FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Sparta
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Sparta » 11 dec 2011, 14:43

Monolog je napisao/la:
Sparta je napisao/la:Tako da to nije offs bilo kako... mozda je mogo Alves sa desnog beka da utrci, mozda je lopta bila za njeg
A taman čovjek pomisli da si se riješio dječjih bolesti. Pa čovječe, pogledaj klip, a ne prokletu Portillovu fotografiju (koji je, gle čuda, prošle godine postavljao fotke na kojima nije bilo igrača protiv kojih je Barca igrala, te je svaki drugi gol bio iz offsidea :mrgreen: ). Dakle, Cesc ne ide na loptu, a krene Iniesta (koji nije u offsideu). Šta ćemo onda? Jer, kod gola je INIESTA KRENUO NA LOPTU, nije bio statičan. Al', kako to vama pokazati? :lol:
Neznam kakve bolesti spominješ, staviše dječjih ( nije bitno ) to je tvoja stvar.

Ne zanima me uopce ko je postavio ovu fotku, kad sam tokom tekme jasno uocio na prvu da je prije bio offfs. igra se trebala prekinuti, cilj je bio jasan...Ovdje se lopta kasnije odbila tj. dosla do Xavija koji zabija "neki" gol.

slika
Zadnja izmjena: Sparta, dana/u 11 dec 2011, 14:45, ukupno mijenjano 1 put.
“You talkin’ to me?”

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 11 dec 2011, 14:44

Culé je napisao/la:
Monolog je napisao/la:
Sparta je napisao/la:Tako da to nije offs bilo kako... mozda je mogo Alves sa desnog beka da utrci, mozda je lopta bila za njeg
A taman čovjek pomisli da si se riješio dječjih bolesti. Pa čovječe, pogledaj klip, a ne prokletu Portillovu fotografiju (koji je, gle čuda, prošle godine postavljao fotke na kojima nije bilo igrača protiv kojih je Barca igrala, te je svaki drugi gol bio iz offsidea :mrgreen: ). Dakle, Cesc ne ide na loptu, a krene Iniesta (koji nije u offsideu). Šta ćemo onda? Jer, kod gola je INIESTA KRENUO NA LOPTU, nije bio statičan. Al', kako to vama pokazati? :lol:
slika
Ni to neće biti dovoljno :D
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 dec 2011, 14:46

Pa dječje bolesti tipa (čestitam vam, a kad se pojavi još neki Relovac, onda se mijenja ploča). :mrgreen: Eh, klasičan primjer dječjih bolesti, zar ne? :mrgreen:

Helem, Coentrao (ako se ne varam) je uklizao, tako da lopta nije došla do Cesca, a ni do Iniesta KOJI NIJE BIO U OFFSIDEU, zato nije ni prekinut napad. Poslije je Xavi postigao "neki" gol. Mada bih ja rekao da je postigao gol koji je okren'o utakmicu i tako Realu i (valjda) navijačima istog pokazao neke stvari. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Culé
Kontakt:

Post Postao/la Culé » 11 dec 2011, 14:50

Kol'ko je samo Real ove sezone zabio golova iz zaleđa i to bitnih, pa nikom ništa. I Barceloni, odnosno Messiju je poništen čist gol protiv Getafea zbog nepostojećeg offsidea.

Idemo dalje, tj. u Japan po naslov Svjetskog prvaka!

Sparta
Kontakt:

Post Postao/la Sparta » 11 dec 2011, 14:55

Monolog je napisao/la:Pa dječje bolesti tipa (čestitam vam, a kad se pojavi još neki Relovac, onda se mijenja ploča). :mrgreen: Eh, klasičan primjer dječjih bolesti, zar ne? :mrgreen:

Helem, Coentrao (ako se ne varam) je uklizao, tako da lopta nije došla do Cesca, a ni do Iniesta KOJI NIJE BIO U OFFSIDEU, zato nije ni prekinut napad. Poslije je Xavi postigao "neki" gol. Mada bih ja rekao da je postigao gol koji je okren'o utakmicu i tako Realu i (valjda) navijačima istog pokazao neke stvari. ;)
Pa ti mjenjaš ploče non stop pa ko bi da ti sudi :lol:
Dobro nije bio ni Cesc ni Iniesa u off. SRETAN.
Naravno postigao je taj gol, mislim golčina - jesi sad sretan. Ajde selam.
“You talkin’ to me?”

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 11 dec 2011, 14:57

Culé je napisao/la:Kol'ko je samo Real ove sezone zabio golova iz zaleđa i to bitnih, pa nikom ništa. I Barceloni, odnosno Messiju je poništen čist gol protiv Getafea zbog nepostojećeg offsidea.

