FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

bparena
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la bparena » 26 jan 2012, 02:10

Blackjack je napisao/la:
Ja kako znam po pravilima - sudija mu i nakon utakmice moze dodjeliti karton - jel ovo provokacija Pepea ???

Drago mi je sto nije bilo penala .... samo cista igra i golovi.... Nocas niko nije ostecen.... Osim Inijeste i Alexa.
Znas ti dobro, isto kao sto znas koga je ostetio sudija, zal ipak ostaje zbog propusteni prilika....kako bi rekao ebes sudiju i njegove greske ali je realnost... btw. ovo ce jos vise da ujedinjini svacionicu reala sto se tice la lige ;)
Zar se sve mora rjesavat penalima ??? Daj ba imali ste izuzetnu sansu da se vratite ko kraljevi, ovako je pisi propalo. Mogu te razumjeti vjeruj mi ali pokusaj i ti razumjeti druge. Bilo je penala i bit ce ih. Pa zadnjih nekoliko kola Barsa je pravo ostecena za kljucne penale pa se niko ne zali. Zivot je takav i ne moze se vratiti film unazad i svirati kako kome treba. Sto se tice svlacionice - odlicno ujedinite se, sjedinite se, spojite se, zaljepite se, zavarite se. Sta to druge briga, a puna vam usta kako je sve OK. Odlicno ste igrali i skidamo vam kapu.. Ali Barca ide dalje i to je tako sad....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 jan 2012, 02:31

Koliko god meni Abidal bio drag kao igrac, ali je Barceloni potreban lijevi bek za narednu sezonu jer ga protivnicki igraci jednim potezom izbace iz igre i stvaraju ogromne probleme stoperima.
Misljenja sam da je on odlicno rjesenje kao back-up igrac za poziciju lijevog beka i stopera, ali ruku na srce on ne moze vise izdrzati taj tempo koji zahtjeva igra Barcelone.

Ovoj Barci bi Philipp Lahm legao ko budali samar, ali taj film nikada necemo gledati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 26 jan 2012, 04:22

treba naci gif kad realu poniste prvi gol, a bousqets umro od smijeha :lol: :lol:
ser del barça es el millor que hi ha !

Blackjack
Kontakt:

Post Postao/la Blackjack » 26 jan 2012, 04:29

slika
slika

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 26 jan 2012, 08:40

Interesantno je to čak i kad real odigra možda i najbolju tekmu do sada protiv Barce,ne može da pobijedi...To se više ne zove komplex...to je nešto više od toga...Igrači reala su toliko opterećeni Barcom da je to za ne povjerovati... Uvijek klasična priča sudije i sudije...Nema to više smisla...ako ikome sudije i savez gledaju kroz prste to je real. Pepe da prođe bez kazne je za svakog normalnog nezamislivo...ili Lass sinoć da ne dobije drugi žuti je ofirno... Mislim da je jedini lijek za ovakve startove gluma...Jer protiv ovoga se ne može drugačije nego glumiti... real je ekipa koja je sastavljena od samih kasapina.Jadno bi bilo da ovakav real osovji prvenstvo. ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 26 jan 2012, 08:53

Šteta za povrede Inieste i Alexisa.

Real i u najboljem izdanju opet kasapinska igra, na momente dobra ali nedovoljno da se pobijedi Barca.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 26 jan 2012, 09:05

ramiral je napisao/la:Šteta za povrede Inieste i Alexisa.

Real i u najboljem izdanju opet kasapinska igra, na momente dobra ali nedovoljno da se pobijedi Barca.
Kako ces pobjediti nekog ko ima ogromnu srecu... Real odigra maestralno, totalno razjebe BArcu u 1. poluvremenu a srece opucaju 2x i daju gol... Real je apsolutno zasluzio prolaz al' sto sudije, sto sreca nisu dozvolile to...
Hajd ako nista osvojit ce Real Primeru...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

RE-SU
Kontakt:

Post Postao/la RE-SU » 26 jan 2012, 10:41

Nece real nista osvojiti, ono sinoc je jedan trofej manje, a dva su na listi za odstrel... Barclona vec uzela super kup spanije i evrope, svjetsko klupsko prvenstvo, a sad im nema ko uzeti spanski kup, znaci vec se i cetvrti trofej nazire... Dalje, barca ce iz ovoga izvuci pouke, te sledeca tekma sa realom ce opet biti po starom, jer obavezno kad se real nafura, uslijedi im hladenje... Polahko, tek je polusezoona u spaniji, ima oblak utakmica za igrati...
Najbolji tim ikada - Barcelona fc

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 jan 2012, 10:50

Arogantni je napisao/la:

Kako ces pobjediti nekog ko ima ogromnu srecu... Real odigra maestralno, totalno razjebe BArcu u 1. poluvremenu a srece opucaju 2x i daju gol... Real je apsolutno zasluzio prolaz al' sto sudije, sto sreca nisu dozvolile to...
Hajd ba vise prestanite cmizdrit za penale. Ako je iko nagradzivan za to - to je Real, a ako je ko ostecivan dugo vremena to je Barcelona i niko se ne zali od nas. Prestanite vise kukat. Hocetel svaku utakmicu lomiti penalima. Zbog nekorektno dosudzenih i nedosudzenih penala Barca ce mozda i izgubiti titulu al sta sad .... idemo dalje.......
1. Sudija "nije vidio" zaustavljanje rukom lopte na gol liniji u 90 min kad je Real pobjedio Valenciju 3:2.
2. Sudija "nije vidio" penal kad je igrac zaustavio nedavno sut Pedrau 90 min.
3. Sudija "nije vidio" cist penal nad Inijestom protiv Betisa jer je rezultat bio 2:2, ali je svirao bezze penal kad smo mi vec ocepili 3:2 i rezultat se nije lomio. Znam ja da "slusalice" rade svoje ali daj malo korektnije gledaj i analiziraj i vidjeces da su sudije Barci "pokrale" 4-5 bodova ali tako je to i meni je samo drago u svemu ovome sto mi ne placemo za onim sto se ne moze promjeniti. Ni navijaci, ni igraci ni klub. A vi bi d ovako velike utakmice opet lomite na penale. Ovo sinoc vam je bilo mnogo bolje lice od tog kukavicluka.........
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 26 jan 2012, 11:02

Arogantni je napisao/la:

Niđe veze majke mi...

Pa Diara je zaslužio diraktan crveni zbog starta nad Messijem... šta bi poslije toga bilo ne znase, prvenstveno nebi mogao biti zamjenjen...

Znači provuko se i Real i Barca za kartone, ali realno Real je zaslužio crveni prije nego su to zaslužili igrači Barcelone. Dok Pepe nije trebao ni igrat utakmicu sinoć... Fakat je smiješno komentarisati suđenje.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 26 jan 2012, 14:03

Arogantni je napisao/la: Kako ces pobjediti nekog ko ima ogromnu srecu... Real odigra maestralno, totalno razjebe BArcu u 1. poluvremenu a srece opucaju 2x i daju gol... Real je apsolutno zasluzio prolaz al' sto sudije, sto sreca nisu dozvolile to...
Ti Higuainovu nesposobnost da postigne gol 1 na 1 sa Pintom nazivas srecom? To sa srecom nikakve veze nema ;)
Don't hate what you don't understand.

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 26 jan 2012, 14:12

bparena je napisao/la:
Hajd ba vise prestanite cmizdrit za penale. Ako je iko nagradzivan za to - to je Real, a ako je ko ostecivan dugo vremena to je Barcelona i niko se ne zali od nas. Prestanite vise kukat. Hocetel svaku utakmicu lomiti penalima. Zbog nekorektno dosudzenih i nedosudzenih penala Barca ce mozda i izgubiti titulu al sta sad .... idemo dalje.......
1. Sudija "nije vidio" zaustavljanje rukom lopte na gol liniji u 90 min kad je Real pobjedio Valenciju 3:2.
3. Sudija "nije vidio" cist penal nad Inijestom protiv Betisa jer je rezultat bio 2:2, ali je svirao bezze penal kad smo mi vec ocepili 3:2 i rezultat se nije lomio. Znam ja da "slusalice" rade svoje ali daj malo korektnije gledaj i analiziraj i vidjeces da su sudije Barci "pokrale" 4-5 bodova ali tako je to i meni je samo drago u svemu ovome sto mi ne placemo za onim sto se ne moze promjeniti. Ni navijaci, ni igraci ni klub. A vi bi d ovako velike utakmice opet lomite na penale. Ovo sinoc vam je bilo mnogo bolje lice od tog kukavicluka.........
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 26 jan 2012, 14:17

bparena je napisao/la: Hajd ba vise prestanite cmizdrit za penale. Ako je iko nagradzivan za to - to je Real, a ako je ko ostecivan dugo vremena to je Barcelona i niko se ne zali od nas. Prestanite vise kukat. Hocetel svaku utakmicu lomiti penalima. Zbog nekorektno dosudzenih i nedosudzenih penala Barca ce mozda i izgubiti titulu al sta sad .... idemo dalje.......

