pa dobro, prije svega se treba pomiriti sa cinjenicom da 'novog tottija' nema i da ce njegovim odlaskom zavrsiti jedna a zapoceti nova era sa nekim novim klincima. kao sto rekoh, trenutno su lamela i pjanic te mlade uzdanice (ne izmisljam, to su rijeci tottija i de rossija) i jedino sto ostaje je da sacekamo i vidimo sta ce se desiti. talenat i potencijal za to sigurno imaju a da li ce ga iskoristiti, ko zna.
sto se tice veznog reda, problem svakako postoji jer slozio bih se s tobom u vezi gaga. on je zamjena za de rossija i kao takav u formaciji sa ddr-om cesto nas kosta na ofanzivnom polju sto nije nimalo lose protiv slabijih ekipa koje to ne znaju iskoristiti ali definitivno tu treba pronaci neko rjesenje za bolji protok lopte upravo zbog sistema kojeg gaji LE. od salihovica, naravno, nema nista tako da ne bih previse ni diskutovao o tome (iako bi iz ociglednih razloga volio da zaigra za moj klub) al' kroz neke izjave i intervjue sabatinija i baldinija (ljudi zaduzenih za transfere) da se primjetiti da cemo potpisati jednog, eventualno dva veznjaka na ljeto, u zavisnoti od prodaje trenutnog rostera. spomenuo si 'polovnjake', koji su uglavnom 'repovi' prijasnjih trenera i uprava koji ce se sigurno zadrzati tu barem ostatak ove sezone:
perrotta je tu iskljucivo zbog stare slave i neka ga, zaduzio je klub svojim pruzenim partijama od prije par sezona. uostalom i ne igra previse tako da i ne smeta. greco je u slicnoj situaciji, tu je iskljucivo zbog cinjenice sto roma drzi do tradicije a ovaj je rodjeni rimljanin, medjutim, bez obzira na produzeni ugovor vjerujem da ce on biti ukljucen u neku razmjenu igraca na kraju sezone (mozda za borinija ili nekoga drugog). meni licno ne smeta jer uvijek daje svoj maksimum, korektno odradjuje svaku utakmicu i jos nisam primjetio neke ogromne greske koje bi ga okarakterisale nepozeljnim za ovu ekipu. ostaju nam pizarro i simplicio . . . status ovog prvog mi nikako nije jasan jer prema nekim igrackim karakteristikama, on je kao stvoren za ovu taktiku ali ga LE gotovo nikako ne koristi tako da je odlazak sve izvjesniji a simplicio je vec na pocetku sezone trebao otici iz kluba, medjutim, izgleda da se dokazao na treninzima tako da sad zasad ne ide nigdje. ono sto je sigurno je to da ce veznjak (ili vise njih) sigurno doci u romu vec na ljeto jer cisto sumnjam da ce uprava nagomilavati igrace u pola sezone.
na kraju, vracam se na bosingwu (opet). ne znam za vas ali ja nikako ne mogu da svarim tog igraca i definitivno sam protiv njegovog dovodjenja jer mislim da ne moze unaprijediti nasu igru.
i kad sam vec tu, red je da bacim koji trac:
- Calciomercato Roma/ Il Punto: Tadic, Canini, Ciani, Ghoulam, Breno, Pizarro
http://www.calciomercatoweb.it/ultime-c ... o-pizarro/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Marquinho na twitteru vec objavio kako je igrac rome (posudba je gotova ali klauzula o otkupu ugovora tek treba da bude dogovorena)
- vrlo vjerovatno cemo otkupiti Gaga za 5 miliona (Real je trazio vise ali izgleda da Sabatini ne da vise od pomenute cifre).