RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 19 dec 2011, 16:19

ivetić u Borcu,a pored njega su još otišli zolj, djani i bajro haubica, valjda neće više biti odlazaka..

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 19 dec 2011, 16:26

oldbridge je napisao/la:Mostarac, ali i ti znas ubit tom pricom.. To je cudo jedno! :D
Bilo vama dosadno ili ne covjek je u pravu i kroz skoro sve njegove komentare vidim i svoje stavove. Ko got pokusa nesto korisno uraditi svi vi ga ismijavate. I citavo drustvo je takvo.

Najbolje biti kao vi vecina. Sjedite na svojim guzicama i nista ne doprinosite. Vratite se na ovoj temi nazad i naci cete ismijavanje svih nas koji smo donatori Veleza ili imamo clansku.

Svi vi hocete nesto, a niste spremni nista dati. Svi kazu ko ce davati pare onim lopovima. Ja sam clan Veleza da pomognem Velezu, a ne ni upravi, ni prijateljima igracima..itd. Ne kupujem ja clansku Tanovicu nego Velezu. Ali danas svi mrze i seru na svakoga i tako pravdaju to sto ne zele dati pare za svoj klub.

Donator sam i dacu pare i za autobus i uvijek cu makar u sebi znati da imam pravo na kritikovanje jer doprinosim nesto. A vecina danas su samoproglaseni najveci navijaci kluba, ali bez clanske i provlace se na tribine bez placanja karata...itd. A onda svi znaju srat kada igraci ne dobiju platu.

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 19 dec 2011, 16:46

nemam se snage raspravljati, inace ..

LP.
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 19 dec 2011, 17:00

AlemC85 je napisao/la:ivetić u Borcu,a pored njega su još otišli zolj, djani i bajro haubica, valjda neće više biti odlazaka..
Samo mala jedna ispravka.
Bajro Haubica i Djano su otpusteni - ne otisli.
Zolj i Ivetic su otisli.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 19 dec 2011, 17:02

oldbridge je napisao/la:Mostarac, ali i ti znas ubit tom pricom.. To je cudo jedno! :D
Kad uplatis donatorsku i posaljes lovu za bus, onda mozemo o tom razgovarat.

To vazi i za sve tvoje istomisljenike ovdje koji samo pljuju po ljudima u i oko Veleza (vecinom radi svojih licnih razmirica s tim ljudima), a sve do jednog noga preko noge i bla bla bla citav dan.

Tanovic ukro vako, Velagic reko nako, Kajtaz smrko nako ... sve nidje veze... Samo demolacija nista konstruktivno.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 19 dec 2011, 17:08

Sa 19 osvojenih bodova Velež je jesenji dio premijerligaške sezone završio na 8. mjestu, što i nije toliko loš rezultat, a ukoliko se tome pridoda i prolaz u polufinale Kupa, onda se može reći da je iza Rođenih solidna jesen.

Početkom sezone na klupu Veleža došao je nekadašnji bh. reprezentativac i trener Sarajeva, Mirza Varešanović, koji je sa svojim izabranicima sjajno otvorio sezonu.

U prva dva kola Rođeni su upisali dvije domaće pobjede (Čelik, Slavija), da bi na svom prvom gostovanju uzeli bod Sarajevu. Tada se činilo da će Velež biti jedan od kandidata za najviši plasman, no već u narednom kolu Kozara odnosi bod iz Vrapčića.

Međutim, Rođeni u Trebinju dolaze do tri boda, te tako nadoknađuju prosute bodove iz duela sa Kozarom. U 6. kolu izabranici Mirze Varešanovića upisali su prvi domaći poraz (Široki), a odmah potom pognutih glava napuštaju i teren u Prijedoru.

U 8. kolu pred svojim navijačima Rođeni su ubjedljivi protiv Travnika (4:1), no nakon ove utakmice za novu radost morali su čekati 14. kolo, kada su savladali Slobodu. U posljednjem 15. kolu jesenjeg dijela premijerligaške sezone Velež je u Gabeli uzeo bod GOŠK-u.

