BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 15 jan 2012, 15:06

adnan24 je napisao/la:Sta promasi Kagawa :shock: Prije njega i Lewandowski ...

Perisic slomio stativu sa onom bombom prije par minuta...inace odlicno igra danas.
Kagawa i Lewat što su promašili je presmiješno. Nekako previše opušteno, ali moram priznati da su sve akcije kod šansi a i kod gola bile kao sa igrica 8-)

A Perišić je igrač koji je najviše dobio na pripremama. Momak je odigrao svaku utakmicu odlično. Ima top u ljevici, a on je dešnjak :lol:

Izgubili smo na penale, nema veze. Ipak se igralo samo 45 min, pa su šanse da bude neriješeno bile velike. Bili smo puno bolji. Odličan gol smo dali, a i primili :evil: .
Nadam se da ćemo igrati protiv Gladbacha (Reus :D ).
Vjerovatno će zaigrati Piszczek umjesto Owo, Kevin umjesto Periše, Lowe umjesto Schmellea a lično bih volio i da Lucas zaigra.

Dakle od 16h "drugo poluvrijeme", samo što će biti i drugi protivnik. :D 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 jan 2012, 16:26

BvB - Werder

BvB: Focher - Piszczek, Subotić, Owo, Lowe - Kehl, Da Silva - Kuba, Zidan, Gross - Barrios

Osim Owomoyele i Subotića svi ostali nisu igrali prvu utakmicu.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 15 jan 2012, 16:59

1:0 Zidan

Dobra utakmica "druge postave". Nije mi jasno kako Zidan uvali go.... on ne može lopte kotrolisat. Odbija se lopta od njega ko od drveta.
Inače bila je to odlična kontra nakon kornera za Werder. Kevin je odlično povukao loptu i na kraju uposlio Muhameda koji je (ne zna ni on kako) uspio potrefit loptu i postići pogodak.

Sljedeći i ujedno i posljednji pripremni meč igramo 18.01. protiv Oberhausena U 18:30.

NUR DER BVBslika

quadro
Kontakt:

Post Postao/la quadro » 15 jan 2012, 17:12

Klopp je napisao/la:
quadro je napisao/la:^^Takozvani "kvazi" navijač. Dok je dobro navija se, kada nije onda se šuti. Gdje ste bili zadnjih 10 godina?
:lol: :lol: :lol:

Nevjerovatno

Nešto smiješno? Dok ste gubili, šutili ste kao zaliveni, odigrali ste jednu dobru sezonu i najjači ste?

A, i pogledaj kada se velika većina prijavila na forum sve će ti biti jasno.

Ma, joj oprosti i ti si među njima. Pozdrav!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 15 jan 2012, 17:41

quadro je napisao/la:Nešto smiješno? Dok ste gubili, šutili ste kao zaliveni, odigrali ste jednu dobru sezonu i najjači ste?

Nisi ni "zino" kako valja na forumu, a vec postajes dosadniji i od kratkog cebeta. :roll:

Muha ponovo pogodio. :mrgreen: Dovoljno za bronzu na Wintercupu. :mrgreen:

U srijedu igramo kontra RW Oberhausena. Bice to poslijednja provjera pred nastavak prvenstva.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 15 jan 2012, 18:13

quadro je napisao/la:
Klopp je napisao/la:
quadro je napisao/la:^^Takozvani "kvazi" navijač. Dok je dobro navija se, kada nije onda se šuti. Gdje ste bili zadnjih 10 godina?
:lol: :lol: :lol:

Nevjerovatno

Nešto smiješno? Dok ste gubili, šutili ste kao zaliveni, odigrali ste jednu dobru sezonu i najjači ste?

:lol: :lol:

Sine mi duze navijamo za BVB nego sto ti imas godina.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

quadro
Kontakt:

Post Postao/la quadro » 15 jan 2012, 18:28

Ako kojih 30ak godina navijate za BvB, onda navijate dulje od mene, no sudeći po tvom nicku, rekao bih da navijaš od 2008. ;) Ili možda jednostavno odaješ počast Kloppu.

