GNK Dinamo Zagreb

Tko je najbolji igrač Dinama

- Livakovic
4
11%
- Ademi
9
24%
- Ivanusec
4
11%
- Majer
0
Nema glasova.
- Orsic
15
41%
- Petkovic
5
14%

Ukupno glasova: 37

FC BAYERN
Kontakt:

Re: Dinamo Zagreb

Post Postao/la FC BAYERN » 08 dec 2011, 14:07

Gomis je oborio rekord tako sto je zabio najbrzi hatrick odkad postoji ovo takmnicenje ali to nije sve isto tako je Dinamo Z oborio jedan rekord a to je da su najgora ekipa od kad postoji ovo takmnicenje :lol:

Onaj pijun Kruno kazem pijun jer cika Mamic upravlja snjim kako hoce je dobio otkaz, sada ce na red opet doci neki pijun koji ce slusati naredbe cike Mamica, Vaha dok je bio nije htio da bude niciji pijun i zato je jako kratko ostao na klupi Dinama.Dali je utakmnica namjestena ili nije to stvarno nebih znao reci sumljivo jeste, isto tako porediti Lyon i Dinamo je kao nebo i zemlja ljudi su puno bolji i kvalitetni u svim segmentima, ali kad bi se dokazalo da je utakmnica namjestena u sta cisto sumljam Dinamo i cijeli hrvatski fudbal bi se nasli u jako nezgodnoj situaciji.

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 08 dec 2011, 15:03

amerosm je napisao/la:Ukoliko se pokaze tacnom tvrdnja da je utakmica namjestena bojim se da od strane UEFA-e nece samo Dinamo ispastati vec cijeli hrvatski fudbal - tu prvenstveno mislim na reprezentaciju - ali nadam se da to nece biti slucaj.
UEFA ce se u tom slucaju voditi logikom da pokaze ko je gazda i tim potezom da do znanja ostalim da takve radnje nece toleristi. Takodjer to bi u istom trenutku znacilo gasenje Dinama, jer sam siguran da bi dobili dozivotnu suspenziju za Evropska takmicenja.
zasto bi cijeli hrvatski fudbal ispaštao? tj.kakve veze imaju npr.Hajduk i hrvatska reprezentacija s tim sto je Dinamo "navodno"prodao utakmicu? niđe veze,ako dokazu (a nece,jer nije prodano) kazniti će Dinamo(naravno,ne dozivotnom kaznom,vec nekom od 4,5,pa neka bude i 10 godina neigranja u eurokupovima) i Mamića i to je to.kakvo,bolan,gasenje Dinama,o cemu pricas?previse ljudi voli taj klub da bi ga samo tako neko ugasio,nije ni Juve propao,a nastimali su milion utakmica..

P.S.jel se to nadas da ce Hrvatsku suspendovati s Eura,a da ce BiH dobiti pozivnicu? :mrgreen: :mrgreen:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 08 dec 2011, 15:32

Juventus nije štimao utakmice, malo se raspitaj pa pričaj takvo nešto :!:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 08 dec 2011, 15:45

Bianconeri1988 je napisao/la:Juventus nije štimao utakmice, malo se raspitaj pa pričaj takvo nešto :!:
ali su štimali sebi sudije koje su im "sklone"....isto njesra,drugo pakovanje(pa,nisu ih valjda izbacili u 2.ligu zato sto su se bavili humanitarnim radom??))!! samo kazem ovom gore da Dinamo(i Lyon,jer su oni navodno platili Dinamu,sto znaci da su krivi kao i Dinamo) neće biti ugasen ako se dokaze stimaljka,kao sto se nije ni Juve ugasio,ne kontam sto se ti uopste javljas??

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 08 dec 2011, 16:01

Isto kao što ja ne kontam zašto ti kao primjer navodiš baš Juventus!?

Juventus su izbacili jer su bili najbolji i to je svima smetalo u Italiji i htjeli su da ga skinu, ne bi me čudilo da isto pokušaju i sa Dinamom jer Mamić je svima trn u oku pogotovo klapi iz Dalmacije sa Štimcem na čelu.

Kao primjer si mogao npr navesti sve engleske klubove koji nisu igrali 5 godina u UEFA takmičenjima pa svi i dan danas postoje...
Ž '21!

