EP u rukometu 2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko ce da osvoji EP ?

Hrvatska
46
21%
Francuska
55
26%
Nemacka
8
4%
Danska
42
20%
Srbija
34
16%
Norveska
1
0%
Svedska
1
0%
Island
2
1%
Spanija
20
9%
Ostali
5
2%

Ukupno glasova: 214

BranaVidara
Kontakt:

Re: EP u rukometu 2012

Post Postao/la BranaVidara » 28 jan 2012, 17:28

nemojte se srbi toliko dizati u visine..ipak je to prvenstvo u srbiji i uredu je da se malo za domacina navlaci,medjutim vidjet cete na sledecem prvenstvu ustvari gdje vam je mjesto..prolazak grupe ce vam biti plafon,hrvati realno jaci od vas,zadnjih nekoliko prvenstava sa francuskom i danskom najjaca reprezentacija,sinoc bilo to sto je bilo..al polahk doce sve na svoje..u svakom slucaju mislim da i BiH kad bi organizovala prvenstvo uz malu pomoc sudija moze bar do polufinala ;)

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 28 jan 2012, 17:34

Glede sudaca jučer, pa da i to završimo. Suci su bili dobri, na zadatku. Bilo je tu sumnjivih situacija, ali ni u jednom trenutku suci nisu bili ti koji su mogli odlučiti ili prevagnuti utakmicu na nečiju stranu.
Pitate se zašto je sudac na početku utakmice prestrogo dosudio isključenje za onog Srbina?! Je, to je bilo prestrogo, ali to je bio odličan potez, da na samom startu smiri ionako nabijene tenzije i emocije. I oni su znali tko međusobno igra i kakav je ulog u svemu.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

lupen
Kontakt:

Post Postao/la lupen » 28 jan 2012, 17:46

BranaVidara je napisao/la:nemojte se srbi toliko dizati u visine..ipak je to prvenstvo u srbiji i uredu je da se malo za domacina navlaci,medjutim vidjet cete na sledecem prvenstvu ustvari gdje vam je mjesto..prolazak grupe ce vam biti plafon,hrvati realno jaci od vas,zadnjih nekoliko prvenstava sa francuskom i danskom najjaca reprezentacija,sinoc bilo to sto je bilo..al polahk doce sve na svoje..u svakom slucaju mislim da i BiH kad bi organizovala prvenstvo uz malu pomoc sudija moze bar do polufinala ;)
Čitajući ovaj tvoj post,stičem utisak da ne gledaš realno,nego da ti je jednostavno krivo zbog uspjeha Srbije.Kao što sam kažeš navlači se malo za domaćina(ako se uopšte navlači),međutim da li je to malo dovoljno da sudije jednu reprezantaciju doguraju do finala?Ko je kriv što Stanić briljira,procenat odbrana 45%.Sudije?Ko je kriv što Ilić kida i u napadu i u odbrani?Sudije?Ko je kriv što Nikčević nepogrešivo pogađa sa krila,što Čutura majstorski razigrava ekipu?Opet sudije?Ne bih rekao.Treba realno pogledati i vidjeti da momci igrao kao jedan,punim srcem.Reprezentacija Srbije je trenutno u totalnom zanosu,cijela nacija je u euforiji,i apsolutno zasluženo su u finalu.Po meni ova vaša priča sa sudijskom pomoći,jednostavno ne prolazi.
RR#9

BranaVidara
Kontakt:

Post Postao/la BranaVidara » 28 jan 2012, 17:57

lupen je napisao/la:
BranaVidara je napisao/la:nemojte se srbi toliko dizati u visine..ipak je to prvenstvo u srbiji i uredu je da se malo za domacina navlaci,medjutim vidjet cete na sledecem prvenstvu ustvari gdje vam je mjesto..prolazak grupe ce vam biti plafon,hrvati realno jaci od vas,zadnjih nekoliko prvenstava sa francuskom i danskom najjaca reprezentacija,sinoc bilo to sto je bilo..al polahk doce sve na svoje..u svakom slucaju mislim da i BiH kad bi organizovala prvenstvo uz malu pomoc sudija moze bar do polufinala ;)
Čitajući ovaj tvoj post,stičem utisak da ne gledaš realno,nego da ti je jednostavno krivo zbog uspjeha Srbije.Kao što sam kažeš navlači se malo za domaćina(ako se uopšte navlači),međutim da li je to malo dovoljno da sudije jednu reprezantaciju doguraju do finala?Ko je kriv što Stanić briljira,procenat odbrana 45%.Sudije?Ko je kriv što Ilić kida i u napadu i u odbrani?Sudije?Ko je kriv što Nikčević nepogrešivo pogađa sa krila,što Čutura majstorski razigrava ekipu?Opet sudije?Ne bih rekao.Treba realno pogledati i vidjeti da momci igrao kao jedan,punim srcem.Reprezentacija Srbije je trenutno u totalnom zanosu,cijela nacija je u euforiji,i apsolutno zasluženo su u finalu.Po meni ova vaša priča sa sudijskom pomoći,jednostavno ne prolazi.
nije da mi je krivo nego inace nevolim srbiju,i sve sto ima ikakve veze sa srbijom a pogotovo nakon utakmice s nama (BIH)kad ste nas onako fino docekali,sto u fudbalu sto u rukometu,al ajd nebitno to sad..koliko dugo je ova reprezentacija srbije na okupu,ako su oni toliko dobri gdje su ti rezultati na prethodnim prvenstvima?nema ih sto znaci da i nisu neka sila kako vi to svi ovde pokusavate da pokazete,htio to priznat ili ne srbija ima pomoc,ne veliku ali tek toliko da je pogura,jer nije to losa reprezentacija,mala pomoc sasvim je dovoljna za ovaj uspjeh,mada opet nije to pomoc kao svedskoj ako se sjecas kad je bilo prvenstvo kod njih kad su gotovo pa pokrali protivnika u finalu-kazem opet,vidjet cemo vas na sledecem prvenstvu kolik ste stvarno jaki,a tu ce se pokazat da ste samo prosjecna ekipa..,bez ljutnje ;) pozz

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 28 jan 2012, 17:59

Ne bih se slozio da su sudijske odluke uticale na konacan rezultat u utakmici između Srbije i Hrvatske.
Rukomet je takav sport (izuzetno grub) da je nekad i sudijama tesko donijeti ispravnu odluku.
Po meni,presudio je pocetak drugog poluvremena,odbrane srpskog golmana,pa cak su i hrvatski rukometasi
neshvatljivo lose atakovali na gol Srbije...Mozda pad koncentracije,vaznost meca,pa i pritisak sa tribina,
je uticao na hrvate da zavrsnicu meca ucine zanimljivijim.
Sa druge strane,srbi su uspjesno iskoristili svoje sanse i mogu reci sasvim zasluzeno prosli u finale.

Neko je vec pisao o tome,šteta je sto Ivano Balic ostaje bez tog zlatnog odlicja koje mu nedostaje
u njegovoj uspjesnoj karijeri.
F.K.SARAJEVO

BranaVidara
Kontakt:

Post Postao/la BranaVidara » 28 jan 2012, 18:04

molotovljev je napisao/la:Ne bih se slozio da su sudijske odluke uticale na konacan rezultat u utakmici između Srbije i Hrvatske.
Rukomet je takav sport (izuzetno grub) da je nekad i sudijama tesko donijeti ispravnu odluku.
Po meni,presudio je pocetak drugog poluvremena,odbrane srpskog golmana,pa cak su i hrvatski rukometasi
neshvatljivo lose atakovali na gol Srbije...Mozda pad koncentracije,vaznost meca,pa i pritisak sa tribina,
je uticao na hrvate da zavrsnicu meca ucine zanimljivijim.
Sa druge strane,srbi su uspjesno iskoristili svoje sanse i mogu reci sasvim zasluzeno prosli u finale.