Što bih trebao imat 500 postova da smijem nešto reći. Da, baš ste odrasli ljudi. :lol:

Evo, nemam se namjere više "svađati" , nadam se da ćemo se i sustresti na nekoj od utakmica.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 15 jan 2012, 18:37

Pa ziv bio, ponasaj se u skladu sa svojim godinama, i sve udure. Komentari iznad nicega dobrog ne donose ni tebi, ni "nama", a bo'me ni forumu. Pa ti odluci kojim ces putem. :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 15 jan 2012, 18:38

quadro je napisao/la:Ako kojih 30ak godina navijate za BvB, onda navijate dulje od mene, no sudeći po tvom nicku, rekao bih da navijaš od 2008. ;) Ili možda jednostavno odaješ počast Kloppu.

Što bih trebao imat 500 postova da smijem nešto reći. Da, baš ste odrasli ljudi. :lol:

Evo, nemam se namjere više "svađati" , nadam se da ćemo se i sustresti na nekoj od utakmica.
Nevjerovatan rezon i povrsnost za jednog 30-godisnjaka.

quadro
Kontakt:

Post Postao/la quadro » 15 jan 2012, 18:43

Pa, ponašam se u skaldu sa svojim godinama, no na pitanje što očekujete od idućih par sezona (jer sam razgovarao sa dosta navijača BvB-a o tome), ja dobijem ogdovor na razini dvanaestogodišnjaka (ne znam sada koji korisnik točno), zatim dam konstataciju o "kvazi navijaču", te dobijem odgovor "prepun" argumenata, moš` mislit.

Čitao sam ovaj forum dosta prije, ima nekolicina kvalitetnih forumaša, ljudi koji imaju normalna razmišljanja, al ima i ovih "kvazi".

No, kao što sam rekao, neću više zalazit ovdje i kao što sam rekao, nadam se da se vidimo na tekmama.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 16 jan 2012, 12:09

Kevin se sudario na treningu sa Leitnerom. Bio je to zračni duel a Kevin je izvukao deblji kraj,
slika

Klopp i naš Reus 8-)
slika

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 18 jan 2012, 12:17

@Klopp ovdje cu ti odgovoriti da nebi bilo off- na onoj podtemi

Ti stvarno ako mislis da je za nas sistem bolji napadac tipa Lewandowski nego Barrios, Gomez ,...Ti si jedna velika neznalica..ali nema veze sad cu ja tebi priblizit neke stvari !
Lewandowski jest bolji igrac od Gomeza al znas gdje na "poligonu".
Nama za ovakav sistem igre ne traba igrac koji ce izlazit po loptu na 50 m ...nama treba neko ko ce TRPAT, neko ko da je gol iz poluprilike , neko ko ima igru ledjima , neko kome ne treba 20 m slobodnog prostora da uputi sut , neko ko otvara prostor ( ala Barrios ) ....to sve nema Lewandowski !!!

Kad si vec napisao kome je dao golove Gomez ,ja cu ti napisati kome je Lewandowski...
Dao golove M.Gladbach i Schalke ( glavom :lol: :lol: to je za njeg idealno jer nema razmisljanja,jer da se nasao u prilici spetljao bi se 100% ),Koln (s linije ), Ausburg ( naostrio **** na sirotinji kao i Gomez :lol: ) Herta ( opet glavom :lol: ;) ) Wlf ( ispao mangup na 4:1 rezultatu , AFERIM ) Freiburg-u (2 komada oba s linije ) daj ba nemoj me nasmijavat sa njegovim umijecem ! Neke sam zaboravio ali nije ni bitno !

Za tebe je Lewandowski bolji napada od Gomeza :lol: :lol: :lol:
On je bolji od Gomeza na pozicijama AM LM RM CM DM RB CD LB SW ANC ali nije na onoj na kojoj igra CF ILI ST !!!

