NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

LBJ MVP
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la LBJ MVP » 09 dec 2011, 23:11

Carlo je napisao/la:The Knicks are still looking to find a home for center Ronny Turiaf to make the Tyson Chandler deal official.

Knicks offered Stoudemire to Hornets for Paul

****: Knicks are targeting Baron Davis
Chandler iz Dallasa u Knickse i sa Melom i Amareom ne bi to loše bilo 8-)
Eh jesul mi Spursi šta uradili čini mi se da Nene još nigdje nije otišao :D Njega vrijedi i preplatit 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 09 dec 2011, 23:22

Balon je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:
Balon je napisao/la:Sta se koji **** ostali vlasnici uopste imaju mjesati u trade-ove tudjih ekipa?
Svi su oni vlasnici Hornetsa trenutno, svi, tako i Dan Gilbert.

Balon je napisao/la:Mnogi zaboravljaju da su Lakersi mnogo dali NO Gasol koji je medju najjacim igracima na 4 i Odoma najboljeg sixth man-a, po prici ovih pljuvaca ovdje ispade da smo poslali Luke Waltona za Paula :roll:
Samo su Odoma dali Hornetsima.
Da ali opet tu postoji jedan GM koji je navodno imao odrijesene ruke (al u kurcu). Vlasnici su stopirali trade i sjebali deal Lakersa ali su mozda i sjebali NO ako Paul na kraju sezone ode kao free agent i NO ce se laganini pretvoriti u novi Cleveland sto je vrlo moguce.
U tome i jeste problem ostatka lige zaboli cundara za New Orleans zato su ovakve stvari i moguce jer se nezna ni ko pije ni ko placa.

I kako mozes pricati nebuloze i reci da su poslali samo Odoma, poslali su Odoma I Gasola ali su ovog prosljedili odmah u Houston za Scolu Martina i Dragica.
Odom i Gasol, oko 30 miliona po sezoni, Hornetsi imaju u Paulu 15 miliona, znas li kolika je razlika? Tada ulece treci tim, Rocketsi, zato se zove three team deal. Da su poslali Gasola i Odoma za Paula nema sanse da bi salary cap dozvolio ovaj trejd ili ako bi i proslo salary cap, to bi bilo u bobu. Da su Hornetsi poslali Gasola za taj paket Rocketsa, tada se ne bi zvao three team deal.
To sto pljujes Cavse, pa menadzment Cavsa jeste sjajan, to je pokazao trejd Moa za prvi pick i Barona. Zatim damo nedisciplinovanog i lijenog Hicksona za Omrija i prvi pick Kingsa. Tesko je Hornetse pretvoriti u Cleveland, nemaju Hornetsi prvi pick na draftu i nemaju silu pickova koje imaju Cavsi, te Stern ne stoji iza njih kao sto stoji iza Cavsa, opet nam je obecao dati prvi pick na draftu 2012. Ownere boli itekako cundara za Hornetsima, jer njih valja prodati, jer su oni nesto ulozili u njih te zele pare nazad. Cuj nije bitno jel Dan poslao prije ili kasnije email hahahhahahahaha. To je Stern vidovita Azra i u kasikama je vidio dok je pio kafu sta misli Dan Gilbert i odlucio otkazati trejd. Smijesno, ali fkt. Ponudite isti paket za Howarda u Orlando pa cete vidjeti hoce li prihvatiti Orlando.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 09 dec 2011, 23:47

The New Jersey Nets are preparing to offer a four-year, $60 million-$65 million contract to free-agent center Nene, aggressively pushing to steal him away from the Denver Nuggets,

Magic have expressed to rival executives that they are contemplating tampering charge against the Nets, the person said.
If found to have had the meeting with Howard, the Nets could face stiff fines, a loss of draft picks and perhaps even lose the right to sign him as a free agent next summer or trade for him.

Lakers forward Lamar Odom didn’t show up for Los Angeles’ first workout of training camp, apparently still furious about the club’s aborted attempt to trade him in a megadeal for Chris Paul.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 dec 2011, 00:01

Sunsi trejdali Pietrusa u Toronto za pik druge runde. Napokon dobar potez.

edo3majka
Kontakt:

Post Postao/la edo3majka » 10 dec 2011, 01:34

Tracy McGrady has agreed to a one-year, veteran-minimum deal with the Atlanta Hawks !!! :x :x :x Nista od Bullsa :cry: :cry:

edit:The Atlanta Hawks are reportedly interested in signing Tracy McGrady, according to ESPN's Stephen A. Smith.

Smith reports that McGrady will sign with Atlanta, barring a similar offer from the Chicago Bulls.

McGrady, 32, spent last season with Detroit averaging just 8.0 points per game. The seven-time all-start began his 14-year career with the Toronto Raptors. :roll: :roll: :roll: :roll:
Penny Hardawaay & Tracy McGrady 2 no°1

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 dec 2011, 01:41

Oden izgleda opet povrijedjen i moguce propusta sezonu. Vise nije ni zalosno jbt :lol:

btw. lolcina

slika

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 10 dec 2011, 01:51

It was totally fair when Dan traded Ben Wallace and Pavlovic for Shaq. Or when he traded Z for Jamison and then re-signed him 30 days later.

retweeted by John Hollinger
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 10 dec 2011, 01:56

Za sada nista posebno...ocekujem jedan BUM sto se tice trade-ova

Sta mislite gdje ce Kirilenko
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 10 dec 2011, 01:57

On Christmas day, Chris Paul will be… Present-less, because David Stern will block Santa from his house.

slika
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 dec 2011, 02:02

Evo trenutak kada je Stern blokirao ovaj trade:

[youtube][/youtube]
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 dec 2011, 02:06

David Stern leads the league in blocks with 1.

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 dec 2011, 02:13

Joj ovog CLSa, de kralju ukljuci mozak ako ga imas, nebitno ako je to Hollinger pisao. Poredjenje ta dva trejda sa ovim trejdom je nezamislivo i glupo. Pa Shaq bio pod velikim ugovorom cini mi se 20 miliona, dok Ben je imao oko 10 ili 12 miliona cini mi se, te Sasha oko mozda 5 6 miliona, te taj trejd je prosao i bio je fer, jer nit je Shaq bio igrac fransize, nit je Shaq u najboljim godinama bio niti bilo sta sto je Chris Paul.
Sto se tice Z-a i Jamisona, Jamisona su se Wizardsi htjeli rijesiti, sacuvati pare, Z imao isticuci ugovor, sretni jedni sretni drugi, Z imao opciju otkupa ugovora, otkupio ga, nije imao pravo po zakonu da dodje u Cavse odmah, nego je sacekao odredjeni period i Cavsi ga angazovali jer je covjek izrazio zelju da dodje ponovo u Cavse. Ako ti vidis ovdje slicnosti, onda brate ja nemam rijeci za tebe.

Mes Que Un Club!

Stipe
Kontakt:

Post Postao/la Stipe » 10 dec 2011, 02:31

Carter u Mavs-ima :)
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić VI STE PONOS NASE DRZAVE!!!!

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 10 dec 2011, 02:45

adriano_leite je napisao/la: Odom i Gasol, oko 30 miliona po sezoni, Hornetsi imaju u Paulu 15 miliona, znas li kolika je razlika? Tada ulece treci tim, Rocketsi, zato se zove three team deal. Da su poslali Gasola i Odoma za Paula nema sanse da bi salary cap dozvolio ovaj trejd ili ako bi i proslo salary cap, to bi bilo u bobu. Da su Hornetsi poslali Gasola za taj paket Rocketsa, tada se ne bi zvao three team deal.
To sto pljujes Cavse, pa menadzment Cavsa jeste sjajan, to je pokazao trejd Moa za prvi pick i Barona. Zatim damo nedisciplinovanog i lijenog Hicksona za Omrija i prvi pick Kingsa. Tesko je Hornetse pretvoriti u Cleveland, nemaju Hornetsi prvi pick na draftu i nemaju silu pickova koje imaju Cavsi, te Stern ne stoji iza njih kao sto stoji iza Cavsa, opet nam je obecao dati prvi pick na draftu 2012. Ownere boli itekako cundara za Hornetsima, jer njih valja prodati, jer su oni nesto ulozili u njih te zele pare nazad. Cuj nije bitno jel Dan poslao prije ili kasnije email hahahhahahahaha. To je Stern vidovita Azra i u kasikama je vidio dok je pio kafu sta misli Dan Gilbert i odlucio otkazati trejd. Smijesno, ali fkt. Ponudite isti paket za Howarda u Orlando pa cete vidjeti hoce li prihvatiti Orlando.
Znam i ja da je three team deal ali poenta je u tome da su Lakersi NO poslali Odoma i Gasola a NO Gasola zamjenio za trojac iz Houstona. Nisam tacno upoznat sa cap space-om NO ali moguce je da su ovo uradili zbog toga mada tu nelezi poenta.
Evo ponovo pitanje pa za sta trojac Rocketsa onda dolazi u NO :roll:? De mi objasni sta je Houston tacno dobio za trojac koji su poslali u NO? Ko da smo u djecijem vrticu jbt...
Da zaista im je sjajan menadzment to se vidjelo posebno na primjeru Jamesa a za prvi pick mozete zahvaliti Bogu jer su sanse picka Clippersa bile minimalne 2,8% zato su ga i dali vama i dali vam Baronov ogromni ugovor a vama se posrecilo i za to nikakve zasluge nema menadzment Cavsa nego je to cista sreca isto kao sto su Bullsi imali nenormalnu srecu sa Rose-om. I sta sad treba otici i reci "joj svaka cast menadzmentu Bullsa e jesu zajebali ligu" mislim :lol:
Kad sam rekao da ce se NO pretvoriti u Cleveland onda sam vise mislio na fazu poslije odlaska LeBrona a i veliko pitanje je hocete li zaista biti toliko jaci ipak se Irving jos nije dokazao na parketima NBA lige. Cleveland ima talentovanu ekipu to stoji ali sta ce biti od svega toga samo Bog zna.
I normala da vise i nije toliko bitno kad je poslao mail, bitan je njegov stav u svemu tome i mail dokazuje da je on jedan od onih koji se najvise bunio.
I nemozes tek tako uzeti ovaj trade i uporediti Orlando sa NO, prije svega neznamo ni ja ni ti sta Orlando planira na tim pozicijama niti znamo sta je NO dalje planirao prema tome soludo je pricati o tome ali ocito je da su GM ovih klubova bili zadovoljni i tu se zavrsava prica.
Zadnja izmjena: Balon, dana/u 10 dec 2011, 02:49, ukupno mijenjano 1 put.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 dec 2011, 02:48

Ima li npr. Gasol pravo da kaze da ne zeli trade u ekipu X iako su se klubovi dogovorili ? Hvala unaprijed na odgovoru.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 dec 2011, 02:59

Eto nek je menadzment Cavsa najlosiji u historiji NBA, neka je to najgora fransiza u historiji NBA lige, ali ko ne riskira taj i ne profitira, to sto se posrecilo pa mi smo se nadali da ce nas pick biti prvi te da ce ovaj pick Clippersa biti u top 10 i da je tako zavrsilo i to bi bilo dobro. Mnoge ekipe u NBA ligi da je zadesila sudbina Cavsa, iskoristile bi TPE za dovodjenje nekog preplacenog talenta kako bi se osigurao PO, a sta dalje, to sam Bog zna. Tada Cavsi su bili mirni i odlucili da ne koriste TPE, da se dodatno ne uvaljuju u gov.na i to je jako dobar potez. Dalje, da li je menadzment Denvera bolji od onog Cavsa? Pa Denver je dobio mnogo igraca za Mela, znaci bolji je menadzment Denvera? To sta je James uradio nama, to nije niko uradio svom timu. Da je barem rekao kao Melo da odlazi, eh to bi bila druga prica i mi bismo bili na konju, mogli smo dobiti mnogo iz Miamija, mnogo vise i bili bismo u poljoj poziciji nego sada. Menadzment Cavsa je sam zasluzan za ovu situaciju gdje smo sada, tj. da smo na dobrom putu rebuildinga i mnogo krace ce trajati negoli ostali rebuilding procesi timova u NBA ligi.
Ako ne shvatas da NOH dodatno opterecuje svoj rebuilding proces ovim trejdom, onda ne znam sta reci. Zakljucaj Scolu na 4 godine, Martina na 2, budi prosjek i cekaj da prodju godine da ponovo budes kompetentan. To sto je NOH menadzment bio zadovoljan ovim trejdom, ah boli njih kita, oni su tu, a koliko su sposobni govori cinjenica da je malo falilo da NOH bude iseljena, tj. premjestena u drugi grad. Kad realno pogledas, biste li vi prihvatili i ugovor Okafora? Eh da je NOH dao Paula i Okafora, to bi donekle bilo nesto fair za njih, a ovako Lakersi u poziciji da za TPE uzmu zvijezdu, a NOH kita i prosjek sa Scolom i Odomom i Martinom. Ja shvatam da ste vi navijaci, da ste iznervirani sto nije prosao ovaj pokusaj zajeba naivne NOH, ali sreca po NOH da je NBA liga njen vlasnik i da mogu raditi s timom sta hoce. Ja garantujem da bi Orlando uvalio ili Arenasa ili Turkoglua u bilo kakav deal za Howarda, to rade pametni ljudi.
Edit: amerosm, ako ima u ugovoru tu klauzulu, onda moze da se protivi, ako nema, onda ga niko nista ne pita.

