Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Valencia
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Valencia » 26 jan 2012, 15:41

Formance

Necemo u krug :mrgreen: .
3. Nadal nije bolji igrač od Federera. Pušher ne može biti bolji igrač od najboljeg ofanzivca svih vremena. Jedini parametar koji mu ide na ruku jeste H2H i ništa više.
Zasto ne moze?

Uzmimo kao pretpostavku da ja imam bolju rucnu i noznu tehniku, a ti vecu mentalnu snagu, vecu borbenost i jaci udarac. Ja te izdominiram lijepim udarcima, saram iz svih uglova, malo namignem ljudima koji gledaju sa strane,.. A onda ti kao i uvijek pogodis u moju staklenu bradu, nokautiras me i nabijes par puta nogom u guzicu dok osamucen lezim na zemlji. I ko bi tu bio jaci :mrgreen: !?

Ovo je poredjenje na nivou komentatora sa ES i cuvene basne sa Nadalom, Berdihom i sudijom kao glavnim ulogama :mrgreen: .

Tenis je zbir svih udaraca, karaktera, mentalne snage i pobjednickog mentalitete. Kada se sve to sabere i oduzme Nadal je bolji igrac. Moja je teorija da uvijek pobjedjuje bolji protivnik. To sto Federer igra lijepo ne znaci da je bolji igrac. Federer ima ahilovu petu i staklenu bradu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 jan 2012, 15:50

Valencia je napisao/la:
Tenis je zbir svih udaraca, karaktera, mentalne snage i pobjednickog mentalitete. Kada se sve to sabere i oduzme Nadal je bolji igrac. Moja je teorija da uvijek pobjedjuje bolji protivnik. To sto Federer igra lijepo ne znaci da je bolji igrac. Federer ima ahilovu petu i staklenu bradu.
Ako je to tacno, da li to znaci da je Djokovic>Nadal u apsolutnom smislu tih reci :?:
Treba li da te podsetim da to implicira da je Djokovic onda najbolji ikad, jer je uspostavljen konsenzus o Federeru, kao GOATu, a po tvojoj logici sledi da je Federer<Nadal<Djokovic :?:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 26 jan 2012, 15:57

Pa da, to je je stavka gdje se naše mišljenje razilazi.

Tenis je igra gdje se kvalitet igrača ogleda u kvalitetu njegovih udaraca. Rafini udarci zavise od njegovih fizikalija, a kako vrijeme bude odmicalo sve će manje biti konkurentan zato što će karijere u tenisu trajati sve manje i manje. Posljedica usporavanja podloga i porast značaja fizikalije u ovom sportu.

Federer, s druge strane ima sve udarce. Oni najbolje dolaze do izražaja na bržim podlogama, ali i na sporim protiv ostatka toura. To što Nadal pobjeđuje Federera ne mijenja ništa. Ima igru za njega, kao što Đoković ima za Rafu.

S druge strane, Federer ima igru za Đokovića i puno je opasniji po njega od Nadala. Zbog čega ?
Upravo zbog raznovrsnosti i varijacija koje su plod većeg talenta koji posjeduje, što na kraju rezultuje i većim kvalitetom od navedenog igrača. Dakle H2H nije mjerilo, iako držim do toga da bi i taj parametar bio drugačiji da je odigrano više mečeva na brzim podlogama, naročito u doba Rogerovog primea.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 26 jan 2012, 16:02

MaGiCa je napisao/la:
Valencia je napisao/la:
Ako je to tacno, da li to znaci da je Djokovic>Nadal u apsolutnom smislu tih reci :?:
Treba li da te podsetim da to implicira da je Djokovic onda najbolji ikad, jer je uspostavljen konsenzus o Federeru, kao GOATu, a po tvojoj logici sledi da je Federer<Nadal<Djokovic :?:
Znao sam da ce neko postaviti ovo pitanje, tako da sam unaprijed spremio odgovor :mrgreen: .

Dueli Federer - Nadal su zavrsena prica. Jasno je da Federer ne moze nista promijeniti u svojoj igri, da nema nacina na koji moze u kontinuitetu pobjedjivati Nadala. Do sada smo mogli shvatiti da Federerov bekend ne moze biti bolji. Radi te velike mane Nadal ce uvijek biti favorit u duelima sa Federerom.

