Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 10 jan 2012, 15:58

na pocetku ce biti do 1200km kod nas, a onda ce opasti cijena

jesi vidio htc titan 2, meni se ovaj svidja
[youtube][/youtube]
kakav dizajn, ljepota, zato ja volim nokiu :D
slika
savrsenstvo

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 10 jan 2012, 16:25

Nokia sto se tice hardwarea je zakon . Dizajn necu da komentarisem jer je svaki telefon lijep na svoj nacin
Po meni Nokia je napravila kiks sto nije krenula sa ostalim proizvodjacima na Android jer uz svu tehnologiju i patente oni bi se borili sa Apple a ne Samsung

Nije im ni ovo sa Microsoftom lose samo ce trebati mnogo vremena da se uhvati prikljucak za IOS i Androidom pa cak i RiMom
Thomas Müller - Fußballgott

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 10 jan 2012, 16:46

ma nokija je trebala ustvari ostati na symbianu, al dosao kreten elop, tacnije microsoftvov covjek, i najavio gasenje symbiana u 2016, zamisli da je steve jobs rekao da se gasi iOS za nekih 6 god. nebi to vise niko uzeo, cilj nokije je da se probije sa wp7 u ameriku, a symbian pogotovo nakon belle updatea jos traze ljudi, ali nokia je poznata po tome da ne slusa feedback od svojih korisnika, ali nekim cudom u aziji symbian je top, tesko i android i ios i blackberry mogu parirati
slika
da je nokia ostala na symbianu ona bi uspjela se vratiti na svoje mjesto, pogotovo kad je izasao symbian^3 koji iskoristava puni potencijal hardvera, evo ti primjer nokia n8 ali sa leakanom verzijom bellea, i to radi na 680 mhz i 256 mb ram.
[youtube][/youtube]
i evo zasad zadnja leakana verzija
[youtube][/youtube]

uf al se raspisah

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 10 jan 2012, 17:00

Posto sam odustao od n96,mozel mi neko preporuciti mobitel do 250 KM ?
Po mogucnosti da je nokia,a moze i neki drugi.
Visca el Barça ! Mes que un club !

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 10 jan 2012, 17:05

Azijsko trziste je ogromno i naravno da ce Nokia dominirati zbog cijene jer nema toliko high end sybian telefona kao RiM android i IOS

Da se razumijemo imao sam 4 sybian telefona , kasnije sam imao iphone4 pa sad Arc
Prije 10 dana sam dobio 4s al sam ga odmah poslao jaranu u Finsku a on ce meni uzet ovaj Sony

Mozes misliti da sam isao na slijepo Nisam ni znao da ce ovako izgledati :D

E sad volio bi vidjeti kako fercera ova Nokia na WIn cisto da mogu neki utisak steci iz prve ruke a ne da mi neko po magazinima ili nekakvim internet review sranjima odluci koji cu ja telefon uzeti

tako da se nadam da ce bar neko od jarana uzeti ovu nokiu pa da vidim kakvo je stanje i odmah dolazim da pisem ovdje utiske
Thomas Müller - Fußballgott

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 10 jan 2012, 17:12

DesimaL je napisao/la:Posto sam odustao od n96,mozel mi neko preporuciti mobitel do 250 KM ?
Nokia c5-03

Ja ga mozda uzmem sebi.. ;)
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 10 jan 2012, 17:12

Symbianu je trebalo puno vise da se probije na trzistu. Nije dovoljan samo kvalitetan OS. Danas veliku ulogu igra broj aplikacija, a za to je potreban jednostavan SDK. Dobar SDK mogu donijeti kompanije koje mnogo ulazu u razoj Softwarea, kao sto su MS, Google, Apple. Nokia je sa Symbianom ostala sama i lagano gubila korak. Razvoj aplikacija u C++ nije bas privlacan za one koji tek uce programiranje.

Isto tako, bitna stvar za napomenut je to da bi Nokia bila jedina koja bi gurala Symbian. A pogledajte samo koliko ulazu u marketing ostale kompanije kako bi uzele dio kolaca. S te strane partnerstvo sa Microsoftom u kojem je Nokia dobila milijardu dolara vrijednu finansijsku injekciju je logicno.

Da su se odlucili za Android, vec je bilo pomalo kasno. Broj kompanija koje su favorizirale Android je naglo porastao, guzva je ogromna bila.
#divovi

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 10 jan 2012, 17:16

adis.p je napisao/la:
DesimaL je napisao/la:Posto sam odustao od n96,mozel mi neko preporuciti mobitel do 250 KM ?
Nokia c5-03

Ja ga mozda uzmem sebi.. ;)
Cijena ?
ako nije problem 8-)
Visca el Barça ! Mes que un club !

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 10 jan 2012, 17:20

Ne znam tacno kako se gdje krece, al uglavnom je manje od 250 ;)
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 10 jan 2012, 20:07

QUARESMA 18<<< je napisao/la:oko 150 km, pokusaj nekom za 170 km uvalit :)

Auuu jbt-e..ja ga pokus'o nekom tutnut za 100 KM...nisam znao kol'ko vrijedi... :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 10 jan 2012, 22:15

don_burza je napisao/la:Azijsko trziste je ogromno i naravno da ce Nokia dominirati zbog cijene jer nema toliko high end sybian telefona kao RiM android i IOS

Da se razumijemo imao sam 4 sybian telefona , kasnije sam imao iphone4 pa sad Arc
Prije 10 dana sam dobio 4s al sam ga odmah poslao jaranu u Finsku a on ce meni uzet ovaj Sony

