Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

nime_tm87
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la nime_tm87 » 29 nov 2011, 20:45

[youtube][/youtube]

:mrgreen: :mrgreen:

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 29 nov 2011, 20:46

Tribalian,
hm, ne znam stvarno za to, prvi put čujem. Za paračinsku kasarnu sam čuo, al za ovo što ti veliš mi je nepoznato. Znam po pričama (jer nisam iz ZG već iz pitome jedne zemlje sa juga :mrgreen: ) da je bilo dosta napeto stanje pred sami rat u ZG, barikade, blokada vojarni/kasarni i slične stvari..

Evo još jedna zanimljiva info. Uz Bjelorusiju, BiH je jedina zemlja u kojoj i dalje postoji u zakonu smrtna kazna. Doduše u republici sprskoj, al i to je sastavni dio BiH. Naravno da se ne primjenjuje..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 29 nov 2011, 20:52

@ Dubrava ovo nema veze sa blokadom kasarni,ovo je bilo negde u Zagorju,neku budalu varala zena ili tako nesto i on pobio komsije i neku rodbinu. Raspitacu se malo bolje o tome.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 29 nov 2011, 20:54

spielfurher,
U RH ti je ovako; ako je počinjeno krivično djelo i utvrdi se da je osoba bila neuračunjiva u trenutku počinjena, ona se neće kazniti nego ide u duševnu ustanovu. U toj ustanovi će provesti onoliko vremena koliko bi provela da je proglašena krivom i da ide u zatvor. U prijevodu, ako je za k.d. običnog ubojstva kazna od 5- 15godina (kako je u RH), duševno bolesna osoba maksimalno može provesti 15godina. Sve preko toga je protuzakonito i ima pravo na naknadu štete, tužbu Ustavnom sudu, europskom sudu.
Za vrijeme boravka u duševnoj bolnici, svakih 6mjeseci se rade analize stanja ličnosti počinitelja. Izlazi liječnička komisija i pregledava ga. I ocjenjuje ima li napretka..

Ugrubo rečeno..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 nov 2011, 20:57

@Trib haj' nateraj tog svog da dodje vamo,fali nam jos jedan indijanac u nasim redovima. :lol: :mrgreen:

p.s @Dubrava je li moguce da ako se nakon lupam 5 godina dokaze da je dos'o sebi,posalje u pravi tvorza da odlezi do kraja ? :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 29 nov 2011, 20:59

spielführer_21 je napisao/la:Ljudi, je li moguće da onaj Norvežanin Breivik neće odgovarati za masakar koji je počinio? :shock:
moguce je ...
znate ono kad je lik dilo drogu ubijo ....i dodje na sud i stane pred sudiju i izvadi iz straznjice kikriki puter i pojede ga i ova kaze lud ovo ono i nakon 6 mjeseci ustanove da je normalan i ne odgovara ni za sta ...to je naravno iz filma. :mrgreen:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 29 nov 2011, 21:00

Devil je napisao/la:@Trib haj' nateraj tog svog da dodje vamo,fali nam jos jedan indijanac u nasim redovima. :lol: :mrgreen:
Brate ovog znas 100 % i veruj da nam ne treba na forumu :roll: Tacno znam sta bi bilo kad bi dosao na forum :roll: Mozda bi jedino @ Magici odgovarao jer covek toliko mrzi nemacki fudbal da je to strasno :mrgreen: Onda bi poceo pricu kako se YU raspala jer je nekom odgovaralo da propadnu zvezda i hajduk :mrgreen: i to bi vrteo u krug non stop,pusti ga u pm.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 29 nov 2011, 21:02

Bolji je forum bez njega vjeruj mi Devile :lol: :)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Future
Kontakt:

Post Postao/la Future » 29 nov 2011, 21:03

Pozdrav svima.Ako ima neko neki dobar film da preporuči,pošto sam odgledao ona 2 što mi je preporučio @kdn.
http://fkbuducnostbanovici.****/

Ja pogođen nisam, ni umro ni pao,samo sam morao skočiti dole,nastaviću tačno tamo gdje sam stao,izroniće stari za one što ga vole.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 29 nov 2011, 21:03

Sarajlijc@ je napisao/la:Bolji je forum bez njega vjeruj mi Devile :lol: :)
Da da,to je i inace @ Sarajlicin drugar koji po godinama moze stric da mu bude :mrgreen:

@ Future bratelo reci zanr i zemlju porekla i odmah stize nekoliko preporuka? ;)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 29 nov 2011, 21:04