Mes Que Un Club!

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 10 dec 2011, 03:21

adriano_leite je napisao/la:Eto nek je menadzment Cavsa najlosiji u historiji NBA, neka je to najgora fransiza u historiji NBA lige, ali ko ne riskira taj i ne profitira, to sto se posrecilo pa mi smo se nadali da ce nas pick biti prvi te da ce ovaj pick Clippersa biti u top 10 i da je tako zavrsilo i to bi bilo dobro. Mnoge ekipe u NBA ligi da je zadesila sudbina Cavsa, iskoristile bi TPE za dovodjenje nekog preplacenog talenta kako bi se osigurao PO, a sta dalje, to sam Bog zna. Tada Cavsi su bili mirni i odlucili da ne koriste TPE, da se dodatno ne uvaljuju u gov.na i to je jako dobar potez. Dalje, da li je menadzment Denvera bolji od onog Cavsa? Pa Denver je dobio mnogo igraca za Mela, znaci bolji je menadzment Denvera? To sta je James uradio nama, to nije niko uradio svom timu. Da je barem rekao kao Melo da odlazi, eh to bi bila druga prica i mi bismo bili na konju, mogli smo dobiti mnogo iz Miamija, mnogo vise i bili bismo u poljoj poziciji nego sada. Menadzment Cavsa je sam zasluzan za ovu situaciju gdje smo sada, tj. da smo na dobrom putu rebuildinga i mnogo krace ce trajati negoli ostali rebuilding procesi timova u NBA ligi.
Ako ne shvatas da NOH dodatno opterecuje svoj rebuilding proces ovim trejdom, onda ne znam sta reci. Zakljucaj Scolu na 4 godine, Martina na 2, budi prosjek i cekaj da prodju godine da ponovo budes kompetentan. To sto je NOH menadzment bio zadovoljan ovim trejdom, ah boli njih kita, oni su tu, a koliko su sposobni govori cinjenica da je malo falilo da NOH bude iseljena, tj. premjestena u drugi grad. Kad realno pogledas, biste li vi prihvatili i ugovor Okafora? Eh da je NOH dao Paula i Okafora, to bi donekle bilo nesto fair za njih, a ovako Lakersi u poziciji da za TPE uzmu zvijezdu, a NOH kita i prosjek sa Scolom i Odomom i Martinom. Ja shvatam da ste vi navijaci, da ste iznervirani sto nije prosao ovaj pokusaj zajeba naivne NOH, ali sreca po NOH da je NBA liga njen vlasnik i da mogu raditi s timom sta hoce. Ja garantujem da bi Orlando uvalio ili Arenasa ili Turkoglua u bilo kakav deal za Howarda, to rade pametni ljudi.
Edit: amerosm, ako ima u ugovoru tu klauzulu, onda moze da se protivi, ako nema, onda ga niko nista ne pita.
Dobro ti odmah ode u pretjerivanje ko kaze da je menadzment Clevelanda najlosiji na svijetu ali cinjenica je da je tu bilo ogromnih propusta za vrijeme LeBrona, evo i Howard za pola godine ode vjerovatno ali i dosad to nije zjavio ali ipak daje neke znakove. Potez LeBrona mozda jeste bezobrazan ali budimo realni samo laik je mogao ocekivati da ce ostati, isti slucaj sa Howardom, ako Orlando sad nepovuce kakav trade sami su krivi.
Mnogi su uostalom vidjeli NO kao najveceg pobjednika ovog trade-a ja sam najveceg pobjednika vidio u Lakersima ali daleko od toga da bi NO katastrofalno prosao kao sto to neki zele predstaviti.

