BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 22 jan 2012, 16:21

Hare_BvB je napisao/la:Lewat!!! :oops: :lol: :lol: :lol:

Messi ? :lol:

Kakav majstor...iako bio sam ljut na njega poslije cini mi se 12.-e minute i onog promasaja kad mu je trebalo 5 minuta da se namjesti na sut(ono bi Barrios zmireci pogodio :D

Ne sjecam se kad nam je desna strana bila ovako suplja...sve i jedan opasan napad Hsv-ja je isao po toj strani.Sreca Guererro promasi zicer kod 0-1.

Sad pametno u nastavak :D ...nadam se da cemo ovo zavrsiti bez prevelikih uzbudjenja.
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 22 jan 2012, 16:28, ukupno mijenjano 1 put.

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 22 jan 2012, 16:22

Bravo za Dortmund... ;)
Je l' mozda neko prenosi od nasih tv kuca(region)? :?
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 jan 2012, 16:25

Ljudi uživam gledat našu ekipu. Igramo odlično, raznovrsno s puno ideja. Jednostavno ulijevaju mi neku sigurnost. Langerak bez posla, mada je moglo bit svašta. Posebno su bila opasna ubacivanja Hsv-a s naše desne strane a njihove lijeve (Aogo i Jansen), ali na sreću bez posljedica.

Kagawa veoma raspoložen.
Šta reći za majstoriju Lewata :o Bravo majstore :D
Arsenalisation je napisao/la:Bravo za Dortmund... ;)
Je l' mozda neko prenosi od nasih tv kuca(region)? :?
Eurosport 2 ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 22 jan 2012, 16:28

@semir hvala brate nema ga nigdje(prenosa),kontao ja da vidim ima l' na ovom webtv,al' nista valja ganjat link.. :lol:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 22 jan 2012, 16:30

ovaj Lewandovski stroj samo takav, a i Borussija može stvoriti 100% priliku kad god hoće
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 22 jan 2012, 16:43

Oj kretena Lewata majko...3 na 2 idu i samo da Grosskreutzu proslijedi on dade duzi for... :x 'ladno 0-3 moglo bit'... :roll:

edit;0-3 Jakub.... :)

EDIT2:Ne mogu da vjerujem pa frajer 2 cista napada unisti,ovaj put je bio bas u stilu svog nadimka"Lewat"... :lol:
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 jan 2012, 17:16

Roberte, Roberte, Roberte! :o
Kakva partija Dortmunda. Nisam očekivao ovakvo komadanje HSV-a. Evo, dok pišem post Guerrero zabija za 1:5. Mada, moglo je biti i ubjedljivije. 8-)
Kako se samo komplikuje na vrhu tabele, to je za ne povjerovati. 8-) Ih kada bi se poklopilo pa da Bayern ne obezbijedi direktan plasman u CL. Eh, to bi bila sezona iz snova. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 22 jan 2012, 17:19

čestitke na sjajnoj partiji imenjaka iz Dortmunda !!! veoma dobra igra....

ne znam za ovog Lewandovskog, vidi se da ima ima nešto u njema, ima osjećaj za gol, kontrolu lopte, ali brate zna i usrat nekim potezima...
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 jan 2012, 17:25

Cestike na ubjedljivoj i zasluzenoj pobjedi i prekidu crnog niza u Hamburgu. Odigrali ste odlicnu utakmicu i pokazali da imate odlicne igrace koji kvalitetno mogu nadomjestiti izostanak nekih standardnih igraca.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 22 jan 2012, 17:35

Ti Bokca!!!! :lol:

Protutnjali smo Hamburgom, a da je bilo manje sebicnosti u nastavku moglo je biti i mnogo ubjedljivije. U drugom poluvremenu znatno cvrsce u odbrani, Klopp je gurnuo Bendera skroz udesno, pa nam vise nisu stvarali probleme po toj strani. Strasna partija svih odreda. Kuba je u fantasticnoj formi. Slatke muke za naseg Jurgena.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 jan 2012, 17:46

Dominacija :D :D :D

Mogli smo zabit bar još 3 komada da se Lewat nije zayebavo, ali sve mu opraštamo nakon 2 fantastična gola.
Nevjerovatno koliko su ovi momci motivisani i spremni da daju sve od sebe i ponekad fudbal izgleda baš tako jednostavan za igrat :D . Ali to se od nas i očekuje jer smo branioci titule i definitivno ozbiljan kandidat za novu titulu 8-) .

