogovorom.

Đurasović, 24-godišnje krilo (200 centimetara), postao je prekobrojni stranac nakon što je Gisen angažirao Amerikanca Čada Previta (Chad Prewitt).

U redovima Gisena upisao je osam nastupa uz prosjek od nešto više od 14 minuta i tri poena. Gisen je trenutno 14. na tabeli u konkurenciji 18 klubova sa omjerom od 3-6.

Đurasović je u Njemačku stigao pred početak sezone iz sarajevske Bosne ASA BH Telecoma. Karijeru je počeo u trebinjskom Leotaru, a prošle godine bio je član reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Očekivano.Takav "igračina", još nas je znao i ucjenjivati.Sada neka ide u Leotar,to mu je maksimum.
04. 09. 2011 - Alytus

muamer_15
Kontakt:

Post Postao/la muamer_15 » 28 nov 2011, 22:23

sad ce ko da gledam bozo se vratiti u bosnu standardno mi uzimamo sta god naleti :)

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.