RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Morat ćete jednom shvatiti da Velež skoro pa i nema svoju djecu. 95% su to tatini sinovi zbog koji je pogon već odavno otišao u 3 pm tako da me puno ne tangira nešto ni odlazak Zolja, ni Demića i sličnih. Bilo je tu djece koja su im mogla predavati fudbal ali su propala radi takvih '' talenata''. I da, totalno mi je svejedno hoće li igrati neko iz Kalesije, Konjica, Stoca, Tuzle, Zenica ili Mostara. Davno je ovo u onu stvar otišlo, ali eto. 
Who dares, wins !
Dosadni ste više isto neke babetine i plačipičke.Aj kuku otišao ovaj,ma ne valja ovo ništa ,igraju djeca ova,igraju djeca ona.Kad igraju igrači sa strane onda je što ne igraju naša djeca,kad su ostala samo naša djeca i osvojili 4 boda u polusezoni onda je bilo žuganja,psovanja mrtvih majki i slično.Ova priča je odavno ustaljena u Mostaru kao alibi ,jer im je mrsko ići na utakmice.
Sve same pickice koje kukaju. Ne kazem da je idealno stanje u Velezu, naprotiv daleko od toga, ali rekao bih da je puno gore stanje sa navjacima i simpatizerima. Na utakmicama manje od 30 navijaca iza gola. Postavi se zastava i stoji 5 likova iza gola. Od najbolje navijacke grupe spali smo na najgoru.Dovoljan je primjer kako na prvi dan Zeljinih priprema ode preko 400 Manijaka da pozdrave igrace, a kod nas kada saberes cijelu polusezonu nije toliko ukupno bilo zajedno navijaca i simpatizera. E pa taj dio treba prvo rijesiti i onda sve ostalo. Sada ce poceti niz opravdanja, zuganja, pametovanja itd.itd... E pa gospodo ako vam ne valja ovaj, onaj itd. lijepo dodjete na utakmicu,trening izvisite transparent, prozovete, a kod nas nigdje nikoga. Postao je cak i trend smijati se ljudima koji prate Velez jer sto bi se pratio Velez kada mozes preko TV-a drkuljiti na Barcu, Real, Manchester... Tipicni mostarski papanluk.
Ljudi na tribinama ce biti sve manje dok se ne istrijebi, ne znanje, kriminal i lopovluk iz kluba.
U gradu ima nekoliko sportskih kolektiva koji sa puno manje novca i podrške imaju puno bolje rezultate.
Ne stručni ljudi koji radi sitnih talova uništavaju talente, atmosferu i kompletnu sliku kluba su nažalost uvijek tu i sve dok je to tako, nema tu hajra.
Igrači ne idu zbog toga što su sjeli na klupu nego radi mnogo većih razloga, ali najlakše srat po nekom igraču nego po klubu jer se tu svakako ništa ne može promjeniti, a ovako igrač ode, **** mu mater i svi sretni....
U gradu ima nekoliko sportskih kolektiva koji sa puno manje novca i podrške imaju puno bolje rezultate.
Ne stručni ljudi koji radi sitnih talova uništavaju talente, atmosferu i kompletnu sliku kluba su nažalost uvijek tu i sve dok je to tako, nema tu hajra.
Igrači ne idu zbog toga što su sjeli na klupu nego radi mnogo većih razloga, ali najlakše srat po nekom igraču nego po klubu jer se tu svakako ništa ne može promjeniti, a ovako igrač ode, **** mu mater i svi sretni....
vazda isti izgovor necu dok je kriminala,necu dok je tane,dok je ovog dok je onog uglavnom necu.kazes ima tih nekoliko sportskih uspjesnih kolektiva ,predpostavljam da i rukometni klub spada u njih,oni su fini posteni pa pratisl li onda njih?znas li koliko ljudi bude na tekmi u zadnje vrijeme?mo-bih je napisao/la:Ljudi na tribinama ce biti sve manje dok se ne istrijebi, ne znanje, kriminal i lopovluk iz kluba.
KAKO STE DOSADNI !
U zadnjih nekoliko stranica sve sama sranja 
Eto imate solidnu ekipu sada i realno mislim da mozete medju prvih 5. jos ako uzmete Torpedo kući bit ce dobro, uglavnom puno sreće u nastavku sezone red je i da i vi malo budete u vrhu, izbijete iz cipela Torpedo i Svinjski i eto vas

Prijateljski savjet za sve klubove PL. BIH a pogotovo za komšinice u raspadu !!! obavezno kupite VAZELIN !! 1921'
Moze li vama video na VelezTV ?
Veležova mladost obećava
Rezultati omladinskih kategorija mostarskog Veleža ne idu u prilog našoj opaski iz naslova, ali Veležova mladost, odnosno igrači na koje u posljednje vrijeme računa Mirza varešanović dokaz su da za ovaj klub dolaze vedriji, bolji dani.
