Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

formance
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la formance » 21 jan 2012, 22:25

Valencia je napisao/la:Aj' baci prognozu .

Ja kazem 3-2 za Mareja, 6-3 ili 6-4 u petom setu (jedan brejk) . Presudit ce veca izdrzljivost Mareja.

Bice to strasan mec. Sve je moguce, ali ipak dajem minimalnu prednost Mareju.

Hjuit ne moze pera odbiti Djokovicu,.. Ima da ga Djokica pregazi ko plitak potok. Hjuitova igra se svodi na veliku borbenost i vracanje loptice. Nimalo agresivnosti i zelje za osvajanjem direktnih poena.
Sačekat ću prvo da dođu do 1/4 finala obojica ! :mrgreen: Tenis je nepredvidljiv. Nikad ne znaš šta se može desiti ! :P Šalu na stranu, očekujem pobjedu Murraya, prvenstveno zbog bolje baseline igre. Tsonga zna odigrati fantastično, ali igra mu previše oscilira, a to se protiv najboljih ne smije dešavati. Tsonga igra ofanzivno, ali nije ni približno dobar u defanzivi. Murray također igra puno agresivnije, ali može jednako dobro igrati i u defanzivi. Također, Andy je fizički spremniji igrač. Očekujem pobjedu sa 3-1 u setovima. Obojici će biti prednost servis, ali Andy bolje riternira, tako da mislim da će pobijediti puno lakše no što se očekuje.

Kad već spominješ Hewitta, slažem se, ali ne smije se ni on podcjenjivati. On kad se naljuti, sve mu ulazi, ali bukvalno ! :mrgreen: I dobro si spomenuo to oko agresivnosti. Sada su mu udarci dosta mlaki i ono što me uvijek čudilo kod njega jeste taj manjak agresivnosti. Ima on sve udarce, ali nema taj napadački mentalitet. Također, rijetko je išao na mrežu, a imao je sjajne voleje. Međutim, očekujem pobjedu Novaka u 4 seta. Otkinut će Hewit 1 set, u to sam siguran !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 21 jan 2012, 22:29

Evo legenda me molio da mu sklopim listic :mrgreen:

Nadal - Lopez prvi set 2 5,70 :mrgreen:
Berdych - Almagro 1 1,25
Del Potro - Kohlschreiber +5,5- 1 1,70

Steta sto se ne moze kombinirat jedan par na ostale stvari, al' sjetio me se frajer kad su ostala 4 para, i to Federer za kojeg ne prognoziram nista :mrgreen: ...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 21 jan 2012, 22:36

Da i ja malo prognoziram :lol:

Rafa, Roger, Murray, Djokovic idu dalje, tu ne treba puno polemisati. Neocekivano Murray ima najlaksi zadatak, sve osim laganih 3-0 za mene je iznenadjenje. Hewitt nema cime dobiti ovog Djokovica, bez obzira sto ce imati veliku podrsku publike i sto ce dati sve od sebe, pobjeda Djokovica nece doci u pitanje. I ovdje mislim da ce biti laganih 3-0, te da Hewitt nece osvojiti vise od 10 gemova. Lopez ce vjerovatno jedan set muciti Nadala, ostatak meca biti ce rutinsko odradjivanje posla od strane Nadala. Tomic ako uzme set Federeru moze biti presretan, sve vise je previse. :lol:

Po rankingu najzanimljiviji mec je onaj izmedju Berdycha i Almagra. Berdych je trenutno u boljoj formi, te ocekujem da ce upravo on na megdan Nadalu. Mislim da Del Potro nece imati vecih problem protiv Kohlshreibera (bez obzira sto Svabu cijenim kao igraca), te da ce ovom pobjedom svima staviti do znanja da je pravi Delpo tu! :) Ocekujem da ce Nishikori pruziti korektan otpor Tsongi, te mozda uzeti i set, za nesto vise mislim da trenutno nije u stanju.

Najzanimljiviji mec je svakako onaj izmedju Ferrera i Gasqueta. Radnik protiv velikog talenta, kao i obicno moje simaptije su usmjerene prema talentu. :D Ocekujem dugacak mec, a ukoliko se tako nesto desi, na moju zalost sanse za pobjedu Ferrera su ogromne. Nadam se pobjedi Gasqueta u 3 ili 4 seta. ;)

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 21 jan 2012, 22:37

Kuko, ne prognoziraj nista, cekam te u polufinalu ;)

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 21 jan 2012, 22:39

[youtube][/youtube]
Bojim se da mu se ova šprdnja ne obije o glavu :(
"Indija,Pakistan..."

