RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Borg
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Borg » 20 dec 2011, 19:51

pepe_signori je napisao/la:
Borg je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Evo i ja da zakljucim sa temom Velez ove sezone 2011-2012 :

Od 50 poteza koje je uprava povukla za zadnjih 6,7 mjeseci ... 49 je bilo katastrofalno ! A najgori od svih je bio kada im je zalizani dao ultimatum ili ja ili Durakovic oni su odbacili decka koga su samo par mjeseci prije preklinjali da ostane i na konto Mostara ljubavi i Veleza mali je ostao. Odbacili su dijete koje predstalja i pravi Mostar i pravi Velez a i pravi stav prema fudbalu i profesionalizam. A u isto vrijeme se aktivni narkomani i alkololicari dovode na funkcije u klubu. Sjetii cu im se m..jke kada Sarajevo proda Durakovica i zaradi minimalno 100-200ak hiljada KM za njega.

Igraci sa strane su i bolje placeni i garantuje im se mjesto u prvih 11. U to su umijesani svi u upravi bez izuzetka.Tak o je bilo juce , tako je danas tako ce biti sutra. Ako izmanipulisu kog mladog igraca da potpise na duzi rok pa da im truhne na klupi mogu jednom dva put al ce im se opet desiti kao sa malim Zoljem sada. Decko im je kulturno i tansparentno preko medija odgovorio o cemu se radi. CIm se uveze neki sistem u ostalim klubovima za vrbovanje ostat cemo bez svakog mladog igraca. Olimpik se tu vec pokazuje.

Not for me ! Da ne bi sada udarali domine o nekim akcija i Mostarskom pametovanju (vidim jedan je vec poceo) da napomenem da sam ucestvovao u svakoj akciji i to veoma aktivno i znam situaciju. U najbolja vremena se moglo skupiti 30-ak hiljada maraka a sada su svi ti momci koji su to radili digli ruke od svega. Zato kazem , ako bude za polovnog kombija moze se naci mozda nesto dobro na aukciji u Americi. Tanovic i ekipa dilaju sa menadzerima i loze raju preko oficijalne web stranice a guzicom ne znaju mrdnut da navuku 100O KM u klub. Slepaju se gospodinu Niksicu kao mali pacovi i pokusavaju da ih on progura negdje da se uhljebe .Sitnopijacarski prevarantski mentalitet. Bit ce mozda 10-ak hiljada KM na veceri u USA koje bi se ionako skupile i bez akcije. A sta ono bi sa AKCIJOM BUDI RODJENI :lol: :lol: .. da nije slucajno brojka pocela da opada kada su raja vidjela kako se radi ?? Svaka pauza ocinje sa nekom novom rijeci prije par mjesci Stabilizacija pa kada je raj pocela da pita sta to znaci usutii su se :mrgreen: Onda Budi Rodjeni pa kada je trebalo malo zapeti i poraditi opet se usutili .. saa je Bus .. blamiraju i sebe i klub po medijima.

Da na kraju, Nemam nikoga u klubu niti mi je Velez ikad ista dao za razliku od ove ekipe koja se nakotila i uhljebila u klubu pa sada prosi po svijetu za svoje sopstvene plate.
Jeli tebi Duraković guzice daje?
Ili je obrnuto?
J..o te on i ti njega!
I kao što ti rekoh znaš gdje su prostorije pa da vidimo šta znaš MENADŽERU!
Mislim da će ti Tana rade volje prepustiti kormilo, i on je tu jer niko drugi neće ni blizu...
i ti uvijek pljujes po Djani!!!??? Bez razloga i kad je najbolje odigrao tekmu pljuvao si , bas sad gledam komentare tvoje!!! Sta je? Da ti nije j..o seku, majku ili malu? Koga od njih 3?

Prvo i osnovno lik nezna lopte igrati, a glumi Teveza u najmanju ruku, a ni pamet mu nije bliska
sudija ga isključi a on izađe na kraju utakmice iz svlačionice da se pobije sa sudijom (srčan ali glup)

Drugo neznam kakva je drama oko ovih navodnih "mladih " nada što odoše ko da ćemo istog trenutka ispasti u kantonalnu ligu ako odu nekakav Zolj, Demić, Duraković i ostale Haubice

Treće puno bolji igrači su otišli nekih prethodnih sezona npr i Mrva i Vladavić i Čolić i ko sve ne,
pa neću ni da komentarišem da nismo završili u kantonalnoj ligi a usput ću upitati GDJE SU SAD NAVEDENI IGRAČI?

