AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Google
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Google » 27 jan 2012, 02:42

Mislim eventualni dolazak Bosingwe nije sigurno neki napredak za ekipu.mozda blijesne u nekim tekmama a da ce podici neki kvalitet ekipi to sigurno nece...ako bude sta od transFera dobro doso a ko ne jos bolje :)...!!!

Ovaj Marquinho je stigao u Rim.proso je kod cika doktora:)znaci da u toku dana eventualno sutra bit i zvanicno prestavljen...Lamela je novcano kaznjen od strane kluba....

Narednih 14 dana Roma odigrat 4 tekme + onih 25minuta sa Cataniom... bice dosta dobrog nogometa.slika slika slika

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 27 jan 2012, 06:33

teodolit je napisao/la: Nisam neki fan bosingwe, ali on je bolji od svih tih igrača koje ti nabroja, Romi treba neko pouzdan prije svega, Tadei malo malo pa greška koja ili košta gola ili je haman gol, Rosi se gubi u napadu lik ode gore i nema ga nazad, a niti jednom od njih 2 pozicija desnog počnog nije prirodna, što se može i primjetiti.

Rekoh prije da im treba desni bek, da dodam da im treba i neko odgovoran, lider...jer kada Totti ode, u veznom i u napadu nema ko da uzme loptu i da krene kad je gusto, sve se nekako "****.asti".
prvi bold - to je to, taddei je krilo (igrao je i lijevo i desno, zato ga LE forsira na obje strane) dok je rosi isto tako desni krilni igrac koji je silom prilika prekomandovan na beka. za neku backup opciju i igraca koji bi mogao igrati 'slabije' utakmice nemam nista protiv al' za nesto vise trebace nam pojacanje i pritom ne mislim na bosingwu. van der wiel nije losa opcija, isla bi bio savrsen za ovaj sistem (iako su defanziva i jednom i drugom nesto slabija strana) al' problem je sto se za oba igraca traze veliki novci a cisto sumnjam da ce pristati na sabatinijevu omiljenu taktiku - posudba + mogucnost otkupa ugovora 8-) u primaveri imamo loica nega, kojeg smo potpisali pocetkom sezone kao nadarenog desnog beka al' on sa svojih 20 godina nema sanse da u skorijoj buducnosti uzme mjesto u odbrani u ligi koja je sazvakala i ispljunula i mnogo talentovanije igrace (jose angel riise npr).

drugi bold - barem tu ne bi trebalo biti problema, po mom misljenju, s obzirom na pregrst talenta od veznog reda ka gore. prije svih mislim na lamelu i pjanica koji su vec sada nezamjenjivi a imaju tek 19 tj 21 godinu i vjerujem da ce nakon jedne odradjene sezone u italiji izrasti par jaja medju nogama (lamela vec daje naznake bezobrazluka tamo gdje treba i ne treba, ceka se pjanic). iza njih je de rossi, buduci kapiten i lider ove ekipe, a vjerujem da nas ceka i jos jedno pojacanje u napadu s obzirom da se bojan nije pokazao pravim rjesenjem tako da predvidjam svijetlu buducnost.
Google je napisao/la: Narednih 14 dana Roma odigrat 4 tekme + onih 25minuta sa Cataniom... bice dosta dobrog nogometa.
a bgm i povreda poznavajuci pojedine igrace :D

teodolit
Kontakt:

Post Postao/la teodolit » 27 jan 2012, 12:52

Evil Genius II je napisao/la:
drugi bold - barem tu ne bi trebalo biti problema, po mom misljenju, s obzirom na pregrst talenta od veznog reda ka gore. prije svih mislim na lamelu i pjanica koji su vec sada nezamjenjivi a imaju tek 19 tj 21 godinu i vjerujem da ce nakon jedne odradjene sezone u italiji izrasti par jaja medju nogama (lamela vec daje naznake bezobrazluka tamo gdje treba i ne treba, ceka se pjanic). iza njih je de rossi, buduci kapiten i lider ove ekipe, a vjerujem da nas ceka i jos jedno pojacanje u napadu s obzirom da se bojan nije pokazao pravim rjesenjem tako da predvidjam svijetlu buducnost.
Ma vidim ja da se Lamela pohasio, da pokazuje tu drskost, ali tanka je ta južnoamerička drskost, od 50 igrača koji dolaze sa tih prostora 2 pokazuju drskost radi tima, a ostali radi sveg dupeta.

Spominjao si i desne bočne, Isla jeste dobra opcija al je skup, van der wiel kad se sve sabere i oduzme je bare bare sa bosingwom, jes da je mlađi al ovaj je iskusniji, ima bolji centaršut ali znatno slabiji prodob, i kad se gleda cijena opet bolji je bosingwa.

