Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Edin TM87
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Edin TM87 » 20 jan 2012, 13:35

retro je napisao/la::mrgreen:
Prosli Wimbledon.

Volandri 3-0, Benneteau 3-0, Bogomolov 3-0, FIsh 0-3. 8-)
Pa dobro, al' ova forma sa kraja prosle sezone (polufinale Londona) i pocetka ove lici mi na formu sa Wimbledona prije dvije godine, Anderson je odlican igrac, mislio sam da ide u 5. setova, a Berdych mu ne dozvoli brejk loptu, vidjet cemo protiv Almagra, no ni on nije neko mjerilo, al' ako ga uzme na slican nacin k'o Andersona, ja cu reci da je to definitivno forma sa Wibledona, no dobro tamo je u finalu izgubio od Nadala, vjerovatno ce obojica proci osminu, al' ja vece sanse dajem Berdychu da prodje Almagra, nego Nadalu da prodje Lopeza, a onda spektakl...

Federer - Del Potro
Nadal - Berdych

Djokovic - Ferrer
Murray - Tsonga

8-)

Ne bih me cudilo da ispadnu prva cetiri igraca na svijetu :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 20 jan 2012, 14:52

S obzirom na cijeli tok meča Tomića i Ukrajinca, smatram da bi bilo jako neizvjesnije do kraja, da se nije desila ona "greškica" sa hawk eye-om. Tu je Ukrajinca sasjeklo i nije se mogao vratiti.
Inače, jako je bio zanimljiv meč, ali, mislim da je tu kraj Tomiću, Federer je Federer.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 20 jan 2012, 16:27

Nece moci Tomic protiv Federera slajs na slajs, ali dobro je igrao u Davis Cupu prosle sezone i uzeo jedan set.
Inace smatram da je Dolgopolov bolji igrac od Tomica, ima bolji BH, forehand im je tu negdje, servis takodjer, obojica obozavaju slajs servis, obojica imaju dobar slajs.
Tomic je strpljiviji i mentalno snazniji i onaj momenat kada je ocigledno trazio CH podizuci reket, a onda hinjski se pravdao da nije je mozda i odlucio mec.

Tipsa - Gasquet
Najzanimljiviji mec dana, Tipsa igra bolje na pocetku sezone i mogao bi mec dobiti lakse nego sto se ocekuje.

Za mene jos bolji posljednji mec nocnog programa, veliki i vec odlazeci Lleyton Hewitt protiv Raonica.
Vidjet cemo kako ce Hewittov ritern odgovoriti na bombe iz servisa Raonica.

Tsonga, Ferrer, Novak trening, Monfils ce sam sebi zakomplikovati ako treba, ali ce dobiti, Benneteau-Nishikorri 50:50.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 20 jan 2012, 18:03

Ispratio sam meč Dolgopolov - Tomic, kojeg je Ukrajinac zaista nesretno izgubio. Obojica su nam pružili odličan tenis, niz sjajnih udaraca, ali i mnogo (zaista mnogo, pogotovo od strane Dolgopolova) neforsiranih greški. Nisam gledao prvi i drugi set (bijah na treningu :mrgreen: ), al' sam ostatak meča odgledao i bio itekako zadovoljan ponuđenim. Tomić zaista nije bolji od Dolgopolova, otvoreno to govorim, a pobijedio je zahvaljujući greškama protivnika i padu koncentracije. Niko ne spori da je bio mentalno snažniji i duplo koncentrisaniji (ah, pa igra pred domaćom publikom :D ), no ljepota igre je bila na suprotnoj strani. Ključan je bio treći set i pobjeda Ponosa Australije u tie-brake-u; tu su vraćena ukupno 3 mini-brejka kada uzmemo obje strane u obzir. :mrgreen: Na kraju, dvije lopte Dolgopolov šalje u mrežu odnosno u out, a Tomić to znalački koristi i, uz dobre prve servise, osvaja navedeni set. Nesreća, teška nesreća. :( Kasnije je proračunati Tomić, pritom savršeno kalkulišući i odigravajući na sigurno svaki poen, uhvatio Dolgopolova na krivoj nozi u petom setu (prethodno ga je Ukrajinac pomeo u 4. :D ) i potrudio se da prođe dalje. Žao mi je Dolga, on je teniser kojeg zaista simpatiziram, slobodno mogu reći da mi je poslije RF-a mi je najdraži. Ovaj meč me je podsjetio na dvoboje Nadal (Dolgopolov) vs Đoković (Tomić). Jednostavno, obojica neodoljivo podsjećaju na Rafu i Novaka. :mrgreen:

Međutim, da sve ne bude tako loše, Tomo ide na megdan Rogeru, tako da mu se smiješi ispadanje u sljedećoj rundi. Bit će zanimljivo gledati publiku, koga li će favorizirati, šta mislite? :mrgreen: Bojim se da bi Fedex, u slučaju da je Dolgo prošao dalje, imao mnogo problema s paklenim udarcima Dolgopolova (još kad ga i servis krene...). Ovako, mislim da će lako izaći na kraj sa naturaliziram Australijancem (inače Tuzlakom). Ovaj možda osvoji jedan set, no teško.

Što se tiče ostalih mečeva, najbitnije je da su Nadal i Federer opet isprašili svoje rivale, te se tako plasirali dalje. Vrijedi izdvojiti i podvig Almagra protiv neprepoznatljivo lošeg Wawrinke. Kada bi upoređivali Stanislasa protiv Baghdatisa i protiv Nicolasa, razlika bi bila dosta velika. Naravno, i Čeh (Berdych) je obavio svoj posao, kao i Del Potro. :D

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 20 jan 2012, 18:42

retro je napisao/la:Tipsa - Gasquet
Najzanimljiviji mec dana, Tipsa igra bolje na pocetku sezone i mogao bi mec dobiti lakse nego sto se ocekuje.
Ocekuje se da Tipsarevic dobije? :roll: Gaso ce uzet to, i Monolog ce bit hepi :lol:
retro je napisao/la:Tsonga, Ferrer, Novak trening, Monfils ce sam sebi zakomplikovati ako treba, ali ce dobiti, Benneteau-Nishikorri 50:50.
Tu dodaj i Murraya, a Nishikori ce poderat Bennetoa, bas se otvorilo Japancu, Bennetau je igr'o u finalu Sidneya, igr'o je 5. setova protiv Simon i iscrpljen je, a covjek je u godinama, tako da ce Japanac do Tsonge i kuci ;) (blizu mu je :mrgreen: )

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 20 jan 2012, 20:32

Nije mi Nadal sinoc izgledao bas najbolje. Vidi se da se jos uvijek trazi, daleko je to od prave forme.

Ako se ne popravi tesko ce do titule,.. Mada igrac takvog mentaliteta moze osvojiti turnir i kada ne igra najbolje.

Dolgopolov ima previse oscilacija da bi bio veliki igrac. Momak na momente igra fantasticno, pa se bez ikakve najave opusti i pokvari sve dobro sto je napravio.

Tomic ima mentalitet velikog igraca. Ako bi popravio udarce mog'o bi postati opasan igrac u buducnosti. Ima on 'x faktor'.

Conga bi mog'o biti opasan na ovom turniru.

Nikako da upratim Raonica,.. Momka nisam nikako gledao, uvijek mi nekako izmigolji :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 20 jan 2012, 21:28

@valencia raonic ti je serija x5 ive karlovica. bolje kretanje, i igra sa osnovne crte, bolji forhend bekend, zera slabiji servis
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 20 jan 2012, 21:55

nego hebem mu misa igraju i dame. malo predvidjanja, komentara. evo ja se nadam da ce proci i ana i petra pa da ih vidimo. uz malo srece eto sjajnog meca. ljevoruki-desnoruki forhend. i sta mislite o mecu jj-karo? oce li bit ukupno 10vinera?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 20 jan 2012, 23:13

Valencija, drago nam je da si i ti poceo pratiti tenis, samo nas postedi kilometarskih postova u kojima ne pise nista :D

Dantes, mnogi ne smatraju muski i zenski tenis istim sportom, prije bih pogled'o mec Bennetau - Nieminen u Sidneyu, nego JJ - Wozniacki u Melburnu :D

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 20 jan 2012, 23:15

Serenea, Kim, Azarenka, Kvitova.

Ako neko drugi iskoci evo glava.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 jan 2012, 02:33

Marija mozda? meni je zao sto kirstea, gerges i lisicki, naravno i ana nemaju psihicku stabilnost i konstantnost. p.s. je l se ova mala rumunka lozi na anu? isto radovanje, agresija i jos vice AJDE?!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

kelner
Kontakt:

Post Postao/la kelner » 21 jan 2012, 09:14

Kakav mec na Margaret courtu igraju Monfils-Kukushin :o
I kakav povratak Monfa u mec :mrgreen:
Svete, vidiš li šta Srbija ima?! Ima Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera. Pokori se Rogere, pokori se Rafaele, pokori se Andy! Srbija ima šampiona i zauvek će ga imati!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2012, 09:22

Janko pao bez ispaljenog metka. Gasquet ponovo igra strašan tenis, Novak je izgleda nastavio tamo gdje je stao prošle sezone, ali sad mi djeluje još jače nego na početku prošle?

Kod ženki mi se do sada najviše svidjela Azarenka. Kvitova se traži, Sharapova na momente igra perfektno, ali trebaće joj konstantnost ako želi napraviti nešto više.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 21 jan 2012, 10:53

Marija skroz zavisi od servisa, ako ulazi prvi ona igra dobro i moze dobiti bilo koga, ako nema prvog, puno se muci.

Guska strasan mec odigrao, ovo nisam ocekivao.

kelner
Kontakt:

Post Postao/la kelner » 21 jan 2012, 11:14

Razumijem da Hewit ne moze Raonicu kada udje 1 servis nista,al na svoju servu ili nakon sto reternira dobro,pa krene razmjena,e da ga tu ne moze dobit,to vjerovatno nikad necu shvatit...Ovaj raonic vise lici na nekog drvosjecu nego na tenisera,a Hewit ni sa 30 godina nije dosao do pameti :evil: :evil:
Svete, vidiš li šta Srbija ima?! Ima Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera. Pokori se Rogere, pokori se Rafaele, pokori se Andy! Srbija ima šampiona i zauvek će ga imati!