Idemo dalje, tj. u Japan po naslov Svjetskog prvaka!
Daj nam nadji te golove..
Istina bio je ovdje offside to svako ko ima oci mora priznati,ali ja mislim da nije bila sudijska namjera da se osteti Real,i oni su ljudi **** ga :/

Culé
Kontakt:

Post Postao/la Culé » 11 dec 2011, 14:58

Bilo je ove sezone utakmica kada je Real zabio iz offsidea, sad mi se ne da tražiti niti imam vremena.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 11 dec 2011, 15:01

Culé je napisao/la:Bilo je ove sezone utakmica kada je Real zabio iz offsidea, sad mi se ne da tražiti niti imam vremena.
Onda ne iznosi nikakve cinjenice koje ne mozes dokazat..

Culé
Kontakt:

Post Postao/la Culé » 11 dec 2011, 15:03

L_blancos je napisao/la:
Culé je napisao/la:Bilo je ove sezone utakmica kada je Real zabio iz offsidea, sad mi se ne da tražiti niti imam vremena.
Onda ne iznosi nikakve cinjenice koje ne mozes dokazat..
Iznesem činjenice kada budem imao višak vremena, sada uživam u pobijedi.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 dec 2011, 15:18

Monolog je napisao/la:Pa dječje bolesti tipa (čestitam vam, a kad se pojavi još neki Relovac, onda se mijenja ploča). :mrgreen: Eh, klasičan primjer dječjih bolesti, zar ne? :mrgreen:

Dobro znam ja da ti tajno simpatišeš Barcu :mrgreen:
Nema mi veće gluposti na ovom forumu ,kao ono čestitam vam na pobjedi bili ste bolji :? :? pa ko smo to mi da nam se čestitaju pobjede nekog tamo kluba :lol:

1.Ovo je pasivni ofsajd ,igrač nije primio loptu i to se u većini slučajeva ne svira ,90% sudaca čeka da igrač primi loptu pa podigne zastavicu ;) da je došla do Barcinog igrača lopta ,sigurno bi podigo zastavicu ,ovako nije i kraj priče ;)

2.Zasljepljeni navijači Reala kažu kako je gol Xavia sreća ,a Benzeme majstorstvo ,ovi govore obratno
Oba gola su čista sreća ,nema ondje nikavog majstorstva ;)

3.Sudija je dobro sudio ,nije nikog oštetio ,možda još pokoji žuti da je dao ,ali svjesno nije htio da kvari meč ,i da stvara bespotrebne tenzije ;) i da ga predstavljaju kao glavnog krivca ;)

4. Ukidajte teme Reala i Barce tako vam svega i onu treću ;) (obećo si)
Pa ljudi koda nemaju svoje oči i mozak da fino razmisle i kažu .
Nego je samo bitno šta je reko Mourinho ili Guardiola ,bože sačuvaj da oni iznesu svoje mišljenje ;)
Pišu stvari ni u koje sami ne vjeruju ,ali rekao Mourinho da je sudija kriv i nema priče ;)
Jedostavno zasljepljeni su i ne mogu realno da sagledaju stvari i jedni i drugi ,nikad neće priznati činjenice ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 11 dec 2011, 15:24

Pošteno :D Respect ;)

Sa realnim ljudima nema rasprave jer je sve jasno kao dan , a sa nekim firaunima ne treba raspravljati.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 11 dec 2011, 15:39

legenda reala je napisao/la:

Dobro znam ja da ti tajno simpatišeš Barcu :mrgreen:
Nema mi veće gluposti na ovom forumu ,kao ono čestitam vam na pobjedi bili ste bolji :? :? pa ko smo to mi da nam se čestitaju pobjede nekog tamo kluba :lol:

1.Ovo je pasivni ofsajd ,igrač nije primio loptu i to se u većini slučajeva ne svira ,90% sudaca čeka da igrač primi loptu pa podigne zastavicu ;) da je došla do Barcinog igrača lopta ,sigurno bi podigo zastavicu ,ovako nije i kraj priče ;)

2.Zasljepljeni navijači Reala kažu kako je gol Xavia sreća ,a Benzeme majstorstvo ,ovi govore obratno
Oba gola su čista sreća ,nema ondje nikavog majstorstva ;)

3.Sudija je dobro sudio ,nije nikog oštetio ,možda još pokoji žuti da je dao ,ali svjesno nije htio da kvari meč ,i da stvara bespotrebne tenzije ;) i da ga predstavljaju kao glavnog krivca ;)