Denis Zvonić, Fadil Marić, Amar Balalić, Dino Ćemalović, Anis Kalajdžić su golobradi mladići koji odnosom prema klubu, radom i zalaganjem zaslužuju šansu u proljetnom dijelu sezone.
Ulog u Kupu jeste prevelik, i tamo su možda potrebniji iskusni igrači, ali tokom sezone u Premier ligi, onda kada opstanak (koji je neupitan) postane sasvim izvjestan, ukoliko budu racionalno razmišljali u Titovoj 87., pobrojani dječaci moraju i trebaju dobiti minute.
Njihova igra na jučašnjem meču protiv Olimpica ide u priilog našim tvrdnjama, uostalom u posljednje vrijeme i juniori predvođeni Igorom Remetićem igraju mnogo bolje i izgledaju mnogo ozbiljnije. I ne samo juniori, već i kadeti i pioniri, i oni najmalađi. Avdo Kalajdžić, Dženan Zaimović, Veselin Đurasović, Širaz Novaković trenerska su imena za respekt i imaju šta pokazati djeci iz mostarskih kvartova.
hajde barem da se nešto i u omladinskoj školi počelo raditi......[/b]
Rezultati omladinskih kategorija mostarskog Veleža ne idu u prilog našoj opaski iz naslova, ali Veležova mladost, odnosno igrači na koje u posljednje vrijeme računa Mirza varešanović dokaz su da za ovaj klub dolaze vedriji, bolji dani.
Denis Zvonić, Fadil Marić, Amar Balalić, Dino Ćemalović, Anis Kalajdžić su golobradi mladići koji odnosom prema klubu, radom i zalaganjem zaslužuju šansu u proljetnom dijelu sezone.
Ulog u Kupu jeste prevelik, i tamo su možda potrebniji iskusni igrači, ali tokom sezone u Premier ligi, onda kada opstanak (koji je neupitan) postane sasvim izvjestan, ukoliko budu racionalno razmišljali u Titovoj 87., pobrojani dječaci moraju i trebaju dobiti minute.
Njihova igra na jučašnjem meču protiv Olimpica ide u priilog našim tvrdnjama, uostalom u posljednje vrijeme i juniori predvođeni Igorom Remetićem igraju mnogo bolje i izgledaju mnogo ozbiljnije. I ne samo juniori, već i kadeti i pioniri, i oni najmalađi. Avdo Kalajdžić, Dženan Zaimović, Veselin Đurasović, Širaz Novaković trenerska su imena za respekt i imaju šta pokazati djeci iz mostarskih kvartova.
hajde barem da se nešto i u omladinskoj školi počelo raditi......[/b]
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Drug, izvini ali vjerujem da grijesis na svim ovim mjestima gore koje sam ti podebljao.mo-bih je napisao/la:Ljudi na tribinama ce biti sve manje dok se ne istrijebi, ne znanje, kriminal i lopovluk iz kluba.
"Ne znanje" - Mrkva Velagic 20 godina u fudbalu, Sedin Tanovic - 40 godina u fudbalu, igrao s Tucom, Kajtazom i Vahom, osvojio Kup Marshala Tita, bio viceprvak Juge sa Velezom, iskustvo kao golman, trener, sportski direktor i direktor kluba... Dalje, Zaimovic vodi Omladince - 20 godina iskustva kao igrac i kapiten, sad evo i trener. Remetic 20 godina iskustva, isto tako sa djecom radi ko Zaim. A ima tu jos ljudi (gdje je Djurasovic?) - ali sve u svemu znanja Velezu ne fali. Mi imamo i strucnjake i ljude koji znaju svoj posao (ako im dozvolimo da ga rade napokon).
"Kriminal" - niko od ovih gore navedenih nema kriminalni dosije niti je odsluzio dana zatvora niti je bio osudjen za kriminalno djelo a niti je iko od njihovih saradnika odsluzio za kriminalno djelo - a to je definicija kriminalca. Stoga, niko od njih nije kriminalac.
"Lopovluk" - prica se o tom fantomskom lopovluku vec 20 godina - a niko nikad nista da dokaze. Sve se tekme prodale, kupile, lova se uzela, potrosila a kad saberes ko je vidio sta, ko je dokazao sta? Niko nista... Posljednja pamet kenjcu pod rep.
"Nestrucni ljudi" - samo ova 4 gore koja sam naveo imaju preko 100 godina iskustva u fudbalu, a gdje su ostali?
"Sitni talovi" - pogledaj gore pod "lopovluk" - ista stvar... sve fantomski dogadjaji, svak zna, svak cuo a niko nista nije vidio i niko nista nemoze dokazat ... drugim rijecima izmisljeno i prosireno po mahali.
