BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 03 dec 2011, 00:59

slika

Hotić style minđoosvajač!!!! :lol:
geronimo je napisao/la:Da te ispravim kolega, bivsih svojih. :D Sto se tice buducnosti, svi putevi vode u .... :mrgreen:
Tko zna, mozda je Marco i dalje 'rđav ( :lol: ) u duši pa okrene sjevernije. :D
adnan24 je napisao/la:I pored toga,ocekuje "nas" :mrgreen: strasno tezak mec,sigurno mnogo tezi od onog proslosedmicnog.
Dakako uvazeni druze, dakako. :mrgreen: Za ocekivati je da protivnik ispita "naseg" Weidija. :lol:

Herbmeisterschaft ne dolazi u pitanje. :mrgreen: M'gladbach je veliki duznik za proslosezonsko "pustanje" u finisu prvenstva. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 03 dec 2011, 03:27

Po prvi put u historiji Bundeslige ce ovaj derbi bit derbi prvog i drugog na tabeli .

Gladbach zadnjih 10 utakmic akuci nije izgubio .

Dortmund 8 poslijednjih utakmica bez poraza

Dortmund u zadnjih 8 utakmica osvojio od moguca 24 boda 22 .

Kad god Gladbach pod vodstvom Favrea povede sa 1-0 ne gube utakmicu.

U posljednje 24 utakmice Gladbach je primio samo 18 golova

Gladbach ima 4 uzastopne pobjede

U zadnjih 8 utakmica protiv Gladbacha BvB nije primio vise od 1 gola

Zadnju utakmicu je BvB izgubio od Gladbacha prosle sezone sa 1:0 u Gladbachu, tad je BvB nanizao 5 pobjeda zaredom da bi im Gladbach skinuo skalp ...

Ovo je 79 derbi dvije Borussije, u prosjeku pada 3,4 goovla po utakmici, ukupno je palo 262 gola izmedju 2 Borussije

Felix Zwayer ce sudit ovaj osim ako se ne pokusa ubit kao Babrak Raffati...

Izgleda da ce sutra ipak Gundogan igrati da je Leitner def otpao ....

O BANU CU drugom prilikom nemam sad vremena ;) ...
BvB Echte Liebe !!!

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 03 dec 2011, 10:34

gutten morgen for alles borussia dortmund fans . . .
šta mislite postojil ikakva mogučnost da se večeras radujemo ?
nekako se bojim ovog okršaja više nego protiv seljačina :twisted: ali gledajući timove kao timove mi smo u prednosti u odnosu na zelene zato što igramo bolji fudbal od njih,mislim s moje strane gledišta ako momci budu raspoloženi i nabrijani te ako se ne prepadnu gostujućeg terena mislim da će čak i "lagano" da dobiju,jer ne bi volio da se ponovi hoffenhaim kada su bili statićni i bezvoljni . . .a valjda se to neće ponoviti i valjda im je Her Doktor usadio u one njihove glavice činjenicu da se ne moraju opće plašit današnjeg duela i da ga trebaju odigrati kao na iduni :mrgreen:

MauroACM
Kontakt:

Post Postao/la MauroACM » 03 dec 2011, 11:11

Večeras očekujem puni plijen sa Borussia Parka jer imate ipak kvalitetniju momčad i mislim da je vrijeme da se ovaj niz domaćina prekine, a vi ste pravo rješenje za to. Domaćini će večeras biti veoma oštećeni neigranjem njihovog najboljeg igrača Reusa koji je bio pokretačka snaga ovog tima i sama njegova igra ovisi o rezultatu. Igrat' ću na BVB.

Zanima me kolika je tržišna vrijednost vrijednost vaših pulena Götzea, Großkreutza & Kagawe?
Il club più' titolato al mondo.