Djokovic jeste izgazio Nadala u prosloj sezoni,.. Ali to je jedna sezona nakon koje se ne mogu donositi konacni zakljucci. Nisam ni nakon pobjede Nadala u Melburnu tvrdio da je bolji teniser od Federera. Cekao sam da vidim ima li Federer odgovor na takvu igru. Kada sam se definitivno uvjerio da nema, formirao sam jasan stav.

Sada Nadalu dajem vrijeme da pronadje nacin da parira Djokovicu. Ako bi Djokovic nastavio dominirati jos 2-3 godine u duelima sa Nadalom, onda bi Djokovica smatrao najboljim igracem svih vremena. Vidjet cemo sta ce se desiti.

Da je u ovom trenutku Djokovic bolji igrac, u to nema nikakve sumnje. Da je Nadal najbolji svih vremena to je dokazao kada je u kontinuitetu rusio Federera. Sada je jasno da Federer nema igru za Nadala sto je prevelika 'mrlja' da bi ga smatrali najvecim svih vremena.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 26 jan 2012, 16:10

Formance

To za spore podloge ne pije vode,.. Kada se odigra kvalitetan napadacki udarac lopticu ne mogu vratiti ni tri Nadala. To je najbolje pokazao Berdih osvojivsi dosta vinera.

Spora podloga zahtjeva preciznije i jace udarce. Dakle, sporija podloga zahjteva kvalitet vise.

Na brzoj podlozi ne moras gadjati ugao da bi dosao do vinera. Protivnik ne moze stici neke neprecizne udarce, a i ako stigne tesko mu je vratiti lopticu koja ima tako brz i snazan odskok.

Usporavanje podloga je najbolji potez vodecih ljudi u tenisu. Takva podloga zahtjeva puno preciznije i jace udarce,.. Zahtjeva bolje izradjene poene,.. Krkanluk sve manje prolazi. Zbog toga sljivotresi imaju najvise problema.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 26 jan 2012, 16:31

Pije pije, itekako pije. Tvoja teza govori da Federer nema dovoljno dobre napadačke udarce ?
Osvojio je i Federer dosta vinera, ali je njihov značaj upropastio velikim brojem UE.

Sporija podloga zahtjeva samo bolju fizičku pripremljenost i ništa više. Nikakav kvalitet više ne izlazi na vidjelo. Ako je igrač u stanju odigrati 1 kvalitetan napadački udarac, koji bi rezultirao vinerom na brzoj podlozi, onda ima kvalitet da odigra i više takvih. Spora podloga takve udarce ubija. Kako ? Pa ne možeš očekivati da igrač istom snagom udara svaki udarac i očekivati da ne pogriješi.
Na sporijim podlogama dolazi do izražaja jedino sposobnost da što duže držiš lopticu u terenu i tvoja fizička sprema. Nikakav kvalitet više.

Također teza da na brzim podlogama ne moraš gađati ugao je bezveze. Moraš, jer igrači koji se prilagođavaju takvim podlogama brže reaguju na udarce i ne koriste svoju snagu prilikom udaraca koliko snagu loptice koja prilikom dodira sa podlogom niže odskače i zahtjeva ravnije i agresivnije udarce. Zato je to zanimljivije, ne gledamo bjesomučno prebacivanje a broj vinera je veći od broja UE.

Usporavanje nekih podloga je dobra stvar. Npr, usporiti maksimalno RG, a ne da igrači tipa Soderling 2 puta igraju finala na tim turnirima. Travu vratiti kakva je bila. Rebound Ace vratiti na AO. Ubrzati određene masterse. To će poboljšati kvalitet tenisa, jer će igrači morati da se prilagođavaju različitim vrstama podloge. I ne bi gledali isti tenis cijele sezone.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 26 jan 2012, 17:09

Ja sam mišljenja da Nadal nije toliko dobro odigrao, koliko je Federer kiksao bez objasnjivog razloga. Znaci dobije sporiju lopticu koja padne negdje na sredinu njegovog polja, i umjesto da winer opali blizu linije, loptice padale direktno na nadalov udarac ili u mrezu, a cesto i aut (jedan takav je mogao izjednaciti rez u cetvrtom setu)

Puno ubjedljivije je Nadal dobijao Federera, a ovo danas je samo Federer kriv, niko drugi.

