MostaracVelezovac je napisao/la:
Ja nisam ni rekao da su igrali u ligama petice. Ali po cemu je nerealno reci da je, npr. Tanovic proveo 40 godina sa loptom, igrao (i pobjedio) u kupu Marsala tita, bio Vice Prvak Juge i dijelio svlacionicu s Tucom i Kajtazom... to su sve same cinjenice.
Isto tako zar nije istina da je Mrkva proveo 20 godina sa loptom?
Ne kontam kako je to toliko duboko u Mostarskoj krvi da se ponizava i omalovazava bilo cije tudje znanje ili iskustvo.
A ja stvarno ne znam okle ono "vazda ovoj podobnoj" djeci?
Zar je Zolj podoban? Zar je Kazazic podoban? Zar je Kajan podoban? Demic je isto tako igro a nije bio podoban (znam da se zalio da nije igro, ali igro jeste, samo nije uvijek). Jeli Brkovic podoban? Jeli Zvonic podoban?
Zar treba hrakat odma i na Kalajdzica i na Cemalovica samo zato sto su rod nekome... Prvo vidi kako igraju pa onda ih sudi.
Ja licno nemam pojma ni koju poziciju igra ni jedan ni drugi - ali volio bi ih vidit.
Prvo, ne pljujem ni po kome. Nezz zašto mi to nabijaš na nos, samo kažem da nije baš ni bajno onako kako ti kažeš. Što se tiče ove dvojice omladinaca , gledao sam ih, vjeruj mi. Evo reći ću ti da Dino u vezi igra, a Anis u odbrani i dobro znam kako igraju obojica. Trude se, sasvim normalno se ponašaju, u pravom sportskom duhu i sigurno zaslužuju priliku ali ne sad, prerano je. A Kajan nije nikad pravu priliku dobio, a bio je vjerovatno i najtalentovaniji u svojoj generaciji. Pa Isić također propade nakon samo jedne utakmica u kojoj je čak zadovoljio a mogao je biti strašan igrač, sad radi negdje za minimalac. Zvonić je trebao dobiti već priliku, 19 mu je godina ali evo nije a neko sa 16 već dobija. Neću ti ništa reći za Demića i Zolja, ali nemoj misliti da je to sve čisto kako se čini. Brković nije naše dijete. Jedini Zlaja je dobio priliku po zasluzi, barem ja tako mislim.