Mozes misliti da sam isao na slijepo Nisam ni znao da ce ovako izgledati :D

E sad volio bi vidjeti kako fercera ova Nokia na WIn cisto da mogu neki utisak steci iz prve ruke a ne da mi neko po magazinima ili nekakvim internet review sranjima odluci koji cu ja telefon uzeti

tako da se nadam da ce bar neko od jarana uzeti ovu nokiu pa da vidim kakvo je stanje i odmah dolazim da pisem ovdje utiske
hehe, znam kako ti je bilo kad si prelazio sa symbiana na ios i android, i ja sam bio presao jedno vrijeme sa symbiana na android, kupio sgs, nisam dugo bio, prvo sam bio na stock fw, ono sto me je odvuklo jeste prvo touchwiz, instalirao cfw koji ono bijase, uglavnom sam na neki naletio na xda. i instaliram ja njega, ne radi market, kamera slabija neg na stocku, pa onda baterija uzas zivi, ako ti bude 1 dan , hadzija si, i na pocetku sve lijepo probavam aplikacije, i nakon nekih 2 do 3 mjeseca, to meni dosadi, i uvjek te nesto vuce da se vratis na default, tu mi je nokia najbolja, naucio i da mi kod symbiana baterija traje po 3 dana :mrgreen:
znam jednom prilikom izadjem s frendovima na kafu, slucajnost jedan ipP4 a drugi sgs2, i odu oni malo na net i odmah gasi wifi gasi ovo gasi ono, nebi li baterija jos kolko izdrzala, ja ih gledam i smijem se.
kod tog prijatelja probao sam iP4, prvi put, odlicno, prvo sto mi je zapelo za oko je rezolucija displaya, a i touchscreen je odlican, ali jednostavno nesto ne pase, koristim nokiine mobitele dugo sa symbianom, tacnije od N70 pa dalje do n97, mislio sam n8 uzeti al uvjek me nesto omete.

a za wp7, samo mi je mana trebali su pustit da bude ****, al eto, ja mislim imaju sjajnu buducnost, ono sto mogu vidjeti na videoima je da je veoma fluidan os, bez ikakvog laga, a sad app ima koliko sam upratio u zadnje vrijeme do preko 50 hiljada, sto je odlicno, + raste svaki dan dobrim tempom, al kod wp7 mi se ne svidja UI bar dok ne probam licno zasad ce biti tako.

mustafa, upravu si, i sami developeri su rekli da im je teze praviti app za symbian, ali nokia prije kad je bila glavna, bio im je skroz los marketing, kad je iPhone izasao, odma vidis na reklamama iphone moze ovo, moze ono, sve sto su mogli i nokiini mobiteli a nokia to uopce nije pokazivala, vecina i koji su kupili prije neki smartphone od nokije, nisu znali ni sta je to smartphone a ni sta on sve nudi . al onda dodje microsoftov covjek i kaze symbian se gasi. logicno i da ce developeri i kupci odustati od symbiana, samo mi je krivo, ostavili su dosta symbian korisnika na cjedilu

@alacious

pa dobro i 100 km :)

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 10 jan 2012, 22:34

A jeli Iphone 4 smartphone :!: :oops: :oops:

Malo me je stid sto pitam ovakvu glupost,al' ajde :mrgreen:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 10 jan 2012, 22:59

Jest. Na svoj ifan fanboy nacin. :lol: Al jest, normalno.
...Život za Široki...

Institut13
Kontakt:

Post Postao/la Institut13 » 10 jan 2012, 23:06

evo mog fontela :D

BlackBerry Bold 9650

slika

jedina mana, sto je biznis verzija pa nema kamere :D inace pici

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 10 jan 2012, 23:13

alacious je napisao/la:A jeli Iphone 4 smartphone :!: :oops: :oops:

Malo me je stid sto pitam ovakvu glupost,al' ajde :mrgreen:
Svaki iPhone je smartphone.
#divovi

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 11 jan 2012, 01:01

ŠB_Fidelis je napisao/la:Jest. Na svoj ifan fanboy nacin. :lol: Al jest, normalno.
e moj ti blago tebi kad mislis da su apple fanovi zaostali, ja kad vidim kad neki android fanboysi porece cpu od mobitela sa cpu od pc-a. hoce mi mrak pasti na oci :)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 jan 2012, 11:45

Ne kazem da su zaostali, kazem da su hipster fanboys, postoji razlika. :lol:
...Život za Široki...

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 11 jan 2012, 12:08

Apple fan korisnici su najbolji za trziste. Jednostavno uvijek su spremni potrositi. Zato ih programeri mobilnih aplikacija radje ciljaju. Steve Jobs je to znao.
S druge strane Android korisnici prvo gledaju free rubriku, iako ne mora znaciti da su u slabijoj finansijskoj situaciji.
#divovi

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 jan 2012, 12:21

Ma Apple je marketing bolan, simbol, status. Njihova fanboy publika je najzahvalnija i najizmanipuliranija na svijetu. To ce ga kupiti samo zato sto je to ''the next best thing'', odnosno tako im je servirano, a Steve Jobs ''neprevazidjeni Bog u svijetu informatike''. Al u k.urcu.

Daleko od toga da je nekvalitetno, naravno da je kvalitet, al ti da necije ime, status i dizajn platis u nekim slucajevima i do tri puta vise nego istu tu stvar s identicnim komponentama u drugacijem pakiranju? Ah... fanboys.
...Život za Široki...

zuka_TM
Kontakt:

Post Postao/la zuka_TM » 11 jan 2012, 12:41

ajmo raja koji mob uzeti od ove ponude bhtelecom-a http://www.bhtelecom.ba/4667.html" onclick="window.open(this.href);return false; da ima ti novi zajebancija a da je sto jednostavni jer ja sam od oni sto je uvijek imao nokiu :lol: :lol: :lol:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: lol89 i 8 gostiju.