FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Kako kaze Jovic:Sarajevo je klub koji mora u 10 sezona osvojiti 7 titula prvaka 

da te pitam nesto - je li osim navijac kluba? je li zujo navijac? eto vrlo kratko odgovorizeljo1 je napisao/la:ljudi sarajevo prolazi trenutke sto je vec prosao Željo od 2005-2009.........dok se god navijaci pitaju uvjek ce bit problema........navijaci trebaju da bodre klub a ne da oni sastavljaju strategije pa kad su toliko pametni nek pokazu svoje firme(ako ih imaju) kako posluju............pozzz svima ovo je bio ne zlonamjeran komentar svima nama
Pravih ljudi i iskrenih je bilo jako malo ili nikako u ovim godinam poslije rataUPS je napisao/la:I sta sad? Svi trebaju da se ubiju, ne kontam?? imali ste svi svoju priliku da nesto napravite i sad..... sta?? konkretno??ramiral je napisao/la:Moram stati na stranu @sarajlije...
momak je iznio činjenice na stol i ovdje ga većina napada na sav mah.
Fakat je da FK Sarajevo ne zaslužuje priču svake godine ''biće bolje, pušu novi vjetrovi''
hebem li ga ako ima veći simpatizer Bordo svetinje od mene ali ti novi vjetrovi pušu od rata naovamo i uvijek se sve vrtu u vrzinom kolu.....NEMOGU I NEĆU DA SLUŠAM PRIČE KAKO OD NOVE SEZONE IDEMO NA BOLJE, KAKO TREBA VREMENA DA SVE DOĐE U RED, KAKO FALI NOVCA, FALI POJAČANJA, FALI RADA SA DJECOM....!!!!!!
GOSPODO IMALI STE 15 GODINA DA SVE DOVEDETE U RED!!!
Ma ko bio na čelu kluba, ma ko bio u upravi!
To i jeste jedan od najavecih problema koji navijaci ne kontaju! Nece se stvari u klubu sloziti same od sebe. Potrebni su pravi ljudi, iskreni ljudi, novac i vrijeme. Neve vanzemaljci doci sa marsa pa praviti klub...
p.s. a strumfovi su fakat smijesni u svojim nastojanjima da ocrne ovu upravu![]()
znaci da ih boli
Novca je bilo ali su ga ti ''pravi ljudi'' na vrijeme strpali ondje gdje su najviše voljeli - u svoje džepove
Vremena je bilo napretek ali su ga ''pravi ljudi'' protraćili na sopstveno bogaćenje.
A prave navijače - za mene, tebe i dobrobit FK Sarajeva zaboli njih - već viđeno godinama.
I svaki put ista priča ''treba nam vremena, novca'' kakvog ba vremena, mi navijači trpimo godinama a rezultati sušni.
Čim neko malo iskoči, napravi rezultat, pobijedi i izbaci jačeg od sebe u pretkolima kupa uefa u pravilu iduća sezona bude katastrofalna - nema para, nema para, nema novca, treba vremena.... slučajno??? ne!
''pravi ljudi'' su dosada samo iskorištavali uspjehe FK Sarajevo da bi podebljali svoje bankovne račune a ti i ja se mrznemo na Sjeveru, Istoku, gostovanjima, vukojebinama, kamenjaju nas, pljuju, vrijeđaju itd...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
jesu al s novcimaUPS je napisao/la:da te pitam nesto - je li osim navijac kluba? je li zujo navijac? eto vrlo kratko odgovorizeljo1 je napisao/la:ljudi sarajevo prolazi trenutke sto je vec prosao Željo od 2005-2009.........dok se god navijaci pitaju uvjek ce bit problema........navijaci trebaju da bodre klub a ne da oni sastavljaju strategije pa kad su toliko pametni nek pokazu svoje firme(ako ih imaju) kako posluju............pozzz svima ovo je bio ne zlonamjeran komentar svima nama
sampioni:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
kup:2000,2001,2003,2011,2012
super kup:1998,2000,2001
Pa ovde niko nije normalan,pa klub odavno ne stoji bolje u svakom smislu te rijeci.
Niko nekuka da nema platu,svak moze otici uz dobro obestecenje
U cemu je problem
Sto Vule i Durakovic nisu potpisali
,Skoro nam je isao u mnogo bolja vremena pa sto ne i sad
,pa valjda ima i drugi igraca.Bice pojacanja polako,bicemo jaci nego jesenas.
Pripreme ce imati na Bjelasnici i vjerovatno u Antaliji 

Zadnja izmjena: gauco, dana/u 10 jan 2012, 15:26, ukupno mijenjano 1 put.
UPS, na istoj smo strani, ali poređenje ti je bezveze. Daješ sliku o ljudima koji vole Sarajevo ko da smo svi klasični glupani.UPS je napisao/la:da te pitam nesto - je li osim navijac kluba? je li zujo navijac? eto vrlo kratko odgovorizeljo1 je napisao/la:ljudi sarajevo prolazi trenutke sto je vec prosao Željo od 2005-2009.........dok se god navijaci pitaju uvjek ce bit problema........navijaci trebaju da bodre klub a ne da oni sastavljaju strategije pa kad su toliko pametni nek pokazu svoje firme(ako ih imaju) kako posluju............pozzz svima ovo je bio ne zlonamjeran komentar svima nama
Isto ko da pitaš da li je i general vojnik i time želiš da dokažeš da obični redov treba da vodi armiju u osvajački pohod.
da, navijači su. Ali jedan je uz to i trener, a drugi je uspješan poduzetnik. Prednost u obavljanju funkcija u klubu im ne daje to što su navijači, to se podrazumjeva valjda, već te druge karakteristike.
(daleko im kuća bila)
Joj dušmana jedva čekaju da se nešto desi pa da se razmigole ko gliste poslije kiše, ma u inat svima samo SARAJEVO
Zadnja izmjena: sekac, dana/u 10 jan 2012, 15:27, ukupno mijenjano 4 puta.
Sarajevo ljubavi moja!
ma mi imamo rezultate boli mene nešto navijajuli Osim i Žujo za Glasinac sa Sokoca, Real Madrid, Budućnost iz Banovića, sasvim nebitna stvarUPS je napisao/la:da te pitam nesto - je li osim navijac kluba? je li zujo navijac? eto vrlo kratko odgovorizeljo1 je napisao/la:ljudi sarajevo prolazi trenutke sto je vec prosao Željo od 2005-2009.........dok se god navijaci pitaju uvjek ce bit problema........navijaci trebaju da bodre klub a ne da oni sastavljaju strategije pa kad su toliko pametni nek pokazu svoje firme(ako ih imaju) kako posluju............pozzz svima ovo je bio ne zlonamjeran komentar svima nama
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
[da te pitam nesto - je li osim navijac kluba? je li zujo navijac? eto vrlo kratko odgovori[/quote][/quote]
UPS, na istoj smo strani, ali poređenje ti je bezveze. Daješ sliku o ljudima koji vole Sarajevo ko da smo svi klasični glupani.
Isto ko da pitaš da li je i general vojnik i time želiš da dokažeš da obični redov treba da vodi armiju u osvajački pohod.
da, navijači su. Ali jedan je uz to i trener, a drugi je uspješan poduzetnik. Prednost u obavljanju funkcija u klubu im ne daje to što su navijači, to se podrazumjeva valjda, već te druge karakteristike.
to je pravi odgovor al on je od mene trazio kratak pa nisam mogao razlagati
UPS, na istoj smo strani, ali poređenje ti je bezveze. Daješ sliku o ljudima koji vole Sarajevo ko da smo svi klasični glupani.
to je pravi odgovor al on je od mene trazio kratak pa nisam mogao razlagati

Da dodam još da mislim da je odlično što Škoro nije potpisao. Nisam to htio da pišem ranije jer bi me dežurni dušebrižnici popljuvli i ofarbali u plavo, ali šta će nam lik koji nije šutnuo loptu godinama, a koji bi nas ogulio za sve para što nam je preostalo. Svi ga se sjećamo u najljepšem svjetlu, ali zar stvarno mislimo da je to sve i dalje tako? i pored godina neigranja?
A ova uprava je svakako rob navijača i uradiće sve što navijači misle da je super, samo da poberu simaptije sjevera. I tako bi nas Škoro raskućio jer ga mi "volimo", a ne jer bi nam pomogao da osvojimo titulu.
Frajer je taman za 3. ligu austrije, a najveća glupost je da mi mislimo da je otišao tamo jer je to bolja liga od PLBiH. Otišao je tamo, jer mu je tamo mjesto, a ne u klubu koji ima ambicije za prvaka BiH.
A ova uprava je svakako rob navijača i uradiće sve što navijači misle da je super, samo da poberu simaptije sjevera. I tako bi nas Škoro raskućio jer ga mi "volimo", a ne jer bi nam pomogao da osvojimo titulu.
Frajer je taman za 3. ligu austrije, a najveća glupost je da mi mislimo da je otišao tamo jer je to bolja liga od PLBiH. Otišao je tamo, jer mu je tamo mjesto, a ne u klubu koji ima ambicije za prvaka BiH.
