Kviz (historija)
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- the scouser
- Kontakt:
Re: Kviz (historija)
Alep ?
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Antiohija. Muslimanski seljaci odbijali pruziti hranu krizarima.
...Život za Široki...
Akon ??
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Tvrđava vitezovaultrasstyle_tz je napisao/la:bitka tj opsada kojeg grada tokom krizarskih ratova je postala poznata po glasnima o kanibalizmu. hint : prvi krizarski rat
edit: ako je ovo malo pretesko onda koja je bila posljedja utvrda krizara na bliskom istoku, njen pad oznacava kraj krizarskih ratova.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jerusalem
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Bitka za Jeruzalem je bila posljednja bitka. Ne znam za kanibalizam, al' znam da su se dešavala brutalna ubistva poput spaljivanja ljudi.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
- the scouser
- Kontakt:
@ultrasstyle_tz
Baci još neki hint, ili postavljaj novo
Baci još neki hint, ili postavljaj novo

Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !
Što se tiče hanibalizma, kažem isto kao i @ŠB_Fidelis. Što se tiče pada posljednje utvrde, mislim da je to bio grad Akon.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
kanibalizam tokom opsade tada malo znacajnog grada Ma'ara...a posljednja tvdjava Acre ili Akra na nasem , mislim da je hebrejski naziv Acre Akon koji se cesto pomijesa sa tim gradon Akron ili Ekron...tako da @ ŠB_Fidelis postavljaj novo, posto si bio najblizi u oba hehe...bitka za Maaru jeste bila u sklopu velike operacija nakon pada Antijohije a bio si blizu i za Akru 

crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ajd dobro, ev vrlo jednostavno jedno pitanje, cisto da se ide dalje.
Kako se zove njemacka vojna skupina iz II. Svjetskog Rata koja nikad nije bila optuzena za ratne zlocine, pod vodstvom svog zapovjednika koji je na kraju u zamjenu za sigurnost obitelji pristao oduzeti vlastiti zivot.
Kako se zove njemacka vojna skupina iz II. Svjetskog Rata koja nikad nije bila optuzena za ratne zlocine, pod vodstvom svog zapovjednika koji je na kraju u zamjenu za sigurnost obitelji pristao oduzeti vlastiti zivot.
...Život za Široki...
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Aj, kad neće Vjeran, ja ću tutnut.
Ubio ga je rimski vojnik dok je u vrtu rješavao neki geometrijski problem crtajući krugove u pijesku. Njegove zadnje riječi (navodno su bile); Noli turbarecirculos meos!, odnosno, ne dirajte moje krugove?!
Tko je taj fizičar, matematičar, učenjak?
Ubio ga je rimski vojnik dok je u vrtu rješavao neki geometrijski problem crtajući krugove u pijesku. Njegove zadnje riječi (navodno su bile); Noli turbarecirculos meos!, odnosno, ne dirajte moje krugove?!
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Aajd kad si kod Grossdeutsches Reich. Vecina izvora ce ''reci'' da se Hitler ubio hicem iz pistolja. Medjutim, Eva je iskoristila cijanid. Moje pitanje je, tko je bio prva zrtva tog cijanida prethodno svim tim dogadjajima. 
oh, ti vec postavio, nevermind onda hehe.
And it's Arhimed. Mada je to samo legenda.

oh, ti vec postavio, nevermind onda hehe.
And it's Arhimed. Mada je to samo legenda.

...Život za Široki...
-
- Kontakt:
dubrava je napisao/la:Aj, kad neće Vjeran, ja ću tutnut.
Arhimed
Da, čiko Arhimed (da, legenda)..
Al, Fido je bio brži, a uostalom, on je postavio pitanje.
Da nije neka sluškinja prije uzela otrov?! Onaj kreten Gestapovac je sebe i zenu i djecu također pobio sa nekim otrovom...
Al, Fido je bio brži, a uostalom, on je postavio pitanje.
Da nije neka sluškinja prije uzela otrov?! Onaj kreten Gestapovac je sebe i zenu i djecu također pobio sa nekim otrovom...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Trenutno korisnika/ca: sarajevskiMarlboro i 11 gostiju.