Neko je vec pisao o tome,šteta je sto Ivano Balic ostaje bez tog zlatnog odlicja koje mu nedostaje
u njegovoj uspjesnoj karijeri.

nema govora za tu utakmicu,tu da su bili i hrvatski sudci nebi pomogli hrvatima,jednostavno hrvatska podbacila u drugom poluvremenu,srbi odigrali super,stanic se razbranio sinocna pobjeda sasvim zasluzena,da je balic onaj stari od proslog prvenstva bilo bi drugacije,al sta bi bilo kad bi bilo.. :) protiv onakve hrvatske bilo bi grehota sudijama da svira za srbiju :lol:

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 28 jan 2012, 18:07

FKKrajina je napisao/la:
Reci mi jednu utakmicu na ovom prvenstvu u kojoj je Srbija ostecena vise nego njen protivnik?
Ko se bar malo razumije u rukomet, taj moze primjetiti sljedece stvari, dvostruki kriterij iskljucenja igraca,dvostruki kriterij kod sutiranja pod faulom,probijanja,sedmeraca itd... Sinoc je bilo par situacija gdje vam sudija uvlaci na sedmerac,kao odbranu iz prostora , gdje hrvatski igraci stoje metar van 6,dok kod vas par ocitih faula iz 6 metara nije svirano kao sedmerac. I tako cijeli turnir :D
Da li ti misliš da si napisao nešto pametno, nešto što niko od forumaša do sada nije znao, nešto čime ćeš nas prosvetliti ? Naravno, ovo je retoričko pitanje ( čisto sumnjam da u tvom rečniku postoji ta reč ).

Litvanci su imali domaćinsko suđenje na Eurobasketu, Hrvati na EP u vaterpolu pre 2 godine, Italijani već 15 godina imaju sudije na svojoj strani ( odbojka ), nebitno da li igraju kući ili u gostima. Dakle, sasvim normalna pojava u svakom sportu. Ajde ti lepo kod Litvanaca, Hrvata i Italijana pa ih smaraj svojim kompleksima, ljubomorom i glupostima...

Ili su ti draži Srbi ? :lol:
I think I'm a pussy one.

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 28 jan 2012, 18:17

Texi je napisao/la:
FKKrajina je napisao/la:
Reci mi jednu utakmicu na ovom prvenstvu u kojoj je Srbija ostecena vise nego njen protivnik?
Ko se bar malo razumije u rukomet, taj moze primjetiti sljedece stvari, dvostruki kriterij iskljucenja igraca,dvostruki kriterij kod sutiranja pod faulom,probijanja,sedmeraca itd... Sinoc je bilo par situacija gdje vam sudija uvlaci na sedmerac,kao odbranu iz prostora , gdje hrvatski igraci stoje metar van 6,dok kod vas par ocitih faula iz 6 metara nije svirano kao sedmerac. I tako cijeli turnir :D
Da li ti misliš da si napisao nešto pametno, nešto što niko od forumaša do sada nije znao, nešto čime ćeš nas prosvetliti ? Naravno, ovo je retoričko pitanje ( čisto sumnjam da u tvom rečniku postoji ta reč ).

Litvanci su imali domaćinsko suđenje na Eurobasketu, Hrvati na EP u vaterpolu pre 2 godine, Italijani već 15 godina imaju sudije na svojoj strani ( odbojka ), nebitno da li igraju kući ili u gostima. Dakle, sasvim normalna pojava u svakom sportu. Ajde ti lepo kod Litvanaca, Hrvata i Italijana pa ih smaraj svojim kompleksima, ljubomorom i glupostima...

