Rooney je zabio gol u prvoj utakmici 1/2 protiv Schalkea za 0:2, nakon tog gola bio je poznat putnik u finale. Zatim zabio je gol pobjedu na Stamford Bridgeu protiv Chelsea, a gol u gostima uvijek vrijedi duplo.A_d_0 je napisao/la:
Prvi bold:ja kako gledam na odabir- igrac ako je individualno imao jacu sezonu (odigrao vise utakmica, na vecem nivou igrao...) bih postavljao ekipu. Silva je igrao sa duducima u odbrani realno. Za Vidica nije slucaj. Vidic je postavljen na lijevog beka. Zasto? Zato sto mora biti tu? Stvarno ne bih o kvaliteti odabira na ovim Gala vecerama gdje mi neki neymar uzme gol sezone pored onog Rooneyovog. Recimo na lijevog beka bi stavio Evru prije i Vidica i Ramosa jer je lijevi bek.
Drugi bold: Moze se izvuci iz konteksta iz prvog pasusa: jednostavno covjek je cini mi se imao povredu i dosta je izostajao, a tu su bili igraci koji su i bolji na stoperskim pozicijama u toj sezonu- ne gledam uspjeh kluba jer je individualna nagrada (Silva) a bgm i na beku gdje je smjesten (Evra, Lahm).
Rooney i Ibra- Ibra vise golova i sigurno bolje igre pruzao. Drugo je sto Rooney imao jace saigrace. I kad smo kod toga zamolio bih te da mi navedes gol Rooneya koji je bio od krucijalnog znacaja za prolazak dalje u LP?
Da je Ibra igrao u formi kao Rooney sigurno bi i napravili neki rezultat u CL, a ne ovako ni gola nisu dali u nock out fazi, ustvari dali da fudbalski mag Robinho ima snage da udari loptu, a svako živ zna kakav je Ibrahimović u velikim utakmicama, jednostano nestane.