miralem444 je napisao/la:Blažević: Para vrti gdje burgija neće
Da li će naši protivnici primorati Ermence da zapnu 5. septembra. Zašto ne igra Nadarević...
26.08.2009. 07:27
Kako se bliži završetak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi i utakmice nogometne reprezentacije BiH s Ermenijom 5. septembra u Jerevanu i Turskom četiri dana kasnije u Zenici, tako su se počele pojavljivati informacije o turskim igrama van terena.
Ništa se ne prepušta slučaju
Nogomet je odavno postao biznis u kojem se ništa ne prepušta slučaju. Pogotovo kada se radi o odlasku na najveću nogometnu smotru, što nacionalnim asocijacijama donosi profit od desetak i više miliona eura.
Zbog toga i ne čudi što se počelo govoriti o tome da će Turci učiniti sve ne bi li omeli našu reprezentaciju u borbi za plasman na drugo mjesto, koje vodi u baraž. Vijesti iz Turske govore o tome da se navodno spremaju izdašne premije Ermencima u slučaju da nam otkinu bod ili osvoje sva tri.
Selektor Miroslav Blažević kaže da ne sumnja kako su Turci spremni učiniti sve da destabiliziraju našu selekciju, ali...
- Ne mogu oni nikada s Ermencima uspostaviti takav odnos jer su oni historijski neprijatelji. Treba se sjetiti genocida s početka prošlog vijeka. Međutim, poznato je i to da para vrti gdje burgija neće i da novac čini čuda. Zato je sve moguće i predugo sam u ovom poslu da bi me nešto takvo iznenadilo - kaže Blažević.
Klupske stvari
S druge strane, Ćiro nije želio komentirati situaciju koja se dešava standardnom stoperu naše reprezentacije Safetu Nadareviću u njegovom klubu Eskišehirsporu. Našeg igrača trener je preselio na klupu, a Nadareviću se čini da je to samo kako bi ga izbacili iz forme uoči utakmica BiH s Ermenijom i Turskom.
- Znam za to, ali je delikatno pričati o toj konkretnoj situaciji. To su klupske stvari u koje se ne bih miješao. S druge strane, siguran sam da će to pozitivno utjecati na Nadarevića, koji ima veliki motiv da se dokaže i odigra najbolje što može - kaže Blažević.
Bolić: Oni će pokušati sve
Nekadašnji reprezentativac BiH i pomoćnik bivšeg selektora Mehe Kodre Elvir Bolić ovih dana se nalazi u Istanbulu. Rekao nam je kako je od dolaska u Tursku pod pritiskom novinara koje interesira sve u našoj selekciji. Bolić je uvjeren da će Turci učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi nam otežali put do baraža.
- Oni će pokušati sve i sigurno će im ponuditi premije da zapnu svim silama. O tome se ne govori javno, ali to će biti. Oni čekaju naš kiks protiv Ermenije ili Estonije. Svjesni su da ih čeka teška utakmica u Zenici.
Umjereniji su nego u nekim prošlim vremenima. Četiri boda naše prednosti su velika i toga su oni svjesni. Siguran sam da će kako se utakmica bude bližila i njihova euforija biti sve veća - rekao nam je Bolić.
dnevni avaz
evo malo pogledajte nasu bracu....kako ih neki nazivaju...
Spekulacije neuhranjenih mozgova na koje nasjedaju, ko drugi do naivne Bosnje.
Doduse narodu su vazda bile zanimljive razne teorije zavjera, Sudnji Dan, vanzemaljci.., i druge gluposti.
Naravno, i Fifa bi sjedila skrstenih ruku ili pak pomogla Trskoj u sakupljanju i predaji mita Armeniji ili Estoniji
Turska FUDBALSKA REPREZENTACIJA ce se svim silama truditi da ode na SP, odnosno nas izbaci i suprotno, ali zar zbog fudbala dovoditi u pitanje prijateljske odnose republika Bosne i Hercegovine i Turske? To moze samo neupuceni balavac ili neki mrzitelj svega Bosnjackog odnosno muslimanskog.Vrlo dobro znam da je pojedinima bliza S. Koreja odnosno Rusija, ali, molim vas, istupite iz mase i govorite u svoje ime.
Turski navijacki klub, mec BiH-Turska..nas dvojica jedini Bosnjaci medju desetinama Turaka, navijamo..
Iz postovanja prema Bosna&Hercek nisu se radovali kada je njihova reprezentacija postizala golove, niti su se ljutili kada smo mi stizali i na kraju slavili.Hajde, majcin sine, otidji medju navijace bilo koje reprezentacije pa navijaj za Bosnu, pocevsi od komsija pa dalje.Pitanje da li bi stigao medju njih, a ako bi i stigao sgurno na svojim nogama nebi izasao.
Toliko o neuhranjenim mozgovima.
Sto se tice narednih takmica, cvrsto sam ubjedjen da Turska nece savladati Belgiju u gostima.
Znaci, dovoljne su nam pobjede protiv Armenije i Estonije uz remi sa Turskom.
Protiv Ermenije odnosno Estonije najvaznije je motivisati igrace a to je, ustvari, i jedino sto Ciro zna.
Za razliku od tih susreta sam dolazak Spanije u BiH biti ce dovoljna motivacija
Vjerujem u pobjedu protiv Spanije, a ljudski je nadati se(povoljnom rezultzatu iz utakmice Spa.-Bel.)