EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

neno#4
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la neno#4 » 22 dec 2011, 20:16

edinjo-bih je napisao/la:nerazumijem sto se covjeku smijes. bogutovi korijeni su iz hercegovine a ne iz hrvatske!
covjek je pitao sta bi bilo da smo okupili sve igrace koji su naseg porijekla. kao sto je to uradila napr. njemacka sa kamanom
Procitaj jos jednom njegov post. Ako nadjes da je rekao sta bi bilo da smo okupili sve igrace koji su naseg porijekla, ja vise nikada post necu napisati ovdje.

Iskreno, bez obzira ne znam ti da odakle vuce korijene, smijesno je pricati o tome da li bi igrao za nas.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 22 dec 2011, 20:39

ŠB_Fidelis je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:covjek je pitao sta bi bilo da smo okupili sve igrace koji su naseg porijekla. kao sto je to uradila napr. njemacka sa kamanom.

bogutovi roditelji su rođeni u hrvatskoj
Skoro svi Boguti su Hercegovci. Okladio bi se da su i ovi gotovo sigurno iz Zapadne Hercegovine porijeklom, premda iskreno i ne znam informaciju odakle su tocno, odnosno gdje su rodjeni, nisam nikad provjeravao.
Medjutim, kao sto rekoh, Boguti su dominantno Hrvati iz Zapadne Hercegovine, i ako ih nadjes u Hrvatskoj, to su najcesce plodovi migracije iz Zapadne Hercegovine, i to u Slavoniju (koja je inace najpovezanija regija sa Hercegovinom) ili siru okolicu Zagreba.

Nebitno za pricu, odnosno temu, al malo obrazovanja nije na odmet.

vidi,da sam i ja kao i ti iz zap. heregovine znao bi vjerovatno odakle su boguti,kao što bi i ti znao da si iz zenice odakle su isakovići npr.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 23 dec 2011, 01:14

My point exactly. ;) Nema odakle drugo biti. Pogotovo s obzirom na puteve migracije ovih krajeva, a mislim da su ovi hercegovacki krajevi najraseljeniji u Europi fakticki u odnosu na broj stanovnika.
Uglavnom, eto, rijesili smo misteriju, back on topic. ;)
...Život za Široki...

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 03 jan 2012, 10:44

Čuveni hrvatski nekadašnji košarkaš i sadašnji trener,Aco Petrovic ,u izjavi za "Dnevni avaz" jučer je potvrdio da su u toku pregovori o tome da preuzme klupu bh. tima, upražnjenu nakon što je završena misija Sabita Hadžića koji je vodio reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Feudalac
Kontakt:

Post Postao/la Feudalac » 03 jan 2012, 11:03

neno#4 je napisao/la:Mi i nemamo nekog suvise velikog izbora. Mislim da cemo i dalje morati da zovemo npr. Ikonu, Saleta, Kenu...

Vidjet cemo, ali ja nazalost ne vidim neke alternative...
Kenu treba zvat i da nam je pola tima NBA. ;) Jer se lik odazivao dok je Teletovic hladio jaja u Spaniji i ostale "patriote".
Ne pijem,ne pusim,ne drogiram se i ne idem u Zepce...

kelner
Kontakt:

Post Postao/la kelner » 03 jan 2012, 21:32

Feudalac je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Mi i nemamo nekog suvise velikog izbora. Mislim da cemo i dalje morati da zovemo npr. Ikonu, Saleta, Kenu...

Kenu treba zvat i da nam je pola tima NBA. ;) Jer se lik odazivao dok je Teletovic hladio jaja u Spaniji i ostale "patriote".
+1
Svete, vidiš li šta Srbija ima?! Ima Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera. Pokori se Rogere, pokori se Rafaele, pokori se Andy! Srbija ima šampiona i zauvek će ga imati!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 03 jan 2012, 22:07

kelner je napisao/la:
Feudalac je napisao/la:

+1
Za ovo mozes dobiti samo minus,jer ako budemo tako razmisljali ostat cemo samo na igracima koji su prije igrali a tako se ne opstaje,odnosno napreduje.Sta sad Sinanovic sto nije htio da igra prije,a sad zeli ne moze igrati jer se Kikan stalno odazivao.Kenu treba zvati,ali ne zato sto je stalno tu nego zato sto u nasoj reprezentaciji on ima mjesta,i moze nesto donijeti u nasoj igri....
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 jan 2012, 23:58

Ma ja s ove distance ne vjerujem da mi imamo novca da platimo ove trenere koji se spominju. Avaz i Jesenkovic to napuhavaju bez razloga.

Ostalo je samo ime.....

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 04 jan 2012, 17:19

neno#4 je napisao/la:Ma ja s ove distance ne vjerujem da mi imamo novca da platimo ove trenere koji se spominju. Avaz i Jesenkovic to napuhavaju bez razloga.

Savez sigurno ne ,ali ima sponzora koji su zeljni !!
Ali sta ce biti vidjet cemo"nije lako sa nasim savezom sporazum sklopiti ",pa cak i kada im se nude financije!!
Nadam se i kada nadu sporazum da nece biti aco,repesa se mnogo bolja opcija..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 04 jan 2012, 18:23

Kakvi sponzori, da nije bilo firme Ovako, ko zna da li bi uopce gledali nase kosarkase u Litvaniji.
Repesa sigurno nece, zato sto je potpisao ugovor sa Cibonom na cetiri godine.

Ostalo je samo ime.....

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 05 jan 2012, 08:39

neno#4 je napisao/la:Kakvi sponzori, da nije bilo firme Ovako, ko zna da li bi uopce gledali nase kosarkase u Litvaniji.

Cuj kakvi sponzori!
Ja licno poznajem ljude !ali necu ih imenovat "koji su bili spremni platiti skoro sve troskove proslog ciklusa,ali nazalost nije doslo do sporazuma jer kad te placam onda prihvatas ono sto ja kazem,ali to nazalost kod nas nije moguce..
Ko je gurao rk bosnu,kk bosnu,da ne nabrajam ostale timove?Ti se ljudi povuku kada ne slusas ili kada ne ide,kao sto vidimo gdje su ti klubovi sada!!JA ti garantujem da republika srpska ima repku,da bih imali extra trenera ,pripreme i sve sto ide u uz to,para ima uvjek neko ali moras postovati i slusati !!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 jan 2012, 19:35

doe78 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Kakvi sponzori, da nije bilo firme Ovako, ko zna da li bi uopce gledali nase kosarkase u Litvaniji.

Cuj kakvi sponzori!
Ja licno poznajem ljude !ali necu ih imenovat "koji su bili spremni platiti skoro sve troskove proslog ciklusa,ali nazalost nije doslo do sporazuma jer kad te placam onda prihvatas ono sto ja kazem,ali to nazalost kod nas nije moguce..
Ko je gurao rk bosnu,kk bosnu,da ne nabrajam ostale timove?Ti se ljudi povuku kada ne slusas ili kada ne ide,kao sto vidimo gdje su ti klubovi sada!!JA ti garantujem da republika srpska ima repku,da bih imali extra trenera ,pripreme i sve sto ide u uz to,para ima uvjek neko ali moras postovati i slusati !!
Ti ili si naivan ili neupucen. To ti je ona cuvena recenica, znas prica se :lol: :lol:
Sponzora nema, jednostavno nema. Jer drzava nece da stane iza reprezentacije.
Drzava je dala 0 KM, to nigdje nema.

O RK Bosni, a pogotovo KK necemo pricati. Tu ima toliko stvari da vecina nije svjesna sta je i kako je bilo.

Ostalo je samo ime.....

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 06 jan 2012, 08:13

neno#4 je napisao/la:
doe78 je napisao/la:

Cuj kakvi sponzori!
Ti ili si naivan ili neupucen. To ti je ona cuvena recenica, znas prica se :lol: :lol:
Sponzora nema, jednostavno nema. Jer drzava nece da stane iza reprezentacije.
Drzava je dala 0 KM, to nigdje nema.

O RK Bosni, a pogotovo KK necemo pricati. Tu ima toliko stvari da vecina nije svjesna sta je i kako je bilo.

Ja nisam reako da se prica,ja rekoh da poznajem ljude:)))
Ne pricam o drzavi da bude sponzor,!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 jan 2012, 15:11

Ajde molim te, molim te, samo jednom procitaj ono sto napisem. Samo jednom.

Ja pricam da drzava nije dala marke za repku. Koji su to ljudi koji su htjeli da pomognu, a nisu marke dali!?
Niko nije dao pfeninga, i odjednom nakon bitke general se postaje. Eto znas, ja bi dao da nije takva i takva situacija.

Ostalo je samo ime.....

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 06 jan 2012, 15:23

neno#4 je napisao/la:

Ja pricam da drzava nije dala marke za repku. Koji su to ljudi koji su htjeli da pomognu, a nisu marke dali!?
Niko nije dao pfeninga, i odjednom nakon bitke general se postaje. Eto znas, ja bi dao da nije takva i takva situacija.

Ti kao po obicaju ides samo po svom..
Bilo ih je par, ali sa savezom nije moguce suradivati,jer ne"zele da postuju uslove pojednih ljudi!!
Kao sponzor imam svoje zahtjeve !nas savez zeli da sponzorima bude cast sto su sponzori savezu a to upravo treba da bude kontra!
Ina,croatia osiguranje,adidas,hep sve sponzori hrvata ti stvarno mislis da nema nasih koji bih mogli?
ima ,ali kod nas je to malo teze..

KK bosna je upravo iz istog razloga propala,kad su tekme bile konakovic je vise sa miskom provodio ,nego sa ljudima koji su financirali klub,ali necemo o kk bosni,ali slican problem je u savezu kosarkaskom!!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 jan 2012, 16:03

doe78 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

Ti kao po obicaju ides samo po svom..
Bilo je ih je par, ali sa savezom nije moguce suradivati,jer ne"zele da postuju uslove pojednih ljudi!!
Kao sponzor imam svoje zahtjeve !nas savez zeli da sponzorima bude cast sto su sponzori savezu a to upravo treba da bude kontra!
Ina,croatia osiguranje,aidas,hep sve sponzori hrvata ti stvarno mislis da nema nasih koji bih mogli?
ima ,ali kod nas je to malo teze..

KK bosna je upravo iz istog razloga propala,kad su tekme bile konakovic je vise sa miskom provodio ,nego sa ljudima koji su financirali klub,ali necemo o kk bosni,ali slican problem je u savezu kosarkaskom!!
Nemas pojma kako je bilo u KK Bosna. I uopste nemas pojma ko je i sta je Misko Raznjatovic. Covjek drzi 1/3 kolaca Eurolige. Pogledaj samo kakve igrace on ima na lageru. Prica koju ti spominjes je rekla - kazala. Bila je situacija sa Mahalbasicem, tada je senzacionalisticki novinar u liku Emira Jesenkovica, "otkrio" tu aferu, a uopste nije bilo tako, kao sto je pisao. Pogledaj za vrijeme Konakovica ko je bio od Miskovih igraca unutra. Pogledaj sezonu kada smo igrali F8 u Sarajevu, ko je bio od Miskovih igraca u rosteru Bosne. Ili sezonu ULEB Cup - a. Ako mi ne vjerujes raspitaj se.

Svim sponzorima treba da bude cast sto sponzoriraju jednu reprezentaciju i to je gola istina. Boli mene briga i za Savez i za sve ostale. Ali sponzori su ti kojima treba da bude iznimno drago sto mogu da budu donatori reprezentacije. Svi hoce, a kada dodje vrijeme niko nece. Evo i slucaj isti sa KK Bosna. SDP je danima pricao i suskao, kada Nihad ode sa mjesta predsjednika da ce pruziti svaku pomoc Bosni. I, sta se desilo? Nista. Samo prazne price, jos vise praznih ljudi.

Ostalo je samo ime.....

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 06 jan 2012, 16:29

Nemas pojma kako je bilo u KK Bosna. I uopste nemas pojma ko je i sta je Misko Raznjatovic. Covjek drzi 1/3 kolaca Eurolige. Pogledaj samo kakve igrace on ima na lageru. Prica koju ti spominjes je rekla - kazala. Bila je situacija sa Mahalbasicem, tada je senzacionalisticki novinar u liku Emira Jesenkovica, "otkrio" tu aferu, a uopste nije bilo tako, kao sto je pisao. Pogledaj za vrijeme Konakovica ko je bio od Miskovih igraca unutra. Pogledaj sezonu kada smo igrali F8 u Sarajevu, ko je bio od Miskovih igraca u rosteru Bosne. Ili sezonu ULEB Cup - a. Ako mi ne vjerujes raspitaj se.

Svim sponzorima treba da bude cast sto sponzoriraju jednu reprezentaciju i to je gola istina. Boli mene briga i za Savez i za sve ostale. Ali sponzori su ti kojima treba da bude iznimno drago sto mogu da budu donatori reprezentacije. Svi hoce, a kada dodje vrijeme niko nece. Evo i slucaj isti sa KK Bosna. SDP je danima pricao i suskao, kada Nihad ode sa mjesta predsjednika da ce pruziti svaku pomoc Bosni. I, sta se desilo? Nista. Samo prazne price, jos vise praznih ljudi.

Znas ti eto ko je misko!
Cuj njega kaze "nemas pojma ko je misko:)
Zaboli me racku koga on ima pod ugovorom,ja sam spominjao konakovica,ali ako mislis da je i on radio dobar posao onda ne znam dalje..
Kao po obicaju igraci koji su se ulizivali,pa cak bili kapiten tima ,iako nije nikad igrao,postanu nesto u jednom od najacih ex yu klubova,pa ga sjebu,pa odu u politiku da isprobaju tamo srecu 'HEBLA GA MARTINA"
Necu vise o kk bosni jer je to moj tim,koji sam zbog lopova prestao da pratim!!

DA,DA donatori trebaju da slave i budu ponosni sto daju svoj novac:))
Svasta da procitam ovdje..
Znas li sta znaci odvojiti toliki dio novaca?ocigledno ne znas.
Bez sponzora ni jedan tim ne bih prezivio dugo,takvi treba da se postuju..
Cak i silna barcelona u fudbalu je konacno dobila sponzora jer bez ne ide dalje!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 jan 2012, 16:58

Znas ti eto ko je misko!
Zaboli me racku koga on ima pod ugovorom,ja sam spominjao konakovica,ali ako mislis da je i on radio dobar posao onda ne znam dalje..
Kao po obicaju igraci koji su se ulizivali,pa cak bili kapiten tima ,iako nije nikad igrao,postanu nesto u jednom od najacih ex yu klubova,pa ga sjebu,pa odu u politiku da isprobaju tamo srecu 'HEBLA GA MARTINA"

Cak i silna barcelona u fudbalu je konacno dobila sponzora jer bez ne ide dalje!
Ja znam ko je Misko, a ti ocigledno lupas samo bezveze.
Licno znam koliki je budzet Bosna u ta doba imala, znam tacne cifre, ali nije ni vrijeme ni mjesto da ti to govorim sada. To ni u pola nisu cifre kao sto se pricalo/prica.

Da, Dino je radio dobar posao, za razliku od Bukve. Ko drugacije prica, taj pojma nema. Druga je stvar sto je ostalim zinula zadnjica vise nego sto moze pojesti, pa su obecavali kule i gradove, a davali mizerne cifre, i nikada nisu platili onoliko koliko je bilo dogovoreno i potpisano. Nikada. Cak ni Telecom, pa ni ASA. Kad me vec tjeras da ti kazem, dvije firme iz Banja Luke u ta doba su cak bile sponzor Bosni, i to finu cifru novca ;) ;) Ko je to sredio, sta mislis!?