Četvrto ove priče o drogiranju Kajtaza i gluposti mi govore da imate oko 13 godina starosti ili tako nešto :D

Peto klub nema para i samim tim ni mogućnosti da sačuva bilo kakve igrače, za normalno funkcionisanje potrebno je oko 2 mil a recimo najjači sponzor ti je BH Telecom koji daje oko 20 000 KM godišnje i to kroz usluge pa ti nabobaj ovakvih sponzora stotinjak

Šesto recimo pogledajte Slobodu klub sa tradicijom iz realno najbogatijog dijela države je u 6 puta goroj situaciji nego Velež, i a imaju sve optimalne uslove za rad (kao npr stadion!)

I kao zaključak na kraju ako niste dio rješenja za mene lično ste dio problema..
Lako je srati i nabrajati šta sve ne valja ali iznaći kakvo solidno i kvalitetno rješenje e to je umjetnost!
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.

pepe_signori
Kontakt:

Post Postao/la pepe_signori » 20 dec 2011, 20:08

Tebi je ili mala ili sestra nastradala od Dzane pa garant zato pljujes ;) bio sam na tekmi protiv Sirokog i to kod loze i nisam upratio kad se"izasao biti" sa sudijom ... Kako pljujes po momku to mi ne ide u glavu, a pogledaj realno sve utakmice ove... Nadam se dapratis moje postove.. I ja sam sam na pocetku pljuvao na njega i mislio da ga guraju zbog oca, mada i dan danas nisam ljubitelj Mense, ali je i istina da od nejgovog odlaska omladinski pogon nije izbacio igraca da valja... I da nastavim ja sam skroz promijenio misljenje o Dzani .... Od negativnog do pozitivnog i nisam jedini samo da znas.. Tajmomak je na pocetku karijere bio samo tako izvizdan u Vrapcicima a ovu sezonu i proslu je bio jedini igrac koji je bio uvijek nagradjivan za aplauz...

Borg
Kontakt:

Post Postao/la Borg » 20 dec 2011, 21:24

pepe_signori je napisao/la:Tebi je ili mala ili sestra nastradala od Dzane pa garant zato pljujes ;) bio sam na tekmi protiv Sirokog i to kod loze i nisam upratio kad se"izasao biti" sa sudijom ... Kako pljujes po momku to mi ne ide u glavu, a pogledaj realno sve utakmice ove... Nadam se dapratis moje postove.. I ja sam sam na pocetku pljuvao na njega i mislio da ga guraju zbog oca, mada i dan danas nisam ljubitelj Mense, ali je i istina da od nejgovog odlaska omladinski pogon nije izbacio igraca da valja... I da nastavim ja sam skroz promijenio misljenje o Dzani .... Od negativnog do pozitivnog i nisam jedini samo da znas.. Tajmomak je na pocetku karijere bio samo tako izvizdan u Vrapcicima a ovu sezonu i proslu je bio jedini igrac koji je bio uvijek nagradjivan za aplauz...
Iskreno ja samo prosuđujem ono što vidim malo sam puno stariji od lika tako da ovo o sestri i maloj neću ni komentarisati :) nego komentarišem ono što vidim momak iako nemam ništa protiv njega i vjerujem da je dobar
ali je kontraproduktivan, pravi glupe poteze i i radi sukobe i klanove i na terenu i u svlačionici.

A to što se tiče zviždanja na početku karijere to ti je ta tipična negativa mostarska sa dedarske tribine..
Dok je Menso bi nešto u Veležu svi su malom majku spominjali sa tribine kao igra zbog Mense...
Fakat je tad momku i trebalo dati šansu i nije dobio dovoljno prilike -tada.