Možda će čudno zvučati, ali ja bih lično u Romi volio vidjeti tip igrača kao što je salihović, pa čak i njega, jer ako uzmemo da ima tri igrača u vezi De Rosi, Pjanke, i onda Grecko Simplicio, Perota, sve nake polovnjače. Ako igra De Rosi sa Gagom i Pjanićem tad jesu jaki al mi nekako manje kreativni, manje prodorna ta sredina.
A vako u sredini De Rosi, desno Pjanke lijevo Salihović, to bi bila dobra postava. Dobro znam da je ovo fikcija i ta graniči sa nemogućim, ali mislim da bi to bilo odlično.
Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci, dosao si na red kad drugih, boljih, nije vise bilo."

M. Selimovic - Tvrdjava

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 jan 2012, 09:20

pa dobro, prije svega se treba pomiriti sa cinjenicom da 'novog tottija' nema i da ce njegovim odlaskom zavrsiti jedna a zapoceti nova era sa nekim novim klincima. kao sto rekoh, trenutno su lamela i pjanic te mlade uzdanice (ne izmisljam, to su rijeci tottija i de rossija) i jedino sto ostaje je da sacekamo i vidimo sta ce se desiti. talenat i potencijal za to sigurno imaju a da li ce ga iskoristiti, ko zna.

sto se tice veznog reda, problem svakako postoji jer slozio bih se s tobom u vezi gaga. on je zamjena za de rossija i kao takav u formaciji sa ddr-om cesto nas kosta na ofanzivnom polju sto nije nimalo lose protiv slabijih ekipa koje to ne znaju iskoristiti ali definitivno tu treba pronaci neko rjesenje za bolji protok lopte upravo zbog sistema kojeg gaji LE. od salihovica, naravno, nema nista tako da ne bih previse ni diskutovao o tome (iako bi iz ociglednih razloga volio da zaigra za moj klub) al' kroz neke izjave i intervjue sabatinija i baldinija (ljudi zaduzenih za transfere) da se primjetiti da cemo potpisati jednog, eventualno dva veznjaka na ljeto, u zavisnoti od prodaje trenutnog rostera. spomenuo si 'polovnjake', koji su uglavnom 'repovi' prijasnjih trenera i uprava koji ce se sigurno zadrzati tu barem ostatak ove sezone:
perrotta je tu iskljucivo zbog stare slave i neka ga, zaduzio je klub svojim pruzenim partijama od prije par sezona. uostalom i ne igra previse tako da i ne smeta. greco je u slicnoj situaciji, tu je iskljucivo zbog cinjenice sto roma drzi do tradicije a ovaj je rodjeni rimljanin, medjutim, bez obzira na produzeni ugovor vjerujem da ce on biti ukljucen u neku razmjenu igraca na kraju sezone (mozda za borinija ili nekoga drugog). meni licno ne smeta jer uvijek daje svoj maksimum, korektno odradjuje svaku utakmicu i jos nisam primjetio neke ogromne greske koje bi ga okarakterisale nepozeljnim za ovu ekipu. ostaju nam pizarro i simplicio . . . status ovog prvog mi nikako nije jasan jer prema nekim igrackim karakteristikama, on je kao stvoren za ovu taktiku ali ga LE gotovo nikako ne koristi tako da je odlazak sve izvjesniji a simplicio je vec na pocetku sezone trebao otici iz kluba, medjutim, izgleda da se dokazao na treninzima tako da sad zasad ne ide nigdje. ono sto je sigurno je to da ce veznjak (ili vise njih) sigurno doci u romu vec na ljeto jer cisto sumnjam da ce uprava nagomilavati igrace u pola sezone.

na kraju, vracam se na bosingwu (opet). ne znam za vas ali ja nikako ne mogu da svarim tog igraca i definitivno sam protiv njegovog dovodjenja jer mislim da ne moze unaprijediti nasu igru.

i kad sam vec tu, red je da bacim koji trac:
- Calciomercato Roma/ Il Punto: Tadic, Canini, Ciani, Ghoulam, Breno, Pizarro
http://www.calciomercatoweb.it/ultime-c ... o-pizarro/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Marquinho na twitteru vec objavio kako je igrac rome (posudba je gotova ali klauzula o otkupu ugovora tek treba da bude dogovorena)
- vrlo vjerovatno cemo otkupiti Gaga za 5 miliona (Real je trazio vise ali izgleda da Sabatini ne da vise od pomenute cifre).

teodolit
Kontakt:

Post Postao/la teodolit » 28 jan 2012, 20:37

A eto vidiš ja tog Pizarra i zaboravio, njemu je i vrijeme da ide iz kluba.

Ja često znam reći da bosingwa ne bi imao mjesta s mojom ekipom na terminu da igra u fisu :D :D
A realno kad se pogledaju golovi koje je Roma primala ove sezone može se primjetiti da su bočni igrači direktno ili indirektno krivi kod većine tih golova, zbog toga ja sam za bosingwu jer je konstantniji od već pominjanih, nema neku tehniku ali je miran u glavi, a nekad tenekad mu se zna omaći dobar prodor, iskoristiti ga koju sezonu i šutniti.

Ovog Marquinha sam gledao par puta, nako može valjati, samo mi djeluje kao i svaki brazilac, udaren u glavu, ima lik nake prenose, odradi sve kako treba i pred go on petom šuta, i tako.