Future je napisao/la:Pozdrav svima.Ako ima neko neki dobar film da preporuči,pošto sam odgledao ona 2 što mi je preporučio @kdn.
Inception :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 nov 2011, 21:04

Tribalian je napisao/la:
Devil je napisao/la:@Trib haj' nateraj tog svog da dodje vamo,fali nam jos jedan indijanac u nasim redovima. :lol: :mrgreen:
Brate ovog znas 100 % i veruj da nam ne treba na forumu :roll: Tacno znam sta bi bilo kad bi dosao na forum :roll: Mozda bi jedino @ Magici odgovarao jer covek toliko mrzi nemacki fudbal da je to strasno :mrgreen: Onda bi poceo pricu kako se YU raspala jer je nekom odgovaralo da propadnu zvezda i hajduk :mrgreen: i to bi vrteo u krug non stop,pusti ga u pm.
Kad mozes ti biti na forumu moze i on vala. :lol:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Future
Kontakt:

Post Postao/la Future » 29 nov 2011, 21:06

Tribalian je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Bolji je forum bez njega vjeruj mi Devile :lol: :)

@ Future bratelo reci zanr i zemlju porekla i odmah stize nekoliko preporuka? ;)
Može ex-Yu,ali da nije ništa vezano za rat,neki opuštajući film ;) .Dosta mi više ovih depresivnih i ratnih filmova.

Ja pogođen nisam, ni umro ni pao,samo sam morao skočiti dole,nastaviću tačno tamo gdje sam stao,izroniće stari za one što ga vole.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 29 nov 2011, 21:06

Dobri ste vas dvojica jos samo da dodjete do Sarajeva da vas upoznam nekad :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 29 nov 2011, 21:06

Devil je napisao/la:p.s @Dubrava je li moguce da ako se nakon lupam 5 godina dokaze da je dos'o sebi,posalje u pravi tvorza da odlezi do kraja ? :?
Nije moguće. Njega je sud poslao u ludaru je jer utvrdio da nije kriv. Sud kad raspravlja o krivnji nekoga on mora uzeti u obzir dvi stvari; namjera ili nehaj kao prva i ubrojivost kao druga stvar, a ako ne postoji ubrojivost/uračunjivost, onda nema ni krivnje, a onda ga ni sud ne može kazniti.
Ovako je po RH pravu, ali sam siguran da je slično i drugdje u Europi jer smo prepisali njemačke i austrijske zakone :mrgreen: :mrgreen: i u srbiji i bih također jer je bih prepisivala od hrvatske :mrgreen:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 29 nov 2011, 21:08

@ Stefko nisi svestan koga prizivas na forum :? Ko god je na severu duze od 10 godina ( a ti si tu) zna ga odlicno . Veruj mi da nam to ne treba ....

Future ,evo jednog spisaka za tebe pa biraj ;)

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A1%D0 ... 0%B2%D0%B0" onclick="window.open(this.href);return false;

a ako hoces jos opcija,imas ispod :)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 29 nov 2011, 21:15

@ Dubrava je ili diplomirani pravnik ili je stara sudska musterija,obican covek ne poznaje zakone na ovaj nacin :mrgreen: ILi je pri kraju studija pa je dobro izucio " Pravo EU-a" :mrgreen:

Future
Kontakt:

Post Postao/la Future » 29 nov 2011, 21:16

LBJ MVP je napisao/la:
Future je napisao/la:Pozdrav svima.Ako ima neko neki dobar film da preporuči,pošto sam odgledao ona 2 što mi je preporučio @kdn.
Inception :mrgreen:
Je l' to nešto sa Zombijima :mrgreen: ?

@Tribalian Hvala ;) .

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 29 nov 2011, 21:18

"Inception" je vrlo zajeban film .Zaradio preko milijardu dolara .

slika

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 29 nov 2011, 21:23

Tribalian je napisao/la:@ Dubrava je ili diplomirani pravnik ili je stara sudska musterija,obican covek ne poznaje zakone na ovaj nacin :mrgreen: ILi je pri kraju studija pa je dobro izucio " Pravo EU-a" :mrgreen:
haha, pa pogodi ti dobro...
još jedan ispit do kraja, a trenutno praksu obavljam kod jednog odvjetnika...a najviše što mrzim jest to pravo EU..dabogda propali...koje gluposti izmišljaju, to je neviđeno...

a znaš sta me čudi kod vas u srbiji...vi nemate notara(javnog biljeznika), to mi je bas cudno..pa sav posao obavlja sud, a to je hrpa papira...

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: trunks1946 i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []