RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
idemo dalje.....

-
Vita_Novalis
- Kontakt:
NeToBoLa je napisao/la:Hahaha, Rijeka pala. Daj nam Dinamo i Partizan.
Sta bi tek od Papetovih Zmajeva uradili!
Velež u Međugorju bolji od Rijeke
Trenutak odluke desio se na otvaranju meča, a strijelac je bio Damir Rovčanin.
Fudbaleri Veleža danas su upisali prvi trijumf u sklopu priprema za proljetni dio sezone. Mostarci su u Međugorju sa 1:0 bili bolji od hrvatskog prvoligaša Rijeke. Trenutak odluke desio se na otvaranju meča, a strijelac je bio Damir Rovčanin.
Za Velež su danas od starta igrali: Bandović, Knežević, Lakičević, Cerić, Kajtaz, Jugo, Kodro, Pehlić, Hiroš, Rovčanin i Brković, dok su priliku u nastavku dobili Škaljić, Jazvin, Hajdarević, Zvonić i Okić.
Fudbaleri Veleža danas su upisali prvi trijumf u sklopu priprema za proljetni dio sezone. Mostarci su u Međugorju sa 1:0 bili bolji od hrvatskog prvoligaša Rijeke. Trenutak odluke desio se na otvaranju meča, a strijelac je bio Damir Rovčanin.
Za Velež su danas od starta igrali: Bandović, Knežević, Lakičević, Cerić, Kajtaz, Jugo, Kodro, Pehlić, Hiroš, Rovčanin i Brković, dok su priliku u nastavku dobili Škaljić, Jazvin, Hajdarević, Zvonić i Okić.
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Daj nam Hajduuk da se igraamoooooo
Igramoooooooo
Igraaammooooooooo
Igramoooooooo
Igraaammooooooooo
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Bandović, Knežević, Lakičević, Cerić, Kajtaz, Jugo, Kodro, Pehlić, Hiroš, Rovčanin i Brković
Odlicnih prvih 11. ako ne bude ozljeda veoma je lako da kup osvojite!
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Uprava Napolje!!! Lopovi Zadnji!!!vm22 je napisao/la:Velež u Međugorju bolji od Rijeke
hahahahaha
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Ali salu na stranu, i ako je ovo samo pripremna utakmica i ko zna s kojom postavom je i igrala Rijeka ... ipak primili smo samo 1 gol u zadnje 2 tekme (s Rijekom i Olimpikom). Valjda to znaci da bi nam barem odbrana trebala biti ok.
Ja sam jos uvijek, sve u svemu, skeptican jer nisam 100% uvjeren da mozemo osvojiti kup s ovom ekipom - ali daBogda da me Rodjeni iznenade.
Ja sam jos uvijek, sve u svemu, skeptican jer nisam 100% uvjeren da mozemo osvojiti kup s ovom ekipom - ali daBogda da me Rodjeni iznenade.
@MostaracVelezovac
Pa golemo i ti skeptican samo ne znam kako kada je sve po tebi supericka. Evo ja sam 100% siguran da necemo osvojiti kup.
Sto se tice tima , jedina pozitivna stvar je do sada cini mi se ove bekovske pozicije Lakicevic / Knezevic . Ostalo sve nisam siguran . Al mislim da je malo golemo Hiros direktno sa termina u prvu postavu Veleza ako je suditi po ovoj prijateljskoj.
Pa golemo i ti skeptican samo ne znam kako kada je sve po tebi supericka. Evo ja sam 100% siguran da necemo osvojiti kup.
Sto se tice tima , jedina pozitivna stvar je do sada cini mi se ove bekovske pozicije Lakicevic / Knezevic . Ostalo sve nisam siguran . Al mislim da je malo golemo Hiros direktno sa termina u prvu postavu Veleza ako je suditi po ovoj prijateljskoj.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
bekicamir je napisao/la:Bandović, Knežević, Lakičević, Cerić, Kajtaz, Jugo, Kodro, Pehlić, Hiroš, Rovčanin i Brković
Realno, ova ekipa ne može u dvije utakmice izbaciti ni jednog od ostala 3 konkurenta
Jos tu treba Merzicbekicamir je napisao/la:Bandović, Knežević, Lakičević, Cerić, Kajtaz, Jugo, Kodro, Pehlić, Hiroš, Rovčanin i Brković
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Pa po tebi ako nisam u svadji sa Tanovicem ili Mrkvom ili ako mi niko od igraca na klupi nije familija (pa ne zugam na Velez jer mi je familija na klupi) - onda nisam u raji i sve je 'supericka'.kimbo je napisao/la:@MostaracVelezovac
A kad ode 7-8 igraca na polusezoni i kad ih 8 novih zamjenu - onda je sasvim normalno da ce bar 2-3 se naci u prvoj postavi odmah... ili to ili niko od novopridoslih nije pojacanje.
A ne vjerujem da ova ekipa moze osvojit kup ... ne mislim da je to to. A opet kazem, daBogda...