Sudeci po tvom rjecniku, ni ti nisi objektivan. :) Ja sam u jednom postu napisao da cestitam Srbiji na prolasku u finale,samo ne znam zasto niko nece da prizna da su se sluzili i nekim prljavim stvarima u tome svemu. Naravno dobro su i igrali, Stanic , Ilic,Vujin odlicni. Vrhunski igraci,ali dosta je bilo i prljavih stvari u tome svemu.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 28 jan 2012, 18:19

Katastrofa je suđenje i sve gamad od Francuza,Čeha,Rumunja,samo prekide rade,guslanje,coma nek gledaju snimke pogotovo šta rade kad balkanci igraju od Makedonije,Hrv.Srba....jedan Kečmar za Njemački prijenos kaže suđenje je coma općenito vidjet ćete do kraja šta će sve bit.Navuci i potegni zna se!!!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 28 jan 2012, 18:24

Kako vam nije mrsko pisati tolike gluposti oko sudaca.
De napišite sad i neku teoriju zavjere pa neću morati ići na temu Vicevi.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 28 jan 2012, 18:29

dubrava postoje argumenti i činjenice ako ljudi stručnaci analiziraju i vide greške, pa eto suci su komai meni, ne kažem svi ali ovi par ruše rukomet .I treba pola ih očistit i organizacije kako rekoh neki dan onaj mađarski trener! ;)

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 28 jan 2012, 18:38

bambina je napisao/la:dubrava postoje argumenti i činjenice ako ljudi stručnaci analiziraju i vide greške, pa eto suci su komai meni, ne kažem svi ali ovi par ruše rukomet .I treba pola ih očistit i organizacije kako rekoh neki dan onaj mađarski trener! ;)
To nije problem od ovog prvenstva, već gotovo 10 godina. Što se tiče Srbije, naravno domaćin je, neće je sudije oštetiti, ali je i ne guraju kako su znali gurati većinu domaćina prethodnih prvenstava.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 jan 2012, 18:41

kad procitah da su sudije svirale 7m i kad igraci nisu bili u prostoru padoh od smijeha. valjda su ljudi pod utiskom debiloznih komentatora hrt-a i rts-a, koji se u rukomet razumiju ko tele u sarena vrata. ko kaze da igrac mora biti u prostoru da bi bio 7m
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 28 jan 2012, 18:56

Malo sam po statistici gledao, ako je tačna na službenoj stranici EHF-a, ona kaže:
Isključenja 2 min: Španija 14, Danska 22, Hrvatska 23, Srbija 22
Sedmerci za: Španiju 40, Dansku 26, Hrvatsku 26, Srbiju 19

Sedmerci protiv (ne mogu pronaći sve podatke): Srbije 25, Hrvatske 31, Danske 21+?, Španije ??
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 28 jan 2012, 18:58

Ma kakve sudije .Ima loseg sudjenja na prvenstvu ali to je cini mi se vise nedrzanje kriterija nevezano za ekipe, nego ljudi sad sviraju nesto sada ne.Tim i izborom sudija trebao bi se EHF baviti.Iskreno gledajuci,ako ostavimo druge stvari po strani,ja sam bar juce potpuno neutralno gledao utakmicu i odgledao sam citavo prvenstvo,Hrvati ono sinoc nisu mogli dobiti ni pod razno.Ko god iole ista zna o rukometu vidio je kolko su ljudi podbacili i koliko ih je Srbija takticki i u svakom drugom pogledu nadigrala.Vratili su se nekom starom vec pomalo zaboravljnom rukometnom stilu gdje su totalno umrtvili ritam utakmice.A Hrvati su nasjeli i to prihvatili.Dobila ih je odbrana Srba u drugom poluvremenu i veca srcanost i zelja za pobjedom.Nemojte da se lazemo .Ova tekma da je na Novom Zelandu igrana Srbi bi je dobili.Sama cinjenica da ni na jednoj tekmi nisu primili vise od 22 gola i budali nesto govori.Mislim da je to,zamolio bi da neko i provjeri,najmanji prosjek primljenih golova jedne reprezentacije po utakmici u zadnjh 30 godina na svim prvenstvima koja su odigrana.
U napad igraju zrelo do ciste pozicije i to je kljuc uspjeha.Svi zaboravljaju jos jednu veoma vaznu stvar.Srbe trenira rukometna legenda jedan od najvecih znalaca ove igre na ovim prostorima,covjek koji je osvojio sa Jugoslovenskom reprezentacijom i Sabackom Metaloplastikom sve sto se na svjetu osvojiti moglo,jedan od najboljih pivota ikad.Mozda i njegovo iskustvo nesto znaci.Vec na Olimpijadi ce se potvrditi koliko vrijede ne treba cekati dugo.
A mi bi se trebali vise okrenuti nasoj reprezentaciji.Imamo i mi legendi rukometa koliko hoces.Imamo igrace.Sjetite se samo prije par godina mi smo sa ovom Srbijom igrali baraz .Dobili ih u Sarajevu a oni jedva u zadnjm minutama dobili u Nisu.U 5 deka je bilo.Oni ce po meni sutra biti prvaci Evrope ,a gdje smo mi .U barazu pred baraz.A da tu sno prosli rukometnu velesilu Grke....Ali nista dobar pocetak...
Nego hajdemo biti malo manje bez uvrede ljubomorni, nego se okrenimo nasoj reprezentaciji.Imamo i mi Zetru i navijace.Imamo rukometnu tradiciju.Hajde da se svi ujedinimo napravimo pakao kakav samo mi znamo,prodjemo u Spaniju i iduce godine ako bog da budemo ponosni na svoju reprezentaciju,slavimo uspjehe budemo iznenadjenje prvenstva ,ako ne kao Srbi bar kao Makedonci.Sve imamo samo je do nas.
Jednostavno ja necu da budem ljubomoran na druge vec ponosan na svoje....
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 28 jan 2012, 19:21