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 21 jan 2012, 11:42

Gledao sam Novaka cijeli prvi set (kad se ES ukljucio u prenos) i pola drugog seta. Novak je bio toliko superioran, da je Mahut, nakon osvojenog prvog gema (u drugom setu) digao ruke, da dobije podrsku od publike. Gledavsi Novaka, stvarno mi izgleda da se poigrava sa svojim protivnicima (istina, nije tu bilo nekog "tenisera"), toliko je nadmocan, kao da su to neki juniori, a ne igraci koji su dosli u 3. kolo GS-a. Ja bih, iskreno, najvise volio finale Federer - Djokovic, samo iz razloga sto navijam za Rogera, da pokusa osvojiti jos koji GS. Medjutim, mislim da bi nam daleko bolji mec pruzili Novak i Rafa. Rafa ima puno manje neforsiranih gresaka, strpljiv je, a samim tim bi bilo vise razmjene udaraca s osnovne linije. A, dobro znamo sta obojica stizu, sta su u stanju vratiti.
Murraya nisam gledao, ali, po rezultatu se vidi da je to rutinski odradio. Mislim da je on dobio daleko najtezi zrijeb, i da ce to biti glavni uzrok ako se on eventualno ne plasira u SF. Najveci problem ce biti Tsonga (po mom misljenju), i mislim da je to daleko najtezi protivnik kojeg je bilo kod od ova prva 4 tenisera mogao dobiti. Francuz "puca" od samopouzdanja, udara jako s osnovne, servis na nivou, kao i uvijek... Bice tesko, ali opet mislim da ce Andy preci i ovu prepreku, ako dodje do nje.
Zene sam gledao, po prvi put na ovom GS-u, iz razloga sto je ES jedno vrijeme sinoc prenosio samo zenske duele. Sharapova je tu imala malo problema, na pocetku drugog seta (posebno), u odnosu na prethodne meceve. Kao sto neko napisa gore, treba joj ta konstantnost, zeli li se dalje plasirati.
Ana kao Ana, na momente odigra krasno, ali kad dodje njen servis gem, nikako da ubaci prvi servis, da ne govorim o duplim servis greskama, koje su njena specijalnost. Mislim da nece imati sta traziti protiv Kvitove, moze Ana nju pobijediti, ukoliko se te greske svedu na minimum, ukoliko ne bude grijesila u najbitnijim momentima meca, ali, poznavajuci nju, tesko...
Izdržati, to je temelj vrline!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 21 jan 2012, 12:09

Edin TM87 je napisao/la:
retro je napisao/la:Tipsa - Gasquet
Ocekuje se da Tipsarevic dobije? :roll: Gaso ce uzet to, i Monolog ce bit hepi :lol:
retro je napisao/la:Tsonga, Ferrer, Novak trening, Monfils ce sam sebi zakomplikovati ako treba, ali ce dobiti, Benneteau-Nishikorri 50:50.
Tu dodaj i Murraya, a Nishikori ce poderat Bennetoa, bas se otvorilo Japancu, Bennetau je igr'o u finalu Sidneya, igr'o je 5. setova protiv Simon i iscrpljen je, a covjek je u godinama, tako da ce Japanac do Tsonge i kuci ;) (blizu mu je :mrgreen: )
Hocel' se neko oparit na meni il sta? :mrgreen:

moj retro :mrgreen: Monolog je mamuran, ne moze vam nista reci, jer proslavlja dominaciju svog miljenika...
Joj Kukushkina, olaksa Murrayu zrijeb samo tako, Andy bi morao igrati protiv Monfilsa i tu bi izgubio puno snage, ovako ce imati najlaksi mec od svih igraca iz top 8...

A Tsonga, dere li dere 8-)

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 21 jan 2012, 12:43

Nikad od Monfilsa igraca.

Ajdee Lleyton! 8-)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 21 jan 2012, 12:57

To Lleytone!

Djokovic - Hewitt :mrgreen:

Prep'o se Raonic malo na ovoj zadnjoj set lopti, al' ovaj TB ce biti kljucan, samo da brzo zavrsi mec i ostavi snage za osminu finala, stvarno je slab sa kondicijom Hewitt al' jbg...

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 21 jan 2012, 13:40

Ocekivane pobjede Tsonge, Ferrera, Djokovica, NIshikoria, Murraya i Hewitta, dok su iznenadili Gasquet i Kukushkin. Posebno interesantan mec izmedju MOnfilsa i Kukushkina, gdje je Kazahstanac odlicno krenuo, dobio 2 seta, Monfils se vratio do 2-2, ali Kukushkin dobija peti set sa 6-4 i prolazi dalje. U nastavku turnira ocekujem prolaz Nadala, Berdycha, Federera, Del Potra, Tsonge, Murraya, Ferera i Djokovica.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.