FK Famos Hrasnica

nkvitez
Kontakt:

Re: FK Famos-SAŠK Napredak Hrasnica

Post Postao/la nkvitez » 25 nov 2011, 17:17

Sto se tice utakmice s Vitezom ,ako cemo realno imamo puno jacu ekipu od vas ;) neznam sta ti je tu cudno sto smo vas dobili :)

Mancini
Kontakt:

Re:Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Mancini » 25 nov 2011, 17:28

Izvini,ali ko me je ovo gore upućeno?
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 25 nov 2011, 17:42

sam samo ovo rekao.jer poslije utakmice mnogi su se cudili jer smo vas dobili,jos gostujuca pobjeda :)

Mancini
Kontakt:

Re:Olimpic Sarajevo

Post Postao/la Mancini » 25 nov 2011, 18:45

Gledao sam Vitez u Hrasnici,mislim da se radi o prosječnoj ekipi ali cijela liga je "u pet deka" a Famos nije iskoristio svoje šanse a imali su i crveni karton.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

nkvitez
Kontakt:

Post Postao/la nkvitez » 25 nov 2011, 20:09

Bilo je prilika na obje strane.. crveni karton su dobili tek nakon gola ;)

black071
Kontakt:

Post Postao/la black071 » 29 dec 2011, 18:37

jel ima iko neki info o sportskom komplexu koji treba d a se pravi u Hrasnici, koji bi naravno obuhvatao i stadion od Famosa!?
Wir sind Borussia!

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 01 jan 2012, 23:33

black071 je napisao/la:jel ima iko neki info o sportskom komplexu koji treba d a se pravi u Hrasnici, koji bi naravno obuhvatao i stadion od Famosa!?
To i mene zanima, bilo bi dobro ako neko zna nešto više... btw. gdje si ti to načuo? Meni je jedan prijatelj o tom nešto površno rek'o, kako sam i pisao/pitao ranije:
BolanBolan je napisao/la:Koliko ima istine da neki "šeik" hoće u Hrasnici da gradi neki ogroman kompleks - hotel, banja, stadion... navodno i Famos čeka bolje sutra. Također i trenutni načelnik Ilidže je već potpisao saglasnost, a u svemu neku ulogu igra i AS Group. Nešto mi je to površno smutio jedan prijatelj, al' je rekao da će saznati više...
Zna li iko išta?
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

black071
Kontakt:

Post Postao/la black071 » 02 jan 2012, 08:46

meni je jedan covjek pricao tako samouvjereno o tome kao da su vec poceli radovi, a brate frajer zna visokorangirane ljude u opstini, jer i sam radi slican posao, pa kad mi je on to reko, nisam to bas shvatio ko suplju, medjutim do danas niko nis jos o tome da kaze javno.
Wir sind Borussia!

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 10 jan 2012, 02:49

Direktor ovog kluba je izgleda odlučio da isti pošalje u niži rang takmičenja.Sprema otkaze standardnim fudbalerima kao veliki su troškovi za njih a plate su kod većine njih 300-400 KM u zavisnosti koliko dobiju.Novi trener Asim Saračević je zbog toga u problemima pred početak priprema jer se boji da neće imati dovoljno igrača za pripreme,ali dok čovjek koji je zalutao u fudbal vodi ovaj klub ispadanje u niži rang je logičan slijed događaja. :(

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 12 jan 2012, 19:17

slazem se u potpunosti, mada je u pocetku bilo nekih planiranja bas ko da je Famos kupljen od strane nekog seika, a kad je doslo da se plati igrac, onda na smijesne cifre su se bas i nasmijali neki igraci tipa Rascica.

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 24 jan 2012, 11:02

slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 24 jan 2012, 18:25

Famos opet postaje silan klub, al polako, bilo je i bice nesto para, samo sto se poremetili neki odnosi kad je stigao famozni milion. Ima tu planova o prosirenju stadiona, novim igracima, neki od njih su se samo nasmijali na cifru kopja im je ponudjena da igraju, al evo neki su i pristali... da neduljim, Famos, kao jedan od klubova sa velikom tradicijom, barem od ovih u prvoj ligi Federacije i zasluzuje elitu ponajvise, barem, u onoj drzavi se znalo za njega, ima vecu tradiciju i vise simpatizera od dosta kvaziklubova iz premijerne nam lige.