Subotić dominira u zraku. Izgleda da mu je pauza zbog povrede itekako godila. Malo je falilo da postigne gol u 1.p. Naša lijeva strana kao sa igrica. Perfektne partije Schmellea i Kevina. Ako bi Kevin uvijek igrao ovako inspirativno u napadu i borbeno u odbrani onda bi imao mjesto i kada Reus dođe :D . Kehl presjekao mali milion napada i baš me iznenađuje iz utakmice u utakmicu.
Šta reći za Kagawu? Dečko je velemajstor. Danas me oduševio. Mnogo mi se sviđa otkako je dobio nešto povučeniju i kreativniju ulogu. Prava 10-tka. Razigrava protivnike i provlači lopte kroz uši uz odličnu pokretljivost i osjećaj za prostor. A Lewat ko Lewat. Zabije par golova i onda se zayebava, cccc. :D
Poljaci dominiraju Lewat (2) Kuba(2). :D

Nakon ove sjajne pobjede, vrijeme je i da Hoppenheim dobije po ušima.
Baci Hoffu da se igramo, igramoo, igramooo..oooo :D :D :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 22 jan 2012, 17:48

E od danas pa na dalje ja sam zaduzen za vodjenje statistike Roberta Lewandowskog , pa nek svako preispita svoje misljenje o tom momku, naravno ukljucujuci i mene ! ;)
Ovu svoju statistiku cu nazvati Robert kroz minute provedene na terenu :mrgreen:
3 min Sut,poluvolej koji ako malo bolje pogledate nije ni isao u okvir gola ,recimo izborio korner
12 min Oklijevao , namijestao se previse na desnu nogu , iz onakve prilike ne uputiti sut na gol je sramota !
24 minDobrim prodorom izborio korner ( koji nije bio ali greskom sudije dobili smo ga )
29 minZabio gol ali evidentno da je napravio prekrsaj
37 min[bStrasan potez Lewandowskog ][/b]( nesto sto Gomez ne moze uraditi ni u snu ),definitivno najbolji potez utakmice , zavidna sigurnost prilikom suta ...jednom rijecu prejebeno !!
53 minUpropastio napad koji je obecavao
59 minZabijamo gol na "asistenciju Lewata"( ako se ono moze racunat asist a da te neko napuca u prsa).Znaci slucajno smo dali gol ,obratite paznju opet nije dobro primio loptu !
62 minPropusta dobru priliku jer je katastrofalno sutirao,ja mislim da je opet bila lijeva noga
63 min Propusta drugu 100% priliku , katastrofalan sut lijevom nogom iz vise nego idealne pozicije !
76 minPenal ali ko nije primjetio Stark je pustio prednost jer se Lewatu odbila lopta ali je on po treci puta propustio 100% priliku , zatim je svirao penal !
84 min Zabija gol, ali ja mislim da je ono teze bilo promasit ! Kakogod svaka cast !

1/4 100% prilike 8-) + fantastican gol = solidna utakmica ( samo jer je imao extra potez , da toga nije bilo to bi bila katastrofalna utakmica za njega )

PS: nisam mogao da pisem sad svaki duel imao je i dobijenih i izgubljenih ..previse mi je sve bilo da navedem !

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 22 jan 2012, 17:50

Umjesto da se radujem pobjedi ja razbijam glavu koga izbaciti kad se Gotze vrati. Ja ne bih imao obraza Kubu izbaciti. Odigrao je fantasticno zavrsnicu jesenjeg dijela, cujem da je na pripremama bio isto odlican i kako ga staviti na klupu? I da je Gotze bio spreman Kuba je morao igrati jer je zasluzio. Kagawa isto vraca staru formu, Kevin masina, stvarno zajebana situacija. Ne znam da li ste zapazili ali mislim da Kevin ima najbolju zavrsnicu od svih u ekipi. Rijetko kad fula zicere, kad mu se ukaze sansa obicno to pospremi.

Kakve brutalne odluke cekaju Kloppa, pocevsi od toga koga poslati na tribine a o prvom timu da i ne govorimo.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 22 jan 2012, 17:59

Monolog je napisao/la:Roberte, Roberte, Roberte! :o
Ih kada bi se poklopilo pa da Bayern ne obezbijedi direktan plasman u CL. Eh, to bi bila sezona iz snova. :mrgreen:
Ljubi te brat 8-)

Ja sam se malo bojao ove tekme, jer nisam znao da HSV ima Brumu :mrgreen: . Ali kad sam vidio kako majstor igra, vise nije bilo zime za mene i BVB :D

Vec od iduce tekme igrati bez golmana i umjesto njega ubaciti drugog napadaca. Jer onog Humelsa i Subotica tesko se moze proci ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 22 jan 2012, 17:59

@ HzBvB ti si upao u zacarani krug zvani Lewandowski i nema ti izlaza :lol: :lol: :lol:

A zamisli sad kad bi tako nesto uradio za Gomeza? Citavu stranicu bi ti post zauzeo :lol: :lol: :lol:
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 22 jan 2012, 18:01

kraljttbvb je napisao/la: Vec od iduce tekme igrati bez golmana i umjesto njega ubaciti drugog napadaca. Jer onog Humelsa i Subotica tesko se moze proci ;)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 22 jan 2012, 18:03

Klopp je napisao/la:@ HzBvB ti si upao u zacarani krug zvani Lewandowski i nema ti izlaza :lol: :lol: :lol:

A zamisli sad kad bi tako nesto uradio za Gomeza? Citavu stranicu bi ti post zauzeo :lol: :lol: :lol:
Ja nisam nigdje upao brate !

