RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Sarajlijc@
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Sarajlijc@ » 12 dec 2011, 23:27

AlemC85 je napisao/la:Duraković blizu Sarajeva, Ivetić potpisuje za Borac, e UO hoće da napadaju KUP, uzet će ga al' u Limburgu, hajvani jedni, ostat ćemo bez igrača...... :oops: :oops:
Dovodit ce te igrace iz nizih liga na zimu. ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 dec 2011, 23:40

Sarajlijc@ je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:Duraković blizu Sarajeva, Ivetić potpisuje za Borac, e UO hoće da napadaju KUP, uzet će ga al' u Limburgu, hajvani jedni, ostat ćemo bez igrača...... :oops: :oops:
Dovodit ce te igrace iz nizih liga na zimu. ;)
nisu ni to sposobni, jer se sada pokazuje da nisu pare problem koliko je samovolja pojedinaca, nažalost...

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 12 dec 2011, 23:45

Kakav je ovaj Durakovic? Objektivno ?

pepe_signori
Kontakt:

Post Postao/la pepe_signori » 12 dec 2011, 23:50

Pa ako si bio na Kosevu ove sezone protiv Veleza onda si ga upratio sigurno. Ubijao vam Belosevica, bezobrazan na terenu - pozitivno, pasce pravo, spreman ko zvijer, jak, tehnicar..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 12 dec 2011, 23:52

ali nije dobar za našu upravu.. :lol: :lol:

pepe_signori
Kontakt:

Post Postao/la pepe_signori » 13 dec 2011, 00:07

Nama nije bio dobar ni Maksumic, ni Smajic, pa ni onaj Ahmetovic sto je prosle sezone bio najbolji strijelac druge ruske lige... To je nasa uprava, majku joj vazda...

Future
Kontakt:

Post Postao/la Future » 13 dec 2011, 00:08

Veležovci,kakvo je stanje u klubu? Je l' se ide na nešto više ili je i dalje cilj stabilizacija? :D Teško možete doći do mjesta koja vode u Evropu,jedina i najveća nada vam je Kup,a iskreno se nadam da će Velež izboriti Evropu nakon toliko godina,klub koji to zaslužuje.
http://fkbuducnostbanovici.****/

Ja pogođen nisam, ni umro ni pao,samo sam morao skočiti dole,nastaviću tačno tamo gdje sam stao,izroniće stari za one što ga vole.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 dec 2011, 02:57

Future je napisao/la:Veležovci,kakvo je stanje u klubu? Je l' se ide na nešto više ili je i dalje cilj stabilizacija? :D Teško možete doći do mjesta koja vode u Evropu,jedina i najveća nada vam je Kup,a iskreno se nadam da će Velež izboriti Evropu nakon toliko godina,klub koji to zaslužuje.
Velez je ove godine nece izborit, jer on ne ide na to. Ovaj Kup - ovo je sreca. Kup je - ako upali-upali, ali to niej bitno. Vjerujem da ce sljedece ili one tamo iza Velez pokusati u Evropu.

U nas neka raja jos uvijek zivi u oblacima i uopste ne konta osnove. Loze se na gluposti kao na primjer hoce li Demic ili Zolj ostat ili nece. Ja bi licno volio da ostanu jer su mi dragi - ali trenutno niko u klubu - bez izuzetka niko - nije bitan. Bitan je plan i program. A ko ce igrat Demicevu poziciju - to je najmanje bitno. Jer realno, Demic nije Ronaldo i Demica se moze naci po BiH, Srbiji, CG, Hrvatskoj itd, bez obzira sto cu ga ja uvijek pamtiti kao momka koji je donio prvu pobjedu Velezu nad svinjama pod BB-om...

Ali ono sto se trenutno desava sa Velezom i sto ce se desavati 2-3 godine je otprilike bazirano na ovoj logici:
Nemoze se kupovat Mercedes ako nemas ni za goriva.
Nemozes kupovat dzakuzi ako nemas ni kadu u kupatilu.
Nemozes kupovat zadnje adidaske ako nemas donjeg vesa nikako.
Nemozes krenut na fakultet ako nisi ni srednu zavrsio.
Nemozes trcat do nisi naucio ni hodat.
Ili ono sto se u Mostaru kaze "nemoze se prije zore svanut"... A zora nije jos... mozda je 2:30-3 u jutro. A prije 2-3 godine je bilo 8 ipo navece i to je vrijeme stajalo 15 godina.

Ali to se na zalost nemoze objasnit nikome ovdje fino.

