Rekonstrukcija stadiona u BiH

delko
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la delko » 06 dec 2011, 18:58

meni je ovaj stadion u brckom bas u fullu :D naravno kad se zavrsi mislim da ce biti najbolji u drzavi :) jest da njima to ne treba ali eto :) neka bude turisticka atrakcija :P
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 06 dec 2011, 22:34

kad pogledam sliku ovog stadiona u brckom izgleda mi ko da bi mogao upast neznam sto malo mi nakarada :D
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

ribery77
Kontakt:

Post Postao/la ribery77 » 06 dec 2011, 23:10

slika

Bilono polje nakon rekonstukcije :D :D

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 07 dec 2011, 19:42

ribery77 je napisao/la:slika

za jedno 100 godina,a mozda ni tad...

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 08 dec 2011, 14:49

Za minimalne standarde: Milion maraka potrebno za modernizaciju stadiona Koševo

Predstavnici Nogometnog saveza BiH Ivica Osim, Jasmin Baković i Salem Prolić posjetili su Općinu Centar, gdje ih je ugostio načelnik Dževad Bećirević.

Tokom ove posjete rezgovarano je o modernizaciji Olimpijskog stadiona ”Asim Ferhatović Hase” na Koševu radi stvaranja neophodnih uvjeta za odigravanje utakmica nogometne reprezentacije BiH u Sarajevu, saopćeno je iz Općine Centar.

Istaknuto je da je neophodno oko milion maraka za modernizaciju stadiona na način da se zadovolje minimalni standardi koje propisuje UEFA za održavanje međunarodnih utakmica.

U okviru te sume potrebno je postaviti 20.000 stolica s naslonom, sanirati travnjak, urediti toalete za navijače i u svlačionicama.

Također je potrebno napraviti pres-ložu s oko 100 mjesta (sa salom i radnim prostorijama) te doraditi VIP ložu koja prema propisanim standardima mora imati 750 mjesta.

Radi povećanja sigurnosti na stadionu potrebno je postaviti videonadzor.

Olimpijski stadion ”Asim Ferhatović Hase” je imovina Općine Centar kojom upravlja putem Centra za sport i rekreaciju. Prošle godine pokrenut je projekt njegove rekonstrukcije i modernizacije.

Direktorica Centra za sport i rekreaciju Jasmina Polić je saopćila da je od 2010. za rekonstrukciju stadiona izdvojeno oko 700.000, od čega je Općina Centar donirala 100.000, Vlada Kantona Sarajevo 50.000 KM, dok je ostatak sredstava osigurao Centar za sport i rekreaciju.

”Tim sredstvima uspjeli smo uraditi na južnim tribinama rekonstrukciju mokrih čvorova, ambulante za gledaoce, prostoriju za doping kontrolu, dok je na sjevernim tribinama urađena sanacija dijela mokrih čvorova. Također je izvršena rekonstrukcija VIP lože i kabina za novinare i kompletna rekonstrukcija reflektorske rasvjete na jednom stupu”, naglasila je Polić.

”Općina Centar je izdvojila dodatnih 100.000 KM za nova sjedišta na tribinama, za što slijedi raspisivanje javnog poziva za odabir firme koja će postaviti 18.000 novih stolica s naslonima na zapadu i zamijeniti oko 5.000 oštećenih stolica na sjeveru i istoku. Time ćemo ispuniti uvjet za 36.000 sjedećih mjesta na stadionu koji je postavila UEFA”, dodala je Polić.

Izvor: kip.ba

Ako sam dobro vidio u danasnjem Avazu na slici se vidi da su vec uklonjene stolice na zapadu, koje nisu odgovarale propisima. Da li neko zna nesto vise o tome?
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 08 dec 2011, 15:06

ovo je projekat turkica koji je sve projekte napravio po zenici , jos ovaj neka izvedu i ja zadovoljan . ;)
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 dec 2011, 15:47

Ljepota ali tesko da cemo ovo docekati. Neka pokusaju naci nekog sponzora da prodaju ime stadiona i tako skupe makar nesto love.
Etihad stadium, Alianz arena itd
Ko bi kod nas mogao kupiti ime stadiona? Tesko da ima neka domaca firma, Bosnalijek stadion ili nesto slicno... Treba se okrenuti seicima :D

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 08 dec 2011, 17:53

Naravno treba radit tražit neku donaciju ,natječaj povoljan a ne samo izaći javnosti i mediji cifra i evo sad.
To je sposobnost našeg saveza i čelnih ljudi žalosno mahale i sela imaju stadione bar na nešto liče a mi njivu glavni hram,a Koševo isto tugara .I opet samo čemo čitat gledat slikice sve je super i sve je za pet i tako još dugo.
Treba ovo , moramo ono,bit će ovo .....???

