Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Silma_liverpool
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la Silma_liverpool » 04 jul 2009, 15:16

reds_forever je napisao/la:Zelena milja - Stephen King - fantasticna knjiga,film je isto dobar ali knjiga je stvarno...za razliku od vecine,jedna je od rijetkih koja ima tuzan kraj

Gledala sam ovaj film,dobar je.. :)

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 04 jul 2009, 17:29

Silma_liverpool je napisao/la:
reds_forever je napisao/la:Zelena milja - Stephen King - fantasticna knjiga,film je isto dobar ali knjiga je stvarno...za razliku od vecine,jedna je od rijetkih koja ima tuzan kraj

procitaj knjigu,neces se pokajat... :D
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Silma_liverpool
Kontakt:

Post Postao/la Silma_liverpool » 04 jul 2009, 17:34

reds_forever je napisao/la:
Silma_liverpool je napisao/la:

procitaj knjigu,neces se pokajat... :D
ok,poslusat cu savjet ;)

BrnJeeH
Kontakt:

Post Postao/la BrnJeeH » 05 jul 2009, 13:23

hocel biti da nas ima i nacitanih :mrgreen:

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 05 jul 2009, 21:52

Nisam ni ja neki čitalac ali u ovoj godini sam pročitao jednu: Legenda o Ali-paši (obavezno je morate pročitati) , a trenutno ovih dana čitam Put oko Svijeta za 80 dana. ;)
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 jul 2009, 00:54

Agata Kristi- Ubistvo u orijent-ekspresu =)

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 26 jul 2009, 01:36

Agata Kristi - Deset malih crnaca

Ova knjiga je jedan od najboljih kriminalistickih romana svih vremena. ;)

valderrama
Kontakt:

Post Postao/la valderrama » 19 avg 2009, 13:16

bistrikboy je napisao/la:
Knele je napisao/la:Ja trenutno čitam Balaševića i "Jedan od onih života", a poslije ćemo vidjet.
I ja također ;) ,ali bih svima preporucio nesto od Daria Džamonje,po meni covjeka koji je najpotcjenjeni pisac nasih prostora :!:
Dario Dzamonja sigurno jedan od najboljih BH pisaca....jedinstveni stil da u malo rijeci kaze ono sto je istinski vazno...a lik je volio popiti to je cudo jedno :D najjaca recenica:"popili smo toliko da bi to bilo i tesko preplivati" :D :D meni se takodje svidja i Miljenko Jergovic...svakako procitati Sarajevski Marlboro i Mama Leone....
...hardstyle music hardstyle life...

23 KING JAMES
Kontakt:

Post Postao/la 23 KING JAMES » 19 avg 2009, 13:21

Harry Potter najbolji sigurno pa Gospodar Prstenova
Iker
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Evropski prvaci za sezonu 2oo9/2o1o

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 19 avg 2009, 16:07

23 KING JAMES je napisao/la:Harry Potter najbolji sigurno pa Gospodar Prstenova
za potterov sedmi dio 45 KM,a za sva 3 dijela GP 27 KM :lol: GP je stvarno prejaka trilogija,svaka cast tolkienu,pored tih djela,imam jos silmarilion,hobita,djecu hurinovu i nezavrsene price,stvarno je covjek taj nerealni svijet ucino realnim, ona pisma patuljaka,karte,opisi,kalendari hobita.... :D :D jedina zamjerka su one pjesme koje se oduze na 2 -3 stranice
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

valderrama
Kontakt:

Post Postao/la valderrama » 19 avg 2009, 18:12

Madafaka je napisao/la:Agata Kristi - Deset malih crnaca

Ova knjiga je jedan od najboljih kriminalistickih romana svih vremena. ;)
sama Agatha Christie je napisala neke, bar po meni, od najboljih kriminalistickih romana: Tuzni cempres, Smrt na Nilu, Ladanjska kuca itd... za sve ljubitelje malog Belgijanca :D
...hardstyle music hardstyle life...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 avg 2009, 18:37

evo jos nekih sto sam ja procitao:

"Promotejeva prevara"-Robert Ludlum
"Pronadjena atalntida" - Klajv KAsler
"SAstanak sa smrcu" - Agatha Kristi
"ABC ubistva" - Agatha Kristi
"Majstor igre" - Sidney Sheldon
""Digitalna tvrdjava"-Dan Brown
"Sicilijanac" - Mario Puzo
"Apsolutna moc"-Dejvid Baldaci
"Zakon cutanja"- Mario Puzo
"Kad jaganjci utihnu" - Tomas Herris
"Otadzbina" - Robert Heris
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 19 avg 2009, 18:51

Vidim volis citati Kinga,i ja sam ljubitelj,jesi mozda citala"Bag of bones",knjiga je super,mada je meni "Cellphone"daleko najjaca.Pokusavam da nadjem drugi dio petog nastavka "Mracne Kule",al' nidje ga...
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 19 avg 2009, 18:56

