Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la Monolog » 31 jan 2012, 23:20

@Muxmania,
Neka Cabayea u Njukašu. :mrgreen: Ko bi onda asistirao Dembama ( :lol: ), ako bismo ti i ja realizovali ovaj transfer? :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 31 jan 2012, 23:21

spielführer_21 je napisao/la:
muXmania je napisao/la: ne može Jelavić donijeti ništa novo kad nema kreativnosti u ekipi sve neki štoperi i menadžerski da se izrazim Ball wining midfielderi, pa krila prekomandovani bekovi ( Drenthe, Coleman ) dje je ovdje kreativnost, to i slijep vidi da je nema, sve se svodi na prodore obično Bainesa po strani i bacanje lopte u vatru u šesnest pa šta bude bude, i opet iznova, ne pamtim kad sam vidio da je noko nekome gurnuo loptu u for ispred golmana a ovaj lagano zabio.
Znam, no tješim se. Nešto razmišljam da je Jelavić drugi tip napadača od ovog Stratocastera, školovaniji, možda zna odvući protivnike pa ostaviti prostor za nekog iz pozadine da se ubaci, mah... ko će ga znati, uglavnom mi je glupo misliti da mi vidimo šta (ko) fali u igri, a Moyes ne vidi.
A Drenthe nije loš, može on igrati krilo, večeras je bio ponajbolji u ekipi.
ma Mojes naravno vidi šta mu fali i on je svijestan toga al nema novčića, pa sve ovo što je Everton sad je zahvaljujući njemu, pogrešno si me svatio ;)

Drente na trenutak bljesne, ali je generalno loš.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 31 jan 2012, 23:25

Eh dosta sam cejfio evo da i ja nesto ozbiljno napisem. Sve mislim da je Moyes igrao pogresno do sada mislim da je igrao otvorenije nebi Everton nista lose stajao nego trenutno jer jednostavno kvalitete za sredinu tabele imaju pa taman da igraju zatvorenih ociju. Medzutim eto covjek je nesto trazio pokusavao i vidio da ne ide i dolazak Jelavica barem meni sugerira promjenu igre u nastavku a pogotovo za slijedecu sezonu. Ova je propala znaci sad samo ne dozvoliti da se ekipa nadze medzu zadnjih 5-6 i lagano testirat sta i kako a onda slijedece sezone barem probat biti stabilan medzu prvih 8-9.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 31 jan 2012, 23:26

Jelavić je bezobrazan. Takav napadač treba Evertonu, a ne neki stidljivi kao što je Denis Stra-nešto :lol: i siguran sam da će ispuniti očekivanja navijača. Samo Moyke legendo nekog kreativca isčupaj odnekle i to bi bilo dovoljno da se Everton čupa iz ove krize.
Who dares, wins !

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 31 jan 2012, 23:32

@monolože ne bih ja dao Fellu ni za dvije kobaje i obje Dembe samo me večeras pomalo razočaro, ali doćiće on na svoje bio je odsutan dok se malo uhoda ;)
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 31 jan 2012, 23:38

muXmania je napisao/la:@monolože ne bih ja dao Fellu ni za dvije kobaje i obje Dembe samo me večeras pomalo razočaro, ali doćiće on na svoje bio je odsutan dok se malo uhoda ;)
Bola Fellaini je igračina samo takva, otimat će se za njega svi uskoro. Malo ga ozljede stopiraju, ali mlad je on i čim sastavi jedan duži period igara vidjet ćeš da će pohrliti svi ovi tajkunski klubovi da ga uzmu Evertonu. Kakav Cabaye i slični, to su samo bljesak igrači.
Who dares, wins !

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 31 jan 2012, 23:42

Na insistiranje @Netobole. :D :mrgreen:

VEEEEEEEELIKO HVALA U IME CIJELE TEME MANCHESTER UNITEDA! :)

Moze `vako?
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 31 jan 2012, 23:44

Rooney88 je napisao/la:Na insistiranje @Netobole. :D :mrgreen:

VEEEEEEEELIKO HVALA U IME CIJELE TEME MANCHESTER UNITEDA! :)

Moze `vako?
:lol: :lol: :lol:

Bilo kako. 8-)

Saha u Tottenhamu. Hvala mu, nek mu je sa srećom.
Who dares, wins !