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 08 dec 2011, 16:22

Bianconeri1988 je napisao/la:Isto kao što ja ne kontam zašto ti kao primjer navodiš baš Juventus!?

Juventus su izbacili jer su bili najbolji i to je svima smetalo u Italiji i htjeli su da ga skinu, ne bi me čudilo da isto pokušaju i sa Dinamom jer Mamić je svima trn u oku pogotovo klapi iz Dalmacije sa Štimcem na čelu.

Kao primjer si mogao npr navesti sve engleske klubove koji nisu igrali 5 godina u UEFA takmičenjima pa svi i dan danas postoje...
zasto bih navodio engleske klubove?pa,nisu oni zbog stimanja utakmica dobili zabranu 5 godina,nego zbog huligana...ti stvarno ne znas o cemu pricas!a to da su ih izbacili iz prve lige zato sto su bili najbolji je samo tvoje misljenje(vrlo subjektivno,jer si navijac Juventusa),sud je rekao svoje...ako vam sud vrati titule i ako oslobodi Moggi-a optužbi(cini mi se da je dobio 5 godina proslog mjeseca :mrgreen: ),ja cu prvi priznati da niste stimali. ovo o Štimcu je obično lupanje...znaci,po tebi je Štimac potkupio Dinamove igrače da puste Lyonu da im uvali sedmicu,da bi onda rekao da je to uradio sam Mamić i trazio da Dinamo izbace iz lige,a sve zbog toga sto Hajduk nije osvojio titulu od 2005.ovo se cak i meni,kao navijacu Hajduka (između ostalih klubova) cini nevjerovatno :lol:

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 08 dec 2011, 16:39

Dinamo i Lion treba pet godina da lete iz evropskih takmičenja. Ipak će tu biti neka muljaža u uefi mafiosi na čelu sa Platinijem, ipak u pitanju je francuski klub.
Što se Dinama tiče pokazao je svoju veličinu, ono što su uvijek bili, uvijek će i ostati.
p...s... čestitke im za rekord LŠ :)
- " $...

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 08 dec 2011, 16:50

Bianconeri1988 je napisao/la:Isto kao što ja ne kontam zašto ti kao primjer navodiš baš Juventus!?

:lol: :lol: :lol: :lol: Ja. Bas su ih zato izbacili. I zbog nicega drugog.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 08 dec 2011, 17:18

obannon je napisao/la:Dinamo i Lion treba pet godina da lete iz evropskih takmičenja. Ipak će tu biti neka muljaža u uefi mafiosi na čelu sa Platinijem, ipak u pitanju je francuski klub.
Što se Dinama tiče pokazao je svoju veličinu, ono što su uvijek bili, uvijek će i ostati.
p...s... čestitke im za rekord LŠ :)
ajde dobro je,bar nisu nazadovali kao neki,da ih ne spominjemo sada....Bari,Tokyo > Ivanjica,Jagodina,Kula,Gornji Milanovac

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 08 dec 2011, 17:40

UEFA bi trebala ozbiljno razmisliti o promjeni sistema takmicenja u Ligi Prvaka.Ovo se vec sezonama desava da ekipe koje izgube sanse za dalji plasman nezainteresovano i namjerno pustaju tekme normalno da zarade jos koju paru kad im sistem takmicenja to nudi.Ne treba sad napadati Dinamo.Dobro i budali koja je gledala onu lakrdiju sinoc jasno je da je pusteno,ali daj da se zapitamo koliko je tekmi pusteno sinoc i preksinoc.Da je sve u redu ne znam bas da li bi CSKA a dobio Intera ,da li bi Bajern izisao sa onakvom ekipom u Mancesteru ,da li bi Marsej okrenuo u Dortmundu te da li bi slucajno Plzen uspio izjednaciti protiv Milana.Ma citavo ovo zadnje kolo je lakrdija cast casnim izuzecima ,ali tu izgleda igra samo onaj ko mora.
Ali brate dragi ovaj Dinamo je sinoc bas usro motku.Pa daj bar malo kulture i kad se stima,a ove stimaljke i nacina na koji je odradjena stidili bi se i nasi kantonalni ligasi.Previse Mamicu jbg, sto jest jest...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 08 dec 2011, 17:42