"Talenti" - Koji to talenti? I koje je to talente Velez unistio? Navedi imena. Bola niko nece da radi sa igracem koji pljuje na klub koji ga je stvorio kao igraca. Gdje je Colic sada? Gdje su svi ti ostali famozni talenti sto su bili i otisli? S Velezovim talentima je Velez imao 4-5 bodova na kraju jedne polusezone - eto ti nasih talenata. Vladavic jeste talenat - ali njega Velez nije unistio, on se unistio nakon sto je otisao iz Veleza.
unistavaju "atmosferu i kompletnu sliku kluba" - ti isti "nestrucnjaci" su napravili "atmosferu" da Velez prvi put nakon 20 godina zaigra sa klubovima u zapadnoj Evropi proslo ljeto a evo i ove zime cemo igrat sa klubovima iz jacih liga.
I slazem se s momkom koji je gore iznad reko "sve placipicke itd"... ono je dobar post. Da je Bogdo vise raje koja razmislja tako pozitivno.... Ovo sivilo koje se siri po mahali i po tracevima ce nas ukopat, ustvari vec jeste, nego necemo se izvuci iz ovih govana dok ne prestanemo ovako izmisljat i sirit price bez pokrica.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
najopasniji su tračevi tipa rekla - kazala, džaba to je tako. moraš imati jake argumente da dokažeš svoje tvrdnje, a to je danas jako teško........
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Ma to je to bola...
Ali to je tesko ne zato sto je tesko skupit dokaze za kriminal, koliko je je tesko ljudima objasnit da se sav taj silni kriminal i ne desava onoliko koliko se o njemu govori. Desava se - ja ne kazem, ali nije to tako kako oni pricaju.
Ali nebi Mostar bio Mostar ...
Ali to je tesko ne zato sto je tesko skupit dokaze za kriminal, koliko je je tesko ljudima objasnit da se sav taj silni kriminal i ne desava onoliko koliko se o njemu govori. Desava se - ja ne kazem, ali nije to tako kako oni pricaju.
Ali nebi Mostar bio Mostar ...
pa evo pitam i tebe i mnoge na ovom forumu, da li stvarno mislite kada predočite dokaze o nečijem kriminalu, da će i taj odgovarat? malo sutra.
pa i sami možemo vidjeti da na ovom svijetu nema pravde, nego se protiv nepravde možete boriti jedino - INATOM i ničim drugim. prođe vam život ganjajući pravdu, a od topga nema ništa......
pa i sami možemo vidjeti da na ovom svijetu nema pravde, nego se protiv nepravde možete boriti jedino - INATOM i ničim drugim. prođe vam život ganjajući pravdu, a od topga nema ništa......
DINO CEMALOVIC I ANIS KALAJDZIC!!! HAHAHAHA! MAJKO MILA NA STA SPADE NAS KLUB!!! C C C
Neko sa strane kad čita ovo, a ne poznaje ove igrače ,rekao bi da se radi o igračima koji su igrali u Ligama petice. Neću nikoga da pljujem, ali treba biti malo realniji. Evo kada je to sve ispravno, znaš li ti ko su ova dvojica momaka što su navedena u postu iznad moga ? Je li ti ta imena išta govore ? Ni protiv koga lično nemam ništa, ali 'de bola. Kako ostala djeca ne dobijaju priliku nego se vazda ovoj podobonoj daje.MostaracVelezovac je napisao/la:Drug, izvini ali vjerujem da grijesis na svim ovim mjestima gore koje sam ti podebljao.mo-bih je napisao/la:Ljudi na tribinama ce biti sve manje dok se ne istrijebi, ne znanje, kriminal i lopovluk iz kluba.
"Ne znanje" - Mrkva Velagic 20 godina u fudbalu, Sedin Tanovic - 40 godina u fudbalu, igrao s Tucom, Kajtazom i Vahom, osvojio Kup Marshala Tita, bio viceprvak Juge sa Velezom, iskustvo kao golman, trener, sportski direktor i direktor kluba... Dalje, Zaimovic vodi Omladince - 20 godina iskustva kao igrac i kapiten, sad evo i trener. Remetic 20 godina iskustva, isto tako sa djecom radi ko Zaim. A ima tu jos ljudi (gdje je Djurasovic?) - ali sve u svemu znanja Velezu ne fali. Mi imamo i strucnjake i ljude koji znaju svoj posao (ako im dozvolimo da ga rade napokon).
Who dares, wins !
ljudi, moramo shvatiti da je ovo u ovom trenutku najbolje što imamo što se tiče UO, boljih nemamo, i u skladu s tim se moramo prilagođavati, uvijek se uprava može kako pojačati, tako i oslabiti, treba i malo sabura......nek rade, pa dokle stignu, stignu, ne zanima me karakter Tanovića i sličnih, znajući da VELEŽ raspolaže s vrlo malo novca, zbog uništene privrede Mostara, a znajući da se klub ne može finansirati od neprofitabilnih firmi kao što su supermarketi, i ovo je dobro, može uvijek bolje ok, ali najbitnije je da klub funkcioniše, i da ako treba i malim koracima ide ka boljem, jes mali ali ide, ne može preko noći, nije VELEŽ instant klub.
na kraju želim reći da ove priče oko ovih igrača koji su ponikli u VELEŽU, su dosta čudne, ovaj kaže ovako, onaj onako, e kome vjerovati, problem je što se nikome ne može više vjerovati, takav je vakat došao, da jedino možemo vjerovati samo sebi samima...žalosno
P.S. Nadam se da će abd od proljeća tribina RED ARMY - ja biti opet onakva kakva i treba da bude, bez obzira na neslaganje s politikom uprave i TANOVIĆA, da se bodre momci i kad dobijaju i kad gube.....
na kraju želim reći da ove priče oko ovih igrača koji su ponikli u VELEŽU, su dosta čudne, ovaj kaže ovako, onaj onako, e kome vjerovati, problem je što se nikome ne može više vjerovati, takav je vakat došao, da jedino možemo vjerovati samo sebi samima...žalosno
P.S. Nadam se da će abd od proljeća tribina RED ARMY - ja biti opet onakva kakva i treba da bude, bez obzira na neslaganje s politikom uprave i TANOVIĆA, da se bodre momci i kad dobijaju i kad gube.....
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 26 jan 2012, 22:57, ukupno mijenjano 1 put.
Ma normala tobra, ali ne trebamo se ni puhati da imamo nešto vele. Prvi bih volio da griješim i da me demantuju ovi iz Uprave. Majke mi, volio bih to više nego bilo šta na svijetu a i ne samo ja vjerovatno. Dabogda Dino najbolji asistent lige bio a Anis stoper što se mene tiče, naprotiv volio bih jer bi i Velež imao fajde. Vrijeme će pokazati, ne treba ni roncati odmah u startu ali opet, ne treba ih ni u nebesa dizati, konstantno braniti i drugima držati predavanja po forumima samo zato što ne dijele isto mišljenje kao i taj.
Who dares, wins !
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
NeToBoLa je napisao/la:Neko sa strane kad čita ovo, a ne poznaje ove igrače ,rekao bi da se radi o igračima koji su igrali u Ligama petice. Neću nikoga da pljujem, ali treba biti malo realniji. Evo kada je to sve ispravno, znaš li ti ko su ova dvojica momaka što su navedena u postu iznad moga ? Je li ti ta imena išta govore ? Ni protiv koga lično nemam ništa, ali 'de bola. Kako ostala djeca ne dobijaju priliku nego se vazda ovoj podobonoj daje.MostaracVelezovac je napisao/la:Drug, izvini ali vjerujem da grijesis na svim ovim mjestima gore koje sam ti podebljao.mo-bih je napisao/la:Ljudi na tribinama ce biti sve manje dok se ne istrijebi, ne znanje, kriminal i lopovluk iz kluba.
Ja nisam ni rekao da su igrali u ligama petice. Ali po cemu je nerealno reci da je, npr. Tanovic proveo 40 godina sa loptom, igrao (i pobjedio) u kupu Marsala tita, bio Vice Prvak Juge i dijelio svlacionicu s Tucom i Kajtazom... to su sve same cinjenice.
Isto tako zar nije istina da je Mrkva proveo 20 godina sa loptom?
Ne kontam kako je to toliko duboko u Mostarskoj krvi da se ponizava i omalovazava bilo cije tudje znanje ili iskustvo.
A ja stvarno ne znam okle ono "vazda ovoj podobnoj" djeci?
Zar je Zolj podoban? Zar je Kazazic podoban? Zar je Kajan podoban? Demic je isto tako igro a nije bio podoban (znam da se zalio da nije igro, ali igro jeste, samo nije uvijek). Jeli Brkovic podoban? Jeli Zvonic podoban?
Zar treba hrakat odma i na Kalajdzica i na Cemalovica samo zato sto su rod nekome... Prvo vidi kako igraju pa onda ih sudi.
Ja licno nemam pojma ni koju poziciju igra ni jedan ni drugi - ali volio bi ih vidit.
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
I jeli iko pogledo tekmu s Olimpikom - kako su odigrali ti novi momci (ova dva)?
Znaju li ista? Jesu li cemu?
evi imaš na zvaničnoj stranici kluba tekmu, na VELEŽ TV, koji je opet proradioMostaracVelezovac je napisao/la:I jeli iko pogledo tekmu s Olimpikom - kako su odigrali ti novi momci (ova dva)?
http://www.fkvelez.ba/" onclick="window.open(this.href);return false;
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.