FORZA FAMOUS FAMOS :D

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 12 feb 2012, 11:15

FK Famos Sašk Napredak, dok izgovoris ime , odnosno imena kluba prođe ćejf, brate ako vec nesto spominju mjenjanje imena kluba, najbolja solucija bi bila, po meni, vratiti prvobitno ime kluba iz 1953 godine kad je klub i nastao i zvao se FK Radnik. Pitam se kad ce se vratiti ponos ovog nekad slavnog kluba, kad ce se stvari pomaci sa mrtve tacke, kad ce se preci sa rijeci na dijelo :?:

Nekad krcat stadion u Hrasnici koji i dan danas ima najljepsi travnjak u drzavi.

slika

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 12 feb 2012, 11:49

Ime Famos se mora zadrzai, zbog silne tradicije po kojoj je bio poznat širom jugoslavije, zbog fabrike koja je nekad hranila haman cijelu hrasnicu i kada su ljudi sa osmjehom išli na utakmice, to ime nije trajalo par godina nego preko pola vijeka i tako dalje i tako blize

famos do smrti!
nema potpisa

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 18 feb 2012, 09:49

ma brate nevjerovatno je kolika je nezainteresovanost za ovaj klub, a neki kvazi klubovi sad haraju, pa Famos je ponos Bosne, svojevremeno polufinalista Kupa Jugoslavije, izgubio od Hajduka 2:0, odlicno igrali, sedmog Aprila 76. godine. Naravno tu je i kvalifikacija za ulazak u prvu ligu protiv Zagreba 73. godine, kada se tekma igrala na Maksimiru pred 50.000 navijaca, zavrsena 0:0, sedam dana kasnije u Hrasnici pred 15.000 navijaca, Zagreb je pobjedio sa 1:2 i otisao u prvu ligu.

k3ll4
Kontakt:

Post Postao/la k3ll4 » 23 feb 2012, 17:42

sonik24 je napisao/la:ma brate nevjerovatno je kolika je nezainteresovanost za ovaj klub, a neki kvazi klubovi sad haraju, pa Famos je ponos Bosne, svojevremeno polufinalista Kupa Jugoslavije, izgubio od Hajduka 2:0, odlicno igrali, sedmog Aprila 76. godine. Naravno tu je i kvalifikacija za ulazak u prvu ligu protiv Zagreba 73. godine, kada se tekma igrala na Maksimiru pred 50.000 navijaca, zavrsena 0:0, sedam dana kasnije u Hrasnici pred 15.000 navijaca, Zagreb je pobjedio sa 1:2 i otisao u prvu ligu.

na ovom linku (http://www.cafehrasnica.com/index.php" onclick="window.open(this.href);return false; )imas monografija FK Famos od 1953 d0 1993,sa slika i izvjestajima sa utakmica :D :)
Krv svoju za plavu boju !! TM'87

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 feb 2012, 01:33

Moram ja da ti se zahvalim za ovu Monografiju,obozavam da citam monografije klubova tako da sam ovu vec stavio na download,verujem da se ima mnogo toga kvalitetno procitati. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 29 feb 2012, 01:42

Devil je napisao/la:Moram ja da ti se zahvalim za ovu Monografiju,obozavam da citam monografije klubova tako da sam ovu vec stavio na download,verujem da se ima mnogo toga kvalitetno procitati. ;)
monografija je prva liga i zivi dokaz koliko je famos bio veliki klub kada se uzme u obzir sredina odakle dolazi. ako budes voljan kad si vamo dodji do mene i odvest cu te na ovaj stadion pod Igmanom gdje se je uvijek igrao fer i sportski fudbal
nema potpisa

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 feb 2012, 01:55

Admir_Sa je napisao/la:
Devil je napisao/la:Moram ja da ti se zahvalim za ovu Monografiju,obozavam da citam monografije klubova tako da sam ovu vec stavio na download,verujem da se ima mnogo toga kvalitetno procitati. ;)
monografija je prva liga i zivi dokaz koliko je famos bio veliki klub kada se uzme u obzir sredina odakle dolazi. ako budes voljan kad si vamo dodji do mene i odvest cu te na ovaj stadion pod Igmanom gdje se je uvijek igrao fer i sportski fudbal
Bio sam ja par puta na tome stadionu.Moja keva je dugo zivela u onim zgradama blizu stadiona. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 29 feb 2012, 01:57

Steta sto famos ne igra PL svaku tekmu bi im stadion bio pun. ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.