FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zlatandr
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zlatandr » 05 dec 2011, 22:19

Aman je napisao/la:Predrag Šimić dobio otkaz u Splitu ,nadam se da će karijeru nastaviti kod nas.
To bi ekstra bilo. Cudi me da nema Varupe u izboru za najboljeg fudbalera :D
Volim te Zeljo!!!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 05 dec 2011, 22:47

Sarajlijc@ je napisao/la:
Seyo_TM je napisao/la:Pa nije bas ni tako...ima dobar osjecaj za gol, a i puca na gol, sto je najveca razlika njega i Laze...sto bi gumena glava rekla: igrac koji ne puca na go', nece dati go', a igrac koji puca...
Lazo je jedan :mrgreen:
Lazo je bio enigma protivnicke odbrane :mrgreen: ,jednostavno,amar je igrao na taj elemenat iznenadjenja,naime,o cemu se radi:
protivnicki igraci su bili toliko zbunjeni njegovom pojavom,jer niko nije znao sta on tu ustvari radi i koji je on faktor,dok su se oni iscudjavali lazinim dijamantskim promasajima veza je trpala mreze.

salu na stranu,sjecam se jednom sa treninga,kad fuli prazan go sa 2 metra i ode odma u svlacionicu,govori sam sebi usput "necu se vise ni baviti fudbalom,hebo me svak,ko me na ovo navrati" i uz to se lupa po glavi.svi su popadali od smjeha i dobio je aplauz

osvojiti sa lazarom titulu i kup= umjetnost
by sir Amar Osim
;)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 05 dec 2011, 22:51

Lazo je meni legenda i uvijek će ostati, iako se u večini slučajeva blamirao, ali je igrao srcem i dušom za Želju i uvijek je davao sve od sebe, nije mu bilo svejedno, to je meni dovoljno.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 05 dec 2011, 22:56

Bianconeri1988 je napisao/la:Lazo je meni legenda i uvijek će ostati, iako se u večini slučajeva blamirao, ali je igrao srcem i dušom za Želju i uvijek je davao sve od sebe, nije mu bilo svejedno, to je meni dovoljno.
Što jest jest,slavio bi njegov go ko da sam ga ja postigao,al ne da de mi se puno puta nazalost
legenda

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 05 dec 2011, 23:10

Kad spomenusmo Lazu, cinjenica jeste da ga nije islo. To su i ptice na grani znale, ali sto neko rece igrao je srcem za Zelju. Meni ce ostati drag dok sam ziv, nikad necu zaboraviti njegove golove protiv Borca, kad je dotrcao na JUG. To ne mogu opisati. Svi mi nekog volimo ili ne volimo, ali svaki igrac koji je igrao u Zelji meni je drag, bez obzira na njegov kvalitet. Bilo je fudbalera koji su me nervirali iskreno, ali opet kad sve sagledam igrali su za INSTITUCIJU. Hvala svima onima koji su igrali u najdrazem dresu, a posebno veliko HVALA onima koji su doprinjeli u osvajanju titule ili kupa. Hocu da kazem bezobzira kakav je Lazo igrac bio, donio nam je titulu. LAZO HVALA TI!!!

P.S. Mnogi ce sada da me mozda kritukuju ili sta vec, ali jednostavno to je moje misljenje.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

ZeLJooo
Kontakt:

Post Postao/la ZeLJooo » 05 dec 2011, 23:20

tm8782 je napisao/la:Kad spomenusmo Lazu, cinjenica jeste da ga nije islo. To su i ptice na grani znale, ali sto neko rece igrao je srcem za Zelju. Meni ce ostati drag dok sam ziv, nikad necu zaboraviti njegove golove protiv Borca, kad je dotrcao na JUG. To ne mogu opisati. Svi mi nekog volimo ili ne volimo, ali svaki igrac koji je igrao u Zelji meni je drag, bez obzira na njegov kvalitet. Bilo je fudbalera koji su me nervirali iskreno, ali opet kad sve sagledam igrali su za INSTITUCIJU. Hvala svima onima koji su igrali u najdrazem dresu, a posebno veliko HVALA onima koji su doprinjeli u osvajanju titule ili kupa. Hocu da kazem bezobzira kakav je Lazo igrac bio, donio nam je titulu. LAZO HVALA TI!!!

P.S. Mnogi ce sada da me mozda kritukuju ili sta vec, ali jednostavno to je moje misljenje.
Ma svi znamo da kad smo uzeli titulu, Popovic je dobro igrao imao je jos pored sebe Bekrica, dao nam je par vazni golova za titulu i momak je bio solidan.
Samo ne nemogu ovi pitaracica kda dodu i on fol pise nesto Lazo je jedan, a nikad ga u zivotu nije gledao, nego procitao negdje nesto i fol lud.
Sta god drugi pricali Lazo nije da ne zna igrati lopte, jednostavno ga poslije sezone kad smo uzeli titulu nije islo i to je to momak otisao i gotovo.

