a oke ako je tako, nikad nisam bio na tom stadionu, po slikama je to tesko zakljucit, a netko mi rece bas na ovoj temi da su tribine potpuno iste, samo sto ova jedna nema krov, tako da sam mislio da je to moguce...mogli su onda spojit sve sa onom pokrivenom, vamo kod ove druge postavit neke kule il nesto i to bi fino izgledalo, al kako god, samo nek se gradiracBo je napisao/la:Tesko da se moglo pov iezati sa istokom i zapadom.
A i da se to uradilo, ni na sta ne bi licilo.
Jer su zapadna i istocna tribina totalno razlicite... i visina i sirina i oblik...
Rekonstrukcija stadiona u BiH
- gospodin Seljakovic
- Kontakt:
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
- Jankauskas
- Kontakt:
Ajde malo da pojasnimo ,
Istok

zapad

I na kraju kako bi to trebalo izgledati,

Istok

zapad

I na kraju kako bi to trebalo izgledati,

ova tribina bez krova u banja luci jel ima kakvih sadrzaja ispod tribine ili je samo konstrukcija
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Nema nista.
Imaju 2 wc-a koja su napravljena onda kad se renoviralo... pred lozanu... i to je to.
Imaju 2 wc-a koja su napravljena onda kad se renoviralo... pred lozanu... i to je to.
-> cRveno <--> pLavi <-
Drago mi je da se pravi,ali meni nije jasno cemu komplikacije sa tribinama i renoviranjem.Koji moj su morali praviti ovoliki luk kod ove tribine,umesto da su je bacili odmah uz ovu ogradu. 

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- zmaj_Bosne
- Kontakt:
E to su ti čari koje krasi naše društvo, zašto jednostavno kada može komplikovanoDevil je napisao/la:Drago mi je da se pravi,ali meni nije jasno cemu komplikacije sa tribinama i renoviranjem.Koji moj su morali praviti ovoliki luk kod ove tribine,umesto da su je bacili odmah uz ovu ogradu.

Dragon Town
- legenda reala
- Kontakt:
Ovaj stadion u Banja Luci ,malo po malo i ispade pravo fin stadion .
Za našu ligu i uslove taman
Koliko će primati kad se i ova treća izgradi .
Za našu ligu i uslove taman

Koliko će primati kad se i ova treća izgradi .
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Mene zanima zašto nisu išli na jeftinije rješenje - izgradnju stadiona na način da se elementi izliju u betonarama i onda samo slože.
I da, zanima me ovaj luk oko tog dijela. Hm.
Inače, stadion će izgledati fantastično.
Hayley <3
ova mala tribina je zapad a ova velika natkrivena je istok, samo sto je ovdje zamjenjeno... bar sam tako dobio objasnjenje na drugim forumima...Jankauskas je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Mene zanima zašto nisu išli na jeftinije rješenje - izgradnju stadiona na način da se elementi izliju u betonarama i onda samo slože.
pa tako se i radi , ako pogledaš slikama elementi su već tu spremni za slaganje, s tim da se stubovi i grede na stadionima uvijek izljevaju na licu mjesta, a onda se poprečni elementi slože
- Jankauskas
- Kontakt:
Nista nije zamenjeno , ovo je bila slika kada se bude radio krov na istoku , inace na ovoj slici pogled je sa juga tako da to izaziva male zabune.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Hm.seven je napisao/la:badblueboylivno je napisao/la:Mene zanima zašto nisu išli na jeftinije rješenje - izgradnju stadiona na način da se elementi izliju u betonarama i onda samo slože.
pa tako se i radi , ako pogledaš slikama elementi su već tu spremni za slaganje, s tim da se stubovi i grede na stadionima uvijek izljevaju na licu mjesta, a onda se poprečni elementi slože
Bio sam na nekoliko stadionskih gradilišta u Europi (onako, iz gušta) pa znam da se elementi, dakle i stupovi i nosači "redaka" izlijevaju u betonarama i slažu na stadionu. Temelji se rade normalno, kao i veći, glavni nosači. Ovo ostalo manje se slaže.
Recimo, na Areni Zagreb su skoro sve stupove i nosače redaka izlijevali u kalupima pored gradilišta i slagali. Jako brzo je to išlo.
Evo i primjera o čemu pričam (ispričavam se na velikim slikama

Lille

Stockholm

Inače, za nas siromašne, najbolji primjer gradnje stadiona bi mogao biti NK Rudeš. Pogledajte slike. Impresivna tribina niknula u 3 mjeseca.
stadion NK Rudeš
Hayley <3
badblue... kod nas to nije slučaj jer se radi o malim gradilištima (malim serijama) u BL je to samo jedna tribina sa nekoliko stubova i malo više nosivih greda, a dok je elemenata (poprečnih) dovoljan broj da se isplati štancati u fabrici, naravno da je na velikim objektima (arena ili stadin u Lilu) isplativije to sve naštancati u fabrici
- gospodin Seljakovic
- Kontakt:
nisi dobro stavio sliku od Rudesova stadiona 

pokrivena tribina kapaciteta cca 1300 sjedecih mjesta, cijenu ne znam, al znam da je Rudes hrvatski drugoligas i da ne vjerujem da nasi prvoligasi ne mogu napravit nesto ovako
tribina jest montazna, al klubovi kao Travnik, Kozara, Modrica i slicni koji Europe ne vide jednom u 20 godina i ne trebaju drugacije...ovako nesto moze pomoc svim klubovima koji se muce s brojem sjedecih mjesta zbog kojih nece dobit licencu...ovakve dvije tribine bi bile pravi melem za oci, a onda sacekat neka bolja vremena i krenut radit betonsku konstrukciju ako uopce bude potrebna, ovisno o ambicijama i potrebama kluba

pokrivena tribina kapaciteta cca 1300 sjedecih mjesta, cijenu ne znam, al znam da je Rudes hrvatski drugoligas i da ne vjerujem da nasi prvoligasi ne mogu napravit nesto ovako
tribina jest montazna, al klubovi kao Travnik, Kozara, Modrica i slicni koji Europe ne vide jednom u 20 godina i ne trebaju drugacije...ovako nesto moze pomoc svim klubovima koji se muce s brojem sjedecih mjesta zbog kojih nece dobit licencu...ovakve dvije tribine bi bile pravi melem za oci, a onda sacekat neka bolja vremena i krenut radit betonsku konstrukciju ako uopce bude potrebna, ovisno o ambicijama i potrebama kluba

- badblueboylivno
- Kontakt:
Pa stavio sam link na njihovu fejs stranicu. 
Inače, nije to montažna tribina na kakve smo navikli. UEFA ovakve tribine dopušta. Na ovom principu se u Cluju nadogradio stadion CFR Cluja kad su ušli u LP.

Inače, nije to montažna tribina na kakve smo navikli. UEFA ovakve tribine dopušta. Na ovom principu se u Cluju nadogradio stadion CFR Cluja kad su ušli u LP.
Hayley <3
-
- Kontakt:
Nije ovo uopste losa verzija. Mnogi premierligaski stadioni u Engleskoj su napravljeni sa celicnom konstrukcijom. Najnoviji primjer je nova tribina na Wolwerhampton-ovom stadionu. Ima dvije terase celicne konstrukcije,na koje redaju betonske tribine ranije izlivene i na njih stolice.
Ne znam zasto nasi klubovi toliko izbjegavaju celicnu konstrukciju. Cluj je na "celicnom" stadionu igrao ligu prvaka.
Wolverhampton:
http://i1113.photobucket.com/albums/k51 ... C03217.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne znam zasto nasi klubovi toliko izbjegavaju celicnu konstrukciju. Cluj je na "celicnom" stadionu igrao ligu prvaka.
Wolverhampton:
http://i1113.photobucket.com/albums/k51 ... C03217.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
-
- Kontakt:
stadion u Turskoj, 10 000 gledatelja, završen za godinu dana, akošta samo 7 miliona eura
http://www.antalyaspor.com.tr/Stad" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.antalyaspor.com.tr/Stad" onclick="window.open(this.href);return false;
- badblueboylivno
- Kontakt:
Da, to vani polako postaje standard. Tri nova MLS stadiona su tako napravljena - New York, Columbus, Houston.
Ovaj u Antaliyi je uništen ovim silnim nivoima tribina. Ne sviđa mi se to na stadionu malog kapaciteta.
Ovaj u Antaliyi je uništen ovim silnim nivoima tribina. Ne sviđa mi se to na stadionu malog kapaciteta.
Hayley <3
-
- Kontakt:
jest ali je idealan za našu ligu, za ove srednje klubove pa čak i veće, plus uefa daje besplatno projekt, tako su ga dobili Turcibadblueboylivno je napisao/la:Da, to vani polako postaje standard. Tri nova MLS stadiona su tako napravljena - New York, Columbus, Houston.
- gospodin Seljakovic
- Kontakt:
izvinjavam se Livnjak, nisam primjetio bas najbolje
a da, ovo je tribina po UEFA kriteriju, barem sto se konstrukcije tice, jer je temelj betonski, nije tribine slozena da se moze vrlo lako pomaket
nisam znao da su stadioni u Engleskoj tako gradjeni, al ako mogu oni, zasto nebi mogli i mi
ne znam samo zasto su ovi pravili da je tribina toliko odignuta od zemlje, nadam se da ce ispod s vremenom uradit nesto pod tribinom, neke prostorije, svlacionice...
i ono sto jako, jako, jako upada u oci je to da je tribina prakticki popolovljena, zasto tu u sredini nema stolica
za nadat je se da tu ide neka loza pa ce naknadno ubacit

a da, ovo je tribina po UEFA kriteriju, barem sto se konstrukcije tice, jer je temelj betonski, nije tribine slozena da se moze vrlo lako pomaket

nisam znao da su stadioni u Engleskoj tako gradjeni, al ako mogu oni, zasto nebi mogli i mi

ne znam samo zasto su ovi pravili da je tribina toliko odignuta od zemlje, nadam se da ce ispod s vremenom uradit nesto pod tribinom, neke prostorije, svlacionice...
i ono sto jako, jako, jako upada u oci je to da je tribina prakticki popolovljena, zasto tu u sredini nema stolica

za nadat je se da tu ide neka loza pa ce naknadno ubacit

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.