Prvo sto se mora svatiti je da je Velez i dosao gdje je sada upravo razmisljanjem da se silom i naglo moze bilo sta rijesiti. Velez je duzan mnogima i mnoge je zajebao tokom posljednjih 15 godina - sve se to jednom moralo vratit i sravnat. Velez je mnogo godina ignorisao nedostatak osnovnih sredstava za rad - i sva ta sredstva kostaju, od pomocnog terena, do prostorija, do povecanja kapaciteta pionira, omladinaca, reorganizacije skole ... a nasa raja ocekuje rezultate u 2 mjeseca i hoce da se Arsenal tuce 3:0 ... A raja ni ne konta da sve to treba vremena i vremena..

Stoga, Velez nemoze ni ici na titulu niti jurisat na Evropu ako nema stabilnu podlogu ispod sebe, jer ce zavrsit ko Brotnjo i onda ga nece biti nigdje. Velez nije imao sportskog direktora ima 4 godine. Velez vec nekoliko godina funkcionise bez pune radne postave (sportski direktor kao jedan primjer od mnogih) - i taj manjak sredstava da se plate ljudi i taj manjak ljudi - to sve dovodi do situacije da jedan covjek mora da radi posao 2-3 covjeka, sto je jako tesko i sto mora eventualno rezultirat u greskama... Ali se drugacije nemoze jer je budzet mal i treba se raditi dok se on pojaca - i lijepa je vijest da i jaca, jer je broj sponzora veci.

Ali ono sto nasa raja nece da prizna (a neki ovdje su tu sa ciljem rjesavanja licnih sukoba s ljudima u i oko Veleza i koriste ovaj forum za takve privatne stvari) je da Velez te svoje ciljeve ostvaruje. Polako, sa greskama tu i tamo - to je tacno - ali ih ostvaruje. I jedan od tih ciljeva trenutno nije Evropa - i tu ide kraj.

Postoji razlog zasto je Mostar fukarska kasaba - a razlog je sto vecina raje pojma nema izgradnji bilo cega - samo su svi eksperti za demoliranje. I jako puno tog demoliranja ide upravo preko ove teme i ovog foruma - pa se prenosi na sve ostale strane.

I da se razumijemo - ja nisam 100% zadovoljan sa ovom upravom. Niti mi je iko od njih rod nit ikog od njih znam - nit su mi bitni. Ali nemogu zatvarat oci pred nekim stvarima i pravit se glup ko neki.

Ne radi se ovdje o lopovluku niti nekim prevarantskim radnjama ni sa Zoljom ni sa Demicem ni sa Tanovicem ni sa bilo kim drugim. Ovdje se radi o 20-30% gresaka od strane ljudi u Velezu i 70-80% privatne mrznje i privatnog prljavog vesa izmedju nekih clanova ovog foruma i ljudi u Velezu i to okrivljavanje nema veze sa zeljom za bolji Velez - nego ima veze sa privatnim sukobima koji se rjesavaju preko Veleza.

Jer ja ovoliki broj optuzbi bez pokrica sve ove godine sto sam slusao jednostavno drugacije nemogu da objasnim.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 13 dec 2011, 10:51

nemoj kenjat diskusiju pepe_s
prozivanje i nazivi dilajla kvare kvalitetnu diskusiju koje ovde pomaloo i ima....
mostara veležovac je u dosta stvari realan i ispravan ali opet sa druge strane ima i dosta grešaka...
evo ja sam npr u svom zadnjem postu napisao nešto što je sasvim realno i neophodno a nije preambiciozno da bi nas koštalo egziztencije kao što se spominje slučaj brotnjo....dobra škola fudbala u klubu kao što je Velež treba da bude polazna tačka čitave priće ali isto tako ni jedan klub bez publike, vatrene, angažovane te mnogobrojne ne može imati pravilan razvoj...osim bez gomile keša koji se kad tad istroši, kao što če se to desiti i sa ovim takozvanim ne"instant klubom zvanim olimpic,,,ha nijo ode neće im se za trag znati...taj klub jednostavno osim silnog i stabilnog keša, nema dušu, nema tradiciju i to je realnost...
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 13 dec 2011, 11:19

želio sam samo reći da ova uprava opasno zanemaruje vrlo vrlo bitan detalj priće
"stabilizacija & jačanje kluba"
bio bih sretniji viditi raju nazad na tribinama nego espresni izlet/ispad na evropsku scenu!!!
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 13 dec 2011, 12:24

