NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Inkognito
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la Inkognito » 16 jan 2012, 01:45

amerosm je napisao/la:
Inkognito je napisao/la:Čini se da NYG imaju neku magiju. Čini mi se da su jedina ekipa koja je uzela SB sa wild cardom. Sada imaju priliku da ponove "nešto slično". Jesu uzeli diviziju ali će sve utakmica igrati on the road što je poprilično zajebaTo. Oni to ne jebu 1% :mrgreen:
Nisu jedini. Prosle godine su uzeli Packersi sa Wild Cardom, zatim Steelersi dva puta, zatim Coltsi, Ravensi itd itd. Od 2000.godine jedino su Patriotsi i Saintsi uzeli SB bez Wild Carda.

@ rio

koga si to ono u SB prognozirao. :D :D
Nisu ali nebitno. Od 2000 četiri ekipe su to uradile, moja greška. Baltimor 00, Pitt 05, NYG 07 i GB 10, sad sam provjerio.

Jacobs je presudio GB, hu-ha, gotovo je 8-)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 16 jan 2012, 01:49

ma nema odbrane kod Packersa ja ne znam sta se desilo sa njohovom odbranom uzas....njih bi sad Bearsi uzeli bez Cutlera cini mi se :)..pa ebiga bez Cutlera smo im mi tamo uvalili koliko poena u zandjoj tekmi nisu nas tako lahko dobili ebiga
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 16 jan 2012, 01:54

Koja katastrofa Packersa :shock: neka neka,deri drolje :mrgreen: ...Salt vjeruj mi ija kontam poslije kad su Giantsi dali TD za 30:13,mi bi ovo sa Cutlerom laganini pobjedili al`eto nije nam se dalo :).
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 16 jan 2012, 01:54

All I can say now "All cheese deliveries from Wisconsin to New York have been cancelled indefinitely."
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 16 jan 2012, 01:56

San Francisco, Baltimore, NY Giants - 3 strašne odbrane u konferencijskim finalima!
Još jednom se potvrđuju 2 teorije:
1. Play offs is what separates boys from men
2. Offense sells tickets, defense wins championships

(ne vrijeđam ovime nikoga iz mlađe populacije, ovo prvo je izreka koja potcrtava da je doigravanje nivo više u odnosnu na regularni dio sezone, ništa više)

Patriotsi su na drugoj strani izrazito napadačka ekipa sa jednim od najboljih QB-ova i jednim od najboljih napadačkih pakovanja. Ako oni uz to uspiju podići odbrambeni nivo, ko što se dalo nazrijeti protiv Broncosa tek će onda biti zeznuti.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 16 jan 2012, 01:58

ma ljudi odbrana je glavna, pa ebovas Bearsi su bili u SB bez ikakvog offensa..najbolji nam bio Tomsas Johns RB i imali smo recivera u Mohamedu koji nije mogao nista sa Grossmanom, ali tad je odbrana bila betonska nenormalna pa mozd ajedna od najboljih ikada da se ipak ne rugam onoj iz 85 kada su skoro sve poene oni spostizali :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Inkognito
Kontakt:

Post Postao/la Inkognito » 16 jan 2012, 02:04

Nakon četiri izgubljene utakmice u nizu u periodu 10 do 13 sedmice od SF, PHI, NO i GB malo ko je davao šanse NYG da uopšte mogu ući u PO. Onda pobjeđuju Dallas, gube od Red Skinsa, dobijaju Jestse i opet Dallas za konferenciju. Nakon toga demoliraju Atlantu a sada i GB-ekipu sa najboljim omjerom u ligi. Čudna ekipa :mrgreen: Očekujem strašnu utakmicu u San Francisku.