4. Ukidajte teme Reala i Barce tako vam svega i onu treću ;) (obećo si)
Pa ljudi koda nemaju svoje oči i mozak da fino razmisle i kažu .
Nego je samo bitno šta je reko Mourinho ili Guardiola ,bože sačuvaj da oni iznesu svoje mišljenje ;)
Pišu stvari ni u koje sami ne vjeruju ,ali rekao Mourinho da je sudija kriv i nema priče ;)
Jedostavno zasljepljeni su i ne mogu realno da sagledaju stvari i jedni i drugi ,nikad neće priznati činjenice ;)
Sa svim se slazem,samo ovo vezano za ofsajde,lopte ne mora doci do tog igraca.Dovoljno je da se on aktivira,tj da krene prema njoj i to se mora svirati.
Sve u svemu,opet smo izgubili...a onakav start imali :o
Sretno zmajevi!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 11 dec 2011, 15:49

I tako,nakon ponovo odgledane utakmice u miru,da bacim komentar jedan :D

Lijepo je vdijeti psihicku snagu ove Barce.Nakon gola u prvoj minuti,ostali su vjerni svom stilu i nacinu igre.Valdesa ne treba kriviti,pogrijesio jeste,ali i poslije toga je odigravao neke rizicne pasove,sto dovoljno govori o njemu.Jednostavno,ima zadatak da odigrava,a ne da nabija loptu kao vecina golmana,jer ako nabije,to je za Barcu izgubljena lopta.

Puyol je lider rijetko vidjen.Iako su ga godine stigle,izgubio je na brzini,jos ostaje ta pozrtvovanost,covjek izvrsava sve zadatke koji mu se zadaju.

Ipak moram istaci jednu stvar od sinoc,a to je Pep Guardiola.Nakon pocetne formacije gdje su obranu cinili Pique,Puyol,Alves i Abidal,on pomjera Alvesa na krilo i Puyola na beka.Mozda ne izgleda nesto strasno veliko sto je uradio,ali igrati sa 3 igraca u odbrani veci dio utakmice nije malo.Dobio je jos jednog igraca u sredini,vise kombinatorike,a Alves je perfektno odigrao tu poziciju,sparta lik gore-dole cijelu utakmicu.Znaci,samo blaga promjena formacije,velika hrabrost i na kraju je to donijelo pobjedu ekipi.

Guardiola ima viziju,tacno zna sta treba njegovoj ekipi u odredjeno vrijeme,ima muda za uraditi neke stvari.

Andres Iniesta je definitivno igrac utakmice.Nenadjebivi genije.

Uglavnom,ponovili smo ono sto vec znamo,Barca je bolja od Reala.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 dec 2011, 16:05

sta reci, koju poruku poslati

hegemonija se opet dokazala

rekao sam vam fino da nem potrebe da brinemo pred utakmicu, real je smijesna ekipa za nasu hegemoniju, nejaki su

primijetili ste kako protiv jacih protivnika kao milan i real pocinjemo s hendikepom, golovi u prvim minutama al opet nedovoljno haha

sto se tice nasih junacina sinoc

valdez - dobar kao i uvijek, ona greska kod gola, aja ne znam sta ono bi, ne moze se reci ni da je greska, jer kad je dodao loptu ozilu vidjelo se da kao da je namjerno bilo, nije mu presla lopta preko noge ili nesto slicno, jedino objasnjenje je bilo da mu je nesto udarilo u glavu pa pomislio da je nas igrac, jer fino ga je gadjao i lijepo mu dao pas direktno u noge. osim toga, standardno dobar, nevidjena samouvjerenost poslije greske, koliko samo rizicnih pasova poslije toga je imao

puyol - po meni nas heroj sinoc, najbolji igrac, nevjerovatan, priznajem da sam sumnjao da ce moci izaci na kraj u ovim godinama,ali pokazao je da je docent u odbrani, kako sve lagano na iskustvo i rutinu rjesava, koliko je samo blokirao lopti, lijepa iznosenja, ko da mu je 27 godina, kapa dole kapitenu, po meni dakle nas najveci heroj sinoc, od drugih se i ocekivala briljantna igra, ali nas kapiten je pokazao da mu ni godine ne mogu nista

pike - doktorski odigrana utakmica, vjerovatno i najbolji stoper danasnjice

alves - najbolji bek danasnjice, nek prica ko sta hoce, u odbrani dobar, siguran, u veznom redu sasvim dobar igrac, u napadu bio briljantan, dakle covjek igra i beka i krilo i napadaca, sve to na sjajan nacin

abidal - eh on se jedni moze i kritikovati, nasa najslabija karika i sinoc i u ovoj sezoni, pao je u formi definitivno, dosta gresaka, ali opet i nekoliko sjajnih poteza, prolaznu moze dobiti, ali pada definitivno i mislim da moramo traziti pojacanja tu od sledece sezone