Smarate ljudi, komentari nebulozni .Koja grupa koji klub i trener Klaun i šta možemo malo mafija,malo cirkus ,zabava i balkanska realnost.Maminjo se bogati,igrači par njih nešto kvaliteta, ostalo tuga i jad.I to je to očekivano.
Koja grupa dobro su i prošli. Iskustvo ???Sad ismijavat i radit zabavu nije ok,možda šta Kuže ozbiljnije postavi ako dođe na trenersku poziciju iako je sve to jadno ,depresivno,općenito liga,vodstvo ...
Sretno modrima, bar su brend na ovim prostorima ništa drugo,idemo dalje.........

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 08 dec 2011, 18:50

MAMIĆ JE IMAO RAZLOGA DA SE OSVETI AJAXU!!!

DINAMO osim obraza sinoć na Maksimiru nije imao što izgubiti, baš kao što ni Ajax nije imao što izgubiti u posljednjoj utakmici Europa lige 2009. godine protiv Anderlechta. Tada su Kopljanici u Amsterdamu "pustili" Anderlechtu, a dva kluba zajedno su se plasirala u knockout fazu, dok je Dinamo ostao "nasamaren".

Prisjetimo se, 2009. godine Modri su se preko Heartsa plasirali u natjecanje po skupinama Europa lige, gdje ih je ždrijeb svrstao u skupinu s Ajaxom, Anderlechtom i rumunjskim Temišvarom. U prvoj utakmici zagrebački klub izgubio je na Maksimiru od Anderlechta s 2:0, da bi 14 dana kasnije slavio u Temišvaru s čak 3:0, golovima Badelja, Sammira i Moralesa.

U trećem kolu Dinamo je poražen na amsterdamskoj Areni od Ajaxa s 2:1, a jedini gol za Dinamo zabio je Tomečak u sudačkoj nadoknadi dvoboja. Ajax je bio koban za Modre i 14 dana kasnije na Maksimiru, a Kopljanici su slavili s 2:0. Dvoboj se odigrao na praznom Maksimiru jer je Dinamo kažnjen zbog navijačkih nereda u Temišvaru.U petom kolu, kada su bili već gotovo otpisani, Modri su iznenađujuće svladali Anderlecht u Briselu golom Slepičke u 57. minuti, tako da su pred posljednjih 90 minuta natjecanja po skupinama imali lijepu priliku za prolazak dalje. Prvoplasirani Ajax igrao je u Amsterdamu s Anderlechtom. S pobjedom Nizozemaca i pobjedom Dinama na Maksimiru, Modri bi se plasirali u knockout fazu.

No, Ajax je pred 36 tisuća navijača na Areni izveo dijelom rezervnu, ali sasvim nemotiviranu momčad, a Belgijanci su golovima Lukakua i Legeara vodili s 3:0 već nakon 45. minuti. Istovremeno, Dinamo je igrao na pustom Maksimiru s Temišvarom, a na poluvremenu je bilo 0:0. Kada su Modri u svlačionici čuli rezultat iz Nizozemske razočarano su se vratili na teren i na koncu izgubili utakmicu. 2:1 slavili su Rumunji.

Izvršni dopredsjednik Modrih je nakon utakmice bjesnio, a za puštanje Ajaxa Anderlechtu optužio je Platinija."Dinamo je definitivno neželjeno dijete u Europi! Rijetka su europske utakmice u kojima smo imali ravnopravan tretman sudaca. Cijela Europa zna za prijateljstvo predsjednika Anderlechta i Platinija. Nije to teorija zavjere, ali slučaj Dinama podsjeća kao ulazak Hrvatske u EU", rekao je tada Zdravko Mamić koji je očigledno dobio priliku za osvetu.

znači,motiv je tu :mrgreen: :mrgreen: (znao sam da Dinamo nije toliko loš :lol: :lol: :lol: )

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 08 dec 2011, 18:57

Samo mi je zbog toga drago da je ispa ajax, kad se sjetim kako je onaj Oleguer supak pusta da igraci Anderlechta trce kraj njega uopce ih nezalim.

