formance je napisao/la:
Hewit je čudan. I on je nešto slično Tsongi, kad pobudali sve mu ulazi. Dobro je neko rek'o, blijeda kopija Novaka, ali opet kažem, ko zna.
Taj sam.
Sve sto sa sobom nosi taj mec, garantuje spektakl, iako je upitno koliko Hewitt moze.
Puna Rod Laver Arena, napaljeni Aussiji na tribinama, koji su istina ove godine malo slabiji nego prethodnih godina, sto se tice podrske.
Danasnji broj 1, nekadasnji broj 1., GS osvajaci i dva igraca koja se mogu svrstati u istu grupu sto se tice uspjeha u karijari, iako ce naravno Novak biti puno uspjesniji na kraju karijere.
Dva igraca slicnog, rekao bi gotovo istog stila igre, sem sto Novak moze i zna igrati ofanzivnije i naravno jace tuce sa osnovne, ipak je puno mladji i u svom kako ovdje vole reci "primeu".
Obojici je zastitni znak BH, iako je Novak forehandom prosle godine razbijao i to bi mogao postati njegov trademark.
Novak ima bolji servis, a obojica vole da serviraju slajs i otvore teren, o kretanju da ne govorim, Hewitt i dan danas se fantasticno krece, iako je operisao kuk i svasta jos nesto.
Danas se vidjelo kako ima fenomenalan rad nogu, Raonic je neke passinge pogledom ispratio.
Uglavnom je Hewitt u svemu malo "vise" slabiji, sem voleja, koji su bolji od Novakovih i stojim iza toga da je Lleyton slabija verzija Novaka.
BH na BH bismo mogli cesto vidjeti, Novak sve vraca i Hewitt svojim stilom igre, trenutno ne moze ugroziti Novaka(nekad bi mogao), ofanzivnije mora igrati, sad da li to moze, vidjet cemo.
Nadam se da ce pruziti dostojan otpor, nesto kao veliki(za mene) Tommy Haas protiv Nadala.
Zanimljivo ce biti, kako ce publika reagovati na mec, sigurno da ce biti uz Lleytona, ali su puno teniski obrazovaniji od npr. Amerikanaca i ne bi se trebali ponasati kao oni prosle godine na Us Openu(Federe-Novak).
Sjecam se prije dvije godine, kada je Hewitt igrao protiv Federera u istoj fazi, da su u par navrata vise podrzavali Svajcarca.
Aussiji su vjerovatno jedni od najbolji teniskih navijaca, tamo je uzivanje igrati, posebno kada jedna od najvecih teniskih sila igra Davis Cup.
Nekada sam pisao na nekom forumu tekst o njima i njihovom navijanju na Wimbledonu, tokom meca Rafter-Ivanisevic u onom epskom finalu.
Ako nadjem postavit cu.
Feliciano ako bude pri "sutu" moze napraviti probleme Rafi, odlicno se poznaju, prijatelji su, igrali su mnogo puta, a Feli ga je dobio na Quennsu prije dvije godine, ovako napamet ne znam jel ima jos neku pobjedu.
Ako servis bude ulazio i ako bude konstantno isao preko 200, uz doziranje izlazaka na mrezu, jer protiv Rafe se ne moze prici sa bilo kakvim prilaznim udarcem, sto Feli nerijetko cini u svojim mecevima.
Druga sedmica turnira je i Nadal ce vjerujem dizati formu, kao sto uvijek radi, a trenutnom igrom tesko moze osvojiti turnir.
Nadam se da ce dogurati do 1/2, pa da se RF(ako stigne) pokusa osvetiti za poraz u onom strasnom finalu 2009.
Kad sam se dotakao Federera, nesto i o njegovom mecu, koji cu napokon s mirom pogledati, a ne u polupospanom stanju.
Tomic napravio najveci rezultat na AO, ne najveci na GS, jer je igrao 1/4 WImbledona prosle godine.
Ima cast da drugu godinu zaredom igra protiv nekog velikog igraca i sampiona, prosle godine Nadala, ove RF.
Odlican turnir je odigrao, imao je tezak test u proslom kolu, protiv igraca koji na njegove udarce, odgovara identicnim i pokazao je odredjenu psihicku stabilnost, kao i u prvom kolu kada je preokrenuo 0-2.
Zanimljivo u sva tri meca je gubio prvi set, a onda se vracao, tesko da ce to uspjeti ako RF pobede sa 1-0.
Tremu ne vjerujem da ce imati, iza sebe ce imati podrsku navijaca, ne respektuje previse protivnike i kao osoba je takav da nece imati osjecaj da igra protiv najveceg.
Uzeo je set na travi u DC prosle godine, ipak mislim da ce Roger, onako kako zna, muciti se u jednom setu, mozda izgubiti jedan set, ali nekako dobiti mec.
Raspisao sam se, mozda malo i previse, ali eto kad se vec daju neke analize, da i ja dodam svoj doprinost, mozda najkvalitetnijem dijelu foruma, koji jos uvijek i ne vjerujem da ce(dijeca se ne furaju na tenis) biti meta spamera i trolova.
Iako bude manjih neskladanja, uglavnom oko Djokovica.