Svjestam sam da je ta priča sa Salihovićem nemoguća, ali ne mogu da se kutaršem utiska da bi on bio u Romi igračina, al šta je tu je.
Simplicijo i Grecko, ovaj drugi valja ako bi se plasiralo u EL da se računa kao talijan i romino dijete, ostalo dobar je za tekme kad treba odmarati druge igrače, dok ovaj prvi po meni treba da se proda, odavno nisam gledao lošijeg vezno (mislim na ove veće timove), pa lik ne znaj jeli defanzivni vezni ili je centralni ili ofanzivni, on malo vamo malo tamo, nekad mi djeluje ko muha bez glave, ganja protivničkog odbranbenog igrača a iza leđa mu rupa prazna ostala, @Evil Genius II valjda me razumiješ, da ne dočaravam sada situacije.
Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dusu, dali su ti je, ne pitajuci, dosao si na red kad drugih, boljih, nije vise bilo."

M. Selimovic - Tvrdjava

MCMXXVII
Kontakt:

Post Postao/la MCMXXVII » 29 jan 2012, 14:09

lazio koji je direktni konkurent za mjesto u evropi dovodi hondu , dok roma dovodi nekog marquinha (koji da ista valja ne bi igrao u brazilu do 26 godine). razocaravajuci prelazni rok, ocekivao sam da ce dovesti barem jednog beka, da ne moram gledati rosija i j. angela.
btw. govori se da bi roma mogla dovesti tri mlada igraca iz rivera: Ocamposa, Cirigliana , Battagliu...

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 29 jan 2012, 15:54

loše ovo izgleda

greco nidje veze, onaj borini leta gore dole ko muha bez glave, a inteligencije i tehnike nigdje, bekovi konstantno kriza i dobro je sto ne gubimo. pjanica isto nigdje u sredini
nema potpisa

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 29 jan 2012, 15:59

budala bi vise procitala nacin formiranja napada rome..stekelenburg dodaje ili ttadeiu ili nekom drugom iz odbrane..ovaj se pogubi kad ostale zatvore i tako dalje..ispucat loptu ne moze jer je nema ko spustit..patnja za gledanje..ako hoce vec kopirat barcelonu, onda to mora ici brze, a ne po pola sata carinit loptu, pa kad sve zatvore nemas kome dodat
Unica grande amore

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 29 jan 2012, 16:02

Admir_Sa je napisao/la:loše ovo izgleda

greco nidje veze, onaj borini leta gore dole ko muha bez glave, a inteligencije i tehnike nigdje, bekovi konstantno kriza i dobro je sto ne gubimo. pjanica isto nigdje u sredini
Jesi vidio koreografiju na početku :?:

P.S. Naša obrana je i uigrana s obzirom da LE žrijebom određuje ko će igrati..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 29 jan 2012, 16:21

kakva golčina pjanketa iz slobodnjaka!!!
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 29 jan 2012, 16:22

Prelep gol majstora, svaka čast! ;)

jocker92
Kontakt:

Post Postao/la jocker92 » 29 jan 2012, 16:22

Bravo majstore,sa tribina se ori MIRALEM PJANIC :)

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 29 jan 2012, 16:22

Totti, gledaj i uči :mrgreen:
Ali zašto Lamela van?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2

patrick_9
Kontakt:

Post Postao/la patrick_9 » 29 jan 2012, 16:23

Gledaj Totti i uči kako se pucaju slobodnjaci. Još kad mu dao da stalno puca gdje bi mu bio kraj. Bravo Pjanke majstore.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 29 jan 2012, 16:26

umalo doppietta pjanketa :o
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 29 jan 2012, 16:27

jao šta im učini Pjanke :o
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 29 jan 2012, 16:56

ebem ti enriqe bogomajku za one izmjene :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

samo bi psovo
nema potpisa

alan ford 26
Kontakt:

Post Postao/la alan ford 26 » 29 jan 2012, 16:56

Roma rinaka, ne bi dobili ni Radnik iz Hadzica, bez uvrede simpatizeri Rome
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 29 jan 2012, 17:00

Admir_Sa je napisao/la:ebem ti enriqe bogomajku za one izmjene :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

samo bi psovo
Nemoj na ovaj posebni dan :mrgreen: Pitam, jesi li vidio koreografiju Curve Sud danas :arrow:
slika
slika

:mrgreen:
I igrači su se potrudili da ti uljepšaju dan.
Zadnja izmjena: spielführer_21, dana/u 29 jan 2012, 17:05, ukupno mijenjano 1 put.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 29 jan 2012, 17:02

patrick_9 je napisao/la:Gledaj Totti i uči kako se pucaju slobodnjaci. Još kad mu dao da stalno puca gdje bi mu bio kraj. Bravo Pjanke majstore.
:D nije da smo skromni :D fali jos samo "gledaj Totti kako se igra fudbal, ti svijetski prvak pih, ne znas ti sta je bosanska dijaspora" :lol:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.