Nek tavore u EL a mi cemo prebolit ovo nekako.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 08 dec 2011, 19:09

kako god maminjo je opet digao pare :lol:
seljačina jeste ali mora mu se priznati strašan je poduzetnik!
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 08 dec 2011, 19:14

vidovitadjemila je napisao/la:UEFA bi trebala ozbiljno razmisliti o promjeni sistema takmicenja u Ligi Prvaka.Ovo se vec sezonama desava da ekipe koje izgube sanse za dalji plasman nezainteresovano i namjerno pustaju tekme normalno da zarade jos koju paru kad im sistem takmicenja to nudi.Ne treba sad napadati Dinamo.Dobro i budali koja je gledala onu lakrdiju sinoc jasno je da je pusteno,ali daj da se zapitamo koliko je tekmi pusteno sinoc i preksinoc.Da je sve u redu ne znam bas da li bi CSKA a dobio Intera ,da li bi Bajern izisao sa onakvom ekipom u Mancesteru ,da li bi Marsej okrenuo u Dortmundu te da li bi slucajno Plzen uspio izjednaciti protiv Milana.Ma citavo ovo zadnje kolo je lakrdija cast casnim izuzecima ,ali tu izgleda igra samo onaj ko mora.
Ali brate dragi ovaj Dinamo je sinoc bas usro motku.Pa daj bar malo kulture i kad se stima,a ove stimaljke i nacina na koji je odradjena stidili bi se i nasi kantonalni ligasi.Previse Mamicu jbg, sto jest jest...
ja ne znam koji bi to sistem takmicenja mogao bit bolji...i koja je bolja motivacija od para...za pobjedu se dobija 800.000 eura, to je sila novaca...pa cak i nerijeseno donosi 400.000 eura...pored svega toga pobjeda i remi donose i koeficijent i klubu i ligi...problem je sto svi klubovi npr. taj Bayern ili Inter ima para na bacanje i te im pare ne znace puno, vaznije im je odmorit igrace, a imaju koeficijenta za jednu sezonu vise nego sto Dinamo i slicne ekipe skupe za 5 sezona...samo ne shvatam sta je Dinamu trebalo ovo, za njih te pare nisu male i koeficijent je jako, jako potreban...jos se sjecam molitvi da Sturm i Genk budu prvaci da bi Dinamo bio nositelj u sva 4 pretkola...za iducu sezonu ima se koeficijenta i viska, al koeficijent koji je Dinamo sinoc ispustio ga je iducu sezonu mogao gurnut u 3 pot i s tim si olaksat i ne dozivit sve poraze...BATE je bio 3. nositelj ove sezone s koefijentom oko 23, Dinamo sad ima 24, al je pitanje ocel iiducu sezonu uc Sparta il Alborg koji imaju koeficijent bolji za pola il jedan i tako Dinamu opet donijet 4.pot i sve jace ekipe...
jedini spas za ovo je mozda igranje cijelog takmicenja u kup-sistemu, po meni puno napetije, al UEFA to nebi prihvatila, ovako imaju vise velikih utakmica ;)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 08 dec 2011, 19:16

Za pobjedu se dobije 300 000 :D
Ž '21!

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 08 dec 2011, 19:27

Bianconeri1988 je napisao/la:Za pobjedu se dobije 300 000 :D
mislim da je ipak 800.000

http://www.sportsport.ba/tekst/2/koliko ... vaka/62824

;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 dec 2011, 19:36

Priča koja se plasira o namještanju je presmiješna , pokušava se na sve načine sprati sramota od sinoć.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 08 dec 2011, 20:03

Bianconeri1988 je napisao/la:Za pobjedu se dobije 300 000 :D
ovo ti je danas drugi put da se provaljujes na ovoj temi.....sta mislis da malo odmoris od ss foruma,bar dok ti se malo misli razbistre. :lol:

sasagmp
Kontakt:

Post Postao/la sasagmp » 08 dec 2011, 20:12

Pitao bih navijace Dinama kakav je igrac ovaj Vrsaljko....ja ga gledah 10ak puta i nijednom me nije odusevio,a opet stalno citam na SN-a neke basnoslovne cene koje se nude za njega.Jel to Maminjova standardna prica,dizanje cene itd ili je stvarno tako dobar(tj. da sam ja baksuz-decko uvek lose-prosecno igra kad ga ja gledam :mrgreen: )?

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.