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 21 jan 2012, 22:44

Edin TM87 je napisao/la:Kuko, ne prognoziraj nista, cekam te u polufinalu ;)
:D :D :D

Nadam se da ces ti biti u pravu, Tsonga mi je drazi u svakom pogledu od Murraya.

Ako hoce pobjedu mora servirati fantasticno, jer ce Murray u razmjenama max. eksploatisati Tsongin bh.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 21 jan 2012, 22:49

VolimLiverpool je napisao/la:Mislim da će danska kraljica u dva seta dobiti Janković.
Očekujem veliku borbu između Nadala i Lopeza.Mislim da Nadal neće imati lagan posao.

Također vjerujem da će Clijsters u dva seta dobiti Hantuchovu.
I ja mislim da će JJ izgubiti,nažalost. :(
"Indija,Pakistan..."

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 21 jan 2012, 23:08

formance je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Aj' baci prognozu .

Ja kazem 3-2 za Mareja, 6-3 ili 6-4 u petom setu (jedan brejk) . Presudit ce veca izdrzljivost Mareja.

Bice to strasan mec. Sve je moguce, ali ipak dajem minimalnu prednost Mareju.

Hjuit ne moze pera odbiti Djokovicu,.. Ima da ga Djokica pregazi ko plitak potok. Hjuitova igra se svodi na veliku borbenost i vracanje loptice. Nimalo agresivnosti i zelje za osvajanjem direktnih poena.
Sačekat ću prvo da dođu do 1/4 finala obojica ! :mrgreen: Tenis je nepredvidljiv. Nikad ne znaš šta se može desiti ! :P Šalu na stranu, očekujem pobjedu Murraya, prvenstveno zbog bolje baseline igre. Tsonga zna odigrati fantastično, ali igra mu previše oscilira, a to se protiv najboljih ne smije dešavati. Tsonga igra ofanzivno, ali nije ni približno dobar u defanzivi. Murray također igra puno agresivnije, ali može jednako dobro igrati i u defanzivi. Također, Andy je fizički spremniji igrač. Očekujem pobjedu sa 3-1 u setovima. Obojici će biti prednost servis, ali Andy bolje riternira, tako da mislim da će pobijediti puno lakše no što se očekuje.

Kad već spominješ Hewitta, slažem se, ali ne smije se ni on podcjenjivati. On kad se naljuti, sve mu ulazi, ali bukvalno ! :mrgreen: I dobro si spomenuo to oko agresivnosti. Sada su mu udarci dosta mlaki i ono što me uvijek čudilo kod njega jeste taj manjak agresivnosti. Ima on sve udarce, ali nema taj napadački mentalitet. Također, rijetko je išao na mrežu, a imao je sjajne voleje. Međutim, očekujem pobjedu Novaka u 4 seta. Otkinut će Hewit 1 set, u to sam siguran !
1. Moze biti tako. Al' ne treba ni Congu podcijeniti. Sve ce zavisiti od njegovog prvog servisa,.. Ako bude ulazio u velikom procentu sve je moguce. U suprotnom, Marej bi ga magao dobiti lakse nego se ocekuje.

2. Ne vidim kako Hjuit moze uzeti set Djokovicu :roll: . Moze se desiti, ali mi tesko zamisliti :roll: .

Al' dobro, rekli opucali smo prognoze,.. Nema Magice da i on baci kocku :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 21 jan 2012, 23:42

Pa sve je moguće. Međutim, ova podloga je sporija, a obojica imaju izuzetno jak servis i mnogo poena rješavaju s njim, ali Murray je bolji riterner tako da dajem prednost njemu. No, ko zna, Tsonga kada uđe u svoj mod, može svakoga dobiti. Vidjećemo !

Hewit je čudan. I on je nešto slično Tsongi, kad pobudali sve mu ulazi. Dobro je neko rek'o, blijeda kopija Novaka, ali opet kažem, ko zna. Imat će veliku želju i mislim da će uspjeti osvojiti set. Novak do sada nije imao nekog ozbiljnijeg protivnika. Vidjećemo kako će to izgledati sa Hewitom !