sergio - jos jedna doktorska utakmica, jedan od najboljih sinoc, nevidjena hladnokrvnost i borbenost, u kakvog je smao igraca izrastao, kapa do poda jednostavno

xavi - kao i uvijek, doktorski

iniesta - maestralan, mogao je jos i bolje, al malo se i zahebavao pred kraj i neka je, opusteno sinoc igrao onako i malo cejfio, sve u svemu maestralan

fabregas - malo je podbacio po meni, nekako jos uvijek senije uklopio, istina daje dosta golova i sve to, al opet malo usporava igru, al bice jos i bolji s vremenom, donio nam je veliki kvalitet, dosta golova iz veznog reda, sjajan osjecaj za gol ima, generalno solidna partija al moze jos i puno bolje

alexix - sjajna utakmica, sjajno pojacanja, bas kakvo nam je i trebalo, nisam ni sumnjao u njega al moze jos i puno bolje i bice sve bolji i bolji. nadao sam se da ce on igrati umjesto vilje jer je puo brzi, borbeniji i okretniji, a i gol je zavukao majstorski, nije nimalo laka situacija bila, sjajan je u tandemu s messijem,

messi - sta reci, najbolji igrac svih vremena, iako nije odigra ni blizu svom maximumu, najzasluzniji za pobjedu sinoc, genijalno cita igru, u situaciji kad se odbrana fokusira na njega povlaci se u vezni red i po meni je nezavisno od svih golova i slicno, vjerovatno i najbolji vezni igrac svijeta kad igra u veznom redu, jos jednom pokazao koja je velicina, kao se samo kad treba podredjuje kolektivu

pep- jos jednom pokazao da je aristotel za morinja, koje samo promjene formacija i pozicija, genijalno tehnicko-takticki odradjena utakmica, ocitao lekciju specijalcu morinju
hegemonija hegemonija hegemonija
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 dec 2011, 16:07

E jbg sad. Nije greška Valdeza. :mrgreen: Pa šta je onda? :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 11 dec 2011, 16:10

Cestitke :P .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 11 dec 2011, 16:18

Monolog je napisao/la:E jbg sad. Nije greška Valdeza. :mrgreen: Pa šta je onda? :mrgreen:
E to ti je ona zasljepljenost o kojoj ti ja pričam ;)
Romario ,Brenaerena ,Andres ,Ado ,i realovci sa raznim nikovima (znaš koji )
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 dec 2011, 16:20

Monolog je napisao/la:E jbg sad. Nije greška Valdeza. :mrgreen: Pa šta je onda? :mrgreen:
jbg priznaj da je cudno se nesto desilo, znas kad golman pogrijesi u pasu to je vecinom sto mu lopta predje preko noge i sl, a moras priznati da je ono sinoc izgledalo bas kao da je i htio najnormalnije dodati ozilu, jbg rutinski mu dade loptu, jedino objasnjenje je da je mislio da je nas igrac, ne znam sta je drugo

greska naravno jeste, ali cudna neka
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 dec 2011, 16:23

Romariooo je napisao/la:
jbg priznaj da je cudno se nesto desilo, znas kad golman pogrijesi u pasu to je vecinom sto mu lopta predje preko noge i sl, a moras priznati da je ono sinoc izgledalo bas kao da je i htio najnormalnije dodati ozilu, jbg rutinski mu dade loptu, jedino objasnjenje je da je mislio da je nas igrac, ne znam sta je drugo

jesi ti ikad kad si igro fudbala dodao neprecizan pas, a da ti lopta nije presla preko noge ili odskocila od zeleno busenje ili se pak ti okliznuo ili nesto deseto? jednostavno je uputio nepreciznu loptu, sto mu se ne desava prvi put.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 dec 2011, 16:41

Donnie Darko je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:

jesi ti ikad kad si igro fudbala dodao neprecizan pas, a da ti lopta nije presla preko noge ili odskocila od zeleno busenje ili se pak ti okliznuo ili nesto deseto? jednostavno je uputio nepreciznu loptu, sto mu se ne desava prvi put.
ma znam care, kontam sve, samo cudno se ono desilo, jer nit mu je zleno busenje zasmetalo, niti je lopt odskocila, nit je izgledalo da hoce nekome dodati pa ozil presjekao, jednostavno, frajer mirno kulturno i elegantno loptu doda ozilu, kao da mu se pamet oduzela, al ajd, nije bitno, mora se i to nekad desiti jer inace valdez ima toliko pasova tokom utakmice da se nekad mora desiti takav neki kiks, covjek razmijeni vise pasova nego veliki broj neki veznih igraca u drugim ekipama
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.