Sada je dobio priliku, pokazao je da je kratkofitiljaš koji jeste srčan na terenu ali ne pridonosi nešto previše
ukupnoj igri svoga tima. Usput iz prve ruke protivi se treneru tj ruši autoritet.
Neznam koliko je svima vama poznato da je Varešanovića frajer toliko ispizdio svojim stavom da je lik rekao- ili on ili ja. I bio spreman da ode istog momenta iz Veleža.Nasrao se Varešanoviću preko facebooka za 100 života nekakvih gluposti.
Neću ni da spominjem ispade babe Mense po klupskim prostorijama ...
JBG što je previše - previše je.

i da - JA SAM GLEDAO SVE UTAKMICE
We Are the Borg. You Will be Assimilated. Resistance is Futile.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 20 dec 2011, 21:27

pepe_signori je napisao/la:Tebi je ili mala ili sestra nastradala od Dzane pa garant zato pljujes ;) bio sam na tekmi protiv Sirokog i to kod loze i nisam upratio kad se"izasao biti" sa sudijom ... Kako pljujes po momku to mi ne ide u glavu, a pogledaj realno sve utakmice ove... Nadam se dapratis moje postove.. I ja sam sam na pocetku pljuvao na njega i mislio da ga guraju zbog oca, mada i dan danas nisam ljubitelj Mense, ali je i istina da od nejgovog odlaska omladinski pogon nije izbacio igraca da valja... I da nastavim ja sam skroz promijenio misljenje o Dzani .... Od negativnog do pozitivnog i nisam jedini samo da znas.. Tajmomak je na pocetku karijere bio samo tako izvizdan u Vrapcicima a ovu sezonu i proslu je bio jedini igrac koji je bio uvijek nagradjivan za aplauz...
Ne vidim da iko mrzi Durakovica. Po 20ti put ti kazem - meni je drag kao igrac.

Ali i Carlos Tevez je dobio nogu iz Citija u kojem je najvise golova dao radi ispada sa onima iznad sebe. A Djani nije Tevez. I nece nikad ni postat Tevez. Mada opet, meni je drag kao igrac.

Znaci ... ne vidim uopste poentu tvoju.

Samo mislim da si pogrijesio temu. Tebi treba tema "navijaci Durakovica" - ovo je tema "RSD Velez Mostar".

Svi se mi trebamo nekad odlucit na kojoj smo strani.... nisam siguran da ti jos jesi.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 20 dec 2011, 21:41

Ne radi se ovdje da drugi mrze Durakovica nego da ga ti volis jer ti je brat, prijatelj, rodjak...itd.

Od tvojih ukupno 71 komentara Durakovic se spominje u oko 50 komentara. U oko 70% . Dovoljan pokazatelj.

Kod drugih u ovom dijalogu je ta cifra oko 1%. Svi imate pristup pogledati tudje komentare i provjeriti ovo sto pisem. Prema ovome se lijepo vidi kome je Velez na prvom mjestu, a ko ima skrivene interese i ciljeve.

Ko je normalan prihvatice argumente, a budala ce uvijek svojim putem ici.

pepe_signori
Kontakt:

Post Postao/la pepe_signori » 20 dec 2011, 21:48

U svimmojim postovima ja branim Velezovu djecu koja su po meni ugrozena u Velezu a vrijede, upravo vas trojica Mostarac Velzovac , Analic i Borg ste jedina 3 lika na ovom forumu koji po njima pljujete... Mostarac Velezovac je opce poznata stvar da je Nedim Ajanic koji nikad nije vidio p... ocima a kamoli dotakao i njegova sva zivotna desavanja su lizati d... Sedinu Tanovicu... Isto tako vas dvojica...

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 20 dec 2011, 22:14

pepe_signori je napisao/la:U svimmojim postovima ja branim Velezovu djecu koja su po meni ugrozena u Velezu a vrijede, upravo vas trojica Mostarac Velzovac , Analic i Borg ste jedina 3 lika na ovom forumu koji po njima pljujete... Mostarac Velezovac je opce poznata stvar da je Nedim Ajanic koji nikad nije vidio p... ocima a kamoli dotakao i njegova sva zivotna desavanja su lizati d... Sedinu Tanovicu... Isto tako vas dvojica...

1) Zivim u Americi. Ajanic (predpostavljam da pricas o momku koji radi u Velezu) zivi u Mostaru. Mozes pitat moderatora za IP adresu da vidis odakle se javljam. Jako je arogantno i umisljeno od tebe da kontas da svi misle ko ti - a samo 3 covjeka drugacije. :lol: :D Ne druze! Nego ti si glup i tvoja razmisljanja su plitka - to si potvrdio sirenjem prica o Kajtazu koji je narkoman, Mrkvi Velagicu koji je lopov i Zaimovicu koji je takodjer lopov .. a da i Tanovic... Eto svak ko je u Velezu proveo vise od 10 godina staza - lopov - samo Pepe Signori sa sportsport.ba foruma je pravi Rodjeni - sigurno nemas ni clansku Veleza kakav si. Ali to nije tvoj najveci problem - voj najveci problem je tvoje neumjesno i jako ruzno ponasanje i prozivanje ljudi.