Lewat je isti tip napadaca kao Berbatov a znas sta VELIKI SIR ALEX misli o Berbatovu , tak nek se ovo zavrsi na ovom ,bacio si BOMBU !!!

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 18 jan 2012, 13:02

Nama upravo treba ovakav napadac tipa Lewandowski. Mozda si ti veci strucnjak od Kloppa pa vidis drugacije. Reci za Lewandowskog da nema igru ledjima moze reci samo laik. Pa tu je jedan od najjacih u ligi, slobodno cu reci rame uz rame s Dzekom. Pa covjek ustopa loptu s trojicom na ledjima i sve ih otrese. Bas si svaku tezu profulio. Isto tako on je jedini u ekipi koji zna opucati s distance i ne treba mu kako kazes 20 metara. I najmanji prostor ako mu se ukaze on ce opucati izvan 16. S distance mislim da ima najbolji sut u ekipi. Svi tvoji argumenti su tipa nama treba neko ko ce trpati. Trpanje uveliko zavisi od forme. Sta kad prestane trpanje? Gomeza kad stane on je potpuno beskoristan, dok Lewandowski i kad ne zabija bude jedan od boljih u ekipi. Upravo zbog tih karakteristika koje ga krase i koje mu niko ne moze oduzeti.

Jos jednom ti kazem nemoj gledati samo brojke. Da si pratio igru znao bi da je nas najkorisniji igrac u ovoj polusezoni bio Lewandowski i bez njeg bi to puno losije izgledalo.

I nemoj mi sad tih djecih primjera tipa dao go s linije. Ne kontam ove primjedbe za golove glavom? Pa to mu moze biti samo plus sto je svestran, jos jedan segment u kojem je ispred Gomeza.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 jan 2012, 13:27

Lewandowski je odličan igrač ali je meni Lucas bolji.
Što se tiče igre leđima, slažem se s @Kloppom da je Lewat jedan od boljih u ligi, ali se isto slažem sa @HzBvB da se Lewat previše vraća po loptu i predugo je drži kod sebe. To meni lično vadi živce 8-)

Izgleda da je Bayern zainteresovan za Lewata.

Navijači BvB-a će bojkotovati utakmicu protiv HSV-a zbog preskupih ulaznica ;) .
Danas u 18:30 posljednja pripremna utakmica protiv Oberhausena. 8-)

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 18 jan 2012, 13:57

Klopp je napisao/la:Nama upravo treba ovakav napadac tipa Lewandowski. Mozda si ti veci strucnjak od Kloppa pa vidis drugacije. Reci za Lewandowskog da nema igru ledjima moze reci samo laik. Pa tu je jedan od najjacih u ligi, slobodno cu reci rame uz rame s Dzekom. Pa covjek ustopa loptu s trojicom na ledjima i sve ih otrese. Bas si svaku tezu profulio. Isto tako on je jedini u ekipi koji zna opucati s distance i ne treba mu kako kazes 20 metara. I najmanji prostor ako mu se ukaze on ce opucati izvan 16. S distance mislim da ima najbolji sut u ekipi. Svi tvoji argumenti su tipa nama treba neko ko ce trpati. Trpanje uveliko zavisi od forme. Sta kad prestane trpanje? Gomeza kad stane on je potpuno beskoristan, dok Lewandowski i kad ne zabija bude jedan od boljih u ekipi. Upravo zbog tih karakteristika koje ga krase i koje mu niko ne moze oduzeti.

Jos jednom ti kazem nemoj gledati samo brojke. Da si pratio igru znao bi da je nas najkorisniji igrac u ovoj polusezoni bio Lewandowski i bez njeg bi to puno losije izgledalo.

I nemoj mi sad tih djecih primjera tipa dao go s linije. Ne kontam ove primjedbe za golove glavom? Pa to mu moze biti samo plus sto je svestran, jos jedan segment u kojem je ispred Gomeza.

Nemoj da gledas kroz prizmu dvije utkamice cijelu polusezonu....Ja mislim da si ti jedini covjek koji tvrdi da je Lewandowski bolji od Gomeza....to dovoljno govori o tebi !

Naznacio sam golove glavom zato sto hocu da ti kazem da je frajer ima katastrofa zavrsnicu ( sad ces mi se ti javit reci nije to neki argument :lol: )
Nama upravo treba ovakav napadac tipa Lewandowski. Mozda si ti veci strucnjak od Kloppa pa vidis drugacije
Haha ti si ovdje trebao ispast pameta ? Zasto onda nije mogao da prismrdi prvoj postavi prosle godine ? Tad je Klopp bio flop pa mu igrao Barrios ...Druze da nije bilo povrede nikad nebi dosao do prvih 11 !
Pa tu je jedan od najjacih u ligi, slobodno cu reci rame uz rame s Dzekom
Poredit Lewata sa Dzeko i njihovu igru ledjima.... :lol: :lol: Treba bit lood !
Svojevremeno najbolji igrac ledjima ka golu su bili Rud i Raul....pa ti pogledaj koje dodirne tacke s njima ima Lewat !
Isto tako on je jedini u ekipi koji zna opucati s distance i ne treba mu kako kazes 20 metara. I najmanji prostor ako mu se ukaze on ce opucati izvan 16.
Perisic ima bolji sut !
Ja stvarno ne znam kako da ti objasnim ....njegova priprema za sut je duga ...nema on taj brzi sut iz koljena ,to je skroz predvidivo...ne znam nemam inspiraciju da ti to docaram ovako preko tipkovnice ! zao mi je !

Sto se tice trpanja : Lewata je krenulo (recimo da je u formi ) pa je masio 10 100% prilika ove sezone ! Sta ce bit kad on ne bude u formi ?

Da ne pratim statistiku ? Zasto ? Mozda zato sto nije u tvoju korist !
Ja sam tebi fino rekao jos u proslom postu Lewandowski je bolji od Gomeza na poziciji LB CD SW ANC RB DM CM AM RM LM ali nije na CF ili ST ----Na kojoj gle cuda i IGRA !

Cijena Lewandowskog na transfermarkt : 8 mil
Cijena Gomeza : 35 mil Jel moguce da si ti pametan a da su ostali gluplji ovoliko drasticno ? Stani ispred ogledala i osamari se !
Ma daj molim te , reci mi dobar razlog zasto ti ja vodimo ovu raspravu ... ????
Covjece apsurdo je pricat o kvaliteti ova dva napadaca...

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 18 jan 2012, 14:19

Semir bvb je napisao/la:Lewandowski je odličan igrač ali je meni Lucas bolji.
Što se tiče igre leđima, slažem se s @Kloppom da je Lewat jedan od boljih u ligi, ali se isto slažem sa @HzBvB da se Lewat previše vraća po loptu i predugo je drži kod sebe. To meni lično vadi živce 8-)

Izgleda da je Bayern zainteresovan za Lewata.

Navijači BvB-a će bojkotovati utakmicu protiv HSV-a zbog preskupih ulaznica ;) .
Danas u 18:30 posljednja pripremna utakmica protiv Oberhausena. 8-)
De molim te reci sta ti podrazumijevas pod igrom ledjima ?

Za mene je igra ledjima prema golu slijedece :

-odigravanje povratnih za svoje suigrace tzv martinele
-prijem lopte sa covjekom na ledjima (ala Drogba )
-biti opasan kad imas posjed u 16 m okrenut si ledjima i imas igraca na sebi te uz jednu malu varku tijelom pravit sebi prostor za brzi sut ( ja takav nijedan gol Lewandowskog nisam vidio :? ) to su golovi koje daje Raul

Ostale karakteristike koje Lewat nema su :
-Efikasnost
-Snalazljivost
-Njuh za gol !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 jan 2012, 14:24

Što se tiče Lewandovskog ja sam prvo u početku imao o njemu dobro mišljenje, pa malo kroz utakmice i njegove promašaje mi je bilo palo mišljenje o njemu, a sada se pokazuje da čovjek ima kvalitetu, određenu. Tako sam i ja po pitanju neki igrača na našem pdf-u, Bayernovom vodio diskusiju o nekim našim igračima i tada sam spominjao potencijal i trud igrača i koliko je to bitno. Na primjer po potencijalu je Barrios dosta jači od Poljaka, ali je Poljak bolji karakter očigledno, ne glumi zvijezdicu , uporan je i sad je dostigao jedan visok nivo, a zbog tog svog karaktera može još puno , puno napredovat. Na primjer ako čovjek bude i dalje zabijao i to stalno , njemu neće niko moći osporiti da je klasa. Nekad on jest nekakav da kažem krut s loptom , ima neke čudne pokrete, ali zna odlične golove zabit, zaista zna zabit, ako bude imao manje promašaja a i dalje mnogo zabijeni golova počet će te ga svi hvalit. Pošto se Lewandovski tek sad pravo razigrao i dobio pravu šansu prije svega, treba pričekat do kraja sezone da se da neka preciznija ocjena, gdje je on to u poređenju sa drugim napadačima.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 18 jan 2012, 15:54

Nemoj da gledas kroz prizmu dvije utkamice cijelu polusezonu.
Kakve dvije utakmice, covjek igra tamo negdje od 6-7 kola za cistku desetku.
Naznacio sam golove glavom zato sto hocu da ti kazem da je frajer ima katastrofa zavrsnicu ( sad ces mi se ti javit reci nije to neki argument )
Ovo nikako da shvatim, nikakve logike. Naveo golove glavom kao primjer da ima losu zavrsnicu :roll:
Haha ti si ovdje trebao ispast pameta ? Zasto onda nije mogao da prismrdi prvoj postavi prosle godine ? Tad je Klopp bio flop pa mu igrao Barrios ...Druze da nije bilo povrede nikad nebi dosao do prvih 11 !
I to je argument. Da nije bilo povrede ne bi usao u prvih 11? Znaci sad on moze zabiti 30 golova to tebi ne vrijedi jer da se Barrios nije povrijedio ovaj ne bi igrao. Desila se povreda (nazalost) i doslo je njegovih 5 minuta i Klopp ga sad ne bi izbacio iz tima za 3 Gomeza. Evo sad je Barrios oporavljen vec 3 mjeseca pa ne moze ni prismrditi Lewandowskom.
Svojevremeno najbolji igrac ledjima ka golu su bili Rud i Raul....pa ti pogledaj koje dodirne tacke s njima ima Lewat !
Zasto da trazim dodirne tacke s njima kad ih nigdje nisam spomenuo? Navodis sad klase koje su obiljezile deceniju s ciljem da spustis onog o kome raspravljamo. Ja koliko znam rasprava je o Gomezu i Lewandowskom.
Sto se tice trpanja : Lewata je krenulo (recimo da je u formi ) pa je masio 10 100% prilika ove sezone ! Sta ce bit kad on ne bude u formi ?
Mislim da je puno bolje pitanje sta ako Gomeza stane? Za Lewandowskog se ti ne sikiraj. Opet ti kazem Lewandowski bude medju boljima cak i ako ne zabije.
Da ne pratim statistiku ? Zasto ? Mozda zato sto nije u tvoju korist !
Vjeruj da bi mi i statistika donekle isla na ruku, ali kad su napadaci u pitanju nerado pribjegavam statistici. Mozda bi se iznenadio kad bih ti rekao da Gomez ima veci precenat promasenih sansi nego Lewandowski. Zar je malo 12 golova za polusezonu? Decenijama u Dortmundu nije bilo igraca koji je dao 12 golova nakon 17 kola.
Stani ispred ogledala i osamari se !
Je li ovo argument? Sta je ovo s nama u pm? Hocemo li se ikad nauciti nekoj kulturi? Hocemo li ikad prevazici ovaj seljacki mentalitet? Decko ako nisi sposoban da napises smislen post bez provokacija zasto se upustas u raspravu?