Zadnja izmjena: cikac, dana/u 10 jan 2012, 15:31, ukupno mijenjano 1 put.
muXmania je napisao/la:ma mi imamo rezultate boli mene nešto navijajuli Osim i Žujo za Glasinac sa Sokoca, Real Madrid, Budućnost iz Banovića, sasvim nebitna stvarUPS je napisao/la:da te pitam nesto - je li osim navijac kluba? je li zujo navijac? eto vrlo kratko odgovorizeljo1 je napisao/la:ljudi sarajevo prolazi trenutke sto je vec prosao Željo od 2005-2009.........dok se god navijaci pitaju uvjek ce bit problema........navijaci trebaju da bodre klub a ne da oni sastavljaju strategije pa kad su toliko pametni nek pokazu svoje firme(ako ih imaju) kako posluju............pozzz svima ovo je bio ne zlonamjeran komentar svima nama
Ma neznam koje rezultate vi imate,da nisam iz ove zemlje covjek bi rekao da imate jedno 10 titula vise.Prosle godine ste zavrsili treci (3) u ovakvoj ligi,gdje nam igraci iz ove lige bjeze u neke zemlje ,kojih jos nema nacrtani na karti!!Toliko halabuke i lazi iz Vase Uprave da to nije normalno

ja znam da su njih dvojica po trofejima u BIH uspješniji od Sarajeva, valjda je to dovoljno 

-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
Jooj ovih filozofa. ne rise molim te. Kome je to prednost bila sto je navijac?? Sta lupas?cikac je napisao/la:
(daleko im kuća bila)
Ko da je Dino S. Mai pa da tako mozes govoriti
UPS. Pogubio si se. Pa ti si za objašnjenje da navijači trebaju voditi klub naveo primjer Osima i Žuje, a ne ja. Ja ti samo kažem da ti je primjer glup i da nas ima koji razmišljamo pametnije od toga.
Dinu ne poznajem. Prvi put sam čuo za njega kada je učestvovao u pokretanju Bordo fan magazina. navijačkog magazina. Poznajem dosta ljudi iz svijeta fudbala, ali nikad za njega nisam čuo kao za nekog sportskog radnika. Možda griješim, ispravi me, ali čovjek je došao u klub sa navijačke strane, a ne sa strane struke?
Momak je tek počeo raditi, mislim da još nije vrijeme ni da ga hvalimo ni da ga kudimo, napravio je dobrih poteza, ima i dosta problema... Vidjećemo. Ali uvijek je dobro biti objektivan, ne znam zašto da se lažemo.
Dinu ne poznajem. Prvi put sam čuo za njega kada je učestvovao u pokretanju Bordo fan magazina. navijačkog magazina. Poznajem dosta ljudi iz svijeta fudbala, ali nikad za njega nisam čuo kao za nekog sportskog radnika. Možda griješim, ispravi me, ali čovjek je došao u klub sa navijačke strane, a ne sa strane struke?
Momak je tek počeo raditi, mislim da još nije vrijeme ni da ga hvalimo ni da ga kudimo, napravio je dobrih poteza, ima i dosta problema... Vidjećemo. Ali uvijek je dobro biti objektivan, ne znam zašto da se lažemo.
Zadnja izmjena: cikac, dana/u 10 jan 2012, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.
- diplomatija
- Kontakt:
Preporucujem navijacima sarajeva da pogledaju sinosnju emisiju sport magazin na tvsa i gostovanje faruka hadzibegica, mislim da ce im sve bit jasnije
Koja ti to struka treba da bi obnasao poziciju direktora FKS, izvini molim te?cikac je napisao/la:UPS. Pogubio si se. Pa ti si za objašnjenje da navijači trebaju voditi klub naveo primjer Osima i Žuje, a ne ja. Ja ti samo kažem da ti je primjer glup i da nas ima koji razmišljamo pametnije od toga.
Znas li uopste sta je opis njegovog posla?
da vidimo koliko ti razmisljas pametnije
Za osima znam da je navijač, Željezničara ta ljubav mu je prešla od tate Ivice ... A za Žuju, ne znam da li bi se vraćao u klub koji je našao u potpunom rasulu, znači u dugovima do grla.. Svjesno je išao da vrati Željezničar na pravi put..UPS je napisao/la:da te pitam nesto - je li osim navijac kluba? je li zujo navijac? eto vrlo kratko odgovorizeljo1 je napisao/la:ljudi sarajevo prolazi trenutke sto je vec prosao Željo od 2005-2009.........dok se god navijaci pitaju uvjek ce bit problema........navijaci trebaju da bodre klub a ne da oni sastavljaju strategije pa kad su toliko pametni nek pokazu svoje firme(ako ih imaju) kako posluju............pozzz svima ovo je bio ne zlonamjeran komentar svima nama
- tarikhordas
- Kontakt:
Potpis.cikac je napisao/la:Da dodam još da mislim da je odlično što Škoro nije potpisao. Nisam to htio da pišem ranije jer bi me dežurni dušebrižnici popljuvli i ofarbali u plavo, ali šta će nam lik koji nije šutnuo loptu godinama, a koji bi nas ogulio za sve para što nam je preostalo. Svi ga se sjećamo u najljepšem svjetlu, ali zar stvarno mislimo da je to sve i dalje tako? i pored godina neigranja?