Mostar u srcu Velez do groba ! 8-)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 13 dec 2011, 14:17

nem73 je napisao/la:nemoj kenjat diskusiju pepe_s
prozivanje i nazivi dilajla kvare kvalitetnu diskusiju koje ovde pomaloo i ima....
mostara veležovac je u dosta stvari realan i ispravan ali opet sa druge strane ima i dosta grešaka...
evo ja sam npr u svom zadnjem postu napisao nešto što je sasvim realno i neophodno a nije preambiciozno da bi nas koštalo egziztencije kao što se spominje slučaj brotnjo....dobra škola fudbala u klubu kao što je Velež treba da bude polazna tačka čitave priće ali isto tako ni jedan klub bez publike, vatrene, angažovane te mnogobrojne ne može imati pravilan razvoj...osim bez gomile keša koji se kad tad istroši, kao što če se to desiti i sa ovim takozvanim ne"instant klubom zvanim olimpic,,,ha nijo ode neće im se za trag znati...taj klub jednostavno osim silnog i stabilnog keša, nema dušu, nema tradiciju i to je realnost...
Ma ja pare uopće nisu bitne,bitna je duša! :(
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 13 dec 2011, 14:43

uopće?
ti si predpostavljam jedan od cijelih 47 vatrenih fk olimpica? :mrgreen:

ispravi me ako griješim...
a ako si pak ehh onda evo ti jedan jednostavan odgovor:

pare su naravno bitne, koliko vunice toliko i muzike...

ali evo nas kao živih primjeraka kako sa malo, tj minimalno keša održavamo se na životu...

vi dok vAm nijaz nije upao u klub, malo tKo je znao za vas ikako...

i da u pravu si Velež ima veliku dušu brate....
ROĐENI BRATO

Ipswich Town F.C.

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 13 dec 2011, 14:58

Mancini je napisao/la:Ma ja pare uopće nisu bitne,bitna je duša! :(
Koliko tebi i pabizu Gracic placa da se.rete po ovim forumima?
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 13 dec 2011, 15:18

Bliss je napisao/la:
Mancini je napisao/la:Ma ja pare uopće nisu bitne,bitna je duša! :(
Koliko tebi i pabizu Gracic placa da se.rete po ovim forumima?
Malo pazi šta pričaš! :oops:
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 13 dec 2011, 16:04

ebla vas Antalija :D
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 dec 2011, 16:17

Sa fkvelez. ba

U Sali press centra na stadionu Vrapčićima danas je održana press konferencija. Medjima su se obratili Sedin Tanović, direktor „Rođenih“, Admir Velagić, sportski direktor i Amer Mahinić.

Govoreći o nedavno završenoj polusezoni, Tanović je istakao:

- Kada analiziramo stanje počev od juna do danas mislim da možemo biti zadovoljni polusezonom. To je uostalom i potvrđeno na sjednici Upravnog odbora, prije nekoliko dana. Imali smo odličan start, pa nakon toga određeni rezultatski pad, da bi se pred kraj polusezone to ponovo stabilizovalo. Učinak na tabeli je solidan, s tim da smo priželjkivali 3-4 boda više, ali ostali smo na ovih 19 bodova. S druge strane plasman u polufinale kupa, u kojem smo u prva dva kola imali teške protivnike, veliki je rezultat. On nam je na neki način odredio i nastavak sezone, istakao je Tanović i nastavio:

- Stručni štab je na pomenutoj sjednici Upravnog odbora podnio izvještaj i podcrtao planove za naredni period. Nismo još objavili transfer listu, jer prvo želimo da dobro sagledamo tržište. Nećemo se zalijetati, jer želimo da dovedemo ciljano pojačanje. Nakon toga ćemo vidjeti ko će eventualno otići iz kluba. Što se tiče odlazaka stručni štab je naglasio da 4-5 igrača želi zamijeniti, ali opet kažem prvo želimo ciljano pronaći zamjene. Imamo određeni limit koji nam je uslovio kup, a to je da u polufinalnim i finalnim utakmicama mogu nastupati samo igrači iz inostranstva ili oni koji nisu bili u zapisniku kup utakmica u BiH. Ima već 4-5 imena, ali zadržat ćemo i dosadašnju praksu da radimo u „tišini“ i da obajvimo tek kad bude nešto završeno. Svaki dan se nudi sve više igrača, jer Velež je magnet u regionu, rekao je Tanović.

Ciljana pojačanja

Svoj debitantski medijski nastup u novoj ulozi imao je i dojučerašnji ljubimac navijača sa travnjaka Admir Velagić.

- Nakon dugogodišnje karijere, dobio sam povjerenje Uprave i ovom prilikom im se zahvaljujem. Dat ću sve od sebe da Velež bude bolji. Posebno ću se osvrnuti na neke stvari, poput omladinske škole, kako bi se u budućnosti još više oslanjali na naše snage. Mi smo klub koji ima mali budžet, radimo bez pomoći Grada, tako da su nam naša djeca prioritet. Što se transfera tiče, mi već imamo kontakata sa nekoliko igrača, a posebno nas zanimaju napadači, koje, moramo dovesti sa strane, jer na ovom području nemamo takvog igrača. Sada, na žalost, nije ista situacija kao prije deset godina, kada je bilo velikih potencijala u Blagaju, Lokomotivi ili Bjelopoljcu. Moramo posegnuti za puno skupljim varijantama. Želja nam je da to smanjimo, ali da ne narušimo kvalitet ekipe. Nećemo više dovoditi pojačanja koja će nam sjediti na klupi, nego će to biti igrači koji će nam pomoći u ostvarenju zacrtanih ciljeva, istakao je novi sportski direktor Veleža.