bambina je napisao/la:Katastrofa je suđenje i sve gamad od Francuza,Čeha,Rumunja,samo prekide rade,guslanje,coma nek gledaju snimke pogotovo šta rade kad balkanci igraju od Makedonije,Hrv.Srba....jedan Kečmar za Njemački prijenos kaže suđenje je coma općenito vidjet ćete do kraja šta će sve bit.Navuci i potegni zna se!!!
1. Krečmar ;)
2. Suđenje je za njega loše zato što Nemačka nije u borbi za medalje, a što je još gore neće učestvovati ni na OI u Londonu. Gospodin je navikao na pomoć sudija njegovoj reprezentaciji na svakom takmičenju pa mu sad neobično. Taj isti Krečmar se 2007 nije žalio na sudije, kad je Nemačka došla do svetskog zlata, svi znamo na kakav način, osim tebe naravno. :lol:

P.S. Jebote, pojedini kao da imaju 10 godina, pa sve što čuju ili pročitaju bukvalno shvataju.
I think I'm a pussy one.

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 28 jan 2012, 19:24

FKKrajina je napisao/la:
Texi je napisao/la:
FKKrajina je napisao/la:

Sudeci po tvom rjecniku, ni ti nisi objektivan. :) Ja sam u jednom postu napisao da cestitam Srbiji na prolasku u finale,samo ne znam zasto niko nece da prizna da su se sluzili i nekim prljavim stvarima u tome svemu. Naravno dobro su i igrali, Stanic , Ilic,Vujin odlicni. Vrhunski igraci,ali dosta je bilo i prljavih stvari u tome svemu.
Ja napisao u prethodnom postu da je to sve normalno ( nažalost ). Mislim na suđenje naravno. Ali eto pomozimo svima, samo nemojmo Srbima oni moraju da zasluže sve, to bi bila tvoja poruka ( otprilike ).
I think I'm a pussy one.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 28 jan 2012, 19:44

Naučite se kulturi kad raspravljate puno pure-palente jedite!!!Koji seljaci ne znate ni raspravljati!!Bože sačuvaj crno je bijelo ili obrnuto imam hvala bogu oči i glavu! Ko neki klinci ste Bogami svi!!!
Rešpekt!!!!!!!

Texi
Kontakt:

Post Postao/la Texi » 28 jan 2012, 19:49

Ko sve danas ima Internet. :lol:
I think I'm a pussy one.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 28 jan 2012, 19:51

od kud ti došo ovdje nama filozofirat dugo te nisam vidjela jarane!!!!Pozz stručnjaku ekstra!presmiješan lik!

Sorry ne da mi se dalje!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.