E **** rio_ferdy, pokvari mi uzitak da sam ja jedini pogodio NYG, uglavnom, nista od od prognoze da ce GB osvojit SB
Giantsi strasno odigrali i u odbrani i u napadu, igrali i protiv sudija i protiv najbolje ekipe u regularnoj sezoni u gostima! Sudije nisu priznale cist fumble Giantsa i ono razbijanje Rodgersa od strane Umenyiore su okarakterisali kao roughing the passer na 3rd and 10, a Manning je dobio bar 5-6 takvih udaraca i to mnogo poslije nakon sto je izbacio loptu u odnosu na Rodgersa! Definitivno odbrana Giantsa dobila tekmu uz fenomenalnog Nicksa koji vec ima 4TD u postseason, toliko osporavana odbrana u regularnom dijelu (najvise front line), e sad su oni match winneri, kao i LB-ovi Boley i Grant, Boley imao cak 8 tacklova i 2 sacka, a Grant 2 FF, 6 tacklova, interception i fumble recovered. Osi, Pierre-Paul i Tuck su se mijenjali na DE i razbijali OL Packersa i uvukli su tako malo nesigurnost u Rodgersa, koji u par navrata nije znao da li da trci ili da baca.
A pogledajte ovo, Rodgers je imao 26/46:
D. Driver - Jedini igrac koji nije imao dropova i nije bio pod pritiskom, a covjek je veteran.
G. Jennings - Moze se reci, tragicar, ispustio je 3 ciste lopte, jednu za touchdown, jednu za 1st down, izgubio i fumble kojeg su sudije vratile Packersima.
J. Nelson - 2 ciste lopte ispustio, to sigurno nije bilo za ocekivati od najboljeg resivera u regularnoj sezoni.
R. Cobb - Nije imao nekih dropova, al' fumble na KO returnu...
J. Finley - Ne znam sta je s njim bilo sinoc, 3 dropa od treceg TE-a po TD-ovima u regular season je malo k'o ocekviv'o (Gronkowski, Graham)
J. Starks - 1 drop.
R. Grant - 2 dropa, 2 fumblea, od ceg jedan recovered by Giants. I on je jedan od tragicara...
J. Jones - Im'o jedno hvatanje, nije ni igr'o puno.
J. Kuhn - 1 drop.
Crabtree - 2 dropa.
Dakle, od Rodgersovih 20 nekompletnih pasova, 10 je ispalo njegovim resiverima, toliko se ne vidja ni u regular season od slabih ekipa, a kamoli od najbolje ekipe u regular season, nevjerovatno koliko su se prepali, uz dropove, cini mi se 5 fumblea da su imali... Eto vam razlog poraza GB-a!