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 08 dec 2011, 18:14

"Direktorica Centra za sport i rekreaciju Jasmina Polić je saopćila da je od 2010. za rekonstrukciju stadiona izdvojeno oko 700.000, od čega je Općina Centar donirala 100.000, Vlada Kantona Sarajevo 50.000 KM, dok je ostatak sredstava osigurao Centar za sport i rekreaciju."

Vala ja joj ne vjerujem ni sekunde oni kao dali 700.000 a ništa se apsolutno ne vidi na stadionu da je urađeno sem mokrih čvorova na jugu koje niko ne koristi ?! Postoje po meni 2 verzije prva da su oni dali 700 hiljada i da su uradili jedno veliko ništa, što proizilazi da ne treba 1 milion za ove minimalne uslove već najmanje 5 miliona.
I verzija 2 koja je izvjesnija da su uložili oko 200 000 javnih sredstava ( možda čak samo ovih 150 000 ako su i to uložili ) i da zaista ako se uloži 1 milion stadion dobiva minimum uslova.
Moj zaključak je da je ova direktorica Jasmina muljatorka velika, jer Centar za sport i rekreaciju godinama ne ulaže ni marke u stadion, jer da godišnje ulaže neke pare sada nam ne bi trebali miloni za silne prepravke opravke i ispravke već neka manja cifra koju bi mogla možda i sama opština Centar izgurat.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

-A-
Kontakt:

Post Postao/la -A- » 09 dec 2011, 00:20

Je l' moze neko od upucenije raje da mi akze koliko je novca potroseno za krov one tribine na stadionu na Kamberovica Polju ???

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 dec 2011, 00:45

calcio je napisao/la:

Ljepota ali tesko da cemo ovo docekati. Neka pokusaju naci nekog sponzora da prodaju ime stadiona i tako skupe makar nesto love.
Etihad stadium, Alianz arena itd
Ko bi kod nas mogao kupiti ime stadiona? Tesko da ima neka domaca firma, Bosnalijek stadion ili nesto slicno... Treba se okrenuti seicima :D
Odlicna ideja, ali za sponzora to ne bi bilo isplativo iz vise razloga. Kao prvo nasa liga je u qurcu, kao drugo svim organizatorima utakmice pod "krovom" FIFA-e i UEFA-e je zabranjeno koristenje imena sponzora.
Ovdje imas potvrdu za stadione o kojem ti pricas ;) ;)

http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html

Nas jedini spas za moderan stadion je privatizacija klubova, ili da odredjenoj firmi klub X da koncesiju na odredjen broj godina.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 09 dec 2011, 02:49

Istocna tribina u Prijedoru

slika

slika

slika

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 09 dec 2011, 13:14

lijepa tribina u Prijedoru,svaka cast!

harson
Kontakt:

Post Postao/la harson » 09 dec 2011, 13:34

svska cast nadam se da na ovoj tribini necete stat i da cete moderizovat stadion

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 09 dec 2011, 20:40

Svaka čast za Prijedor, lijepo sve za pet. Kako ide ove sve rekonstrukcije u BIH moglo bi se uskoro očekivat i atraktivniji fudbal u BiH.
Dragon Town

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 10 dec 2011, 13:10

Absurdima u BiH nikad kraja, ima se para da se grade tribine a nema se za plate igračima :roll:
YNWA!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 dec 2011, 17:10

HOPLIT je napisao/la:Absurdima u BiH nikad kraja, ima se para da se grade tribine a nema se za plate igračima :roll:
Pa valjda grad pravi stadion,a ne klub. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 dec 2011, 17:55

Devil je napisao/la:
HOPLIT je napisao/la:Absurdima u BiH nikad kraja, ima se para da se grade tribine a nema se za plate igračima :roll:
Pa valjda grad pravi stadion,a ne klub. :roll:
Uz to koliko sam ja upucen moraju napraviti tribinu zbog uvjeta od min. 3000 sjedecih mjesta.Ako sam pogrijesio izvinjavam se. :D
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 10 dec 2011, 17:56

Tako je, Općina je vlasnik u puno slučajeva u BiH, a klubovi su tu samo da igraju :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

drina1992

Post Postao/la drina1992 » 10 dec 2011, 21:27

-A- je napisao/la:Je l' moze neko od upucenije raje da mi akze koliko je novca potroseno za krov one tribine na stadionu na Kamberovica Polju ???
ZAPADNA GLAVNA TRIBINA ATLETSKOG STADIONA KAMBEROVIĆA POLJE

GODINA
2006.

POVRŠINA
3.858,00 m2,
prima 3.000 gledalaca

INVESTITOR
Opcina Zenica

INVESTICIJSKA VRIJEDNOST
2,650.000 KM

http://aksa.ba/site/index.php?pcat=5&pr ... &link=proj#" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.