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 18 jan 2012, 17:12

@Klopp
Ja ne vidim nista lose u tome "da se osamaris ispred ogledala" ...jebg mozda si radio 3 smjenu pa kad si pisao i nisi se razbudio...I nije mi to argument nego to ti je savjet da se ne provaljujes po formu ! A ti mene nazivas seljakom ... :lol: i ja sam nekulturan :lol: :lol: 8-)

Naveo sam golove glavom jer NIJE DAO NITI JEDAN NOGOM ( u ovim tzv vecim utakmicama, jer je tu promasio sve sto se moze promasiti ) !!!Kazem ti po ko zna koji put ,ali izgleda ti se konstantno pravis glup...Da Lewat nema zavrsnicu , a prilikom skoka nema nikakav pritisak ne mora biti skoncentrisan i ako promasi niko mu nece uzeti za zlo....vrlo je jednosatavno samo se malo ukljuci !!!
to je argument. Da nije bilo povrede ne bi usao u prvih 11? Znaci sad on moze zabiti 30 golova to tebi ne vrijedi jer da se Barrios nije povrijedio ovaj ne bi igrao. Desila se povreda (nazalost) i doslo je njegovih 5 minuta i Klopp ga sad ne bi izbacio iz tima za 3 Gomeza. Evo sad je Barrios oporavljen vec 3 mjeseca pa ne moze ni prismrditi Lewandowskom.
Izgleda da se ti volis pravit pametan ,aaa ?? Da je ovo da je ono....
Imao je srecu brate sto je zabio protiv Ausburga golove bas kad ce se slijedece sedmice vratiti Barrios...
Njega znaci drze u prvoj postavi samo golovi a ne to sto ti pricas da on koristi ekipi i kad ne zabije...ZIVI BILI PA VIDELI kad ne zabije 2 vezane tekme gol i BvB prospe bodove prva slijedeca ide na klupu !

Nadji tu molim te statistiku, prema kojoj je procenat iskoristenih prilika Lewandowskog veci nego Gomeza !!!
Zasto da trazim dodirne tacke s njima kad ih nigdje nisam spomenuo? Navodis sad klase koje su obiljezile deceniju s ciljem da spustis onog o kome raspravljamo. Ja koliko znam rasprava je o Gomezu i Lewandowskom.
Navodim ti primjere igraca koji imaju najbolju igru ledjima prema golu jer si rekao da Lewat ima najbolju igru ledjima prema golu zajedno sa Pizzarom .... :idea: uljuci se !!!
Zato sam ti rekao da nadjes dodirne tacke Lewata sa Raul-om i Rudom !!!

12 golova nije malo ali je malo ako se doda da si uz to promasio i 10 100% prilika !

Nisi mi se osvrnuo na slijedece : 35 mil > 7 mil 8-) 8-)
Probaj sad glavom u staklo izgleda da samar ne djeluje !!!
U "korist" tebi ide i slijedeca cinjenica : Bayern se iteresuje za Lewata .100% su u Bayernu nezadovoljni igrama Gomeza pa mu traze zamjenu :lol: :lol: !!!!

Zivi i uzivaj u neznanju ja nema vise snage da ti objasnjavam neke stvari !

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 jan 2012, 19:08

Focher-Piszczek,Hummels,Subotic,Schmelzer - Bender,Kehl - Blaszczykowski,Kagawa,Großkreutz - Lewandowski
Klupa: Alomerovic, Leitner, Zidan, Le Tallec, Perisic, Barrios, Gündogan, Löwe, Owomoyela

Nema streama, ali ima live-ticker, vodimo 2:0 Kehl i Lewandowski
http://www.reviersport.de/live/rs-spiel ... 1326909538" onclick="window.open(this.href);return false;

Gotze upitan za HSV.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.