FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Guinnes-Hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Guinnes-Hz » 20 avg 2009, 11:54

Braco, veceras u sto vecem broju ima da dodjemo i da podrzimo Voljeni klub...
Ima da grmimo opet...
Igraci su ponovili nam ponovo da ce ostaviti Srce na terenu, a to je sve sto trazimo od njih...
Zovite sve svoje bracu, sestre, komsije, amidje, daidje...
I ne zelim da nam istok zakaze...
Ugl... SRETNO NAM VCRS...!!! :D :D :D

fk zeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la fk zeljeznicar » 20 avg 2009, 11:57

sretno pitari, nadam se da će vas većeras poslužiti sreća i da nećete izgubiti više od 3 razlike :D , zezam se većeras samo odigrajte kao protiv helsinborga i možete se nećemu nadati, a i ako ispadnete nema veze uradili ste već puno za BH fudbal izbacivši helsinborga, znači kako bilo samo da se ne ponovi Basel

krcko
Kontakt:

Post Postao/la krcko » 20 avg 2009, 12:04

Guinnes-Hz je napisao/la:Braco, veceras u sto vecem broju ima da dodjemo i da podrzimo Voljeni klub...
Ima da grmimo opet...
Igraci su ponovili nam ponovo da ce ostaviti Srce na terenu, a to je sve sto trazimo od njih...
Zovite sve svoje bracu, sestre, komsije, amidje, daidje...
I ne zelim da nam istok zakaze...
Ugl... SRETNO NAM VCRS...!!! :D :D :D
SRCE NA TEREN.Svi ko jedan.

High

Post Postao/la High » 20 avg 2009, 12:19

Danas je veliki dan,sigurno.Bilo je dosta vaznih utakmica,od pretkola lige prvaka,kup uefa i sve su nekako bile nedodirljive,odnosno situacija nije bila kao ova danasnja.Tad ruku na srce nismo imali igrace kao sad,mada i ovom danasnjem timu fali jos iskusnih igraca.Danas je Torlak neprikosnoven u odbrani,mladi Dzakmic igra odlicno,iskustvo Ihtijarevica daje igri dosta dobrog.Tad je bilo i drugih problema,nevezano za temu.Danas,ovaj klub ima velike ambicije,na krilima navijaca svaku utakmicu je jednostavno nemoguce utakmicu odigrati lose.Svako ko je gledao utakmice u Europi ove sezone ce reci da momci znaju igrati dobar,kvalitetan,muski fudbal.Da oni sjajni golovi nisu slucajnost,da tim posjeduje uigranost,za razliku od proslih sezona,gdje smo na naivnost ispadali iz igre.
Ovaj klub je x puta imao ovakve prilike,svojom borbenoscu poniziti vece klubove,bogatije ali uvijek je falilo tako malo.Dosta je bilo ispadanja,zasluzujemo grupu fazu,napokon !Otici ce i uprava,sve ce biti mnogo,mnogo bolje,iako je ovo vrhunac za nase uslove.Ovaj tim moze do grupne faze,u to sam siguran.

Sto se vecerasnje utakmice tice,ocekujem posjetu od 28.000 - 30.000 .Danas ce oni koji dodju na utakmicu vidjeti nesto sto se rijetko vidja na nasim prostorima,i siguran sam da ce biti prijatno iznenadjeni.
FK Sarajevo je uvijek svjetlao obraz bh. fudbala,dugi niz godina igra u ligi prvaka,odnosno kup uefa.

Ponosno,hrabro !

Ostvarite nam san, upišite se zlatnim slovima u historiju FKS !
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 20 avg 2009, 12:33

veceras u inat svima, po dobar rezultat
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 20 avg 2009, 12:54

SLOBODNA BOSNA, broj 666, od danas

BURA NA KOŠEVU

Hadžibegić preuzima FK Sarajevo?