ZeLJooo
Kontakt:

Post Postao/la ZeLJooo » 05 dec 2011, 23:24

Predrag Simic dobio slobodne papire iz Splita i ne racuna se vise na njega ;)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 05 dec 2011, 23:28

Ma svaka njemu čast, ali kad smo bili prvaci i on i Bučan su poletili za parama u Split, zato ga ne treba vraćati.

Bolje da i Čolić igra i dalje, prije ćemo njega prodati i uzeti neke fine pare nego Šimića od 30 i kusur godina.

To je moje mišljenje.
Ž '21!

ZeLJooo
Kontakt:

Post Postao/la ZeLJooo » 05 dec 2011, 23:31

Bianconeri1988 je napisao/la:Ma svaka njemu čast, ali kad smo bili prvaci i on i Bučan su poletili za parama u Split, zato ga ne treba vraćati.

Bolje da i Čolić igra i dalje, prije ćemo njega prodati i uzeti neke fine pare nego Šimića od 30 i kusur godina.

To je moje mišljenje.
Ma treba nam jos jedan fakin iskusan u ekipi, to je sigurno, a Simic nam dobro dosao.
Realno kad smo uzimali titulu mnogo nam je valjao po strani, a sad sto je otisao sta ima veze, mnogi su otisli pa nikom nista.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 05 dec 2011, 23:34

Ima i ta mjesta, ali realno mi možemo i sa ovom ekipom osvojiti duplu krunu, a i mišljenja sam da je politika kluba da se dovode mlađi igrači i da se zatim prodaju za dobre pare...
Ž '21!

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 05 dec 2011, 23:38

Nesto sam razmisljao o nekim eventualnim pojacanjima u ovom prelaznom roku. Moje neko misljenje jeste da nam trebaju igraci na sljedecim pozicijama: golman, stoper i desno krilo(jer objektivno Besliji treba zamjena, zbog godina). Znam da imamo Smajica, ali bi ja Zebu u sredinu ubacio tako da ostaje mjesto za jednog brzog igraca. Dobro bi bilo kad bi ove tri pozicije pokrili. U nasoj ligi ima par igraca koji su mi jako zanimljivi. Recimo :

- Dario Puric je po meni igrac kojeg bih volio vidjeti u plavom dres. Vec duze vrijeme igra u istom ritmu. Po meni odlicno bi bio pojacanje. Igrac na duze vrijeme.
- Dejan Kojic iz Kozare. Gledao sam ga par puta i jako mi se svidja. Brz je, prodoran. Ima 26 godina. Mislim da bi se uklopio u nas stil igre. .
- Po pitanju ovih odbjeglih sinova(Kerla ili Cocalic, ne znam sad situaciju, da li igraju), volio bi vidjeti nekog od njih u tandemu sa Bogijem. Strasno bi to izgledalo. Ali opet kazem zelja.
- Denis Mujkic mi nije los golman, ne vidim nekog pored njega da bi mogli da dovedemo(svi dobri golmani su otisli, osima Avdukica kojeg Borac ne bi pustio).

U ovom drugom dijelu ocekujem mnogo vise od Smajica i nesto mi govorio da bi ovaj Drakul mogao nesto uraditi. Ne mogu da ne spomenem Pericu Stanceskog. To je igrac koje me vise puta fascinirao dok je igrao za Borac, a i neke utakmice za nas. Ako ostane ocekujem od njega mnogo, ali bas mnogo. On to moze.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

ZeLJooo
Kontakt:

Post Postao/la ZeLJooo » 05 dec 2011, 23:39

Ja bih prodao sada Colica i doveo Simica.
Vise bi nam znacio Simic nego Colic, a jos pored toga po meni Colic i nije kakav igrac realno, mozda malo bolji od Stanica, a isto za Evrope bi nam vise znacio Simic nego Colic, ali eto otom potom.
Vidjet cemo sta ce biti.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 05 dec 2011, 23:42

Purić je i meni opcija broj 1, ali do Brke je. Pozicije grača koji napuste klub će odrediti i igrače koje ćemo dovesti, nadam se da neće biti puno odlazaka. Ono što je sigurno da će se potražiti još jedan štoper.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 05 dec 2011, 23:44

ZeLJooo je napisao/la:Ja bih prodao sada Colica i doveo Simica.
Vise bi nam znacio Simic nego Colic, a jos pored toga po meni Colic i nije kakav igrac realno, mozda malo bolji od Stanica, a isto za Evrope bi nam vise znacio Simic nego Colic, ali eto otom potom.
Vidjet cemo sta ce biti.
A bil vam više značilo max 50 milja eura za Čolića sad, ili četverostruko toliko za 2 godine? Momak je potencijal, mladi reprezentativac, i potencijalno skup proizvod u klupskom izlogu za realtivno kratko vrijeme.
halalite na uletu :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 05 dec 2011, 23:46