Zagor je napisao/la:Nisam ni ja neki čitalac ali u ovoj godini sam pročitao jednu: Legenda o Ali-paši (obavezno je morate pročitati) , a trenutno ovih dana čitam Put oko Svijeta za 80 dana. ;)
ja legendu 3 puta procitala.... psiho... :D :D
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 19 avg 2009, 19:02

the scouser je napisao/la:

Vidim volis citati Kinga,i ja sam ljubitelj,jesi mozda citala"Bag of bones",knjiga je super,mada je meni "Cellphone"daleko najjaca.Pokusavam da nadjem drugi dio petog nastavka "Mracne Kule",al' nidje ga...
vrecu kostiju sam pocela citati,ali nisam imala puno vremena,vidjecu da je ponovo uzmem u biblioteci,sto se tice mracne kule ako planiras kupiti, po ovim sajmovima su se mogli kupiti svi dijelovi zajedno,ja sam zelenu milju nasla u antikvarnici na siranu,(Ako zivis u sarajevu ;) ) ,a mozes pogledati i u onoj " preporod,mozda tu ima 2. dio petog nastavka,mobilni telefon,procitala sam,prejaka knjiga,prilicno jezivo :) super,na kraju ipak zavrsetak uzbudljiv,jos se pitam sta je bilo nakon sto je clay stavio mobitel na uho od njegovog sina i sta je dalje bilo sa ostalim " zombijima" u koje su se ljudi pretvorili :D

a isto tako,biblioteka u vogosci je poprilicno dobro opskrbljena sa kingovim djelima,mozes i tu pogledat :D

23 KING JAMES
Kontakt:

Post Postao/la 23 KING JAMES » 19 avg 2009, 19:03

za potterov sedmi dio 45 KM,a za sva 3 dijela GP 27 KM :lol: GP je stvarno prejaka trilogija,svaka cast tolkienu,pored tih djela,imam jos silmarilion,hobita,djecu hurinovu i nezavrsene price,stvarno je covjek taj nerealni svijet ucino realnim, ona pisma patuljaka,karte,opisi,kalendari hobita.... :D :D jedina zamjerka su one pjesme koje se oduze na 2 -3 stranice
SLAŽEM SE SA SVIM ŠTO SI NAPISAO/LA O TOLKINU
P.S. STVARNO TOLIKA CIJENA DAROVA SMRTI,A JA JEDNO VRIJEME MISLIO DA KUPIM PO OVOJ CIJENI NE BIH NIKAD
Iker
Pepe Albiol
Ramos Arbeloa
Lass Xabi
CR9 Kaka Marcelo
Higuain
Evropski prvaci za sezonu 2oo9/2o1o

BOSNA JE ZAKON
Kontakt:

Post Postao/la BOSNA JE ZAKON » 19 avg 2009, 19:04

ja sam procitao "Hiljadu sjajnih sunaca" na preporuku jedne drugarice, i svidjela mi se
prica je smjestena u Kabulu ja mislim glavni grad Afganistana o dvije zene koje su ujedno supruge i zrtve jednog covjeka, ne mogu vam je nikako prepricati jer bas je bilo svega

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 19 avg 2009, 19:05

meni je nekako Bukowski exrta pisac. Ko je citao zna o cemu govorim.
You are someone else I am still right here

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 19 avg 2009, 19:05

the scouser je napisao/la:

vrecu kostiju sam pocela citati,ali nisam imala puno vremena,vidjecu da je ponovo uzmem u biblioteci,sto se tice mracne kule ako planiras kupiti, po ovim sajmovima su se mogli kupiti svi dijelovi zajedno,ja sam zelenu milju nasla u antikvarnici na siranu,(Ako zivis u sarajevu ;) ) ,a mozes pogledati i u onoj " preporod,mozda tu ima 2. dio petog nastavka,mobilni telefon,procitala sam,prejaka knjiga,prilicno jezivo :) super,na kraju ipak zavrsetak uzbudljiv,jos se pitam sta je bilo nakon sto je clay stavio mobitel na uho od njegovog sina i sta je dalje bilo sa ostalim " zombijima" u koje su se ljudi pretvorili :D

a isto tako,biblioteka u vogosci je poprilicno dobro opskrbljena sa kingovim djelima,mozes i tu pogledat :D
Trenutno sam dekintiran totalno.Zajeb mi je samo kod Kinga sto lik puno pervezija ubaci,a kraj kod "Cellphone" me pravo iznervir'o.Gled'o sam u 3 biblioteke u Sarajevu(tu zivim :P),nisam nas'o peti nastavak,hvala na savjetima :D

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 19 avg 2009, 19:09

23 KING JAMES je napisao/la:
SLAŽEM SE SA SVIM ŠTO SI NAPISAO/LA O TOLKINU
P.S. STVARNO TOLIKA CIJENA DAROVA SMRTI,A JA JEDNO VRIJEME MISLIO DA KUPIM PO OVOJ CIJENI NE BIH NIKAD
@23 KING JAMES ako hoces daj mi svoj msn preko pp-a,mogu ti poslat' darove smrti da procitas u wordu,ako ti nije mrsko preko kompa da citas :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: J1897, TylerBurey i 7 gostiju.