Navijači Sarajeva, dva dana uoči utakmice Europa Lige protiv rumunskog Cluja, upali su na trening nogometaša svog tima, tražeći ostavke čelnih ljudi kluba, direktora Nihada Baljka, sekretara Mirsada Alihodžića te sportskog direktora Senada Merdanovića. A Faruk Hadžibegić, koji ovih dana na sva zvona najavljuje svoj povratak iz Francuske u Sarajevo i političku aktivaciju u redovima SDP-a, u ovom je zahtjevu navijača vidio svoju šansu i za sebe proteklih dana grozničavo krči put ka nekoj od pozicija u timu. Razlozi zbog kojih se traži smjena aktuelnog rukovodstva su jasni, jer nogometaši su, iako su se plasirali u doigravanje za Europa ligu, dobili tek pola martovske plate, a u klub nije stiglo niti jedno pojačanje, iako su se mnogi kvalitetni nogometaši nudili Sarajevu. Koliko novca u kasi kluba ima zna samo vječiti sekretar Mirsad Alihodžić, koji ilegalno rukovodi finansijama preko računa Sportskog društva, jer je račun Sarajeva već odavno blokiran. Alihodžić već godinama, zbog premosnice na srcu, najavljuje odlazak u penziju, no i dalje vedri i oblači klupskim finansijama, a u stručni štab Sarajeva uspio je kao trenera ugurati i svog netalentiranog sina. U samo pola godine, Sarajevo je od prodaje igrača te od dva sponzorska ugovora zaradilo skoro milion i pol maraka. Haris Handžić prodat je u poljski Lech za 350 hiljada maraka, Admir Raščić u norveški Sandefjord za 150 hiljada, Dalibor Pandža u Dinamo za 600 hiljada a Emir Obuća otišao je u Iran za 20 hiljada maraka. Kada se ovim novcima dodaju sponzorski ugovor sa Fabrikom duhana Sarajevo (140 hiljada) te 200 hiljada maraka koje je klub dobio od Kantona Sarajevo, te novac od prodatih ulaznica za evropske utakmice i 270 hiljada eura koji će na račun leći od UEFE, jasno je da Sarajevo ima novaca, no kontrolu nad njima imaju svega trojica ljudi koji njime raspolažu, dok igrači mjesecima čekaju na plate i premije. Sve su to razlozi zbog kojih je u narednim danima izvjesna smjena aktuelnog rukovodstva kluba, ali je novac koji Sarajevo ima glavni razlog zbog kojeg Hadžibegić najavljuje povratak i užurbano lobira kako bi za sebe i svoje prijatelje iz generacije igrača koja je 1985. godine osvojila naslov prvaka Jugoslavije prigrabio neku od vodećih dužnosti u klubu. Treba kazati i kako se Hadžibegić prije nekoliko dana pomirio sa Ćirom Blaževićem. Nakon što je godinama bio najžešći protivnik Ćirinog angažmana u reprezentaciji BiH, Hadžibegić mu je odlučio pružiti ruku pomirenja. Sastanak je organizirao bivši sportski komentator Sabahudin Topalbećirević, a čini se kako mu razlog nije iznenadna Hadžibegićeva simpatija prema Ćiri, nego ipak poslovni interes. Šuška se, naime, kako je Hadžibegić obnovio kontakte sa Ćirom kako bi u reprezentaciju pokušao progurati Denaldina Hamzagića, nogometaša iz St. Louisa, kojeg je ovog ljeta doveo u FK Sarajevo.
N. Hasić
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

hamid
Kontakt:

Post Postao/la hamid » 20 avg 2009, 13:05

Veceras ko ne dode na utakmicu znaci taj ne navija za sarajevo.Bruka je da nas i jedan navijac navija za sarajevo i ne dode na utakmicu.Al ja se nadam da ce opet biti oko 30 000 hiljda. Svi na kosevo!!!!!

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 20 avg 2009, 13:07

Evo cujem da u Avazu pise da ce Hayat snimati utakmicu za neku rumunsku televiziju... Da li neko zna za koju televiziju?
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 20 avg 2009, 13:07

SVI U NAPAD JEDAN JE HASE !