U zadnje 4 utakmice su dopustili protivnicima ukupno 50 poena :shock: (14, 14, 2, 20 ) Bolesno :mrgreen:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jan 2012, 02:05

Koliko statistika zna PREVARITI govori cinjenica da Giansti imaju 27 najgoru odbranu lige, a svi govore da je ista strasna.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Inkognito
Kontakt:

Post Postao/la Inkognito » 16 jan 2012, 02:10

Činjenica je da su imali poprilično lošu odbranu do pred kraj regularnog dijela (Red Skinsi 28, Arizona 27, Seahawks-i 36, SF 27, NO 49, GB 38, DAL 34 );

Zadnje 4 utakmice prosjek dopuštenih poena je 12,5 :shock:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 jan 2012, 09:54

amerosm je napisao/la:
Inkognito je napisao/la:Čini se da NYG imaju neku magiju. Čini mi se da su jedina ekipa koja je uzela SB sa wild cardom. Sada imaju priliku da ponove "nešto slično". Jesu uzeli diviziju ali će sve utakmica igrati on the road što je poprilično zajebaTo. Oni to ne jebu 1% :mrgreen:
Nisu jedini. Prosle godine su uzeli Packersi sa Wild Cardom, zatim Steelersi dva puta, zatim Coltsi, Ravensi itd itd. Od 2000.godine jedino su Patriotsi i Saintsi uzeli SB bez Wild Carda.

@ rio

koga si to ono u SB prognozirao. :D :D
nisam za SB nista bio prognozirao, ali sam bio ubijedjen da ce 49nersi i giantsi uzeti saintse i packerse, a i ravensi texanse. patse nikad ne prognoziram zato sto za njih navijam pa nemogu biti objektivan. :D :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 16 jan 2012, 11:47

ah sinoc rastavaljanje GB na proste faktore :D
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 16 jan 2012, 12:55

Preociti Ravense za osvetu NYG za onaj SB od prije 3 godine meni se cini :mrgreen:
Bit ce tesko protiv onako granitne odbrane,ali Brady igra sve bolje,nase TE ne treba ni spominjati,vidjet cemo kako ce se snaci protiv nasih novih oruzija tako da kazem.Odbranu smo popravili,al da li je to samo zbog Teebow-a vidjet cemo,meni su dobro izgledali,ako uzmemo u obzir da Ravensi nemaju bas puno bolji napad od Denvera mi smo u prednosti..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 16 jan 2012, 14:21

Slatinash_7 je napisao/la:Preociti Ravense za osvetu NYG za onaj SB od prije 3 godine meni se cini :mrgreen:
Bit ce tesko protiv onako granitne odbrane,ali Brady igra sve bolje,nase TE ne treba ni spominjati,vidjet cemo kako ce se snaci protiv nasih novih oruzija tako da kazem.Odbranu smo popravili,al da li je to samo zbog Teebow-a vidjet cemo,meni su dobro izgledali,ako uzmemo u obzir da Ravensi nemaju bas puno bolji napad od Denvera mi smo u prednosti..
Kako nemaju pa imaju jednog od najboljih rbova lige a flaco je za tebowa hall of famer.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 16 jan 2012, 14:36

Sad se lakse dise. Ispali su ljuti rivali, i ostatak PO se moze gledati sa uzivanjem. Sad mi je svejedno ko ce uzeti, samo nek nisu oni. Malo eto simpatisem Baltimore, ali u krajnici me nece niko nasikirati ako uzme. :D
Postovanje treba zaraditi.

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 16 jan 2012, 14:47

Citam,da ce Bearsi probati trade svoj 3rd round pick za Brandona Marshalla(Dolphins) sta mislite?

Znam,da ga je Cutler zelio odma kad je dosho u Chicago zato sto su se odlicno slagali josh u Denveru...Ako budu Dolphinsi dovoljno glupi to bi bilo odlicno :). Onda ne bi trebali potrositi 1rd round pick na WR vec probati uzeti igraca za odbranu ...
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

BlueBoy1921
Kontakt:

Post Postao/la BlueBoy1921 » 16 jan 2012, 15:09

Moje vidjenje Playoff-a,
GB-NYG, GB je bio previshe izvikana ekipa koja je igrala reglularnoj sezoni premalo utakmica sa pravim timovima, dok Giantsi su tendenciozno uspavana ljepotica NFL-a iako pretjeruju u trash talku (Jetsi su tu sampioni).
BAL-TEX to je bilo razocarenje niti su odbrane bile nesto specijalno koliko su Flacco i TJ Yaets bili katastrofalni ja sam se prenerazio od cudjenja, mislio sam da su puno bolji i jedan i drugi.
SAINTS - 49ers čvrsta odbrana uz smorenog Breesa i malo srece i eto te u SB-u
DEN-NE Brady je pokazao zašto je najbolji i najkreativnija ekipa koja uvijek igra drgacije od ostalih, ako trend odbrane se nastavi da napreduje Patsi idu u SB