Od 19 osvojenih bodova Velež je na domaćem terenu osvojio 14 uz gol razliku 14:8, dok su na gostujućim terenima fudbaleri mostarskog premijerligaša osvojili 5 bodova uz gol razliku 3:10.

Niti jedan fudbaler Veleža nije odigrao svih 15 utakmica jesenjeg dijela sezone, a sa po 14 nastupa najstandardniji su Ševko Okić, Mustafa Kodro i Perica Ivetić, dok je Damir Rovčanin sa 4 postignuta gola prvi topnik Rođeni.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 19 dec 2011, 17:15

Evo i ja da zakljucim sa temom Velez ove sezone 2011-2012 :

Od 50 poteza koje je uprava povukla za zadnjih 6,7 mjeseci ... 49 je bilo katastrofalno ! A najgori od svih je bio kada im je zalizani dao ultimatum ili ja ili Durakovic oni su odbacili decka koga su samo par mjeseci prije preklinjali da ostane i na konto Mostara ljubavi i Veleza mali je ostao. Odbacili su dijete koje predstalja i pravi Mostar i pravi Velez a i pravi stav prema fudbalu i profesionalizam. A u isto vrijeme se aktivni narkomani i alkololicari dovode na funkcije u klubu. Sjetii cu im se m..jke kada Sarajevo proda Durakovica i zaradi minimalno 100-200ak hiljada KM za njega.

Igraci sa strane su i bolje placeni i garantuje im se mjesto u prvih 11. U to su umijesani svi u upravi bez izuzetka.Tak o je bilo juce , tako je danas tako ce biti sutra. Ako izmanipulisu kog mladog igraca da potpise na duzi rok pa da im truhne na klupi mogu jednom dva put al ce im se opet desiti kao sa malim Zoljem sada. Decko im je kulturno i tansparentno preko medija odgovorio o cemu se radi. CIm se uveze neki sistem u ostalim klubovima za vrbovanje ostat cemo bez svakog mladog igraca. Olimpik se tu vec pokazuje.

Not for me ! Da ne bi sada udarali domine o nekim akcija i Mostarskom pametovanju (vidim jedan je vec poceo) da napomenem da sam ucestvovao u svakoj akciji i to veoma aktivno i znam situaciju. U najbolja vremena se moglo skupiti 30-ak hiljada maraka a sada su svi ti momci koji su to radili digli ruke od svega. Zato kazem , ako bude za polovnog kombija moze se naci mozda nesto dobro na aukciji u Americi. Tanovic i ekipa dilaju sa menadzerima i loze raju preko oficijalne web stranice a guzicom ne znaju mrdnut da navuku 100O KM u klub. Slepaju se gospodinu Niksicu kao mali pacovi i pokusavaju da ih on progura negdje da se uhljebe .Sitnopijacarski prevarantski mentalitet. Bit ce mozda 10-ak hiljada KM na veceri u USA koje bi se ionako skupile i bez akcije. A sta ono bi sa AKCIJOM BUDI RODJENI :lol: :lol: .. da nije slucajno brojka pocela da opada kada su raja vidjela kako se radi ?? Svaka pauza ocinje sa nekom novom rijeci prije par mjesci Stabilizacija pa kada je raj pocela da pita sta to znaci usutii su se :mrgreen: Onda Budi Rodjeni pa kada je trebalo malo zapeti i poraditi opet se usutili .. saa je Bus .. blamiraju i sebe i klub po medijima.