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 20 avg 2009, 13:08

još nekih sedam sati do početka utakmice....gooo samo goooo samo dajte goooo
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 20 avg 2009, 13:10

hamid je napisao/la:Veceras ko ne dode na utakmicu znaci taj ne navija za sarajevo.Bruka je da nas i jedan navijac navija za sarajevo i ne dode na utakmicu.Al ja se nadam da ce opet biti oko 30 000 hiljda. Svi na kosevo!!!!!

ne mozes ti nikome govoriti jel navijac il nije navijac. doci ce na utakmicu ko oce. a svako u svom srcu zna je li navijac ili nije. tako su i meni govorili da nisam navijac zato sto ne idem na sjever. a moj jaran koji je isao samnom u osnovnu i nije imao pojma o sarajevu ni kad igra ni ko igra za sarajevo ide na sjever sada i sta jel on veci navijac od mene, koji od kako sam se rodio sjedim na istoku i uvjekj cu tamo sjediti. ne mozes ti nikome gov jel navijac, al siguran sam da ce veeras doci istinski ljubitelji sarajeva na AHF
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!

ultra@rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la ultra@rajvosa » 20 avg 2009, 13:19

Madafaka je napisao/la:SVI U NAPAD JEDAN JE HASE !
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 20 avg 2009, 13:23

Sretno pitari :D Zgazite te rumunjske drakule :D
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 20 avg 2009, 13:24

mostar_mo je napisao/la:Sretno pitari :D Zgazite te rumunjske drakule :D

hvala :D

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 20 avg 2009, 13:24

azzar je napisao/la:a sta znaci taj sateliti???ja imam kablovsku i imam hayat ..da li cu ja moci gledatii utakmicu

Ne možeš, jer ti na kablovskoj imaš Hayat koji ja hvaam na običnoj anteni, a Hayat sat je kodirani kanal za Evropu ali i cijeli svijet

ultra@rajvosa
Kontakt:

Post Postao/la ultra@rajvosa » 20 avg 2009, 13:24

Prijenosa utakmice nece biti u Bih,nego sam o na satelitu,na hajatu,a bice i na netu,na justin-tv... Fakat neka me je trema spopala,ovi su jaki ko zemlja,ev kladionice skroz spustile kvotu na njih,al ja sam i dalje ubjedjen da ce nasi momci ostaviti srce na terenu,pa sta nam dragi Bog da...

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 20 avg 2009, 13:24

Sretno !
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 20 avg 2009, 13:28

ultra@rajvosa je napisao/la:Prijenosa utakmice nece biti u Bih,nego sam o na satelitu,na hajatu,a bice i na netu,na justin-tv... Fakat neka me je trema spopala,ovi su jaki ko zemlja,ev kladionice skroz spustile kvotu na njih ,al ja sam i dalje ubjedjen da ce nasi momci ostaviti srce na terenu,pa sta nam dragi Bog da...

ma to je zbog uplata na Cluj , sto vise uplata na neki par to kladionice više smanjivaju kvotu da ne dožive bankrot...Bošnjaci skeptični kao i obično .. ;)
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

azzar
Kontakt:

Post Postao/la azzar » 20 avg 2009, 13:29

a hebem tii..pa ja ne znam sta cuu....pa sta trebam uraditi da bi mogao gledatiti utakmicu na hayatu......

tarikz
Kontakt:

Post Postao/la tarikz » 20 avg 2009, 13:29

Sretno Sarajevo!!!

Moram reci da mi je drago sto dobijamo cestitke i podrsku od Manijaka i Red Army i svih ostalih...
Hh ipak Manijaci znaju da ce Sarajevo veceras igrati za svoje interese ali i da predstavljaju BiH!
Someone's mouth said paint them all red.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Amidzaa, bhfanatic14, BungaBum, galia95, Hajdeee, Haksss, Lik, mnon46, Proximic, Vanja8 i 94 gosta.