Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

spielführer_21
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la spielführer_21 » 23 jan 2012, 20:48

Bianconeri1988 je napisao/la:slika

Ova slika je postavljena na temi provincijskog kluba koja jasno pokazuje da je taj isti klub sinoć pobjedio zahvaljujući sudijama.
A ovaj post pokazuje da si ti ubertrollina i da nemaš pojma o nogometu :idea:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

franco_tm
Kontakt:

Post Postao/la franco_tm » 23 jan 2012, 20:52

spielführer_21 je napisao/la:

Ova slika je postavljena na temi provincijskog kluba koja jasno pokazuje da je taj isti klub sinoć pobjedio zahvaljujući sudijama.

tako nekako
KEVIN-PRINCE BOATENG27

stanko barać , bojan bogdanović, damir čmarkota , darijo srna , vedran ćorluka , dejan lovren , mirko alilović , ivan ljubičić, ivan dodig , čmarin ćilić ... NE TREBAJU NAM !

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 23 jan 2012, 21:59

franco_tm je napisao/la:

tako nekako
Ja koliko znam opsajd se racuna u slucaju ako je stajna noga ili ako je dr. noga na zemlji(koja nije stajna) iza protivnickog igraca a ovdje to je slucaj, a da je recimo samo ruka bila ''u opsajdu'' tad se ne bi racunalo...
Ko o cemu ne znalac o fudbalu... A ovaj ga jos i podrzava i pokazuje i on svoje znanje...
Uglavnom doslo se do zakljucka da je Inter pobjedio zahvaljujuci ovoj situaciji...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 23 jan 2012, 22:12

opsajd - ne znalac :roll: :roll:
15.10 - 15.06 ...

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 23 jan 2012, 22:13

skyisthelimit je napisao/la:opsajd - ne znalac :roll: :roll:
dobro ''offside'' Englezu...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 23 jan 2012, 22:18

Neznalac se piše spojeno, biseru. :mrgreen: :lol:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 23 jan 2012, 22:19

Bianconeri1988 je napisao/la:

pa na to sam htio i upozoriti "Arogantnog" ..Procitaj njegov post u kojem pise to sto pise :roll:
15.10 - 15.06 ...

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 23 jan 2012, 22:22

skyisthelimit je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:

pa na to sam htio i upozoriti "Arogantnog" ..Procitaj njegov post u kojem pise to sto pise :roll:
Jesmo l' to poceli brojati i krvna zrnca jer moramo i to kad gledamo gramaticke greske a sustina i dokaz posta nije bitna(o)...
Hej nekom dokazes da je gol neregularan, a on posto nema sta da napise trazi gram. greske... :lol:

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 23 jan 2012, 22:26

ma vjeruj mene ne zanimaju vasa prepucavanja i to da li je ko namjestio ili ne..Cisto sam dosao da vidim o cemu se rapravljate i to mi je zapalo za oci i pomalo me nervira kad neko napise nepravilno..Ja sam samo ukazao na tvoju pravopisnu gresku, a vi nastavite o (ne)dosudjenim ofsajdima i penalima
15.10 - 15.06 ...

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 23 jan 2012, 22:28

Arogantni je napisao/la: Hej nekom dokazes da je gol neregularan, a on posto nema sta da napise trazi gram. greske... :lol:
Šta si ti dokazao?
Ja koliko znam opsajd se racuna u slucaju ako je stajna noga ili ako je dr. noga na zemlji(koja nije stajna) iza protivnickog igraca a ovdje to je slucaj
Kod Pazzinija druga noga (ova koja je iza) nije na zemlji, dakle ni po toj osnovi nije ofsajd.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 23 jan 2012, 22:41

Arogantni je napisao/la: Hej nekom dokazes da je gol neregularan, a on posto nema sta da napise trazi gram. greske... :lol:
Šta si ti dokazao?
Ja koliko znam opsajd se racuna u slucaju ako je stajna noga ili ako je dr. noga na zemlji(koja nije stajna) iza protivnickog igraca a ovdje to je slucaj
Kod Pazzinija druga noga (ova koja je iza) nije na zemlji, dakle ni po toj osnovi nije ofsajd.
Noga je na zemlji, moze slobodno zumirati...

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 23 jan 2012, 23:01

Je li sad shvatate koliko su diskusije ovdje postale smiješne? Od "krađe" i "namještanja" Interu kako ste na početku tvrdili došlo se do toga da jedna desetinka ili jedan centimetar određuju je li ofsajd ovdje ili nije. Dakle, ako je noga Pazzinija na podu onda se radi o ofsajdu od punih 20 cm, a ako ta noga nije na podu (ako je jedan cm odignuta od zemlje) onda nije ni ofsajd. Prigovoriti sudiji ako je i pogriješio u takvoj situaciji (a nije) je sramota, a još se sudijama preporučuje da u situacijama kad nisi sigurni je li ofsajd ili nije da prednost napadaču. E sad pitam vas da li bi iko da se nađe u ovakvoj situaciji bio siguran iste sekunde (bez snimka) da je ofsajd ili nije?

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 23 jan 2012, 23:10

Pa ako taj sudija neće biti siguran u neku svoju odluku zašto se onda uopšte bavi tim poslom? Zašto idu na te kurseve i testiranja nego da usavrše suđenje i da se ovakve greške ne dešavaju? Zašto se baviti nekim poslom za koji nisi kompetentan!?

A svaki od njih će ujutro vrlo rado pogledati na račun je li mu sjela koja hiljadarka nakon što je odradio utakmicu.

Ne govorim za ovu situaciju, prošlo kolo je interu poništen regularan gol u derbiju protiv Milana, već se to stalno dešava, ovo je samo posljednji primjer u nizu, da se ista stvar desila Juventusu i oni bi isto reagovali kao mi, još bi nas i javno prozivali kao gdje smo, što smo se ušutili, imaju običaj, a na kraju mi ispadnemo trolovi, a oni ne.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 23 jan 2012, 23:18

aaaaaaaaa koja glupa rasprava o zaleđu (da me gramatičari ne ispravljaju za of(p)sajd), čak ni na ovoj zaleđenoj slici se nemože na prvu reći je li ili nije pazzini u ofsajdu, a kako će to pomoćnik koji to mora u stotinki primjetiti, još se u situacijama kao ova kad je 50-50 ide u korist napadača i ukoliko pomoćnik nije APSOLUTNO siguran da je zaleđe igra pušta, ovakve će se greške događati dok god ne bude usporenih snimaka pa tek onda odluke sudija jer je ovo nemoguće vidjeti golim okom i ko priča da je ovo sudijsko guranje intera nema pojma o fudbalu a o suđenju još i manje 8-)
dakle jeste greška to se sad vidi, ali da je to sudija moga primjetiti i namjerno nije digao zastavicu da pomogne interu je smješno, mene je čudilo kad se poništio milanu čist gol sedorfa za pobjedu i 3 boda, kad o ofsajdu nije bilo ni govora, a ipak je mahano, ali to na ovom pdf-u nikog ne interesuje, jer greške na štetu milana nisu nikom interesantne 8-)
a u ovoj inter-lazio utakmici o penalu za lazio nema govora, faul klosea nad luciom je toliko očigledan da bi ga i braća matić vidjela
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 23 jan 2012, 23:31

Trolling level, juventino.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 23 jan 2012, 23:33

retro je napisao/la:Trolling level, juventino.
jos si nam ti treb'o :D

idi ti na temu GRAND SLAM, pusti nas da trollamo ;)

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 24 jan 2012, 09:40

IBRAHIMOVIĆ NAJBOLJI IGRAČ, ALLEGRI NAJBOLJI TRENER GODINE

U redove aktuelnog talijanskog prvaka AC Milana otišla su nagrade za najboljeg nogometaša i trenera 2011. godine u Seriji A u izboru Udruženja nogometaša u Italiji (AIC)...

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović je u izboru svojih kolega igrača ponio epitet najboljeg igrača Serie A, kao i najboljeg stranog igrača, dok je trener "rossonera" Massimiliano Allegri izabran za trenera godine.

Svečanost dodjele nagrada održana je u Milanu, a u idealnoj ekipi godine našla su se četvorica "rossonera", Alessandro Nesta, Thiago Silva, Kevin Prince-Boateng i Ibrahimović.

Posebnu nagradu u izboru novinara dobio je engleski izbornik Fabio Capello dok su Allesandro Del Piero i Fabio Cannaravo primili nagrade za iznimna postignuća u karijeri.

Idealna ekipa 2011. godine u Seriji A u izboru AIC-a:
Handanovič (Udinese) – Maggio (Napoli), Ranocchia (Inter)/Nesta (Milan), Thiago (Milan), Armero (Udinese) – Hamšik (Napoli), Motta (Inter)/Marchisio (Juventus), Boateng (Milan) – Di Natale (Udinese), Cavani (Napoli), Ibrahimović (Milan)
-RIVALDO-

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 24 jan 2012, 10:45

Na ovoj temi treba propisati da iza posta jednog "interovca" ne smije odmah ići post "juventusovca" i obratno. Inače tema ode u neku stvar.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 24 jan 2012, 11:46

Napokon da i Handanovic uzme titulu najboljeg golmana, zasluzio je s obzirom da dugi niz godina brani na vrhunskom nivou, a nagrada ima tezinu s obzirom kad se pogleda koga ima za konkurenciju
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 24 jan 2012, 12:24

Cudi me da ga jos nije neko odkupio od ovi veci klubova izvana :roll: ..
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.