Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
16%
2) polufinale minimum
14
20%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
11
16%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
33
48%

Ukupno glasova: 69

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la geronimo » 25 nov 2011, 19:25

Ponosan sam na vas momci :!: Svaka čast na komentarima i gledaćemo da sa sljedećim anketama produbimo diskusiju i tako ova tema ostane aktuelna i bez utakmica. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 nov 2011, 23:10

Elf ima stopere koji po kvaliteti previše ne odskaču jedan od drugog znači bez obzira ko čini stoperski par odbrana ne gubi na pouzdanosti.Merte nekako najbolje čita protivnika sjajan je u skoku ( ipak 1,98 :D ) ali dosta je spor zbog svoje konstitucije.Nekako bi najbolji stoperski par u budućnosti bio Höwedes i Badstuber , Hummels je kao što se već naveli previše mekan u duelima a to se danas skupo plaća.Gledao sam ga protiv Italije veoma je loše odradio utakmicu.Boateng ipak se najbolje snalazi na poziciji beka i tu najviše može pružiti.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 dec 2011, 12:26

Veceras ce "Elf" saznati svoja tri protivnika u grupnoj fazi takmicenja na EP. Javnost u Njemackoj nema neku specijalnu zelju sto se protivnika tice, ali DFB na celu sa Löw-om zeli biti smjesten u grupi A ili C s obzirom da je njihova rezidencija za vrijeme SP, Poljski grad Danzig.
Takodjer BILD je napravio anktetu koje bi protivnike zeljeli i rezultati su bili sljedeci:

Prvi sesir: Spanija
Treci sesir: Portugal
Cetvrti sesir: Francuska

Imam osjecaj da su Bosnje odradile veliki dio posla sto se tice treceg i cetvrtog sesira. :lol: :lol:
Al mi je najaci naslov u Hrvatskim medijima: "Daj te Nijemce da se igramo". :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 dec 2011, 19:00

GRUPA B

1. Nizozemska
2. Danska
3. Njemacka
4. Portugal

Definitvno grupa "smrti", no ukoliko "Elf" bude igrao na visokom nivou mislim da nece biti problema da istu prodju. Ekipama iz grupe B je otvoren put ka finalu sa obzirom da se krizaju sa grupom A.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 dec 2011, 19:10

Ekstra grupa...odmah eliminisati jednog teskog protivnika u borbi za sami vrh.Jos ako Holandjani budu na nivou pa izbace Portugalce,onda nije ni moglo bolje :D

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 02 dec 2011, 19:14

Jako dobra i ujedno teska grupa. Danci i Portugalci ponovo ukrstaju koplja, Njemacka i Holandija - sta reci? :D

Bice im krivo sto ne igraju u Poljskoj, ali sta da se radi. Nije bas idealan raspored, posto zadnju tekmu igraju protiv Danske (hajmo reci najlakseg protivnika).
A to je dobro sto se ukrstaju sa grupom A.
Vom Jäger zum Gejagten

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 dec 2011, 19:23

Njemačka već u polufinalu. :mrgreen:
Iskreno, jeste najteža grupa, al' prije ili kasnije se mora igrati sa najboljim ekipama. :mrgreen: Vjerujem da će Njemačka proći grupu kao prvoplasirana ekipa (kako igraju u posljednje vrijeme, ne bih se iznenadio i da svrgnu Španiju sa trona). Navijaću za Nijemce kontra Portugala, pa da to bude neka satisfakcija jer smo mi izbačeni od Ronalda i družine. Mogli bismo opet gledati uplakane zvijezde portugalske reprezentacije, jer je i Holandija repka koja spada u sami creme de la creme.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 02 dec 2011, 19:37

slika
Thomas Müller - Fußballgott

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 02 dec 2011, 19:43

dobili su jako tešku grupu a to su i sami izjavili,ali zato su tad i najjači . . .

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 02 dec 2011, 20:03

Samo da Portugalu poželim kasapljenje od strane Elfa
Rona naguzi se :) :D 8-)
Pored Italije svim srcem uz Panzere
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 02 dec 2011, 20:09

Njemačka uzima Euro,tako da je svejedno u kojoj je grupi.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 dec 2011, 20:33

Relativno teska grupa, ali zar za Svabe u ovom trenutku postoji takva rijec?

Jedna od prednosti je ukrstanje sa lakom grupom, barem se to da naslutit prema imenima koji se nalaze u istoj, ali ovo takmicenje je takvo da je nemoguce nesto unaprijed predvidjeti.

Treba igrati dosadasnju igru i boriti se na onaj nacin, a rezultat nece sigurno izostati.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 02 dec 2011, 20:58

ramiral je napisao/la:
Pored Italije svim srcem uz Panzere
Raduje me. Jos samo da kazes da pored Juventusa gotivis i Bayern i mozemo zajedno ici u kur., pardon teretanu. :D

Theo Zwanziger, predsjednik DFB-a, se povlaci. Nisam siguran da li ce to uraditi odmah ili ce cekati zavrsetak Eura.
Kao najozbiljniji kandidat za nasljednika spominje se Niersbach.
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 dec 2011, 23:25

Najteža grupa i ukoliko Elf bude u elementu u što ne sumnjam onda neće biti zime :D ..jedva čekam da vidim kako panceri obrađuju onu plačiPi*ku Ronalda i njegove sunarodnjake. :mrgreen:

Njemačka reprezentacija po vrijednosti na drugom mjestu sa 375 mil poslije naravno nedodirljive Španije 641 mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 dec 2011, 00:41

geronimo je napisao/la:
Theo Zwanziger, predsjednik DFB-a, se povlaci. Nisam siguran da li ce to uraditi odmah ili ce cekati zavrsetak Eura.
Kao najozbiljniji kandidat za nasljednika spominje se Niersbach.
Povlači se poslije EURA, tamo negdje u oktobru.

Echte Hammergruppe. Wir freuen uns :D
Ova će grupa biti zanimljiva ali ima da pocijepamo protivnike. Bit će žestoko bit će gusto, ali ipak Elf je favorit grupe kao i cijelog Euro-a. Da gibt es keine zwei Meinungen. :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 dec 2011, 01:09

U klinac, mi smo trebali biti u ovoj grupi umjesto "masnih" s Pirineja. :evil:

Grupa je potaman. 8-) "Masni" su stalna mušterija :twisted: , a sa susjedima je uvijek epika. :mrgreen: Uglavnom, ne sumnjam u prolaz najmoćnijeg stroja na dunjaluku. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 dec 2011, 02:16

Najbolju izjavu je dao Bierhoff koji je rekao da je grupa dosta dobra kako bi se donekle stisala euforija, no svakako je ubjedjen u prolaz "Elfa".

Po meni ce Nijemci biti prvo u grupi iz razloga sto imaju kvalitet na klupi za razliku od ostalih reprezentacija u grupi.

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 03 dec 2011, 02:28

Ja neznam šta bi rekao u ovom trenutku svaka reprezentacija može pobijediti Njemačku nekako Danska najmanje nade ulijeva ali ona bi mogla otkinuti bod . Sve u svemu ja navijam za Njemce jer navijam na svim takmičenjima u svakom sportu za njih ali baš navijam ne simpatišem . Bosna je Bosna da neko ne bi pogrešno shvatio . Kada Njemačka pobijedi drago mi je radujem se golu i radujem se uspjehu ali radujem se taj dan , taj mjesec. Al kad Bosna pobijedi raduješ se taj trenutak , od sreče neznaš šta češ i pričaš o pobjedi idučih 10 godina . Da vas ne tušim da kažem svoje mišljenje . Priželjkivao sam ovo i bog dragi mi je bar ispunio ovu želju . Da Portugal bude u grupi s Njemcima a kao šlag je došla Holandija + Danska koja ih je prala uvijek zadnjih kvalifikacija .

Mislim bar moje mišljenje da če ih Njemci deklasirati kao Engleze jer su stvarno mašinerija i zasluzili su trofej sigurno . Mislim da ih na ovom EP može dobiti Holandija uz šanse 20 % i Španija gdje mogu reči jednako je .

Ostalo je sve prosjek za njih . Mislim da če ubiti Portugal u pojam i molim boga da Portugalce isprate s 3 ,4 komada u mrezi kao i Holandija . Te da ih i Danska naguzi i da kuči odu sa 10 komada ukupno i to je to .

Francuzima isto najljepše želje da se osramote kao što i hoče .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 03 dec 2011, 03:24

Naravno jos jedan dokaz da je Hummels bolji od Badstubera ....
BvB Echte Liebe !!!

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 03 dec 2011, 04:19

Nisam neki veliki fan njemacke, ali ako ih zaobidju povrede, po meni su glavni favoriti za euro2012.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.