U proteklih 2-3 mjeseca klub je mnogo uradio na promociji svojih igrača na inostrano tržište. Međutim to je proces koji zahtjeva da se sve radi u potpunoj diskreciji do onog trenutka dok ne bude došla zvanična ponuda na klupsku adresu.

Sportski direktor Admir Velagić osvrnuo se i na potencijalne odlaske iz kluba.

- Amir Zolj je nedavno izrazio želju da ode na odmor kod porodice u Dansku. Ja sam s njim telefonski razgovarao i on mi je rekao da ćemo pričati o produženju ugovora kada se vrati. Prethodno je bio u klubu kako mi je i sam rekao. Nakon toga smo u medijima pročitali da se nalazi pred potpisom sa Olimpicom. To mi je potvrdio i trener Olimpica Jusfbegović, koji je uostalom i bio moj saigrač jedno vrijeme u Veležu. Ja Amiru želim svu sreću u karijeri, ali bih volio da je bio korektniji i da mi je to rekao odmah u telefonskom razgovoru i da zato nisam morao dobijati potvrdu, u krajnjem slučaju, trenera protivičkog kluba. On i svaki mladi igrač trebaju znati da su produkt Veležove škole. Situcija nije bajna, jer je stanje u skoro svakom klubu isto ili u dosta slučajeva i mnogo teže. Takve su ekonomske prilike u BiH, ali će sve to doći na svoje. Mi od njih pravimo i ljude i dajemo im mogućnost da naprave iskorak u životu. Mislim da bi bilo korektno od tih igrača da se rastanu na jedan fin način, jer se oni kad-tad moraju vratiti u svoj grad. Sa Rijadom Demićem smo obavili razgovore i načelno se dogovorili o produženju saradnje, ukoliko on ne pronađe neki inostrani anagažman. Sve je dogovoreno od iznosa do trajanja novog ugovora. Jučer sam ponovo s njim razgovarao i bio je pozvan na ovu press konferenciju, gdje mi je i sam potvrdio da će doći. On je odličan igrač i nama je potreban. Volio bih da je danas došao i iznio svoje mišljenje, dodao je Velagić.

Prozivka 10. januara

Prozivka fudbalera Veleža je 10. januara. Privode se kraju dogovori oko detalja i „Rođeni“ bi trebali u februaru otputovati na pripreme u Antaliju.

- Prvobitno je bila ponuda da idemo u januaru i da učestvujemo na prestižnom „Efes Pilsen kupu“, gdje bi igrali sa vodećim klubovima iz Turske, Njemačke i drugih zemalja Zapadne Evrope, ali taj nam termin nikako ne odgovara, jer bi bilo prerano tempirati formu u tom periodu. U februaru ćemo imati priliku igrati sa klubovima iz Rusije, Ukrajine, Češke... Mislim da je to, uz one utakmice od ljetos, odlična promocija kluba, jer na žalost mi se sada nalazimo u situaciji da moramo vraćati ime kluba i na fudbalsku mapu Evrope, istakao je Tanović.

Medijima se predstavio i Amer Mahinić, koji se praktično vratio iz Lokomotive. Stručni štab Veleža ocijenio da on ima potencijala i da uz određenu nadogradnju može biti kvalitetan igrač.

- Drago mi je da sam ponovo u redovima Veleža. Nadam se da ću moći odgovoriti zahtjevima stručnog štaba, istakao je Mahinić, koji ima ugovor sa Veležom do 2014. godine.

Fudbalski Klub Velež Mostar ©. Sva prava zadržana | http://www.fkvelez.ba" onclick="window.open(this.href);return false;

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 dec 2011, 16:19

Znaci Zolj presutio da ide i nije klubu nista rekao, nego guzicom vrata zatvorio.
Demic im rekao juce da ce doci na press konferenciju - i nije se pojavio nakon sto je to rekao juce.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 13 dec 2011, 16:22, ukupno mijenjano 1 put.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 dec 2011, 16:21

To su bile ruzne vijesti.

Evo jedna jako lijepa vijest.
http://www.kliker.info/index.php?id=16861" onclick="window.open(this.href);return false;

Raja iz Amerike i Evrope Velezu kupuju autobus. :D

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 13 dec 2011, 16:25

MostaracVelezovac je napisao/la:To su bile ruzne vijesti.

Evo jedna jako lijepa vijest.
http://www.kliker.info/index.php?id=16861" onclick="window.open(this.href);return false;

Raja iz Amerike i Evrope Velezu kupuju autobus. :D
Šta će nam autobus, kad' igrača nemamo :lol:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.