Da na kraju, Nemam nikoga u klubu niti mi je Velez ikad ista dao za razliku od ove ekipe koja se nakotila i uhljebila u klubu pa sada prosi po svijetu za svoje sopstvene plate.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 19 dec 2011, 17:31

kimbo je napisao/la:Evo i ja da zakljucim sa temom Velez ove sezone 2011-2012 :

Od 50 poteza koje je uprava povukla za zadnjih 6,7 mjeseci ... 49 je bilo katastrofalno ! A najgori od svih je bio kada im je zalizani dao ultimatum ili ja ili Durakovic oni su odbacili decka koga su samo par mjeseci prije preklinjali da ostane i na konto Mostara ljubavi i Veleza mali je ostao. Odbacili su dijete koje predstalja i pravi Mostar i pravi Velez a i pravi stav prema fudbalu i profesionalizam. A u isto vrijeme se aktivni narkomani i alkololicari dovode na funkcije u klubu. Sjetii cu im se m..jke kada Sarajevo proda Durakovica i zaradi minimalno 100-200ak hiljada KM za njega.

Igraci sa strane su i bolje placeni i garantuje im se mjesto u prvih 11. U to su umijesani svi u upravi bez izuzetka.Tak o je bilo juce , tako je danas tako ce biti sutra. Ako izmanipulisu kog mladog igraca da potpise na duzi rok pa da im truhne na klupi mogu jednom dva put al ce im se opet desiti kao sa malim Zoljem sada. Decko im je kulturno i tansparentno preko medija odgovorio o cemu se radi. CIm se uveze neki sistem u ostalim klubovima za vrbovanje ostat cemo bez svakog mladog igraca. Olimpik se tu vec pokazuje.

Not for me ! Da ne bi sada udarali domine o nekim akcija i Mostarskom pametovanju (vidim jedan je vec poceo) da napomenem da sam ucestvovao u svakoj akciji i to veoma aktivno i znam situaciju. U najbolja vremena se moglo skupiti 30-ak hiljada maraka a sada su svi ti momci koji su to radili digli ruke od svega. Zato kazem , ako bude za polovnog kombija moze se naci mozda nesto dobro na aukciji u Americi. Tanovic i ekipa dilaju sa menadzerima i loze raju preko oficijalne web stranice a guzicom ne znaju mrdnut da navuku 100O KM u klub. Slepaju se gospodinu Niksicu kao mali pacovi i pokusavaju da ih on progura negdje da se uhljebe .Sitnopijacarski prevarantski mentalitet. Bit ce mozda 10-ak hiljada KM na veceri u USA koje bi se ionako skupile i bez akcije. A sta ono bi sa AKCIJOM BUDI RODJENI :lol: :lol: .. da nije slucajno brojka pocela da opada kada su raja vidjela kako se radi ?? Svaka pauza ocinje sa nekom novom rijeci prije par mjesci Stabilizacija pa kada je raj pocela da pita sta to znaci usutii su se :mrgreen: Onda Budi Rodjeni pa kada je trebalo malo zapeti i poraditi opet se usutili .. saa je Bus .. blamiraju i sebe i klub po medijima.

Da na kraju, Nemam nikoga u klubu niti mi je Velez ikad ista dao za razliku od ove ekipe koja se nakotila i uhljebila u klubu pa sada prosi po svijetu za svoje sopstvene plate.

Kimbo,

Komentar ti je jedna velika velika .... nula.

pepe_signori
Kontakt:

Post Postao/la pepe_signori » 19 dec 2011, 17:34

A ti Mostarac Velezovac sto ne pobijas sad ove tvrdnje Kimbe.. nego tako bez teksta odg jer nemas odg pravi... I jos nesto sto si naveo Durakovc nije otpusten, nego je sam nakon suspenzije trazio raskid ugovora... A iz provjerenih informacija znam da su ga htjeli vratiti sto mozes pitati sve doticne u klubu, a momak im je kratko jasno odgovorio da ne zeli ni da zna sad za sad za Velez, jer su ga ispljuvali i uvrijedili kao nikad niko...

peace_an
Kontakt:

Post Postao/la peace_an » 19 dec 2011, 18:17

ja ne kontam vas koji od durakovica pravite igracinu,u ocima vam ko ronaldo,vazda kuko,zahtjevao,trazio,eto mu sad ima papire pa nek predje u neki veliki klub i postane zvijezda..ali jok vi ga dizete u nebesa,a dzano po gradu kafe ispija ne zna sta ce od sebe,dajte sta vam je ko da vam ovi prijasni buntovnici sto su odlazili iz veleza nisu nikakvu lekciju dali,sve zvijezde i eto ih za pogodine nazad,nemaju gdje..

