EP u rukometu 2012

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Ko ce da osvoji EP ?

Hrvatska
46
21%
Francuska
55
26%
Nemacka
8
4%
Danska
42
20%
Srbija
34
16%
Norveska
1
0%
Svedska
1
0%
Island
2
1%
Spanija
20
9%
Ostali
5
2%

Ukupno glasova: 214

legenda reala
Kontakt:

Re: EP u rukometu 2012

Post Postao/la legenda reala » 25 jan 2012, 20:09

NEKOJ je napisao/la:
Makedonija je velesila za ekipe kao Bosna, Litvanija, Portugalija... To su ekipe koji nemaju ni navijaca...
Makedonija je u igri za 5 mjesto na Europsko i plasman u Londonu..
Ma kako nije ,vidjeću tu Makedoniju kad se Kiro oprosti ,gdje će biti ;)
Ni kad smo najslabiji bili ,Makedonija nas nije gazila da se može reći da je za BIH ,Makedonija velesila .

BIH nema navijača,e vidio bi te ja da se i mi plasiramo na neko prvenstvo ,šta bi pričo.

Kad računamo i prijateljske i zvanične utakmice ubjedljivo smo bolji u međusobnom omjeru sa Makedoncima .
Samo službene 2:2 u pobjedama i 2 remia ;)

VolimLiverpool
Hombrados je golman Ciudada i godinama jedan od boljih svjetskih golmana ,dok za ovog Sieru slabije znam,brani za Valadolid.
Ono što je branio do sada pokazao se dobro.
Selektor Španije rotira golmane ,Hombrados brani jedan meč ,Siera brani drugi meč i sve tako ili im da po poluvrijeme .
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 25 jan 2012, 20:10

NEKOJ je napisao/la: Makedonija je velesila za ekipe kao Bosna, Litvanija, Portugalija... To su ekipe koji nemaju ni navijaca...
Makedonija je u igri za 5 mjesto na Europsko i plasman u Londonu..
Kakva velesila sad sam ti objasnio niste igrački mnogo jači jedino vam Lazarov može donijeti prevagu protiv nas i imate više iskustva jer ste bili na 2 velika tekmičenja u zadnjih par godina, ali mogli bi s vama egal odigrati i sve je moguće

Nemamo navijača u rukometu jel, pogledaj Bosna-Mađarska u Skenderiji

[youtube][/youtube]
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 25 jan 2012, 20:13

FKKrajina je napisao/la:I porediti nas i ovakvu Sloveniju kako igraju na ovom prvenstvu. Kvalitetniji su puno od nas.
Nisam ih poredio ali jedino bi protiv Slovenije i Makedonije imali šanse za prolaz ako Slovake i Čehe ne možemo dobiti kao protivnike u baražu. Svaka druga ekipa koja bi nam mogla doći sa ovog evropskog bi nas izbacila.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 25 jan 2012, 20:15

Rukomet do smrti je napisao/la:
FKKrajina je napisao/la:I porediti nas i ovakvu Sloveniju kako igraju na ovom prvenstvu. Kvalitetniji su puno od nas.
Nisam ih poredio ali jedino bi protiv Slovenije i Makedonije imali šanse za prolaz ako Slovake i Čehe ne možemo dobiti kao protivnike u baražu. Svaka druga ekipa koja bi nam mogla doći sa ovog evropskog bi nas izbacila.

Slazem se. I ja bih njih volio, pa onda se potuci s njima za prolaz. Ipak svi smo Balkanci, cudna rasa :D

Ne bih volio Makedoniju zbog atmosfere koje prave njihovi navijaci, pritisak preveliki. Nesto slicno i mi znamo napraviti u Skenderiji ili Zetri, svejedno gdje god igrali. Nekako slovenci protivnik po mjeri, kulturnije navijanje :D

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 25 jan 2012, 20:17

FKKrajina je napisao/la:
Rukomet do smrti je napisao/la:

Slazem se. I ja bih njih volio, pa onda se potuci s njima za prolaz. Ipak svi smo Balkanci, cudna rasa :D

Ne bih volio Makedoniju zbog atmosfere koje prave njihovi navijaci, pritisak preveliki. Nesto slicno i mi znamo napraviti u Skenderiji ili Zetri, svejedno gdje god igrali. Nekako slovenci protivnik po mjeri, kulturnije navijanje :D
Upravo to :mrgreen:

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 25 jan 2012, 20:18

HaHaHa al se nasmija kad kaže to su ekipe koje nemaju navijača , pa mi smo bolji navijači od vas na prijateljski utakmica čovječe nego vi na kvalifikacionim pogotovo na večem takmičenju šta bi uradili . S ponosom a i bez straha od sramote ove izjave mogu reči da smo najbolji navijači na svijetu i to ubjedljivo , ubjedljivo ispred svih .