Pazi jednu stvar stopiranje ovog trade-e je prvenstveno samar Lakersima od strane pojedinih vlasnika a ne navodno "spasavanje" New Orleansa. Eto bas me interesuje na sta ce NO liciti poslije svega ovoga.
Kao sto rekoh, Lakersi kako god ostaju na Odomu i Gasolu i opet su u stanju uraditi neki trade a NO ce tesko dobiti bolju ponudu od ovoga.
Dobili bi najboljeg sixth mana koji moze igrati 3 i 4, top 10 scorera na poziciji SG i top 10 scorera na poziciji PF i ponovo bi imali sasvim solidnu ekipu a ako Paul ode djabe glavni igrac ce im biti Trevor Ariza :roll:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 dec 2011, 03:33

Balon, kako ne kontas ba, **** i sestog covjeka koji ima 31 godinu, **** i Martina a i Scolu, kada nemas igraca fransize, dugorocno gledano to ih zakljucava na 4 godine zbog salary capa. Nit su za lotery nit su za PO, nit su za prstena ni za bilo kojeg djavola. U tome je poenta, oni time dobijaju PO, odgadjaju rebuilding za neki naredni period, a to je samoubistvo. 2012 godina je puna talenata na draftu, talenata koji ce biti buduce zvijezde, tako barem predvidjaju strucnjaci, a sta NOH ima? Ima hrpu veterana, ima 1 pick i to je dovoljno za rebuilding? To je dovoljno za odvodjenje tog tima iz New Orleansa, odnosno gasenje tima ili prosjek od 15 gledaoca na tribinama. Kako ljudi necete da shvatite. Ako je **** Odom dovoljan za nesto, zasto ga se hoce rijesiti LAL? Da, da dovede Paula, naravno, zvijezdu da dovede. Sam Odom nista ne moze, isto sto ne moze ni sa Scolom ni sa Martinom. Njima treba rebuilding podhitno. Rjesavanje ruznih ugovora, uzimanje pickova, a ne nagomilavanje ruznih ugovora i nedobijanje pickova. Bolji je trejd npr da LAC da 2012 pick Minnesote i npr. Jordana (sign and trade) i Bledsoa ili Aminua i Bledsoa za Paula, to je milion puta bolje za NOH i siguran sam da bi LAC to dao za Paula, sad da li bi isti potpisao produzenje ili ne to je upitno, ali taj trejd bi prosao i bio bi fer za obje ekipe. Davanje djedova, na zalasku karijere, za po meni najboljeg playa lige ili barem top 3 playa lige, je ponizavajuce.

Mes Que Un Club!

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 10 dec 2011, 04:02

Cuj ponizavajuce, na silu pokusavate da ovaj trade ispadne smijesan po NO mada to realno uopste nije, ni blizu toga, cilj svega ovoga je bio zajebati Lakerse i to je to, na kraju ce vjerovatno biti zajebani Lakersi i jos vise New Orleans koji su "kolateralna steta" u svemu ovome.
NO bi izgubi najboljeg playa lige ali bi istovremeno ostali PO ekipa, mozda oni uopste nece da krenu u rebuilding nego jednostavno da ostanu koliko toliko jaki.
Sve u redu ba, vidjet cemo dokle ce NO dogurati sada, vidjet cemo dokle ce i tvoj Cleveland dogurati sa tim famoznim rebuildom, pa i Bullsi su krenuli u rebuild i sta mislis gdje bi oni bili bez Rose-a?
Slucaj Derrick Rose je ogromna sreca za Bullse, prvo sto su imali mnogo srece na draftu i drugo sto se je Rose pokazao kao strasan igrac.
U rebuild idu samo ekipe koje nemaju drugog izbora, covjece znas li ti koliko jedan rebuild moze trajati i hoce li uopste uspjeti do kraja?
I sam si neki dan pisao kako je LeBron ispao supak ovo ono jer niste dobili nista za njega, e zamisli sad da ste dobili dvojicu provjerenih igraca ala Odom i Gasol primjera radi i da Irving procvjeta to bi bio haos i Cleveland bi postao jedna od najopasnijih ekipa.
Ovako isto je i NO mogao imati srecu na draftu 2012 godine jer bi dobili pick Houstona i sta onda? Imali bi sasvim cvrstu ekipu uz potencijalnog franchise igraca i preko noci bi postali mozda jedna od glavnih ekipa na zapadu.
Ako cemo vec pricati o tome ko bi bio najveci gubitnik svega ovoga onda su to Rocketsi, ja nikako nevidim logiku, dati dva talentovana igraca, picka i Scolu za jednog Gasola je po meni nigdje veze al eto..
p.s. i ako te bas zanima otidji na stranicu NO i citaj sta ljudi misle o trade-u....

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 dec 2011, 04:38

Brandon Roy se penzionisao u 27-oj godini, Greg Oden se ponovno povrijedio i propusta jos jednu sezonu, LaMarcusu Aldridgu se vracaju problemi sa srcem... Prosjecan dan u Portlandu.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.