:lol: :lol: :lol: :lol:

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 26 jan 2012, 14:20

xaviesta je napisao/la:
Arogantni je napisao/la: Kako ces pobjediti nekog ko ima ogromnu srecu... Real odigra maestralno, totalno razjebe BArcu u 1. poluvremenu a srece opucaju 2x i daju gol... Real je apsolutno zasluzio prolaz al' sto sudije, sto sreca nisu dozvolile to...
Ti Higuainovu nesposobnost da postigne gol 1 na 1 sa Pintom nazivas srecom? To sa srecom nikakve veze nema ;)
kad se ovakve stvari dese realu odnosno barcaloni , haman svi govorite kakva sreca ne znaju a da na primjer vila da promasi rekli bi jest real sretan sinoc sudjenje je bilo na strani domacina koliko glupih faulova je dosudjeno barcaloni dok na primjer za slicne stvari sudija nije davao realu loptu , crveni nidje veze i to u momentu kad je real imao neki pritisak , previse glume obje ekipe sto sigurno nije lako ni sudiji , pricate za pepea kako je startovao itd. ok crveni cist nakon meca al jbt kakvih slicnih startova u engleskoj bude , pa nije se toliko pricalo kad je onaj kloc edvardu slomiju nogu ili ben arfi itd. ma previse ovaj derby lici na tipicnu spansku sapunicu , objektivno real nije zasluzio prolaz jer ih je barca. nadigrala potpuno u prvoj utakmici dok real jest bio bolji sinoc al jbga nisu pobjedili , pozz

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 jan 2012, 14:28

ek0 je napisao/la:
bparena je napisao/la:
Evo hajd da potpisu da nema penala ako mislite da sudije pomazu Barceloni. Mislis da bi Murinjo htjeo pristat na to. Dobro procitaj taj gore post i razmisli jel lazem. Samo Barca ne kuka i place ko sto vi radite. Sinoc velicanstvena utakmica hvala Bogu nije uprljana penalima. Vi bi trebali nauciti da je to najbolje za sve....

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 26 jan 2012, 15:22

Igrač kojeg su svi voljeli zasigurno..

[youtube][/youtube]
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 26 jan 2012, 15:26

Sjajna utakmica sinoc.Real je veci dio utakmice bio bolji,to se mora priznati.Nakon ona 2 gola Barce u samo 2-3 minute,mislim da je cijeli svijet mislio da je to gotovo i da bi se ta prednost do kraja mogla samo povecati.Drugo poluvrijeme Real dosta bolji i mnogo jace su krenuli,iako sam mislio da su se vec predali i da cekaju kraj utakmice.Eh,Barca se nakon 2 gola blago opustila,mlako su skroz igrali,jer su i oni mislili da je kraj(a 2-0 je jako varljiv rezultat) a Real uvali 2 gola brzinski i nakon toga su shvatili neke stvari.Real je poceo jos jace igrati i svim silama su krenuli naprijed,Barca se nesvjesno povukla,mada su drzali loptu,ali nije bilo nekih posebnih rjesenja prema naprijed.

Na sudije se necu obazirati,mrzim to citati,stalno kukanje na njih,samo cu reci da je bilo stete na obje strane.

Ovo je najbolja utakmica Reala u posljednjih nekoliko godina,i opet nisu uspjeli pobjediti ne bas tako dobru Barcu,sto opet govori o jacini ove ekipe.

Presing je zakon.

Real jeste odigrao fantasticnu utakmicu,ali opet,to je samo jedna utakmica u kojoj je Real bio bolji.Nista ne znaci.Ovoj Barci samo treba motiva u bilo kakvom smislu.Vise jakih utakmica pogotovo.Kad je rezultat na njihovoj strani,odmah stanu sa svime sto su do tad radili.Nema opustanja,to se pokazalo i protiv jednog Betisa,a kamoli protiv Reala.Ako nista,barem je ova utakmica posluzila za tu lekciju.

Izlazak Inieste je oslabio Barcu,steta zbog povrede,evo citam 3 sedmice van terena.Alexis se isto povrijedio.Stvarno Barca nema srece s povredama ove sezone.

Kod Barce Busquets je jako dobro odigrao opet.Inace,kao ekipa nesto losije.

Kod Reala Ozil i Benzema najbolji.Koja je razlika samo izmedju Higuaina i Benzeme,strasno.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 26 jan 2012, 15:32

" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrati te paznju na lijevu nogu pepea :evil:
Seljak opet pokusao nagaziti alvesa,na svu srecu sada nije dobro naciljao.
Visca el Barça ! Mes que un club !

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 26 jan 2012, 15:47

DesimaL je napisao/la:
Obrati te paznju na lijevu nogu pepea :evil:
Seljak opet pokusao nagaziti alvesa,na svu srecu sada nije dobro naciljao.
zao mi je zbog onoga sto se desilo sa Messiem,ali da je nagazio ovog Brazilskog cigana ne bi mi sekunde bilo zao.Apsolutno najgori igrac Barcelone(naravno ne mislim na njegove fudbalske sposbnosti).
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 26 jan 2012, 16:16

barca_87 je napisao/la:[youtube][/youtube]

cist drugi zuti ,totalno bi utakmica otisla u drugom smijeru
bas ono divlje, al mi se gadi trio Lass, Ramos, Pepe i to sve samo zbog lemanja Messia.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.