Gomez da se nasao u one 4 prilike 3 bi gola dao ! ;)
Ja sam samo objektivan.
Pisao sam da nema zavrsnicu (danas se pokazalo )
Pisao sam da je lucidan, prije ...ako treba naci cu post !!!
Pisao sam da mu treba dosta da se namjesti za sut , nazalost i to je dokazao.Dok si ti pisao kako ima najbolji sut u timu 8-)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 22 jan 2012, 18:03

Nisam ocekivao da ce ih ovako ugaziti. Da budem iskren pritefterio sam 1x na jednom tiketu :mrgreen: .

Najstrasnije u cijeloj prici je to sto sam osjetio da nisu zapeli do kraja,.. Ima u ovoj ekipi jos rezerve za bolju igru :mrgreen: :twisted: .

Kapa dole!!

EDIT
kraljttbvb je napisao/la:
Vec od iduce tekme igrati bez golmana i umjesto njega ubaciti drugog napadaca.
Neka stave Uli Henesa na gol :mrgreen: :twisted: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 22 jan 2012, 18:12

Semir bvb je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la: Vec od iduce tekme igrati bez golmana i umjesto njega ubaciti drugog napadaca. Jer onog Humelsa i Subotica tesko se moze proci ;)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Malo sam se salio, ali sad cu ozbiljniji post napisati :D . Danas se Pisonja bio negdje sakrio. Puhalo je pravo po onoj desnoj strani. Sreca pa Aoga jos nisu naucili da ne ubacuje napamet, a i Guerera da malo misli. Da je bio imalo pametniji i postavljao glavu uvijek na isto mjesto gdje Aogo centrira, ne bi nam bilo lako. Jer 2-3 puta je lopta letjela praznim prosotrom izmedju Subotica/Humelsa i Langeraka, sreca pa niko nije glavu slucajno postavio, jer smo bezveze mogli 2-3 gola primiti.

Mislim da je vec poslije 3-0 Klop trebao dati sansu Bariosu, da se malo vrati u formu. Trebat ce nam u nastavku dva dobra napadaca, obojica u formi. Necemo se sa svakom ekipom moci ovako igrati ko veceras sa HSV-om, pa nam trebaju ubice u formi, koji iz dvije prilike dadnu 3 gola...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 22 jan 2012, 18:18

Sad bi htio malo da se osvrnem na utakmicu jer su mi pojedini forumasi zadali zadatak da gledam Lewata a ne samo utakmicu pa tako sam svoj prvi post povjerio svojoj nesreci u liku Roberta !

Ovo su ekipe za koje je BvB stvoren da ih nabije !!!
HSV je na svoju zalost na nasu radost osjetio ove sezone kako izgleda BvB kad namirise krv i kad zabije na vrijeme gol.HSV je suplja ekipa mi smo to maximalno iskoristili, tako bi ja okarakterisao ovu utakmice.Sa moje tacke gledista ovo nije BvB koju ja zamisljam.
Parafrazirat cu Semira jer mi je mrsko da citiram da se zajebajem oko toga!
Igramo odlicno , napadacki sa mnogo ideja u napadu.Napisao je to on poslije prvog poluvremena.Sva sreca pa sam lezeci procitao taj njegov komentar jer nedaj boze da sam sjedio za radnim stolom, pao bi sa stolice od iznenadjenja !
Semire mozda ti volis ovakav BvB , agresivan , odgovoran , extra je to sve i ja to znam cijeniti ali brate mi nismo imali I od Ideje u napadu ! Robert je napravio cudo kod drugog a kod prvog gola je urodila plodom nasa agresivnost ,ostale sanse su bile iz prekida i iz polukontri nakon njihove greske !
Organizovanu akciju na njihovu postavljenu odbranu nismo Bgm imali niti jednu !

Ako vi mislite da mi ovakvim nacinom igre mozemo razbit sve protivnike , ja onda ne znam iskreno sta da vam kazem !
Evo javlja se ponovo i moj prijatelj Klopp i kako nac mjesto za Gotze-a !!! Njemu je Kuba zamazao oci sa 2 gola ... 8-) 8-) :lol:

Zabili smo 5 golova mogli smo i vise , ja sam zadovoljan rezulatom.Pozivam na oprez , kazem jos jedanput necemo moci dobijat ovako sve utakmice.Rani gol otvorio nam je vrata i njihova neozbiljnost !

Nadam se da me necete pogresno shvatit ... ;)

PS: Morao sam imati ovakav osvrt na utakmicu ,kriticki jer nebi da djelujemo kao podtema Bayerna gdje forumasi dizu Bayern nakon pobjede i hvale na sve strane , a nikad nece da pogledaju istini u oci.Zato im se onda dese Borussia-e ali takva je to "sorta ljudi koja navija za Bayern " pa oni poslije poraza od 3 gola, hvale Badstubera :lol: :lol: ( bas ono u vakat :mrgreen: )
Zadnja izmjena: HzBvB, dana/u 22 jan 2012, 18:24, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.