Ma MaGiČni :mrgreen: se uključi pred sami kraj turnira. Pred polufinalne duele, opucat će prognozu i vjerovatno pogoditi. :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 22 jan 2012, 00:12

formance je napisao/la:
Hewit je čudan. I on je nešto slično Tsongi, kad pobudali sve mu ulazi. Dobro je neko rek'o, blijeda kopija Novaka, ali opet kažem, ko zna.
Taj sam. 8-) :lol:

Sve sto sa sobom nosi taj mec, garantuje spektakl, iako je upitno koliko Hewitt moze.
Puna Rod Laver Arena, napaljeni Aussiji na tribinama, koji su istina ove godine malo slabiji nego prethodnih godina, sto se tice podrske.
Danasnji broj 1, nekadasnji broj 1., GS osvajaci i dva igraca koja se mogu svrstati u istu grupu sto se tice uspjeha u karijari, iako ce naravno Novak biti puno uspjesniji na kraju karijere.
Dva igraca slicnog, rekao bi gotovo istog stila igre, sem sto Novak moze i zna igrati ofanzivnije i naravno jace tuce sa osnovne, ipak je puno mladji i u svom kako ovdje vole reci "primeu".
Obojici je zastitni znak BH, iako je Novak forehandom prosle godine razbijao i to bi mogao postati njegov trademark.
Novak ima bolji servis, a obojica vole da serviraju slajs i otvore teren, o kretanju da ne govorim, Hewitt i dan danas se fantasticno krece, iako je operisao kuk i svasta jos nesto.
Danas se vidjelo kako ima fenomenalan rad nogu, Raonic je neke passinge pogledom ispratio.
Uglavnom je Hewitt u svemu malo "vise" slabiji, sem voleja, koji su bolji od Novakovih i stojim iza toga da je Lleyton slabija verzija Novaka.
BH na BH bismo mogli cesto vidjeti, Novak sve vraca i Hewitt svojim stilom igre, trenutno ne moze ugroziti Novaka(nekad bi mogao), ofanzivnije mora igrati, sad da li to moze, vidjet cemo.
Nadam se da ce pruziti dostojan otpor, nesto kao veliki(za mene) Tommy Haas protiv Nadala.

Zanimljivo ce biti, kako ce publika reagovati na mec, sigurno da ce biti uz Lleytona, ali su puno teniski obrazovaniji od npr. Amerikanaca i ne bi se trebali ponasati kao oni prosle godine na Us Openu(Federe-Novak).
Sjecam se prije dvije godine, kada je Hewitt igrao protiv Federera u istoj fazi, da su u par navrata vise podrzavali Svajcarca.
Aussiji su vjerovatno jedni od najbolji teniskih navijaca, tamo je uzivanje igrati, posebno kada jedna od najvecih teniskih sila igra Davis Cup.
Nekada sam pisao na nekom forumu tekst o njima i njihovom navijanju na Wimbledonu, tokom meca Rafter-Ivanisevic u onom epskom finalu.
Ako nadjem postavit cu. :mrgreen:

Feliciano ako bude pri "sutu" moze napraviti probleme Rafi, odlicno se poznaju, prijatelji su, igrali su mnogo puta, a Feli ga je dobio na Quennsu prije dvije godine, ovako napamet ne znam jel ima jos neku pobjedu.
Ako servis bude ulazio i ako bude konstantno isao preko 200, uz doziranje izlazaka na mrezu, jer protiv Rafe se ne moze prici sa bilo kakvim prilaznim udarcem, sto Feli nerijetko cini u svojim mecevima.
Druga sedmica turnira je i Nadal ce vjerujem dizati formu, kao sto uvijek radi, a trenutnom igrom tesko moze osvojiti turnir.
Nadam se da ce dogurati do 1/2, pa da se RF(ako stigne) pokusa osvetiti za poraz u onom strasnom finalu 2009.