2) Kako te samo nije stid se kriti iza svog nicka i prozivat covjeka imenom i prezimenom na forumu? Pa kako te nije stid djubre jedno neodgojeno? Pa da imas imalo hrabrosti otisao bi to i rekao njemu u lice sto ovdje govoris dok se krijes iza svog nicka. Budi covjek i reci mu u lice sta mu imas reci i sredi to sam s njim. Ne budi ko ko zadnji ushljo iza nicka da prozivas nekog vani... Koja kukavica od covjeka majko mila.

3) Ne mrzim Velezovu djecu i ti ocigledno samo lupas bezveze - nemam pojma odakle ti to. I pratim desavanja Velezove skole i njihove rezultate koliko se to moze. Nisam nikad kritikovao niti Zolja niti Durakovica kao igrace dok nisu poceli radit kontra Veleza. Jesam Zolja kritikovao kad je zabio noz u ledja Velezu - jer je bio neposten prema klubu kad je lagao Velagica kao sto je i sam Zolj priznao. Durakovica sam kritikovao jer se kofrcio treneru sto on nema pravo da radi. A Demica sam kritikovao jer je slagao Velagicu da ce doc na press konferenciju pa nije dosao. Znaci ja kritikujem "djecu" koja misle da imaju pravo raditi protiv kluba a ponasaju se upravo tako - kao "djeca" - a ne kao profesionalci... Oni moraju da postuju klub a ne da rade protiv njega. Oni to pravo nemaju... Nema niko - pa ni ti Pepe..

4) Po cemu to ti mislis da samo 3 lika misle razlicito???? 50 i nesto je donatora koji daju pare Velezu konju jedan, ko zna koliko clanova kluba... I ti mislis da su svi oni protiv kluba samo zato sto ti imas neke svoje privatne razmirice sa nekim ljudima u klubu (Ajanicom vjerovatno).

Upoznaj se sa situacijom neznalico. Ti si u manjini - samo sto mislis da svak ziv samo sjedi sa kafe na kafu i siri traceve. Nismo svi isti - a kad pogledam takve ljigavce koji prozivaju ljude dok se kriju iza nika - i hvala Bogu da nismo.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 20 dec 2011, 23:06

@MostaracVelezovac
Nemoj ze uzrujavati bola toliko razlicita misljenja pa sta.

Nego bolje cuvaj trenera ako se ovi iz prjestolnice ne dogovore sa Musemicem ode Zalizani preko IvanSedla nece ni kofere ponijieti a kamoli da se pozdravi. Nit ima ugovor da valja nit mu je vele stalo do Veleza. Eto ti kluba i klubskog vodstva. :lol: :lol:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 20 dec 2011, 23:08

Ja neznam ima li on ugovor ili nema - ali znam da je u jednom momentu ponudio ostavku i da su navodno odbili i rekli mu da ostane. To je bilo nakon sto je prosuo bodove kuci u jednoj od onih grozota od utakmica... Ali ne kontam kako bi mogao ponudit ostavku ako nema ugovor? Znaci vjerovatno ga ima.

I jos nesto - imat ugovor - nemora znacit da u njemu stoji do kad "moras" bit u klubu. Mozemo ja i ti ugovor sastavit kakav god hocemo mi. Znaci vjerovatno ugovor postoji -samo sto nemam pojma sta je u njemu.

A za ovog gore pokvarenjaka sto proziva Ajanica. Ma ne uzrujavam se ja bola, nego nije to u redu bola. Vamo se predstavlja Pepe Sinjori i krije iza nika i onda proziva ljude imenom i prezimenom i pljuje po njima. Evo sto je prolupo loncice nego nije u redu bola... da je ne znam ko i da je ne znam sta uradio. Nismo bola cigani... ustvari neki od nas ocigledno jesu, ali nismo mi ostali... valjda. :lol:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 21 dec 2011, 00:43

ima li novih aktivnosti, ili se na to čeka nakon novogodišnjih praznika?

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 21 dec 2011, 12:04

AlemC85 je napisao/la:ima li novih aktivnosti, ili se na to čeka nakon novogodišnjih praznika?
jAVLJAJU mi jarani iz Mostara da par nogometsa iz Srbije dolazi na probu,,,,,,

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 21 dec 2011, 12:14

pabizo je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:ima li novih aktivnosti, ili se na to čeka nakon novogodišnjih praznika?
jAVLJAJU mi jarani iz Mostara da par nogometsa iz Srbije dolazi na probu,,,,,,
bašsam i ja slušao radio taxi.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 21 dec 2011, 14:24

a gdje je tansmo koletva de rubio :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 21 dec 2011, 14:48

vm22 je napisao/la:a gdje je tansmo koletva de rubio :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Uzeo ga željo.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 21 dec 2011, 15:48

ja ozbiljno govorim a vi se za.****, nije mi do šale nimalo, boga pitaj kuda sve ovo vodi, ne samo fudbal?

oldbridge
Kontakt:

Post Postao/la oldbridge » 21 dec 2011, 16:52

Eno kazu Neymar se ne uklapa u Guardiolinu formaciju, mozda nam je to prilika...
Sada je sve na nasoj upravi.

:D
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 21 dec 2011, 17:02

Pa čemu svađa, prijetnje, prepucvanja i slično. Nalet vas bilo, k' o da će situacija na forumu između vas nešto promijeniti u klubu. Fino diskutujte, k' o ljudi, ako ništa zajedničko nam je da volimo Velež, valjda bi se trebali gotiviti a ne virtuelno kačiti.
Who dares, wins !

mekaba
Kontakt:

Post Postao/la mekaba » 21 dec 2011, 21:28

Nadam se da cu ovdje moci dobiti neophodnu pomoc :D
1.Da li neko od forumasa ima slike projekta stadiona u Vrapcicima ili kako bi isti trebao na kraju izgledati.Ja sam svojevremeno nasao te slike (mislim na nekom forumu) i pokusavam ponovo ali bez uspjeha :cry:
2. Zna li se kada ce poceti izgradnja zapadne tribine????
3. Koliko je Velez placao stolice sa naslonom i gdje su kupovali iste????

Nekoliko puta sam pokusavao kontaktirati Velez telefonom iz DK ali mi se nikad niko nije javio. Ove informacije su mi jako bitne a narocito slike. Ja sam inace "Pitar" ali sam eto zajedno sa par ljudi iz redakcije BH Radija-Odense pokrenuo jednu akciju vezano za Velez. Akcija evo traje vec tri sedmice i za sada je solidan odziv kada se uzme u obzir da ima masa humanitarnih akcija i da su ljudi vec pomalo umorni od istih.

Procitao sam par postova na ovom forumu i lijepo se zabrinuo kad sam vidio koliko ima negativaca i kriticara.Na zalost ima ih i ovdje u DK ali se ipak ne obaziremo na iste. Vjerujte da sam pri pokretanju akcije najvishe skeptika imao medju mostarcima :oops: Daj ba` malo akcije :D
Hvala .

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 21 dec 2011, 22:52

projekat izgradnje stadiona kod nas je kako mi se ćini u fazi mirovanja,
znaći nema nikakvi radova jer klub nema lovu za tako nešto...
osim ako se kojom ludom srećom izbori ta evropa pa da se po tom pitanju neke stvari pokrenu...
što znaći tek tamo nekad na proljeće neke adaptacije i sitne dorade da se dese...

inaće imaš akciju kupovine busa za klub koju su pokrenuli simpatizeri iz usa...
mišljenja sam da više možete pomoći sa tom akcijom nego sa projektom koji je u fazi totalnog mirovanja....
provrti se par stranica unatrag i vidit češ dosta informacija za akciju kupovine busa o kojoj ti govorim....

u svakom slučaju svaka čast legendo za inicijativu/akciju koju vodiš

i da, neke mostarce se teško da promjeniti...ponekad da mogu i vrlo dragu osobu bi živu ukopali,,,,

mrtvi tersiluk i pesimizam, no srećom ima nas koji i nismo takvi... :D

tebi svaka čast i hvala još jednom kralju!!! pozz
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 21 dec 2011, 23:11

Ima onaj vic sa Mostarcima i ostalima u paklu, pa ono čuvao đavo svaki izlaz osim onaj sa Mostarcima da se ne bježi. I upitao Bog zašto ne čuva i taj izlaz, a ovaj mu rekao da nema potrebe jer čim jedan krene prema izlazu, drugi ga povuku nazad. Nažalost, tako ti ga dođe. :oops:
Who dares, wins !

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: dime, Proximic i 24 gosta.