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 jan 2012, 16:25

E **** rio_ferdy, pokvari mi uzitak da sam ja jedini pogodio NYG, uglavnom, nista od od prognoze da ce GB osvojit SB :mrgreen:

Giantsi strasno odigrali i u odbrani i u napadu, igrali i protiv sudija i protiv najbolje ekipe u regularnoj sezoni u gostima! Sudije nisu priznale cist fumble Giantsa i ono razbijanje Rodgersa od strane Umenyiore su okarakterisali kao roughing the passer na 3rd and 10, a Manning je dobio bar 5-6 takvih udaraca i to mnogo poslije nakon sto je izbacio loptu u odnosu na Rodgersa! Definitivno odbrana Giantsa dobila tekmu uz fenomenalnog Nicksa koji vec ima 4TD u postseason, toliko osporavana odbrana u regularnom dijelu (najvise front line), e sad su oni match winneri, kao i LB-ovi Boley i Grant, Boley imao cak 8 tacklova i 2 sacka, a Grant 2 FF, 6 tacklova, interception i fumble recovered. Osi, Pierre-Paul i Tuck su se mijenjali na DE i razbijali OL Packersa i uvukli su tako malo nesigurnost u Rodgersa, koji u par navrata nije znao da li da trci ili da baca.

A pogledajte ovo, Rodgers je imao 26/46:

D. Driver - Jedini igrac koji nije imao dropova i nije bio pod pritiskom, a covjek je veteran.
G. Jennings - Moze se reci, tragicar, ispustio je 3 ciste lopte, jednu za touchdown, jednu za 1st down, izgubio i fumble kojeg su sudije vratile Packersima.

J. Nelson - 2 ciste lopte ispustio, to sigurno nije bilo za ocekivati od najboljeg resivera u regularnoj sezoni.
R. Cobb - Nije imao nekih dropova, al' fumble na KO returnu...
J. Finley - Ne znam sta je s njim bilo sinoc, 3 dropa od treceg TE-a po TD-ovima u regular season je malo k'o ocekviv'o (Gronkowski, Graham)
J. Starks - 1 drop.
R. Grant - 2 dropa, 2 fumblea, od ceg jedan recovered by Giants. I on je jedan od tragicara...
J. Jones - Im'o jedno hvatanje, nije ni igr'o puno.
J. Kuhn - 1 drop.
Crabtree - 2 dropa.

Dakle, od Rodgersovih 20 nekompletnih pasova, 10 je ispalo njegovim resiverima, toliko se ne vidja ni u regular season od slabih ekipa, a kamoli od najbolje ekipe u regular season, nevjerovatno koliko su se prepali, uz dropove, cini mi se 5 fumblea da su imali... Eto vam razlog poraza GB-a! :D
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 16 jan 2012, 17:22

Pa i ja sam u svojoj prognozi sa 55-45 za Packerse navijački navuko na 51-49 za Giantse ;)
U vezi ovih dropova i fumbleova bi se moglo reći da je ulogu odigralo nekoliko faktora. Vjerujem da je bilo i treme, ali ne treba zanemariti i hladnoću i ubitačnu čvrstoću i intenzitet odbrane prilikom tacklinga. Donekle je, kako se sjećam, slično bilo i kada su ih prije 3 godine dobili na istom stadionu, ali tada je uz isto ovako ubitačnu odbranu bilo još duplo hladnije.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 jan 2012, 17:34

Eh sad, od 4 moguca, 2 Superbowla su pod posebnom paznjom.

Ravens - 49ers (John Harbaurgh na Jima Harbaurgha, brat na brata)
Patriots - Giants (repriza iz 2007., kada su Giantsi sa wc-om, iz nicega uzeli SB onim strasnim hvatanje Tyreea i Burressa za pobjedu)

Ja bih licno volio gledati Ravense protiv Giantsa, al' ne bih imao nista protiv da se desi jedno od dva navedena (ustvari imao bih, ovo drugo zbog Patsa, al' kad bih znao da ce izgubit onda moze :mrgreen: )

Uglavnom, skoro sam siguran da Giantsi uzimaju SB...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jan 2012, 18:00

OC Jetsa Brian Schottenheimer ce tu funkciju naredne sezone obavljati u Ramsima.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.