I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...
@UPS,
Probaj čitati sa razumjevanjem ono što pišem, a ne samo da ponavljaš gradivo koje si nabubao.
Stavljaš me u poziciju da napadam momka, a da ga ti braniš, a to mi nije cilj. Već sam rekao da, kad smo već tu, trebamo dati priliku čovjeku. Za sada je dobro, kako je moglo biti... čak odlično, kako je bilo ranije.
Ali eto, ako baš insistiraš: za bilo koji menadžerski posao, pogotovo za vođenje velike firme kao što je FK Sarajevo, neophodno je značajno ranije iskustvo u sličnim poslovima. Sumnjam da je on ranije bio direktor neke firme koja ima više od 3 uposlenika. Preduzeća se dijele na mala, velika i srednja i vođenje malog i velikog se ne mogu porediti - jednostavno, nije isti posao, potpuno je različita struktura kompanija, drugačiji nivoi odgovornosti, isl. Radio sam u obje vrste preduzeća, pa govorim iz iskustva.
Također, za bilo kakvu menadžersku poziciju neophodno je poznavati industriju u kojoj radiš. To bi značilo da bi se odličan filmski producent, vjerovatno teško snašao u industriji čelika, jer iako se sve svodi na ekonomiju, proizvodi, tržište, konkurencija i okruženje u kojem radi su potpuno drugačiji.
Nije lako biti direktor velike firme, a ne poznavati svoj proizvod i tehnologiju kojom se dobija. Čini se to lako sa strane, ali ni blizu nije tako. Primjera radi, nije dovoljno voliti čokoladu i često je jesti da bi znao voditi fabriku čokolade, pozicionirati svoje čokolade na tržištu, kreirati proizvod na kojem se zarađuje, isl.
Da se vratimo...
Ono o čemu sam ja govorio, a što ti nisi shvatio iz mojih postova, je da ga na poziciju direktora nije postavila struka, koja zna šta je potrebno i koji je to opis njegovog posla, već navijači, koji kao ja, a pogotovo ti o tome uglavnom nagađamo.
Probaj čitati sa razumjevanjem ono što pišem, a ne samo da ponavljaš gradivo koje si nabubao.
Stavljaš me u poziciju da napadam momka, a da ga ti braniš, a to mi nije cilj. Već sam rekao da, kad smo već tu, trebamo dati priliku čovjeku. Za sada je dobro, kako je moglo biti... čak odlično, kako je bilo ranije.
Ali eto, ako baš insistiraš: za bilo koji menadžerski posao, pogotovo za vođenje velike firme kao što je FK Sarajevo, neophodno je značajno ranije iskustvo u sličnim poslovima. Sumnjam da je on ranije bio direktor neke firme koja ima više od 3 uposlenika. Preduzeća se dijele na mala, velika i srednja i vođenje malog i velikog se ne mogu porediti - jednostavno, nije isti posao, potpuno je različita struktura kompanija, drugačiji nivoi odgovornosti, isl. Radio sam u obje vrste preduzeća, pa govorim iz iskustva.
Također, za bilo kakvu menadžersku poziciju neophodno je poznavati industriju u kojoj radiš. To bi značilo da bi se odličan filmski producent, vjerovatno teško snašao u industriji čelika, jer iako se sve svodi na ekonomiju, proizvodi, tržište, konkurencija i okruženje u kojem radi su potpuno drugačiji.
Nije lako biti direktor velike firme, a ne poznavati svoj proizvod i tehnologiju kojom se dobija. Čini se to lako sa strane, ali ni blizu nije tako. Primjera radi, nije dovoljno voliti čokoladu i često je jesti da bi znao voditi fabriku čokolade, pozicionirati svoje čokolade na tržištu, kreirati proizvod na kojem se zarađuje, isl.
Da se vratimo...
Ono o čemu sam ja govorio, a što ti nisi shvatio iz mojih postova, je da ga na poziciju direktora nije postavila struka, koja zna šta je potrebno i koji je to opis njegovog posla, već navijači, koji kao ja, a pogotovo ti o tome uglavnom nagađamo.
Zadnja izmjena: cikac, dana/u 10 jan 2012, 16:25, ukupno mijenjano 1 put.
cikac svaka cast vidi se da poznejes materijucikac je napisao/la:@UPS
Nije lako biti direktor velike firme, a ne poznavati svoj proizvod i tehnologiju kojom se dobija. Čini se to lako sa strane, ali ni blizu nije tako. Primjera radi, nije dovoljno voliti čokoladu i često je jesti da bi znao voditi fabriku čokolade.
Da se vratimo...