adriano_leite je napisao/la:Eto nek je menadzment Cavsa najlosiji u historiji NBA, neka je to najgora fransiza u historiji NBA lige, ali ko ne riskira taj i ne profitira, to sto se posrecilo pa mi smo se nadali da ce nas pick biti prvi te da ce ovaj pick Clippersa biti u top 10 i da je tako zavrsilo i to bi bilo dobro. Mnoge ekipe u NBA ligi da je zadesila sudbina Cavsa, iskoristile bi TPE za dovodjenje nekog preplacenog talenta kako bi se osigurao PO, a sta dalje, to sam Bog zna. Tada Cavsi su bili mirni i odlucili da ne koriste TPE, da se dodatno ne uvaljuju u gov.na i to je jako dobar potez. Dalje, da li je menadzment Denvera bolji od onog Cavsa? Pa Denver je dobio mnogo igraca za Mela, znaci bolji je menadzment Denvera? To sta je James uradio nama, to nije niko uradio svom timu. Da je barem rekao kao Melo da odlazi, eh to bi bila druga prica i mi bismo bili na konju, mogli smo dobiti mnogo iz Miamija, mnogo vise i bili bismo u poljoj poziciji nego sada. Menadzment Cavsa je sam zasluzan za ovu situaciju gdje smo sada, tj. da smo na dobrom putu rebuildinga i mnogo krace ce trajati negoli ostali rebuilding procesi timova u NBA ligi.
Ako ne shvatas da NOH dodatno opterecuje svoj rebuilding proces ovim trejdom, onda ne znam sta reci. Zakljucaj Scolu na 4 godine, Martina na 2, budi prosjek i cekaj da prodju godine da ponovo budes kompetentan. To sto je NOH menadzment bio zadovoljan ovim trejdom, ah boli njih kita, oni su tu, a koliko su sposobni govori cinjenica da je malo falilo da NOH bude iseljena, tj. premjestena u drugi grad. Kad realno pogledas, biste li vi prihvatili i ugovor Okafora? Eh da je NOH dao Paula i Okafora, to bi donekle bilo nesto fair za njih, a ovako Lakersi u poziciji da za TPE uzmu zvijezdu, a NOH kita i prosjek sa Scolom i Odomom i Martinom. Ja shvatam da ste vi navijaci, da ste iznervirani sto nije prosao ovaj pokusaj zajeba naivne NOH, ali sreca po NOH da je NBA liga njen vlasnik i da mogu raditi s timom sta hoce. Ja garantujem da bi Orlando uvalio ili Arenasa ili Turkoglua u bilo kakav deal za Howarda, to rade pametni ljudi.
Edit: amerosm, ako ima u ugovoru tu klauzulu, onda moze da se protivi, ako nema, onda ga niko nista ne pita.
Dobro ti odmah ode u pretjerivanje ko kaze da je menadzment Clevelanda najlosiji na svijetu ali cinjenica je da je tu bilo ogromnih propusta za vrijeme LeBrona, evo i Howard za pola godine ode vjerovatno ali i dosad to nije zjavio ali ipak daje neke znakove. Potez LeBrona mozda jeste bezobrazan ali budimo realni samo laik je mogao ocekivati da ce ostati, isti slucaj sa Howardom, ako Orlando sad nepovuce kakav trade sami su krivi.
Mnogi su uostalom vidjeli NO kao najveceg pobjednika ovog trade-a ja sam najveceg pobjednika vidio u Lakersima ali daleko od toga da bi NO katastrofalno prosao kao sto to neki zele predstaviti.
Pazi jednu stvar stopiranje ovog trade-e je prvenstveno samar Lakersima od strane pojedinih vlasnika a ne navodno "spasavanje" New Orleansa. Eto bas me interesuje na sta ce NO liciti poslije svega ovoga.
Kao sto rekoh, Lakersi kako god ostaju na Odomu i Gasolu i opet su u stanju uraditi neki trade a NO ce tesko dobiti bolju ponudu od ovoga.
Dobili bi najboljeg sixth mana koji moze igrati 3 i 4, top 10 scorera na poziciji SG i top 10 scorera na poziciji PF i ponovo bi imali sasvim solidnu ekipu a ako Paul ode djabe glavni igrac ce im biti Trevor Ariza