Što se tiče ekipa u rukometu ako uspijemo nabaviti kojeg dobro igrača možda i bude nešto .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 25 jan 2012, 20:23

Čitam vas malo i mogu reći da se varate ako mislite da bi Hrvatska tukla Srbiju bez problema da se igra negdje van Srbije.
Pratim Hrvatsku od Atlante redovito i kad god bi se srele te dvije ekipe, bez obzira koliko je ekipno i pojedinačno bila jaka Hrvatska (ili Srbija, a to je ruku na srce bilo rijetko), to su uvijek bile tvrde, skoro pa za infarkt utakmice i same završnice. Nije se tu umiralo u nekoj ljepoti i lepršavosti.
Bez obzira o kojem se sportu radilo, kriketu ili nogometu, bez obzira koliko koja ekipa bila superiornijaa u pojedinom periodu, kad se sastanu te dvije reprezentacije, kad stanu na sportsko polje, sve prednosti/mane jedne ili druge strane se brišu. Tu jednostavno nema favorita.
Tako je bilo u prošlosti, a tako će biti u budućnosti. A govore nam da iz povijesti nešto možemo i naučiti.
Može Hrvatska imati na jednoj strani sve same rukometne čarobnjake i redati pobjede jednu za drugom, ali kad dođe do okršaja sa Srbima, to je neka sasvim druga priča koja je više za sociološke i psihološke analize nego za sportske. I obrnuto ista stvar.
Dean je tu napravio dobru komparaciju sa košarkašima.
Ima nešto i u zraku.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 25 jan 2012, 20:29

CoDe je napisao/la:HaHaHa al se nasmija kad kaže to su ekipe koje nemaju navijača , pa mi smo bolji navijači od vas na prijateljski utakmica čovječe nego vi na kvalifikacionim pogotovo na večem takmičenju šta bi uradili . S ponosom a i bez straha od sramote ove izjave mogu reči da smo najbolji navijači na svijetu i to ubjedljivo , ubjedljivo ispred svih .

Što se tiče ekipa u rukometu ako uspijemo nabaviti kojeg dobro igrača možda i bude nešto .

Realno svi mi balkanci smo slični u navijanju. Samo eto Slovenci se malo izdvajaju oni su hladniji. Srbi su malo slabiji u rukometu u košarci i fudbalu dobri, Makedonci u rukometu i košarci sjajni za fud nisam ih nešto pratio, mi Bosanci u svim sportovima :D :D :D Hrvati takođe kvalitetni. Evo mora se priznati da su Makedonci na ovom evropskom imali daleko najjače navijače ali reći da mi nemamo navijače stvarno bruka, npr da smo se mi kvalifikovali na ono u Hrvatskoj imali bi tonu navijača.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 25 jan 2012, 20:52

meho-medo je napisao/la:
Mislim da ce u grupi 1 Sribija ostati na tom mjestu i otici u polufinale i igrati protiv Hrvatske ,dok se ja bar nadam sutrasnjoj pobjedi Danske a porazu njemacke i onda da se sastanu u polufinalu sa Spanijom znaci

Srbija-Hrvatska
Danska(Njemacka)-Spanija
Ne recite da vam nisam rekao :D
Ne recite da vam nisam rekao 8-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

dulet
Kontakt:

Post Postao/la dulet » 25 jan 2012, 21:27

Jel mi moze neko objasniti ... da li se neke reprezentacije preko ovog evropskog mogu direktno kvalifikovati na svjetsko prvenstvo i olimpijske igre .. ?

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 25 jan 2012, 21:34

dulet je napisao/la:Jel mi moze neko objasniti ... da li se neke reprezentacije preko ovog evropskog mogu direktno kvalifikovati na svjetsko prvenstvo i olimpijske igre .. ?
Ja mislim da prve 4 idu direktno na svjetsko.A na svjetskom prosle godine je bilo za olimpijadu prvih 5 id u neke kvalifikacije.Ja mislim.
svoj ti pos'o !