Ja ne znam dokad Purić ima ugovor s Čelikom, otišao bi na njihovu temu i pitao, ali će me napasti k'o čopor vukova. :mrgreen:

Znam da je nešto produživao na 6 mjeseci i prošle godine u januaru, a i ljetos, ali nisam siguran, ako mu sad ističe siguran sam da će njega Amar dovesti, dat mu 4 milje mjesečno i eto njega pješke iz Zenice. :D

@Van Basten

O tome i ja govorim, Čolić je tek počeo da igra konstantno, sljedeće sezone će on biti još bolji.
Ž '21!

ZeLJooo
Kontakt:

Post Postao/la ZeLJooo » 05 dec 2011, 23:47

VanBasten je napisao/la:
Vidjet cemo sta ce biti.
A bil vam više značilo max 50 milja eura za Čolića sad, ili četverostruko toliko za 2 godine? Momak je potencijal, mladi reprezentativac, i potencijalni skup proizvod u klupskom izlogu za realtivno kratko vrijeme.
Skontaj samo kakav je Visca igraci i za koliko je otisao.
Ne znam sada klub koji bi kupio Colica, pa i za dvije godine, mozda je to i vec problem prodat njega, kome? Ko cega realno ?
Visca onakav igrac pa ode u Tursku, a ovakvi prosjecni bekova imas gdje god hoces.
Ma reprezentacija nije mjerilo, zna se kako se poziva u reprezentaciju.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 05 dec 2011, 23:53

Višća je imao utakmica i utakmica iza sebe. Čola je tek počeo da igra i mali ima šlifa, vidi se. Mislim da ovog momka vrijedi iščekati. A cifre sam samo onako nabacio.. Uglavnom, riješiti se momka koji obećava bud zašto, i dovesti penzionera mi je baš ono, da ne kažem glupo.

Subašić završi u Dresdenu, a mali Čolić po meni ima predispozicije da bude kompletniji bek od njega. Samo mu fali iskustva, rutine, pravog drila.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

joey tribbiani
Kontakt:

Post Postao/la joey tribbiani » 06 dec 2011, 00:00

ZeLJooo je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Vidjet cemo sta ce biti.
A bil vam više značilo max 50 milja eura za Čolića sad, ili četverostruko toliko za 2 godine? Momak je potencijal, mladi reprezentativac, i potencijalni skup proizvod u klupskom izlogu za realtivno kratko vrijeme.
Skontaj samo kakav je Visca igraci i za koliko je otisao.
Ne znam sada klub koji bi kupio Colica, pa i za dvije godine, mozda je to i vec problem prodat njega, kome? Ko cega realno ?
Visca onakav igrac pa ode u Tursku, a ovakvi prosjecni bekova imas gdje god hoces.
Ma reprezentacija nije mjerilo, zna se kako se poziva u reprezentaciju.
Bez uvrede, ali lupaš samo tako... Ko da ti je neku trebu zbario pa pljuješ večeras po njemu. Benjo je iz juniora prebačen u prvi tim i vidjelo se odma' da zna. Druga je stvar što mu je vugla bila malo u offside pa ga neko vrijeme nije bilo u prvom timu. Sad se vratio i odigrao pravo fino ovu polusezonu. Ima 3 asistencije i ima vrijeme ispred sebe da napreduje.S druge strane, Šime je fakat tito...jedan od najdražih igrača u zadnje vrijeme. Lik je pravi sarajevski mangup. Znao je odigrat i timiski, bez isticanja ali sa bitnom ulogom. Često je i bilo poteza za raju (biciklo pred sjeverom...ne znam koga je ono slomio :D ) za šta su ga tribine nagradjivale sa "Šime, Šime"... Godine su mu minus. Prednost od mene svakako ide Čoli, a Šimeta vratit (ukoliko postoji volja kod njega i Amara) ako ode Marković.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 06 dec 2011, 00:04

Ne bi me čudilo da ne pričate o istom Čoliću... :mrgreen:

ZeLJooo
Kontakt:

Post Postao/la ZeLJooo » 06 dec 2011, 00:07

@VanBasten
Ja pratim dosta dugo treninge Zelje isto tako utakmice.
Colic je za ove lige solidan igrac, da dalje negdje ide u Njemacku brate moj nema sanse.
Ovakvih igraca u Njemackoj ima i u cetvrtim ligama juga.
Svako ima svoje misljenje. ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: GradKamena2, Lokomotifa, TefalTava i 38 gostiju.