Per sempre Rossonero

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 03 dec 2011, 11:51

MauroACM je napisao/la: Zanima me kolika je tržišna vrijednost vrijednost vaših pulena Götzea, Großkreutza & Kagawe?
Gotze 30 mio Eura. Grosreutz 6 mio Eura. Kagawa 13 mio eura ...
BvB Echte Liebe !!!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 dec 2011, 11:53

Istina je da posljednjih godina BVB neigra bas najbolje na Borussia Parku, no danas ce posao biti znatno olaksan neigranjem Reusa u redovima M`Gladbacha. Ukoliko BVB zeli do pobjede moraju primijeniti taktiku iz Minhena, jer ukoliko krenu svim silama naprijed onda su nahebali, jer to Slomka i Favre zele od svojih protivnika. Dakle igrati strpljivo cekati gresku protivnika i ponudjenje prilike hladnokrvno iskoristiti. Ja licno ocekujem pobjedu BVB-a od 3:1.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 03 dec 2011, 12:08

mislim da je krajnje vrijeme da se sva ta statistika promjeni jer bajern i shalke su bolji timovi od menhengladbaha,s kojim se borussia ponijela kao da se radi o augsburgu,pa i na kraju krajeva ova zelena borussia nije ništa opasnija od stutgarta s kojim se borussia takođe jako dobro nosila na gostovanju,taako daaa . . . mislim ipak da su večeras dorasli da promjene historiju na borussia parku i da nas obraduju,i na kraju krajeva,vidjeti kako Her Doktor mlatara rukama :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: -neprocjenjivo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 dec 2011, 12:45

@ Damir_BVB

zar nisi rekao promjeniti avatar kada Sahin debituje za Real Madrid. ;) ;)

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 03 dec 2011, 12:50

Hajmo Dortmundovci predlagati novu anketu za nasu temu od ove stare mi je muka a znam da je i vama :) ...

Evo moj prijedlog je :

Ko je najbolji igrac ove sezone: Wajdi, Hummels, Piszcek, Gotze, Lewa ... ?

A vas prijedlog ? Ako ima ko sta pametno nek napise pa da zamolimo da nam postave tu anketu. I da nam tako stalno mjenjaju svakih 10 dana ...

Da zamolio bih vas Dortmundovce, da poslije svake utakmice damo ocjene nasim igracama. Ocjene od 1 do 5 ... Pa da tako mozemo mi ovdje izabrati igraca utakmice, pa da poslije saberemo ocjene da imamo igraca mjeseca ....

NUR DER BvB !
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 03 dec 2011, 12:55

amerosm je napisao/la:@ Damir_BVB

zar nisi rekao promjeniti avatar kada Sahin debituje za Real Madrid. ;) ;)
O druze HSV se oporavlja Fink ce vas dovesti gdje vam je mjesto samo jos malo sabura na dobrom ste putu ;)

Jesam jesam druze upravu si ali tesko mi pada svog ljubimca promjenit jos on nije prezaljen nit ce ikad bit, jer da nam je ostao on joooj bjezi necu o tom to su rane :D

Promjena avatara ubrzo obecavam :)
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 03 dec 2011, 14:18

E da pisali ste o onim rotacijama, otkud barrios, kuba u prvoj ... Eh pa sto se tice utakmice protiv Schalkea vecinu posla je pripremio Peter Krawitz pomocnik Klopov, on je zasluzan najvise sto smo plavce rasuli ko rizu ... Klopp je rekao da je to njegova pobjeda, da je on zaduzen za rotacije i taktiku u toj utakmici ...

Groskreutz :

„Der kann doch gar nicht ohne mich“

BVB-Superstar Mario Götze ist immer wieder Mittelpunkt der Transfergerüchteküche. Sein Kumpel Großkreutz stellte nun mit wenigen Worten klar, wofür Götzes Berater anscheinend rhetorischen Mittel fehlten: „Der kann doch gar nicht ohne mich. Wir hängen ständig zusammen ab. Götze bleibt bis 2014!“ Bumm! Wir wissen also, Götze bleibt auch über den Sommer hinaus in Dortmund und wir haben gelernt, wieso Großkreutz öfter vor großem Publikum sprechen darf, als Götzes Berater – die Rhetorik machts! ... :mrgreen: 8-) 8-)

Kevin Rules 8-)
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 03 dec 2011, 14:25

slika

Evo sta je rec derby 2 Borussije ... 1994 Dortmund- Gladbach, Sammeru pukla arkada i za vrijeme utakmice je tako reci operisan . Zasili su mu arkadu decko je stisnuo zube i odigrao utakmicu koja je zavrsila 3:3 ..
BvB Echte Liebe !!!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 03 dec 2011, 15:18

Damir_BvB je napisao/la:Banovan sam za nista puta nista, hiljadu puta su se gore i teze rijeci pisale pa ljudi nisu bili banovali. Ovaj moj ban je smjesan. Zelim napomenuti da je ovo naravno maslo Bayernovaca, koji ovdje dodju provociraju, pljuju po grbu DORTMUNDA, ja to necu ne zelim nit mogu tolerisati . Oni koji sute na te provokacije, i dopuste to pljuvanje po nasem klubu ne moraju se nazivati navijacima BvB . Uvijek treba branit boje svog kluba, i prezentovat svoj klub u najboljem mogucem smislu. A ne ovdje bavarci dodju bukvalno pljuju ismijavaju crno zuti tim, a vi to dozvoljavati. Zbog cega, ulizivanja ili sta je upitanju .

Znam da nisam zasluzio ovaj ban, da su ga zasluzili drugi ljudi, ali kao sto HZBvB kaze, ovdje se mogu banovati samo Dortmundovci, dok Bavarci mogu provocirati do mile volje ( cast izuzetcima ). Sta sam ja trebo dodje 15 bavaraca pljuvat nakon poraza protiv arsenala po nama, i da ja sutim ne ne ne, NIKAD. Ovim putem se obracam Seceru, koji je ovo sve odradio po najvise, doces na red ne brini se ;) .... Samo langzam ... Nije ti ovo trebalo da ispadas kao mali 13 godisnji streber u skoli, tipa profesorice ovaj prepisuje ili prica . Eh tako si se ti ponasao, iskreno znam i zasto... Ali nema veze necemo to javno ;), ipak nisam ja ti da idem na taj nivo ispod pojasa. Ali hajde odrast ces i ti jednog dana bit ce bolje abd ...

Sa ovakvim ponasanjem Admina, moderatora kvari se ovaj forum .. Nisam se htio vracati ovdje uopste, ali sam se vratio radi Dortmundovaca svojih i pojedinim momaka koji su kvalitetni forumasi ... Moze se i mora ovdje na mnogo cemu poradit, kao prvon ove ankete trebe osvjezavati malo cesce a ne da stoje po 3 mjeseca i duze ... Kao drugo treba provokatore malo stesati, i uvest nekog reda ...

Auuuu Gundogan u prvih 11 ....nadam se da je shvatio da se nece tolerisat njegova nonsalantnost u odbrani...
Ovo mu je mozda prva i zadnja prilika da vrati povjerenje Klopp-a s pocetka sezone i nama dokaze kako je razuman momak , jer je igranje odbrane samo stvar volje !!!
HVALA MOJIM DORTMUNDOVCIMA KOJI SU PISALI O MENI DOK SAM BIO BANOVAN SAMO SAM SE RADI VAS VRATIO ...

Hvala HZ BvB, Hvala Sema BvB, Hvala Hare_BvB !!!!
geronimo je napisao/la:
Što se tiče "vašeg" @Damira nisam ziha zbog čega je banovan (vjerovatno vrijeđanje). Mada ste mogli i sami vidjeti do kojih je granica on došao. Ne postavljajte ta pitanja ovdje, niti je administracija vama dužna odgovoriti, ali u krajnjem slučaju možete se obratiti Adminu.
Svaka ti cast druze, nisam se nadao ovom od tebe aferim ;)... Mislim da se ovdje nasa rasprava druzenje komentarisanje, citiranje zavrsava ... Stvarno si me iznenadio mislim da je ovo ipak bilo nisko od tebe, na ovakav nacin me uzet u usta ... Auf wiedersehen Gero ;) 8-) ....
Ooo pa dobro dosao, da ti momak nisi NOVI ? :lol: :lol:
Svaka cast za post samo radikalno na ove "razmazene navijace"!!!