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 25 jan 2012, 21:37

Unistise Makedonci srbe i u rukometu i u navijanju. :mrgreen:
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 25 jan 2012, 21:40

Henry je napisao/la:Unistise Makedonci srbe i u rukometu i u navijanju. :mrgreen:
U navijanju potpuna dominacija a i u igri su bili bolji danas Makedonci.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 25 jan 2012, 21:43

Šta Makedonija radi ,to je nevjerovatno. :roll:
You'll never walk alone.

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 25 jan 2012, 21:45

CoDe je napisao/la:HaHaHa al se nasmija kad kaže to su ekipe koje nemaju navijača , pa mi smo bolji navijači od vas na prijateljski utakmica čovječe nego vi na kvalifikacionim pogotovo na večem takmičenju šta bi uradili . S ponosom a i bez straha od sramote ove izjave mogu reči da smo najbolji navijači na svijetu i to ubjedljivo , ubjedljivo ispred svih
slika

P.S. Hrvatska-Mađarska opet X, give me a break :lol:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 25 jan 2012, 21:47

Valencia je napisao/la:Sjecam se te utakmice. Hrvati mi na ovom prvenstvu izgledaju mnogo bolje. Imaju sirinu u igri, jake bekove i odlicna krila. Imaju vece iskustvo. Kada razmislim, sve je na strani Hrvatske. Jedino sto Srbija ima domaci teren, urnebesnu podrsku i vjerovatno veci motiv za pobjedu. Sve to moze nadomjestiti igracku inferiornost. U takvoj atmosferi se cesto desava da slabija ekipa pobjedi dosta jaceg protivnika. Daleko od toga da Srbija nema sansu za pobjedu. Po meni, 70% - 30% u korist Hrvatske. Valjda ces se sloziti da ne podcjenjujem nekoga kome dajem 30% sanse za pobjedu.

Problem za Srbiju je sto na ovom prvenstvu previse zavisi od Ilica. To je jedini igrac koji je do sada vukao kada nije islo. Vujin i Sesem moraju preuzeti odgovornost, moraju igrati direktnije sa puno vise samopouzdanje. Srbija mora aktivirati krila, jer Hrvatska sigurno nece dozvoliti da ih Srbija konstantno probija kroz sredinu.

Srbija igra strasno dobro u odbrani. Izuzetno cvrsto i agrsivno. Al' sam primjetio da im problem predstavljaju bekovi kao sto su Glandorf i Du Ric. Dakle, pokretljivi i brzi bekovi koji se izvlace i iz trka sutiraju ili fintom prolaze kroz sredinu. Odbrana Srbije nema rjesenje (brzinu) za takve igrace. Buntic bi mogao biti velika prijetnja, kao i super brzi i prodorni Balic.
Da se nadovezem na ovu boldiranu recenicu,.. Srbija premalo razigrava krila. To je nedopustivo. Ne znam kako takvom igrom planiraju pobjediti Hrvatsku. Shvatam da su hendikepirani na krilnim pozicijama,.. Markovic je prepadnut, kao i ispodprosjecni Prodanovic,.. Sve to shvatam, ali opet moraju igrati na krila i po cjenu promasaja. Posebno trebaju forsirati Nikcevica koji je odlican igrac.

I sada su protiv Makedonije pokusavali probiti kroz sredinu sa igracem vise, bez ikakve zelje da naprave visak i proigraju krila :roll: . Oni se ispucavaju sa igracem vise i primaju dva gola :roll: . Ozbiljna ekipa si to ne smije dozvoliti.

Al' sta je tu je, tesko je sada bilo sta popravljati.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MBRDBJ
Kontakt:

Post Postao/la MBRDBJ » 25 jan 2012, 22:27

Dobri ste vi Bosanci. :)

Vasa reprezentacija se uopste nije ni kvalifikovala a komentari kao 'mozemo igrati i pobediti sa Makedonijom, Slovackom, itd' - a fakat je da ne mozete. :) Barem u ovom momentu ste ocajno slabiji i to treba svima nama biti jasno.

Makedonija ulaze dosta u rukomet i zadnjih nekoliko godina nash shampion igra u grupe ligu prvaka i pobedzuje. Timovi kao Bosna i Partizan ostali bez jednog boda nakon 6-7 utakmica. Metalurg i Vardar su gotovo sigurni ucesnici final four-a u premijernom izdanju SEHA lige.

Kosarka - oficijalno 4-ti u Evropi. Rukomet - 5/6 mesto (bez naturalizovanih igracha ovde :) )

Nista strasno - bolji ste u fudbal, ali samo reprezentativno.