Zicer je kladiti se na Noleta ili Endije protiv Nadala u finalu
nema potpisa

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 26 jan 2012, 17:18

Nezadovoljan sam ishodom današnjeg polufinala, jako nezadovoljan. Ovako se nisam nervirao još od polufinala US Opena, kada je Federer izgubio od Novaka Đokovića. Naravno, za to je zaslužan prvenstveno katastrofalni Federer, ali i Nadal koji je vraćao nemoguće danas. Prošlost se još jednom ponavlja, svaki put na još bolniji način. Jednostavno, Roger ne može izliječiti taj zadobiveni kompleks od Nadala na GS turnirima, nije se u stanju opustiti kao protiv ostalih tenisera i igrati kako on to zna (nisam mogao vjerovati da je svaki od 3 breaka rezultirao rebreakom). Siguran sam da bi, kad bi sredio stvari u glavi pred duel sa Špancem, mog'o igrati mnogo bolje i opuštenije, te praviti duplo manje grešaka negoli sad. Ovakve greške iz forehanda su neoprostive; čiste situacije je upropaštavao (il' je loptica završila u mreži, il' je završila u (dalekom) autu). Iako 6:7, 6:2, 7:6, 6:4 nije loše (barem ne kada govorimo u obimu katastrofe), to je daleko od rezultata koji zadovoljava Švicarčeve (i naše) apetite. Broj neforsiranih grešaka se popeo na 61, a to je previše za nekog ko je pucao na pobjedu, bez obzira na sve postignute winnere. Njegove greške nastupaju jer Roger želi što prije završiti poen, a protiv Nadala je to nemoguće ako niste savršeni i maksimalno precizni. Tako on, u želji za dobrim udarcem, riskira maksimalno i u većini slučajeva doslovno popuši ( :mrgreen: ). To je, valjda, svima jasno. Neko je rekao da je podsjećao i na Ferrera s ovim prebacivanjem mreže (mislim da se radi o drugu @kelneru :mrgreen: ), što nije daleko od istine. U strahu od nepreciznog udarca i gubljenja poena, davao je Nadalu poklone i ovaj je to pretvarao u winnere. Također, uočljiv je odražaj umora na Federerovom tijelu - ne može više trčati i vraćati udarce kao nekada (mada, imao je nekoliko sjajnih udaraca u defanzivi). Upravo zbog toga treba raditi na snižavanju grešaka na razuman nivo. Razumljivo s obzirom na godine, ipak ima 30 ljeta. :D Ni servis mu danas nije bio ubitačan kao nekad (ok, možda je na početku prvog seta radio kako treba, no kasnije sigurno nije), a to mu je zadavalo muke za vrijeme servis gameova, samim tim i olakšavalo posao protivniku. Još kada dodamo i neuobičajene duple servis greške, šta da kažemo. Mnogo toga danas nije funkcioniralo kod RF-a, a Nadal, koji još uvijek nije igrao kako zna (ubijeđen sam da može i bolje), je to znalački iskoristio. Isprva je forsirao Rogerov backhand, a u trenucima kada nije išlo - brzo je prelazio na forehand stranu, što je, kako smo i sami vidjeli, davalo rezultata Rogerovim greškama. Uglavnom, Španac je zasluženo apsolvirao prvu veliku prepreku, da li je dorastao za drugu - vidjet ćemo. A vjerujem da će u finalu navijati za Murrayja. :D

Eh, sad je vrijeme da se pozabavim(o) i sutrašnjim susretom Andyja i Novaka. Kao i većina ovdje na forumu, i ja se slažem da je Britanac još uvijek nepoznanica, još nije imao pravi test svoje snage i volje otkako ga je Lendl preuzeo. Nije se mučio u prethodnim rundama, ali nije imao ni bogzna kvalitetne rivale da bi imao potrebu za dodavanje gasa. S druge strane, Srbin je savladao i Davida Ferrera u 3 seta, bez većih problema u većini meča. Bilo je i situacija gdje su vidni bili problemi za No.1, ali ih je uspio odagnati i zasluženo slaviti. Je li i dalje u ritmu, ili i on postepeno pada, vidjet ćemo sutra protiv Murrayja. Ne znam šta da prognoziram, al' imam osjećaj da bismo mogli vidjeti meč od 5 setova i dosta uzbuđenja. Simpatije su mi na strani Škota, bilo bi lijepo da osvoji svoj prvi Grand Slam u karijeri i začepi usta zajedljivim britanskim (i svjetskim) medijima. Mora se naučiti nositi s pritiskom, s tim da će veće breme nositi Nole jer se očekuje još jedno finale s Rafaelom Nadalom.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 26 jan 2012, 17:30

Formance
Pije pije, itekako pije. Tvoja teza govori da Federer nema dovoljno dobre napadačke udarce ?
Osvojio je i Federer dosta vinera, ali je njihov značaj upropastio velikim brojem UE.
Ima, itekako. Problem je sto ne moze doci u poziciju da napadne radi svog loseg bekenda. Federer je napadao uglavnom u gejmovima kada je servirao.
Sporija podloga zahtjeva samo bolju fizičku pripremljenost i ništa više. Nikakav kvalitet više ne izlazi na vidjelo. Ako je igrač u stanju odigrati 1 kvalitetan napadački udarac, koji bi rezultirao vinerom na brzoj podlozi, onda ima kvalitet da odigra i više takvih. Spora podloga takve udarce ubija. Kako ? Pa ne možeš očekivati da igrač istom snagom udara svaki udarac i očekivati da ne pogriješi.
Na sporijim podlogama dolazi do izražaja jedino sposobnost da što duže držiš lopticu u terenu i tvoja fizička sprema. Nikakav kvalitet više.
Ovdje si upao u kontradikciju.

Sporija podloga itekako zahjeva snaznije i preciznije udarce. Kako ces doci do poena ako ne udaras jako i precizno? Pa to je shvatio i Nadal nakon svih proslosezonskih poraza. Shvatio je da mu trcanje ne moze pomoci,.. Shvatio je da mora igrati znatno dublje, preciznije i snaznije. Vidis da zahtjeva puno toga.

Ferer i Monfils mogu drzati loptu do besvjesti, i!? Ima li neko vise kondicije od ova dva igraca!?

Ne mogu se veliki turniri na tvrdim podlogama osvajati defanzivnom igrom. To je nemoguce osim ako nisi Rodzer Federer sa katastrofalnim bekendom.
Također teza da na brzim podlogama ne moraš gađati ugao je bezveze. Moraš, jer igrači koji se prilagođavaju takvim podlogama brže reaguju na udarce i ne koriste svoju snagu prilikom udaraca koliko snagu loptice koja prilikom dodira sa podlogom niže odskače i zahtjeva ravnije i agresivnije udarce. Zato je to zanimljivije, ne gledamo bjesomučno prebacivanje a broj vinera je veći od broja UE.
Nesto ovako,. !?
Meni je danasnji tenis za klasu ispred ovog iz devedesetih. Stvar ukusa.

Pa zar nije logicno da na sporijim podlogama moras gadjati preciznije da bi dosao do poena!?
Usporavanje nekih podloga je dobra stvar. Npr, usporiti maksimalno RG, a ne da igrači tipa Soderling 2 puta igraju finala na tim turnirima. Travu vratiti kakva je bila. Rebound Ace vratiti na AO. Ubrzati određene masterse. To će poboljšati kvalitet tenisa, jer će igrači morati da se prilagođavaju različitim vrstama podloge. I ne bi gledali isti tenis cijele sezone.
Opet stvar ukusa.

Mene je vazda nerviralo kada jedan teniser prolije tri litre znoja za tri poena, a onda neki sljivotres odservira tri as servisa. Meni je zalosno da jedan Ivo Karlovic ima bolje rezultate na Vimbldonu od Davida Ferera. Treba uraditi sve da se iz tenisa izguraju igraci kao sto je Ivo Karlovic ili Dzon Izner. To je antipropaganda tenisa.

Pa jedan David Ferer moze uraditi sa klikerom sto Ivanisevic ne bi mogao sa teniskom lopticom. I taj Ivanisevic ima GS titulu. Danas na srecu ne bi mogao dalje od cetvrtine finala 8-) .

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 26 jan 2012, 17:42

Opet jedini Valencia brani čast najvećeg među najvećima ;)
A Magi i društvo ,Feđoljubci ga blate kao po običaju :mrgreen:
Znao sam da će se ovo desiti na forumu danas ,ko je bolji .

I da vas pitam ,kako vi ocjenjujete tu ljepotu ,i Federera da igra najljepši tenis :?:
Meni su Federerovi mečevi iskreno dosadni ;)

I zar ima neko ko igra atraktivnije na turu od Rafe :?:

" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;

zar ima šta moćnije ,od ovog njegovog poteza ,kad svi misle da nema rješenje ,on se snađe
slikaslikaslikaslika
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 26 jan 2012, 18:02

1. Čuj nije mogao doći u situaciju da napadne. Ne znam jesi li ti gledao meč, ali Federer je dominirao u večini gejmova i manje-više se on pitao za poene.

2. Nije kontradikcija. Igrač ako odigra jedan kvalitetan udarac, ima kvalitet da odigra i više takvih, ali pitanje je da li snaga i koncentracija to mogu izdržati. Ne dolazi u pitanje njegov kvalitet i mogučnost da odigra taj udarac, već ovo drugo.

3. Sporija podloga zahtjeva bolju i strpljiviju baseline igru. Kada je Đoković to shvatio, počeo je dobijati Nadala. Dok je igrao ofanzivno, bio je u sjeni Rafe i Rogera i gubio mečeve od njih.
Naravno, da ofanziva mora postojati, i na kraju krajeva to je ono što razdvaja Novaka od Nadala, ali ako možeš dovoljno dugo držati lopticu u igri, onda je to to. To je ključ.

4 Na brzim podlogama je ključ sjajna anticipacija, brz refleks, jačina udarca i preciznost, akcenat na preciznost, jer itekako moraš biti precizan budući da protivnik može tu jačinu tvog udarca okrenuti u svoju korist i poentirati. Također, udarci moraju biti dublji, jer svaka kratka loptica se kažnjava.

5. Konkurencija u 90-tim je bila znantno jača nego danas. Tenis je bio raznovrsniji i kvalitetniji. Igrači su bili talentovaniji nego danas i dostigli su vrhunac sa tada dostupnom tehnologijom, reketima, suplementacijom, treninzima i ishranom.

E vidiš, ja više cijenim Samprasovo polufinale na RG-u 96 ili 97, nisam siguran, nego Federerovu titulu na RG-u 2009 kada je šljaka ubrzana. Također, cijenim više 2 Lendlova finala 1986 i 87 godine i one neiskorištene meč lopte na brzoj travi, nego Nadalove 2 titule i 5 finala ostvarenih na "zelenoj šljaci".

Ukusi su različiti.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Profesionalnitenis.com

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 26 jan 2012, 18:44

formance je napisao/la:[youtube][/youtube]
Pistol Pete - GOAT!!

Odlicno objasnjeno u postu iznad. :!:

Usporavanjem podloga dobili smo "umrtvljen", "dosadan" i jednodimenzionalan tenis (slican WTA Toru :lol: ). Zalosno je da u TOP 20 imamo samo jednog koji je vjest na mrezi ("podrucje" gdje tenisko umijece najvise dolazi do izrazaja). :roll: Tenis kao sport je uvijek krasila raznovrsnost, a toga danas uopce nema.

Federer mi nikad nece biti jasan. Ne mogu da vjerujem da unatoc silnim neuspjesima, teniser tog kalibra uvijek ima isti game plan kontra Nadala. Zar bi ga toliko kostalo da vise koristi slajs bekend i tim kracim loptama s nizim odskokom izvlaci Rafu prema mrezi??!! :roll: Pa lani je time unistio Novaka na RR-u.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 26 jan 2012, 18:49

"Don't feel too sorry for me. You look at that I haven't lost in five months or something - it's not that bad."

"Obviously I would have loved to have come through and gotten a crack, a chance, at winning the title here again. It's been one of the most successful tournaments in my life here. It's the ninth [straight] time I am in the semi-finals.

"Clearly I'm disappointed. But then again, [what's] important is the reaction from now... 'Where do I go from here?' I need to have a good reaction like I showed after the US Open."
"I respect it," admitted the 16-time major champion. "I think he's doing great against me. It is what it is. At the end I care about my titles, if I'm happy or not as a person. Head to heads for me are not the most important. If I beat Andre [Agassi] 10 times in a row or Lleyton [Hewitt] many times in a row, at the end of the day I don't care.

Asked whether Nadal saved his best tennis for Federer, the Swiss said, "I don't know if it's true, [but] it's my assumption.

"I feel he plays really good against me... I always think he plays a bit better against me than against other players, but that's good for him.

"I was slightly disappointed, obviously, leaving centre court, because I felt like my game was good and I could have done something in the final potentially. But I don't have to worry about that now anymore. It's fine. I feel okay now. It's in the past already."
Genius, outrageous, the best ever! RF!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 26 jan 2012, 18:57

Hare_BvB je napisao/la:Usporavanjem podloga dobili smo "umrtvljen", "dosadan" i jednodimenzionalan tenis (slican WTA Toru ). Zalosno je da u TOP 20 imamo samo jednog koji je vjest na mrezi ("podrucje" gdje tenisko umijece najvise dolazi do izrazaja). Tenis kao sport je uvijek krasila raznovrsnost, toga danas uopce nema.
To ja pričam ovdje godinu dana, al' džaba. ATP ništa neće uraditi po tom pitanju. Na sporijim podlogama teže će doći do nekog iznenađenja i ispadanja nekog od favorita, a njima je u interesu da imaju polufinala u kojima će igrati prva četvorka. Normalno je da će sponzore privući više privući meć Đoković-Nadal nego recimo Nishikori-Đoković ili Tsonga-Nadal. To što nema raznovrsnosti i što se igra jednodimenzialan tenis njih nije briga, ali lakapo kada ode Federer i ostala klapa iz TOP 4 sjetit će se neki ovih riječi i postova. :mrgreen:

Ma Federer ima plan igre, zna šta i kako treba, ali on gubi zbog psihičkih razloga. Osvojio prvi set i napravio brejk u drugom. Sve mu ide na ruku, ali odjednom se izgubi i nestane sa terena. Šta mu ja mogu ?! Ako on ne želi da nešto promijeni po tom pitanju, šta se ja koji đavo imam nervirati.
Slajs bekendom on ne smije protiv Nadala, takvi udarci odgovaraju Nadalu i dotični ih vrlo lako iskoristi i pomoću njih preuzme inicijativu u poenu. Đoković ima drugačiji hvat reketa, njemu ne odgovara nizak odskok. Ubijaju ga ti slajsovi, a Nadal njih rijetko igra. Međutim, ako Novak prođe Andya, još lakše će izaći na kraj sa Nadalom. Ne može Rafa sa jednodimenzionalnim tenisom protiv znatno kompletnijeg Novaka.

Profesionalnitenis.com

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 26 jan 2012, 18:58

Nevjerovatno je koliko teniski "znalci" sa ovog foruma podcjenjuju tenisku velicinu kakav je Rafael Nadal. Kada citas ove komentare pomislis da se radi o nekom prosjecnom igracu .
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 26 jan 2012, 19:03

Nađi post gdje se direktno ili indirektno podcjenjuje Nadal ! :arrow:

Profesionalnitenis.com

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 26 jan 2012, 19:06

ja fan rogera,odgovrno tvrdim da je rafa najbolji svih vremena
Bosna <3

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 26 jan 2012, 19:07

formance je napisao/la:Nađi post gdje se direktno ili indirektno podcjenjuje Nadal ! :arrow:
Samim tim sto se naziva jednodimenzionalnim igracem odmah je podcijenjen. Covjek koji je osvojio 10 GS titula i ima 4 GS finala je sve osim jednodimenzionalan. Osvajao je titule na svim podlogama. Stvarno ne znam sta bi to trebao uraditi da bi vama dokazao da nije jednodimenzionalan.
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 26 jan 2012, 19:10

Samo pisemo da je Rafael Nadal najgori moguci matchup za Federera i da ovaj drugi nema recepta za taj visoki spin na 1BH.
Sveukupno je Federer za "nas" bolji teniser, kompletniji i koji igra napadacki atraktivni tenis.
Novak Djokovic s druge strane trenutno ima igru za Rafaela Nadala, jer on igra dvorucni BH i protiv njega visoki spinovi ne pale i da bi dobio Djokovica, Nadal mora igrati ravnije udarce.

Nadal je veliki sampion, veliki borac, koji se nikada ne predaje i svaka mu cast na uspjesima, a pogotovo ovim pobjedama protiv Federera, niko ne spori da ima veliko srce, fenomenalne fizikalije i naravno da je odlican i veliki teniser.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 26 jan 2012, 19:16

bimbrlica je napisao/la:Samim tim sto se naziva jednodimenzionalnim igracem odmah je podcijenjen. Covjek koji je osvojio 10 GS titula i ima 4 GS finala je sve osim jednodimenzionalan. Osvajao je titule na svim podlogama. Stvarno ne znam sta bi to trebao uraditi da bi vama dokazao da nije jednodimenzionalan.
Nije potcjenjen. Kada bude više miksovao igru, češće izlazio na mrežu, držao dobar servis u kontinuitetu i pravio više varijacija sa njim te pobjeđivao Đokovića konstantno kao što je dobijao Rogera onda možemo pričati o njegovom velikom teniskom umijeću. Nemoj pogrešno razumjeti, Nadal je veliki igrač, nevjerovatne snage, ima srce, nevjerovatnu upornost i sve to ga je i dovelo ovdje gdje se nalazi, ali ja govorim o nekim drugim stvarima. ;)

Profesionalnitenis.com

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.