Danas ocekujem Kagawu u prvih 11 i pobjedu od 2 gola razlike....samo jako !

PS: NIKO KAO RADNICKI SODA !!! ovo je za moj Grad i moj Klub ...sorka sto je off ,predjite preko toga !
Zadnja izmjena: HzBvB, dana/u 03 dec 2011, 15:27, ukupno mijenjano 1 put.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 dec 2011, 15:24

Djesi Dama druze stari!! :D Nek si nam se vratio, porebne su nam sve rasplozive snage u ovoj borbi. :lol:

Iznio si par zanimljivih ideja za podizanje kvaliteta rasprave na "nasoj" temi, tako da imas moju podrsku. ;)

Gledaj Zame zmaja i ratnickog izdanja. Freeeedoooooooom!!!! :mrgreen:

Oficijelni sastavi:
M'gladbach: Ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Dante, Daems - Nordtwiet, Neustadter, Arango, herrman - Hanke, Bobadilla

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Santana, Hummels, Schmelzer - Kehl, Gundogan - Gotze, Kagawa, Grosskreutz - Lewandowski
Fohleni poprilicno ofanzivni. :? Bice im veselo. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 03 dec 2011, 15:31

idemo . . . . . 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 dec 2011, 15:39

uh dobro ste sada izvukli :D :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 03 dec 2011, 16:12

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 dec 2011, 16:13

Zasluzeno, BVB bar pokusava igrati za razliku od ovih "sretnika".

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 03 dec 2011, 16:27

Super odlicno prvo poluvrijeme, Gundogan i Gotze trose mnogo lopti ... Schmelle mora pazit da ne dobije crveni ... Jedina zamjerka morali bi malo stat na loptu a ne trcat u ofanzivu ko muha bez glave, samo malo stat na loptu pokusat kontrolisat igru ... Lewa nemam rijeci :oops: .... Kevin je dosta los nit ga ima kod presinga nit u ofanzivi ali neka njeg samo nek on igra... Nadam se da Kehlu nije nista i da ce moc nastavit inace valja gledat da silvu nedaj mi boze, radije nek onda KG igra DM-a i to je svakako opcija ... Imali smo 4 ofsajda hmmm mnogo mnogo, ali jedna ce progulit i to je to ende ... KG nije bio u ofsajdu al hajd svi grijesimo ...

Ocekujem pobjedu, sve osim pobjede bi sad bilo razocarenje i mislim da cemo zabit jos ...

NUR DER BvB !
BvB Echte Liebe !!!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 03 dec 2011, 17:17

Ovaj Klopp AKO JE NORMALAN ....ja ne mogu da vjerujem da primimo gol i jos 15 min igre i on vadi najboljeg igraca Gotzea .... ppppppppaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa neeeeeeeeeeeeeemooooooooooooj mi zivce vadit **** MAJKU KLOPP !!!!!!!

Sta da kazem o utakmici isti **** kao i Stuttgart...strasno !!!
Onu celavom se majke sjetim ( pomocni) dizo je i gdje jest i gdje nije offside...i u prvom poluvremenu Gotze 1 na 1 izlazi onaj drugi idiot dize a Jendrisek ( kako se vec zove) dole spava i to do njeg....Haman da je ovim sudijama u modi svaku sumljivu situaciju dignut razmisljajuci na nacin da je lakse da se osteti protivnik nego da ja budem krivac ako padne gol slucajno iz off-a ...TIPICNO BJEZANJE OD ODGOVORNOSTI !!!

BEZVEZE IZGUBLJENI BODOVI !!!

Izvinite za Kloppa bio sam iznerviran i necu da to brisem sto sam napisao napisao sam !!!
Zadnja izmjena: HzBvB, dana/u 03 dec 2011, 17:28, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.