Ali, kod nas je prica drugacija, kazu svi da su se rastaljivali izmedju sebe Misko - igrac - Dino. To ne ide tako jednostavno kao sto nas narod misli. Izvini, ali Bosna je bila u losoj situaciji i prije nego sto su Dino i Samir dosli za direktore. Nadam se da pamtis sezone sa Jazvinom i ostalim, u kojima smo bili kanta za punjenje. Ali se stvara atmosfera sada da je prije toga Bosna bila u najmanju ruku jedan od TOP 5 klubova u regionu, sto je apsolutni nonsens.

Sponzori treba da daju novac, jer to njima ide u korist. Ja cu da ti kazem da je firma Ovako povecala svoju profit za 2 miliona KM, samo za period dokle je trajalo EP u Litvaniji. To pokazuje nesto, kada su se svi izrugivali njihovim reklamama.

Ama covjece, ovdje se ne radi o timu, ovdje se radi o drzavnoj reprezentaciji, koja treba da bude ponos i cast ove napacene zemlje. Ne radi se ovdje o jednom obicnom klubu, shvati sta pricas.

Drzava treba najvise da povuce, tj. njeni organi.

Ostalo je samo ime.....

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 06 jan 2012, 17:02

ovdje se najmanje diskutuje o ovoj temi al et neka moze vam se :roll:

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 06 jan 2012, 17:11

neno#4 je napisao/la:
Znas ti eto ko je misko!

Ja znam ko je Misko, a ti ocigledno lupas samo bezveze.
Licno znam koliki je budzet Bosna u ta doba imala, znam tacne cifre, ali nije ni vrijeme ni mjesto da ti to govorim sada. To ni u pola nisu cifre kao sto se pricalo/prica.

Da, Dino je radio dobar posao, za razliku od Bukve. Ko drugacije prica, taj pojma nema. Druga je stvar sto je ostalim zinula zadnjica vise nego sto moze pojesti, pa su obecavali kule i gradove, a davali mizerne cifre, i nikada nisu platili onoliko koliko je bilo dogovoreno i potpisano. Nikada. Cak ni Telecom, pa ni ASA. Kad me vec tjeras da ti kazem, dvije firme iz Banja Luke u ta doba su cak bile sponzor Bosni, i to finu cifru novca ;) ;) Ko je to sredio, sta mislis!?

Ali, kod nas je prica drugacija, kazu svi da su se rastaljivali izmedju sebe Misko - igrac - Dino. To ne ide tako jednostavno kao sto nas narod misli. Izvini, ali Bosna je bila u losoj situaciji i prije nego sto su Dino i Samir dosli za direktore. Nadam se da pamtis sezone sa Jazvinom i ostalim, u kojima smo bili kanta za punjenje. Ali se stvara atmosfera sada da je prije toga Bosna bila u najmanju ruku jedan od TOP 5 klubova u regionu, sto je apsolutni nonsens.

Sponzori treba da daju novac, jer to njima ide u korist. Ja cu da ti kazem da je firma Ovako povecala svoju profit za 2 miliona KM, samo za period dokle je trajalo EP u Litvaniji. To pokazuje nesto, kada su se svi izrugivali njihovim reklamama.

Ama covjece, ovdje se ne radi o timu, ovdje se radi o drzavnoj reprezentaciji, koja treba da bude ponos i cast ove napacene zemlje. Ne radi se ovdje o jednom obicnom klubu, shvati sta pricas.

Drzava treba najvise da povuce, tj. njeni organi.

Konakovic i bukva su isto sranje za mene!!
Prije bili raja ,sada jedan drugog optuzuju!!

Da ,bosna je bila kanta za nabijanje za vrijeme jazvina i ostalih..
ALi je taj grad cekao kosarku nazad,pa je taj projekat krenuo,ali ruku na srce sa pogresnim ljudima..
Zar nije avdic pobjegao?zasto?
Znam vise nego sto mozes zamisliti tko su bili sponzori i koliko je se davalo.

Sigurno da je firma ovako profitirala,svaki spoznor profitira ,ali trebaju se i uslovi neki uciniti!!
Ali ,ako cekamo da drzava povuce" dugo cemo cekati, jer nas i tamo vode amateri!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: samirr i 9 gostiju.