Kad sam se dotakao Federera, nesto i o njegovom mecu, koji cu napokon s mirom pogledati, a ne u polupospanom stanju.
Tomic napravio najveci rezultat na AO, ne najveci na GS, jer je igrao 1/4 WImbledona prosle godine.
Ima cast da drugu godinu zaredom igra protiv nekog velikog igraca i sampiona, prosle godine Nadala, ove RF.
Odlican turnir je odigrao, imao je tezak test u proslom kolu, protiv igraca koji na njegove udarce, odgovara identicnim i pokazao je odredjenu psihicku stabilnost, kao i u prvom kolu kada je preokrenuo 0-2.
Zanimljivo u sva tri meca je gubio prvi set, a onda se vracao, tesko da ce to uspjeti ako RF pobede sa 1-0.
Tremu ne vjerujem da ce imati, iza sebe ce imati podrsku navijaca, ne respektuje previse protivnike i kao osoba je takav da nece imati osjecaj da igra protiv najveceg.
Uzeo je set na travi u DC prosle godine, ipak mislim da ce Roger, onako kako zna, muciti se u jednom setu, mozda izgubiti jedan set, ali nekako dobiti mec.

Raspisao sam se, mozda malo i previse, ali eto kad se vec daju neke analize, da i ja dodam svoj doprinost, mozda najkvalitetnijem dijelu foruma, koji jos uvijek i ne vjerujem da ce(dijeca se ne furaju na tenis) biti meta spamera i trolova.
Iako bude manjih neskladanja, uglavnom oko Djokovica. :mrgreen: :D
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 jan 2012, 00:20

formance je napisao/la: Ma MaGiČni :mrgreen: se uključi pred sami kraj turnira. Pred polufinalne duele, opucat će prognozu i vjerovatno pogoditi. :mrgreen:
Cisto sumnjam, prognozir'o je on mnogo toga dosad za 2012., pa cemo vidjeti, al' ne ide mu bas...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 jan 2012, 01:11

kakvi ste vi kavaljeri kad stalno zapostavljate dame? ajmo malo o njima. ja bih pisao, al na mobtelu, opera me ogranicava
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

kelner
Kontakt:

Post Postao/la kelner » 22 jan 2012, 01:53

DANTES je napisao/la:kakvi ste vi kavaljeri kad stalno zapostavljate dame? ajmo malo o njima. ja bih pisao, al na mobtelu, opera me ogranicava
Ma zene ko zene...Jedino sto mogu je da slusam kako Sharapova stenje,samo zazmirim i zamisljam....da ne duljim :mrgreen:
Moje misljenje da ce kvitova uzeti ovo.Imao sam svog favorita iz sjene,Kanepi,al se doslovno obrukala protiv Makarove :(
Svete, vidiš li šta Srbija ima?! Ima Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera. Pokori se Rogere, pokori se Rafaele, pokori se Andy! Srbija ima šampiona i zauvek će ga imati!

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 22 jan 2012, 01:55

Kako bi volio da Azarenka osvoji ovaj GS jer mislim da bi jednim osvojenim GS probila blokadu koju trenutno ima i poslije toga bi ih sigurno osvojila jos barem nekoliko.
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 22 jan 2012, 02:00

Uvijek je znala igrati u Australiji, imala je Serenu prije dvije godine, da je dobila mec, osvojila bi sigurno.
Vako se Serena izvukla, kako ona samo zna. 8-)

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 22 jan 2012, 02:01

retro je napisao/la:Uvijek je znala igrati u Australiji, imala je Serenu prije dvije godine, da je dobila mec, osvojila bi sigurno.
Vako se Serena izvukla, kako ona samo zna. 8-)
A izvukkla se zbog te psihicke blokade koju ima Victorija koja ne vjeruje u sebe, ne vjeruje da moze biti najbolja na svijetu u ovako losoj konkurenciji i zbog toga sve vazne meceve gubi.
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 22 jan 2012, 02:01

Iskreno, dame me ne interesuju puno, naravno kada govorimo o tenisu, nemojte pogrešno protumačiti ! :mrgreen:
Jadno je na šta je WTA spao. Nekada je bilo puno više kvalitetnijih teniserki. Tada sam sa podjednakom strašću pratio i ATP I WTA. Sestre Williams, Davenport, Clijsters, J. Henin, Hingis, Graff, Mauresmo, Navratilova svojevremeno. Bilo je puno puno zanimljivije. Sada je to čisti prosjek. Izvlače to malo Serena i Clijsters, međutim kada se one povuku, NULA ! Tako da, neću da bacam dragocjeno vrijeme analizirajući njih. :)

@ Retro, odličan post i nemam zaista ništa ni dodati ni oduzeti. Potpis od A do Ž !

Slažem se da je ovo najkvalitetniji dio foruma. Čak i kada su se često vrtile bezbroj puta ponavljane diskusije, imalo se puno toga kvalitetnog pročitati. Forumaši poput Retra, Valencie, Clausa, Magice, Monologa, Virtu4la(nadam se da će i on koji utisak i prognozu napisati ;) ) i Ede (možda sam nekog i zaboravio, tako da nemojte zamjeriti) puno doprinose ovom forumu, tačnije ovom dijelu foruma. Mnogi spameri i trolovi bi mogli uzeti nabrojane forumaše za primjer kako se može kvalitetno diskutovati i razmjenjivati mšljenja i stavovi, bez vrijeđanja i provociranja. Svaka čast momci. Samo nastavite tako. :idea:
Edin TM87 je napisao/la:Cisto sumnjam, prognozir'o je on mnogo toga dosad za 2012., pa cemo vidjeti, al' ne ide mu bas...
Sjećam se njegove prognoze pred polufinalne duele USO-a, pogodio je ! :mrgreen: Biće od njega nešto ! :mrgreen:

Profesionalnitenis.com

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 22 jan 2012, 02:05

Edin TM87 je napisao/la:
formance je napisao/la: Ma MaGiČni :mrgreen: se uključi pred sami kraj turnira. Pred polufinalne duele, opucat će prognozu i vjerovatno pogoditi. :mrgreen:
Cisto sumnjam, prognozir'o je on mnogo toga dosad za 2012., pa cemo vidjeti, al' ne ide mu bas...
Magica je uz @retra i @formance najbolji što se tenisa tiče.I uz @Valenciu.Njih četvorica su najkompetentniji i najbolji na forumu što se tiče tenisa.Predobro se razumiju i uživanje je čitati njihove rasprave.

Volio bi da Carolina uzme kod žena jer mi je najljepša ,najdraža i najzgodnija ,ali mislim da će to biti teško pored Kvitove i Clijsters.Pa i Azarenke.
@retro
a Feli ga je dobio na Quennsu prije dvije godine,
Ovaj meč je bio naštiman ,ma sto miliona od sto sam siguran. :cry:
You'll never walk alone.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 22 jan 2012, 02:09

Ako cemo po ljepoti, ja sam za Anu onda. 8-) :lol:

To treba pogledati, jedni od najboljih forehanda u posljednjih 20 godina, i to lijevi na desni, pucat ce na sve strane.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 22 jan 2012, 03:00

retro je napisao/la:
formance je napisao/la:
Hewit je čudan. I on je nešto slično Tsongi, kad pobudali sve mu ulazi. Dobro je neko rek'o, blijeda kopija Novaka, ali opet kažem, ko zna.
Taj sam. 8-) :lol:

Sve sto sa sobom nosi taj mec, garantuje spektakl, iako je upitno koliko Hewitt moze.
Puna Rod Laver Arena, napaljeni Aussiji na tribinama, koji su istina ove godine malo slabiji nego prethodnih godina, sto se tice podrske.
Danasnji broj 1, nekadasnji broj 1., GS osvajaci i dva igraca koja se mogu svrstati u istu grupu sto se tice uspjeha u karijari, iako ce naravno Novak biti puno uspjesniji na kraju karijere.
Dva igraca slicnog, rekao bi gotovo istog stila igre, sem sto Novak moze i zna igrati ofanzivnije i naravno jace tuce sa osnovne, ipak je puno mladji i u svom kako ovdje vole reci "primeu".
Obojici je zastitni znak BH, iako je Novak forehandom prosle godine razbijao i to bi mogao postati njegov trademark.
Novak ima bolji servis, a obojica vole da serviraju slajs i otvore teren, o kretanju da ne govorim, Hewitt i dan danas se fantasticno krece, iako je operisao kuk i svasta jos nesto.
Danas se vidjelo kako ima fenomenalan rad nogu, Raonic je neke passinge pogledom ispratio.
Uglavnom je Hewitt u svemu malo "vise" slabiji, sem voleja, koji su bolji od Novakovih i stojim iza toga da je Lleyton slabija verzija Novaka.
BH na BH bismo mogli cesto vidjeti, Novak sve vraca i Hewitt svojim stilom igre, trenutno ne moze ugroziti Novaka(nekad bi mogao), ofanzivnije mora igrati, sad da li to moze, vidjet cemo.
Nadam se da ce pruziti dostojan otpor, nesto kao veliki(za mene) Tommy Haas protiv Nadala.

Zanimljivo ce biti, kako ce publika reagovati na mec, sigurno da ce biti uz Lleytona, ali su puno teniski obrazovaniji od npr. Amerikanaca i ne bi se trebali ponasati kao oni prosle godine na Us Openu(Federe-Novak).
Sjecam se prije dvije godine, kada je Hewitt igrao protiv Federera u istoj fazi, da su u par navrata vise podrzavali Svajcarca.
Aussiji su vjerovatno jedni od najbolji teniskih navijaca, tamo je uzivanje igrati, posebno kada jedna od najvecih teniskih sila igra Davis Cup.
Nekada sam pisao na nekom forumu tekst o njima i njihovom navijanju na Wimbledonu, tokom meca Rafter-Ivanisevic u onom epskom finalu.
Ako nadjem postavit cu. :mrgreen:

Feliciano ako bude pri "sutu" moze napraviti probleme Rafi, odlicno se poznaju, prijatelji su, igrali su mnogo puta, a Feli ga je dobio na Quennsu prije dvije godine, ovako napamet ne znam jel ima jos neku pobjedu.
Ako servis bude ulazio i ako bude konstantno isao preko 200, uz doziranje izlazaka na mrezu, jer protiv Rafe se ne moze prici sa bilo kakvim prilaznim udarcem, sto Feli nerijetko cini u svojim mecevima.
Druga sedmica turnira je i Nadal ce vjerujem dizati formu, kao sto uvijek radi, a trenutnom igrom tesko moze osvojiti turnir.
Nadam se da ce dogurati do 1/2, pa da se RF(ako stigne) pokusa osvetiti za poraz u onom strasnom finalu 2009.

Kad sam se dotakao Federera, nesto i o njegovom mecu, koji cu napokon s mirom pogledati, a ne u polupospanom stanju.
Tomic napravio najveci rezultat na AO, ne najveci na GS, jer je igrao 1/4 WImbledona prosle godine.
Ima cast da drugu godinu zaredom igra protiv nekog velikog igraca i sampiona, prosle godine Nadala, ove RF.
Odlican turnir je odigrao, imao je tezak test u proslom kolu, protiv igraca koji na njegove udarce, odgovara identicnim i pokazao je odredjenu psihicku stabilnost, kao i u prvom kolu kada je preokrenuo 0-2.
Zanimljivo u sva tri meca je gubio prvi set, a onda se vracao, tesko da ce to uspjeti ako RF pobede sa 1-0.
Tremu ne vjerujem da ce imati, iza sebe ce imati podrsku navijaca, ne respektuje previse protivnike i kao osoba je takav da nece imati osjecaj da igra protiv najveceg.
Uzeo je set na travi u DC prosle godine, ipak mislim da ce Roger, onako kako zna, muciti se u jednom setu, mozda izgubiti jedan set, ali nekako dobiti mec.

Raspisao sam se, mozda malo i previse, ali eto kad se vec daju neke analize, da i ja dodam svoj doprinost, mozda najkvalitetnijem dijelu foruma, koji jos uvijek i ne vjerujem da ce(dijeca se ne furaju na tenis) biti meta spamera i trolova.
Iako bude manjih neskladanja, uglavnom oko Djokovica. :mrgreen: :D
Prije svega cestitke za post, ne zbog kvantiteta, vec kvaliteta.

Slazem se apsolutno da Djokovic i Hewitt imaju dosta toga zajednickog, i kao sto ti rece Djokovic ima sve to bolje. Jos bih dodao da Djokovic pored tog osnovnog stila (koji igra i Hewitt) ima i par dodatnih. Izjava Del Potra da je Djokovic sposoban prilagoditi se svakom protivniku dovoljno govori o tome. Npr. nikad neces vidjeti Djokovica da igra isto protiv Tsonge i Ferrera, jeste i protiv jednog i drugog agresivan, ali protiv Ferrera uvijek pokusava naci situaciju kako napraviti winner, dok Tsongu vecinom tjera da pravi forsirane greske. Protiv slabijih igraca skoro pa uvijek je nametanje tempa s osnovne, kojeg protivnik ne moze ispratiti, i uglavnom ga tjera na pogresku. Pored svega toga sposoban je u toku samog meca primjeniti plan "b", sto Hewitt ipak nije u mogucnosti, bar ne da taj plan funkcionise na najvisem nivou kojeg savremeni tenis zahtjeva.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.