Take care.

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 25 jan 2012, 22:41

MBRDBJ je napisao/la:
Makedonija ulaze dosta u rukomet i zadnjih nekoliko godina nash shampion igra u grupe ligu prvaka i pobedzuje. Timovi kao Bosna i Partizan ostali bez jednog boda nakon 6-7 utakmica. Metalurg i Vardar su gotovo sigurni ucesnici final four-a u premijernom izdanju SEHA lige.
Za klupski rukomet zadnjih godina niste bili bolji RK Bosna Saraj. je sad u velikoj krizi ali 2007 igrali su 1/2 finale Kupa pobjednika kupova sa Hamburgom (te godine osvajačem) i u zadnjih 10 minuta revanša u Njemačkoj nije se znalo ko ide u finale, a prije toga smo u 1/4 finala razbucali Vardar u Skenderiji išli smo i na plus 13 neki igrači iz tog Vardara vam igraju sada za reprezentaciju. Par godina poslije smo prošli grupu lige prvaka i igrali 1/8 finala itd.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 jan 2012, 23:34

Solidan rukometni dan u Areni danas mada ocekivao sam vise.

Krenulo se sa Poljska-Nemacka zanimljima utakmica sa kamarom golova 33:32 na kraju.Vodili su Poljaci celi tok meca ali uslo se u super uzbudljivu zavrsnicu nazalost i dosta tesku za gledati,zbog strasne povrede Haasa izgleda,kakav je to krik bio jbt :o ,mislio sam da on nece vise prohodati na tu nogu, :cry: Ne ponovilo se.Poljaci na kraju golom Jureckog donose pobedu Poljacima ali i prolaz Dancima.

Druga utakmica je bila ne znam kako da je nazovem.Samo otaljavanje posla jer se i pre pocetka utakmice znalo da ce to komsijski da se odradi i da treba veliko cudo da se desi da Danci ne prodju dalje.Rutinska igra Danske,bez prevelike zelje Svedjana da krenu na njih,i skolski odradjeno +7 na kraju 31:24 bilo je nesta sto nas je dosta povuklo da se prisetimo cuvenog meca Danska-Svedska u fudbalu 2:2 kada su ITalijani ispali zbog skandinavskog dogovora.I u takvoj utakmici opet smo videli odlicnog Landina 19-20 odbrana na kraju,Eggert 100% cini mi se 7/7...
Tako Danci odlaze u 1/2 finale na megdan Spancima i ugovaraju mec u petak u Areni od 18:00.

I na kraju nasa utakmica.Utakmica gde smo odmarali igrace,gde su svi dobili priliku da igraju pa su tako na klupi ostali i Stanic i Ilic od pocetka,a priliku su dobili Marjanac na golu,te bekovska trojka Sesum-Nenadic-Vujin.Dosta tvrda utakmica kao sto rekoh odbrane opet na visini zadatka na celu sa Ristovskim cini mi se 15,i Marjancem 10 odbrana i sa kamarom tehnickih gresaka.Mi smo igrali dosta neracionalno,izuzetno glupo smo trosili lopte.Rnic sve sto je uzeo u ruke je ukenjao,a igrao je bgm dobrih 20-ak minuta.Jbg nista ovaj poraz ne znaci nama,samo eto sto vise nismo neporazeni na prvenstvu,a Makedonci ulaze u tu borbu za peto mesto i priliku da se bore na kvalifikacijama za OI.Kiro opet objasnio par stvari,mada imao je i on promasaja ali dao je 10 golova sto ce na kraju da se pamti.
Mi smo osigurali prvo mesto,i samim tim zakazali novi megdan sa komsijama gde ce verujem da gori Arena u petak od 20:15.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Robertmkd
Kontakt:

Post Postao/la Robertmkd » 26 jan 2012, 02:14

Odlicno EP za Makedonija. Ali ipak Makedonija moze da zali za propustena prilike protiv Danaca toa je neverovatan peh sta se dogodilo, propustile nasi polufinale zaradi edna sekunda, edna sekunda bio razlike izmedju polufinale. Mislim da toa stvarno nie dobro za zdravlje. Lazarov jura sut kad vanjski igrac sam pred golom, ali trebo foulirati Hansen nakon stativa 5 sekunda pred kraj.

Nasi imale i sansa da tukni Nemci imale ziher u zadnje min za 24:23 ali ete.

Stvarno peh ali ajde.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []