Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

messilla
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la messilla » 25 jan 2012, 00:29

Ma nista android , odlucio sam :
Ili Samsung Galaxy Fit (150€) ili Galaxy S I9000 (300€). :D
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 25 jan 2012, 00:54

sta 300€ ba, eno ti na univerzalno 530 km, a jos tek u njemackoj jednostavno mora biti ispod 300€, vidi i google nexus s mobitel

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 25 jan 2012, 09:26

QUARESMA 18<<< je napisao/la:sta 300€ ba, eno ti na univerzalno 530 km, a jos tek u njemackoj jednostavno mora biti ispod 300€, vidi i google nexus s mobitel
Nije jos u Njemackoj snizeno ,ali nemam vremena da cekam da se snizi ,jos plus se ne mora dekodirati ,znaci nemam problema sa tim.
Ali vjeruj mi necu nikad imati bolju priliku koliko god cekao, dosta se stvari poklopilo i mislim da cu kupiti.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 25 jan 2012, 15:04

ako kupujes negdje po tim prodavnicama ne moras dekodirati, jedino ako kupujes od operatera nekog, recimo kod nas od bh telecoma, mtela, eroneta, onda ces morati dekodirati ako zelis neku drugu koristit karticu osim njihove, a za te pare 300€ mozes naci polovan samsung galaxy s2, u njemackoj je daleko veca potraznja mobitela neg kod nas u bih.

ja ne bih nikad dao 300€ za sgs, nema sanse, bolje pogledaj sony ericsson xperia arc, on ce bar dobiti ofišl update na ICS, ako te interesuje kakav je mobitel, obrati se don burzi, momak ima taj mobitel.

a da u njemackoj nije snizeno, nije istina, evo uskoro ce izaci i samsung galaxy s3, a evropa ce prije dobiti neg amerika taj mobitel, sto znaci da ces moci i ugrabiti kao sto sam rekao sgs2, ja sam prije imao sgs i prodao ga za 550km, koristen svega oko 2 mjeseca, mislio sam nakon njega preci na sgs2, sto je bio razlog prodaje, ali android mi nije bas najbolje odgovarao, moras probavati cfw, kernele, nebi li izvukao max iz mobitela.

ako neces znati sluziti se androidom, bolje ti je ne kupuj ga, vidi imas i windows phone 7, mozes naci samsung omnia 7, mobitel hvale na sve strane, iako je star jel kolko ono 1 god, a i wp7 je star oko 1 god a odlicno optimizovan, ako te interesuju applikacije, neki dan sam citao da su presli cirfu 60 000, i svaki dan sve vise i vise appsa na marketu, one najbolje ces imati na svakom OSu, one glupe niko i ne trazi ;)

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 25 jan 2012, 15:20

Ma kazem ti nemam vremena za pretrazivanje, a mob mi je hitno potreban, a i necu ga koristiti cijelu vjecnost , jedno 3-4 god ( :D ) i to je to.
Da imam vise vremena sigurno ne bi ovaj uzeo ,ali tako je kako je , nemam vremena za cekanje.

Konto sam ja kupiti galaxy fit za 150€ ,ali nema ga u prodavnici , moze se samo online naruciti, a ne ceka mi se toliko.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 25 jan 2012, 16:03

Kupujes Android telefon taman u vrijeme kada noviji telefoni dolaze sa ICS-om, a ovi iz 2011. godine dobivaju update. Postoji zaista ogrmona razlika izmedju Gingerbreada i ICS-a, iako je to sve Android.

Odluka je na tebi, ali svakako moras jos jednom razmisliti o cijeni. Realna cijena SGS-a je izmedju 350 i 400 KM.
#divovi

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 26 jan 2012, 12:42

Skinem sebi sa neta igricu za mobitel i kad je skinem bude mi u rar formatu.Nakon toga je ja raspakujem ali mi se ne prikaze u jar. formatu nego se potpuno raspakuje.Kada sam prije skidao skinem igru,raspakujem je i bude i jar. formatu nakon cega je prebacim na mobitel i instaliram
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 jan 2012, 21:19

Ej pozz raja , imam jedan problem , pa ako iko od vas moze da mi pomogne a da mu nije mrsko bio bih mu jako zahvalan. Imam Samsung Omniu SGH i900 koja je na Njemackom jeziku da li mozda neko od vas zna kako da ga prevedem na engleski . Operativni sistem verzija windowsa 6.1. Unaprijed Hvala!
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Limuntos
Kontakt:

Post Postao/la Limuntos » 26 jan 2012, 22:09

Senaid L.F.C je napisao/la:Skinem sebi sa neta igricu za mobitel i kad je skinem bude mi u rar formatu.Nakon toga je ja raspakujem ali mi se ne prikaze u jar. formatu nego se potpuno raspakuje.Kada sam prije skidao skinem igru,raspakujem je i bude i jar. formatu nakon cega je prebacim na mobitel i instaliram
promijeni tamo u opcijama winrara da ti ne otvara .jar fileove, jer ovo sto si ti naveo, ti si skinuo jar file, al ti ga winrar raspakovao...

@bundesliga u servis, plati cenera i bit ce ti na nasem ha ya...
Bez puške više ni na fejs ne smiješ ući koliko ima Mawih loodih swatkih tigricha…

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 27 jan 2012, 01:01

Senaid L.F.C je napisao/la:Skinem sebi sa neta igricu za mobitel i kad je skinem bude mi u rar formatu.Nakon toga je ja raspakujem ali mi se ne prikaze u jar. formatu nego se potpuno raspakuje.Kada sam prije skidao skinem igru,raspakujem je i bude i jar. formatu nakon cega je prebacim na mobitel i instaliram
Ne trebas raspakivati. Samo promijeni format u jar.

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 27 jan 2012, 17:01

Limuntos je napisao/la:
promijeni tamo u opcijama winrara da ti ne otvara .jar fileove, jer ovo sto si ti naveo, ti si skinuo jar file, al ti ga winrar raspakovao...

@bundesliga u servis, plati cenera i bit ce ti na nasem ha ya...
uspio sam ovako

hvala obojici na pomoci
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 jan 2012, 15:06

[
Limuntos je napisao/la:@bundesliga u servis, plati cenera i bit ce ti na nasem ha ya...
Ma uspio sam da fleshujem prelagano je , ako neko bude imao Samsung Omniu i900 i ovakav problem neka javi , bezz davati pare u servis a 5 minuta posla 8-)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 30 jan 2012, 14:52

Imam jedno pitanje imam mobitel LG P990 OPTIMUS SPEED i vidim da sad mogu skinuti taj novi android 4 za njeg pa me sad interesuje dal se mjenja opticki izgled sistema i sta dobijem sa tim novim androidom ?? hvala u napred
Glory Glory Man United !!! :D

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 31 jan 2012, 20:25

ne dobijes nista, samo ces pokvariti telefon, vidi ako mozes instalirati na njega 1.6 verziju najbolja je :roll:

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 01 feb 2012, 00:06

Mozel se baterija s?ebat ako mi je mob stalno spojen na comp i puni se preko USB-a.. prije kao da je duze trajala, sad svako malo Batery low :roll: :roll:
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 01 feb 2012, 21:53

Neki dobar mobitel oko 250KM, po mogucnosti samsung ili nokia? :D
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 02 feb 2012, 16:03

don burza, danas bio u telecomu, i mislio sebi uzeti nokiu e7, no kaze mi covjek da ima i SE Arc, hajd reko da i to ucdo vidim, daje meni on SE arc, kad ono ko da su kinezi pravili, pa sta je ovo danas, svi proizvodjaci furaju plastiku, da je sto tanje, a kvalitetu ko sisa, cak mi sad nebi bilo tesko davati 23 km mjesecno za Nokiu E7 umjesto 16 km za Arc, koliko nokia pravi bolje mobitele, za ne povjerovati, tacno sam je sad jos vise zavolio, malo je tezi, kuciste je od aluminija, bolje lezi u ruci, i ono bas zasto ga trazim je Qwerty tastatura, no mozda ipak uzmem Arc, da ipak malo vise "zaronim" u android svijet, ne zelim nista exkluzivno, arc bi mi bas dobro dosao, a i HTC dobre telefone pravi.

imao sam osjecaj kad sam ga drzao u ruci, da ako bi mi ispao, mobitel bi otiso u helać

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 02 feb 2012, 21:21

:D

Ne znam sta bi ti rekao . ARC djeluje kao nekakav low quality proizvod na prvi pogled i na prvo drzanje. Meni je dosad ipao tri puta jednom sa prozora jednom dok sam vozio biciklo a treci put onako pod uticajem alkohola

Nisam imao nikakva ostecenja nemam pojma mozda radi nafake ili zbog neceg drugog nisam siguran. Sto se tice kvaliteta izrade kucista tu na Nokiom ne moze niko nista od prvog modela do zadnjeg.Jednostavno postavili su standard

E kad smo kod ARC-a znas i sam da ce on dobiti ICS krajem Marta pocetkom Aprila. RAspitaj se u telekomu kad ce taj update stici preko njih. Moj ARC je i Svedske , Skandinavija uvjek dobija oko 3 sedmice do mjesec dana prije svih svaki update koji izadje na svim platformama i modelima . Tako ce i nabaviti Xperiu S tamo ;)

Uostalom sta da ti pricam , stvar je tvog izbora . JA sam sa iPhone 4 presao na njega . Ni sekunde se nisam pokajao .
Lijepo je optimizovan sistem na njemu plus SE podrska .
Neces pogrijesiti ni ako uzmes Nokiu to znas i sam nema potrebe da ti pricam mada ti preporucujem i da okusis malo Androida

P.S
Uskoro cu Lumiu da testiram . Dolazi mi prijatelj iz Dojclanda za viked pa cu da bacim Review
Thomas Müller - Fußballgott

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 02 feb 2012, 23:25

sutra cu kupiti, pa cemo vidjeti, al razocarao sam se jednostavno, ne znam zasto niko sem HTC.a ne ide da napravi mobitel, danas vecina tezi da sto laksi, tanji, s plastikom napravi mobitel.

ne znam za update, tesko da oni uopste pustaju.

lumia 800, de pa javi, po komentarima ostalih, svi su zadovoljni, sve tece lijepo, fluidno, no meni se UI nikako ne dopada.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 17 gostiju.