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 19 dec 2011, 18:20

Kajta stvarno jest narkoman i jos je i pedofil :lol: Nikad mu necu zaboraviti kad je Velezu bilo najteze, on je lagano produzio do Zelje i onda kad se vratio sad ima jos i obraza da tuzi Velez za neisplacene dugove. Pa lojalniji je Kadric zvani counter-strike od njega bio. Mrkva nije bas najobrazovaniji lik, ali je mostarska raja. Nije pokvaren. E sad dali on kao takav kojeg je Pika uz pomenutog narkomana i Zaima iskoristavao svaki put kad se treba neka tekma pustiti, dobar za sportskog ne znam. Mozda je bolje da je kao Zaim preuzeo treniranje neke mladje kategorije Veleza. Ali nije to ni toliko bitno. Zna se ko je gazda u klubu(isti je i u Federaciji), ovi ostali su tu samo ispomoc. Ali najvise mrzim ove sto iz kafica(Zele i slicnih) psuju na Velez, a ja licno znam da na prste jedne ruke mogu nabrojati utakmice na kojima su oni bili. Zato svaka cast mladoj raji iz KN koji su najzasluzniji sto je gospodin Niksic sad u klubu i sto Velez uopste postoji. Oni se nejavljaju na forume i neprosipaju demagogiju, nego fino u tisini rade u intresu kluba unatoc prijetnjama koje dobijaju svaki dan.

A mi se ovdje nastavimo zayebavati Messijem, Tevezom i Angelom, svakako nam je prica nidje veze ;) :mrgreen:
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 19 dec 2011, 21:35

Otkad ovdje nisam bio, stvarno se svašta izdešavalo. Pauza došla, naprdivanja počela.

VELEŽ IZNAD SVEGA !
Who dares, wins !

Borg
Kontakt:

Post Postao/la Borg » 19 dec 2011, 21:42

Jeli tebi Duraković guzice daje?
Ili je obrnuto?
J..o te on i ti njega!
I kao što ti rekoh znaš gdje su prostorije pa da vidimo šta znaš MENADŽERU!
Mislim da će ti Tana rade volje prepustiti kormilo, i on je tu jer niko drugi neće ni blizu...
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 19 dec 2011, 21:44

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /111219119" onclick="window.open(this.href);return false;

:lol: :lol: :lol: Ko se sa Velezom zayebaye nece dobro proci, eto ti sad Vladavicu sto si odlucio zayebati svoj klub sad neces nigdje. Ovako ce zavrsiti i ovi ostali koji su krenuli njegovim putem.

pepe_signori
Kontakt:

Post Postao/la pepe_signori » 19 dec 2011, 22:07

Borg je napisao/la:

Jeli tebi Duraković guzice daje?
Ili je obrnuto?
J..o te on i ti njega!
I kao što ti rekoh znaš gdje su prostorije pa da vidimo šta znaš MENADŽERU!
Mislim da će ti Tana rade volje prepustiti kormilo, i on je tu jer niko drugi neće ni blizu...
i ti uvijek pljujes po Djani!!!??? Bez razloga i kad je najbolje odigrao tekmu pljuvao si , bas sad gledam komentare tvoje!!! Sta je? Da ti nije j..o seku, majku ili malu? Koga od njih 3?

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 19 dec 2011, 23:20

@Borg
Nisam p.e.d.e.r prema tome to sto pises nema veze sa stvarnoscu. Evo kada vec zelis temu secirati iz jedne seksualne perspektive da slozimo grupnjak barem: Durakovic , Zolj ,Demic ,Brkovic,Jazvin , Zvonic .. zajednicki nazivnik. Nijedno privatno lice ne moze profitirati od ovih momaka dakle minutaza minimizirana,plata minimizirana,ugovor neprioritiziran.Bookmark-iraj stranicu i post pa se javi za kojih godinu dana.
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 20 dec 2011, 15:23, ukupno mijenjano 1 put.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 20 dec 2011, 14:30

Bliss je napisao/la:Kajta stvarno jest narkoman i jos je i pedofil :lol: Nikad mu necu zaboraviti kad je Velezu bilo najteze, on je lagano produzio do Zelje i onda kad se vratio sad ima jos i obraza da tuzi Velez za neisplacene dugove. Pa lojalniji je Kadric zvani counter-strike od njega bio. Mrkva nije bas najobrazovaniji lik, ali je mostarska raja. Nije pokvaren. E sad dali on kao takav kojeg je Pika uz pomenutog narkomana i Zaima iskoristavao svaki put kad se treba neka tekma pustiti, dobar za sportskog ne znam. Mozda je bolje da je kao Zaim preuzeo treniranje neke mladje kategorije Veleza. Ali nije to ni toliko bitno. Zna se ko je gazda u klubu(isti je i u Federaciji), ovi ostali su tu samo ispomoc. Ali najvise mrzim ove sto iz kafica(Zele i slicnih) psuju na Velez, a ja licno znam da na prste jedne ruke mogu nabrojati utakmice na kojima su oni bili. Zato svaka cast mladoj raji iz KN koji su najzasluzniji sto je gospodin Niksic sad u klubu i sto Velez uopste postoji. Oni se nejavljaju na forume i neprosipaju demagogiju, nego fino u tisini rade u intresu kluba unatoc prijetnjama koje dobijaju svaki dan.

A mi se ovdje nastavimo zayebavati Messijem, Tevezom i Angelom, svakako nam je prica nidje veze ;) :mrgreen:
Buraz ja zelim RA sve najbolje, ali ko got zna Niksica zna i da je covjek odavno najavljivao svoj dolazak u klub u zavisnosti od rezultata izbora i to nisu zasluge ni RA ni bilo koga. Cisto da se ne pripisuju lazno zasluge. Moji razlozi nisu negativni nego jednostavno svi mi navijaci Veleza (ukljucujuci i RA) nikad nismo bili brojcano, utjecajno i organizacijski slabiji i razjedinjeniji. A kamoli da imamo utjecaja da se Premijer Federacije dovede u klub. Pa mi ne mozemo ni **** sitne ribe dovesti u klub da pomognu. Tek da se ne zavaramo. Imamo 100 frakcija. Svak voli Velez kada su mu prijatelji u prvih 11 ili u upravi, a mrze ga kada njihovi prijatelji ili robdina u sukobu sa Velezom. Tako ti je kada je mentalno mala sredina.

Svak stavlja licna poznanstva i interese prije Veleza.

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 20 dec 2011, 14:34

Analic je napisao/la:
Bliss je napisao/la:Kajta stvarno jest narkoman i jos je i pedofil :lol: Nikad mu necu zaboraviti kad je Velezu bilo najteze, on je lagano produzio do Zelje i onda kad se vratio sad ima jos i obraza da tuzi Velez za neisplacene dugove. Pa lojalniji je Kadric zvani counter-strike od njega bio. Mrkva nije bas najobrazovaniji lik, ali je mostarska raja. Nije pokvaren. E sad dali on kao takav kojeg je Pika uz pomenutog narkomana i Zaima iskoristavao svaki put kad se treba neka tekma pustiti, dobar za sportskog ne znam. Mozda je bolje da je kao Zaim preuzeo treniranje neke mladje kategorije Veleza. Ali nije to ni toliko bitno. Zna se ko je gazda u klubu(isti je i u Federaciji), ovi ostali su tu samo ispomoc. Ali najvise mrzim ove sto iz kafica(Zele i slicnih) psuju na Velez, a ja licno znam da na prste jedne ruke mogu nabrojati utakmice na kojima su oni bili. Zato svaka cast mladoj raji iz KN koji su najzasluzniji sto je gospodin Niksic sad u klubu i sto Velez uopste postoji. Oni se nejavljaju na forume i neprosipaju demagogiju, nego fino u tisini rade u intresu kluba unatoc prijetnjama koje dobijaju svaki dan.

Buraz ja zelim RA sve najbolje, ali ko got zna Niksica zna i da je covjek odavno najavljivao svoj dolazak u klub u zavisnosti od rezultata izbora i to nisu zasluge ni RA ni bilo koga. Cisto da se ne pripisuju lazno zasluge. Moji razlozi nisu negativni nego jednostavno svi mi navijaci Veleza (ukljucujuci i RA) nikad nismo bili brojcano, utjecajno i organizacijski slabiji i razjedinjeniji. A kamoli da imamo utjecaja da se Premijer Federacije dovede u klub. Pa mi ne mozemo ni **** sitne ribe dovesti u klub da pomognu. Tek da se ne zavaramo. Imamo 100 frakcija. Svak voli Velez kada su mu prijatelji u prvih 11 ili u upravi, a mrze ga kada njihovi prijatelji ili robdina u sukobu sa Velezom. Tako ti je kada je mentalno mala sredina.

Svak stavlja licna poznanstva i interese prije Veleza.
Grijesis!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 20 dec 2011, 17:16

Kimbo i ostala raja...

Ja stvarno nebi da se prepirem ni sa jednim od vas. Na kraju krajeva nemam ni razloga jer imam postovanja i prema tebi i prema ostaloj raji koja se ne slaze samnom. Nisam ni ja svu pamet svijeta pokuso niti sve znam nit cu se pravit da sve znam. Vi mozete biti u pravu isto kao sto mogu i ja...

Ali sve moji "argumenti" sto od mene trazis - vec sam ih napisao (nekoliko puta) u postovima iznad. Molim te vrati se i procitaj - nebi da se ponavljamo.

Samo hocu da zakljucimo - i da se slozimo - na par stvari.

1) Svi smo ovdje navijaci i simpatizeri Veleza. Jel tako?
2) Svi smo ovdje jer nas "ista ljubav spaja". Jel tako?
3) Svi igraci ce doci i proci - samo Velez ostaje.
4) Tacno je da postoje vise teorija kako voditi klub - i tacno je da se neki slazu sa Tanovicevom strategijom a neki ne slazu. Tu se ja vjerujem isto mozemo sloziti.
5) Tacno je isto tako da je klub u zadnjih 6 godina, 3-4 puta imao VELIKE POTESKOCE samo da primami ljude koji bi ga vodili. Svi znamo da su se ljudi MOLILI I KUMILI da dodju i da vode Velez - jer niko nije htio "vruc krompir uzet u ruke"... neki iz ovih razloga - neki iz onih - ali NIKO NIJE HTIO... Sjetices se koliko je trajalo samo da se "dovedu" ljudi u upravu (ustvari neki su cak i negirali da su i pristali da budu u Velezu i to preko novina, a neki se samo nisu pojavljivali).
6) Klub je bio pred gasenjem 2 puta.
7) U zadnjih 5 godina niko osim Tanovica u gradu Mostaru niti u BiH nije NIKADA izjavio javno da zeli biti direktor FK Veleza. Niko... Ako ces negirati ovu tacku - trazim link sa bilo koje stranice gdje bilo koji sportski radnik kaze "ja zelim biti direktor FK Veleza"... A takav link neces naci jer niko ne zeli biti direktor Veleza. Plus uz to skupstina Veleza se odrzava svake godine i svak (pa i ja i ti) imamo pravo sebe predlozit... ali to niko ne radi - jer niko drugi nema muda da vodi Velez.
8) Tanovic je, htio to priznat ili ne, stari Velezov igrac koji je potekao iz zlatne generacije i koji je igrao i sa Vahom i sa Tucom i sa Guzom i sa Sliskovicem itd... Covjek ima sportsko znanje i iskustvo koje ja i ti nemamo. Covjek ima ljubav za Velezom - i ko mi god kaze da nema - samo cu ga pljunut u usta i pitat "E jel to Tanovic proveo u Velezu 30-40 godina i sutao loptu od malih nogu, branio na golu tovar sezona, igrao u Kupu Juge, Prvenstvu, branio na golu Veleza godinama, radio u klubu godinama nakon rati - samo zato da bi ukrao 2 hiljade maraka koje niko nemoze ni dokazat da fale???" ... Ma daj bolan - budi realan malo... Razmisli.

Znaci suma sumarum:
Mi navijamo za Velez, nama je Velez najbitniji i bitniji od bilo kojeg igraca, neki se slazu s Tanovicem, neki ne slazu, niko drugi nece da vodi Velez, niko drugi ne zeli vruc krompir uzet u ruke - stoga logicno je da svaka konstatacija pljuvanja (pogotovo klevete koja se zasniva iskljucivo na rekla-kazala) - je STETNA SAMO VELEZU. I logicno je da ga vodi covjek koji je bio u njemu 30-40 godina sto Tanovic jeste... Logicno je da Mrkva Velagic nakon 20 godina u Velezu je sportski direktor Veleza - logicno. Logicno je da Velez izbaci neke igrace i da neki igraci odu. To se desava svugdje. Logicno je da se desavaju usponi i padovi. Ali ove 2-3 sezone od "umalo-gasenja" Veleza do danas - pomak naprijed se vidi i vrlo je ocigledan - i to se nesmije ignorisat i negirat.

Pomak naprijed se vidi. Od sponzora kojih nije bilo prije 2 godine do danas kad Velez bez para od grada ide naprijed. Od situacije kad je Velez bio zadnji na tabeli do sada kad je 8 i u polufinalu kupa BiH ... od prije 2 godine kad je bio pred gasenjem do proslog ljeta kad je remizirao sa Sochaux-om .... od - do

Da li to znaci da nema gresaka??? Ne znaci. Ali znaci da nemozemo psovat mater ljudima koji se ocigledno trude.

Zato se prvo pitajte svi - na cijoj ste vi strani.
Jer ako ste na Velezovoj strani - onda morate prihvatit da budete na Velezovoj strani i kada nema drugog izbora osim onog kojeg ima ... a ja licno uopste nisam ubjedjen da ovo sto Tanovic radi je pogresno. Cak sta vise mislim da covjek radi ispravne poteze.

Mislim da treba razdvojit uspjehe ovog vodstva Veleza od neuspjeha. A isto tako mislim da treba razdvojit neuspjehe ovog vodstva Veleza od stvari koje su totalno izvan njihove kontrole. I mislim da ti Kimbo, mjesas ove dvije zadnje stvari. Ti okrivljujes Velez i za ono sto grijese ali i za ono sto nema teoretske sanse da mogu da sprijece.

Da te pitam ja - ako ja tebi dodjem u kucu i pocnem se derat na tebe u tvojoj kuci - bi li ti mene izbacio iz kuce il bi me pustio da se derem na tebe u tvojoj kuci?

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 20 dec 2011, 17:25

Znam da je dugo ovo gore - ali prije nego se neko nastavi prepirat - molim vas procitajte sve.

Da ne bude opet - dje su ti argumenti - a ja sve napisao ranije.

Procitaj pazljivo.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.