Međugorje. SRC Circle Internacional. Gledalaca 50. Strijelac : Rovčanin (25)
VELEŽ: Bandović, Knežević (Škaljić), Cerić, Kajtaz, Lakičević, Kodro (Jazvin), Jugo (Zvonić), Pehlić (Okić), Hiroš (Hebibović), Rovčanin, Brković (Hajdarević).
Trener: Mirza Varešanović
RIJEKA: Raspor, (Zogović), Švrljuga (Grujević), Datković, Čagalj (Sušac), Tadejević (Čaval), Kreilach (Živulić), Dedić (Močinić), Salčinović (Strebec), Miloš (Palibrk), Mance (Čehić), Čulina (Matovina)
Trener: Ivo Ištuk
Nakon 21 godinu pauze Velež i Rijeka ponovo su odmjerili snage na fudbalskom terenu. Po izuzetno hladnom vremenu, gdje je neugodni vjetar temperaturu spuštao za nekoliko podioka ispod nule, igrači obje ekipe pružili su dosta dobru fudbalsku predstavu u trening utakmici. Vjerovatno je igračima, koji su pošteno odradili svoj zadatak, koristila i činjenica da se igralo u skoro kompletnoj sportskoj opremi, odnosno trenerkama.
Velez-Rijeka_2„Rođeni“ su bili bolji rival tokom čitave utakmice i da je riječ o završnom dijelu priprema, gdje ekipe mnogo više rade upravo na uigravanju završetka akcija, rezultat bi bio znatno izraženiji u korist „Rođenih“. Na kraju, ostalo je 1:0, za koje su zaslužni novajlija Nedim Hiroš, koji je odlično pronašao Damira Rovčanina u šesnaestercu gostiju. Napadač „Rođenih“, koji je posljednje dvije pripremne utakmice priliku dobio na mjestu centralnog napadača, dobro je reagovao i matirao golmana Rijeke. Treba istaći da su „Rođeni“ u prvom dijelu oštećeni i za nedosuđeni jedanaesterac, nakon što je poslije šuta Edina Pehlića jedan od igrača Rijeke igrao rukom. Međutim, obzirom da ovakve trening utakmice nisu službenog karaktera, pa su djelitelji pravde uglavnom pomoćno osoblje i pomoćni treneri, te je igra bez mnogo povika na suđenje i nastavljena.
Kuriozitet današnje utakmice je svakako i prisustvo 15-tak pripadnika „Armade“ koji su na utakmicu došli direktno iz Rijeke. Utakmica je u nekim trenucima dobijala i prvenstveni štimung, obzirom da su čak i baklje završile u terenu.
SA OFICIJALNE
VELEŽ: Bandović, Knežević (Škaljić), Cerić, Kajtaz, Lakičević, Kodro (Jazvin), Jugo (Zvonić), Pehlić (Okić), Hiroš (Hebibović), Rovčanin, Brković (Hajdarević).
Trener: Mirza Varešanović
RIJEKA: Raspor, (Zogović), Švrljuga (Grujević), Datković, Čagalj (Sušac), Tadejević (Čaval), Kreilach (Živulić), Dedić (Močinić), Salčinović (Strebec), Miloš (Palibrk), Mance (Čehić), Čulina (Matovina)
Trener: Ivo Ištuk
Nakon 21 godinu pauze Velež i Rijeka ponovo su odmjerili snage na fudbalskom terenu. Po izuzetno hladnom vremenu, gdje je neugodni vjetar temperaturu spuštao za nekoliko podioka ispod nule, igrači obje ekipe pružili su dosta dobru fudbalsku predstavu u trening utakmici. Vjerovatno je igračima, koji su pošteno odradili svoj zadatak, koristila i činjenica da se igralo u skoro kompletnoj sportskoj opremi, odnosno trenerkama.
Velez-Rijeka_2„Rođeni“ su bili bolji rival tokom čitave utakmice i da je riječ o završnom dijelu priprema, gdje ekipe mnogo više rade upravo na uigravanju završetka akcija, rezultat bi bio znatno izraženiji u korist „Rođenih“. Na kraju, ostalo je 1:0, za koje su zaslužni novajlija Nedim Hiroš, koji je odlično pronašao Damira Rovčanina u šesnaestercu gostiju. Napadač „Rođenih“, koji je posljednje dvije pripremne utakmice priliku dobio na mjestu centralnog napadača, dobro je reagovao i matirao golmana Rijeke. Treba istaći da su „Rođeni“ u prvom dijelu oštećeni i za nedosuđeni jedanaesterac, nakon što je poslije šuta Edina Pehlića jedan od igrača Rijeke igrao rukom. Međutim, obzirom da ovakve trening utakmice nisu službenog karaktera, pa su djelitelji pravde uglavnom pomoćno osoblje i pomoćni treneri, te je igra bez mnogo povika na suđenje i nastavljena.
Kuriozitet današnje utakmice je svakako i prisustvo 15-tak pripadnika „Armade“ koji su na utakmicu došli direktno iz Rijeke. Utakmica je u nekim trenucima dobijala i prvenstveni štimung, obzirom da su čak i baklje završile u terenu.
SA OFICIJALNE
Krene li dušman ti na zide,
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
što krv će liti za brda ova!
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Da osvojimo kup, to jest da imamo ikakvu sansu za kup, treba nam novi Zaimovic od prije 3-4 godine (a to jos nismo rijesili) i treba nam jos jedan dobar gol igrac. Mislim da su bekovi ok i da su i krila donekle tu.
Ali sa takva 2 igraca mozda bi imali sansu. Ovako, previse je ljudi otislo odjednom da se to nadomiri i uigra naglo.
Jedino sto me raduje je to da eto ne primamo golove do sad... mada to su samo pripremne i ko ce ti ga tu znati.
Ali sa takva 2 igraca mozda bi imali sansu. Ovako, previse je ljudi otislo odjednom da se to nadomiri i uigra naglo.
Jedino sto me raduje je to da eto ne primamo golove do sad... mada to su samo pripremne i ko ce ti ga tu znati.
Kada citas ove komentare, ne mozes vjerovati, sve sami strucnjaci, ma drama jedna. Svi sve znaju koji igraci mogu igrati, koji ne mogu,ma strucnjaci, ne pitaj buraz. Danas bio u Medjugorju na utakmici nigdje nikoga od strasnih strucnjaka. Nisu mogli od posla, aha, gdje si sta ima brato. Gledam Armadu ,dosli navijati cak iz Rijeke, a ja i jos nekoliko starijih ljudi stojimo po strani i gledamo Velez. Al neka zato brato ovdje ima masa "navijaca" svi znaju koji igraci mogu, a koji ne mogi osvojiti kup. Ma brato strucnjaci su to.
Novajlije strasne, svaka cast na izboru.Hiros je pravo osvjezenje, cudo od igraca.rodjeni svaka cast samo tako i uspjeh nemoze izostati.u ovoj ekipi tzv nasa djeca (durakovic ,demic itd) realno nebi bili ni medju 21.
De ne seri!gojkovuk je napisao/la:Novajlije strasne, svaka cast na izboru.Hiros je pravo osvjezenje, cudo od igraca.rodjeni svaka cast samo tako i uspjeh nemoze izostati.u ovoj ekipi tzv nasa djeca (durakovic ,demic itd) realno nebi bili ni medju 21.
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA
Nista dosta price preko neta , kad dodje polufinale kupa , napunit stadion a ne blebetat preko neta .. 
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
na ovom sazetku utakmice na oficijalnoj pravo smo dobro odigrali,sasvim dovoljno,sa jos dosta izglednih prilika! Ovaj Hiros se po meni izdvaja, ima dobar pregled igre!!
Krene li dušman ti na zide,
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
u san starih mezarova,
udariće na Šehide,
Slazem se za to strucnjake. Ali je i na vrh glave vas koji ste bili prisutni na prijateljskoj utakmici i hvalite se ko da ste bogovi pitajuci se gdje ste sada vi ostali (eto pola raje ce iz Danske, Holandije, USA doletiti na tekmu). Znači Veležovci izvan mostara ne mogu biti veležovci.vfcmostar je napisao/la:Kada citas ove komentare, ne mozes vjerovati, sve sami strucnjaci, ma drama jedna. Svi sve znaju koji igraci mogu igrati, koji ne mogu,ma strucnjaci, ne pitaj buraz. Danas bio u Medjugorju na utakmici nigdje nikoga od strasnih strucnjaka. Nisu mogli od posla, aha, gdje si sta ima brato. Gledam Armadu ,dosli navijati cak iz Rijeke, a ja i jos nekoliko starijih ljudi stojimo po strani i gledamo Velez. Al neka zato brato ovdje ima masa "navijaca" svi znaju koji igraci mogu, a koji ne mogi osvojiti kup. Ma brato strucnjaci su to.
A gdje su ti iz Armade bili na ostalim prijateljskim tekmama. I to im je usput bilo nesto pa navratili.
I ja sam bio propratio zadnje pripreme Veleža u Fojnici pa nisam raji srao "Gdje ste stručnjaci u fojnici". Gdje si ti bio stručnjače vfcmostar kad su pripreme u Fojnici bili. Tad nisi bio stručnjak, a sad jesi. Jeli tako logika radi ili šta??? Nismo svi djeca ili tinejđeri pa da imamo svaki dan da se zajebavamo i idemo i radnim danima po tekmama i o tuđem trošku.
Suština je da ima stručnjaka na ovom forumu, a i ti si vala jedan od njih. Svi vi koji se volite kurchit i isticati kako ste superiorniji od drugih i kako najviše volite Velež ste najgori od svih.
Umjesto da se ujedinjavamo vi sve obrnuto. Avanti, Avanti, Avanti Ego Mostar
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.