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 01 feb 2012, 00:48

Ah, evo ga i Pienaar. Posudba do kraja sezone. Mislim da nijedan fan Evertona nije doživio ovako uzbudljiv prijelazni rok u svom životu. :D
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 01 feb 2012, 00:59

Bertrand je napisao/la:Ah, evo ga i Pienaar. Posudba do kraja sezone. Mislim da nijedan fan Evertona nije doživio ovako uzbudljiv prijelazni rok u svom životu. :D
To je to. Pretpostavljam da su navijači zadovoljni. Sad će Everton puno bolje izgledati.
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 01 feb 2012, 15:46

Ja sam prezadovoljan kakva sam sve crnila procitao o Evertonu ovo je avion. Pienar tu na posudbu a najvjerovatnije je tu i mogucnost otkupa ugovora na kraju sezone.

vidim junajtedovci se zahvaljuju heheh nemojte jos :mrgreen:
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 01 feb 2012, 16:23

Moram priznati da me je iznenadio Moyes. Jest da rijeko kada budem pesimista, ono da kažem piši propalo, ali nisam očekivao da će dovesti Jelavića pogotovo nakon što su mediji licitirali brojnim klubovi koji su zainteresovani za njega. A povratak Piennara, kao da me je pitao majke mi. Taj zna predobro igrati lopte ali nije dovoljno prilike dobivao u Tottenhamu. Računam na uzimanje FA Cupa. :)

Saha maksimalno korektan ispao. To se cijeni.

[youtube][/youtube]
Who dares, wins !

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 01 feb 2012, 20:15

NeToBoLa je napisao/la:Moram priznati da me je iznenadio Moyes.
Ma nije tu ništa bio kriv Moyes. On da ima makar 10-12m funti na raspolaganju, on bi stvorio timčinu i po. Ovako, u minimalnim uvjetima, on drži Everton u gornjem dijelu engleskog fudbala. Zaslužuje da bude Evertonov Ferguson, po vremenu boravka u jednom klubu.
Greatness dies

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 02 feb 2012, 00:26

Nekad ga ne kontam, mogu nešto i reći protiv njega, ali kad se sve sabere i oduzme, legenda je kakvih na Otoku nema mnogo. Čupa vazda asa iz rukava.
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 02 feb 2012, 13:10

Na indexu objavili da je transfer Jelavica tezak 24 miliona eura????????

IM JE Nikica Jelavić stigao u klub, Everton je počeo pobjeđivati. Jelavić je sinoć predstavljen na Goodison Parku gdje je gledao pobjedu svog novog kluba nad vodećim Cityjem. U nikad siromašnijem prijelaznom roku, robusni se centarfor izborio za transfer u Everton vrijedan ukupno 24 milijuna eura. Svjestan je da ga u Premiershipu čeka težak posao, a svoja je razmišljanja nakon potpisao podijelio s Indexom.

"Uzbuđenje je na vrhuncu. Zadovoljan sam i spreman za nove izazove u mom novom klubu", priča nam Jelavić u čijem se glasu osjeti umor.

Bio si sinoć na utakmici, kakvi su dojmovi?

"Da, bio sam i navijači su vrlo lijepo primili. Svladali smo City i bilo je lijepo, a bilo bi još ljepše da sam mogao igrati."

U Engleskoj te čeka teži posao nego što je to bilo u Škotskoj.

"Istina, liga je teža, ali meni je bolje što je liga teža. Sad je na meni da dam sve od sebe za momčad i mislim da je ovo napredak u mojoj karijeri."

Od tebe će se mnogo tražiti. Čeka te žestok ritam i očekuje se da zabiješ 15-ak golova godišnje.

"Ne znam, o brojevima nisam razmišljao. Idem utakmicu po utakmicu i želim opravdati povjerenje i zadovoljiti navijače zbog kojih igramo. Ali, zašto ne, vjerujem u sebe i veselim se novim izazovima."

Jesi se upoznao s novim suigračima?

"Nisam se stigao detaljno upoznati s igračima jer sam morao nazad u Glasgow obaviti još neke stvari. Ali, na prvi pogled mi se čini da su u redu ekipa."

Koliko si stigao upoznati svoj novi klub?

"Ne znam puno, ali znam da je to momčad s velikom tradicijom koja stalno igra u prvoj ligi. Cilj je biti u gornjem dijelu ljestvice, malo smo pali, ali vjerujem da ćemo se vratiti među prvih osam."

Često si govorio da ti je san igrati u Premiershipu. Otkud ta ljubav prema engleskom nogometu?"Volim englesku ligu još od Rapida kad su me počeli povezivati s engleskim klubovima. Mislim da je to najjača liga na svijetu i drago mi je što ću se moći okušati."

Jesi se čuo s Bilićem ili našim igračima koji su u Engleskoj? Jesu ti dali kakav savjet?

"Čuo sam se samo s izbornikom. I on je igrao u Evertonu. Podržao je moju odluku, zadovoljan je i dao mi je nekoliko korisnih savjeta."

Jelavić se nada da će se u Evertonu izboriti za još bolji status u reprezentaciji. Ipak, "izbornikova je zadnja", kaže.
"Sad ću igrati bolju ligu i biti bliže izborniku. Ipak ste više pod povećalom kad igrate u Evertonu nego u Rangersu."

Jelavić je prošao težak put do najbolje lige svijeta. Iz Hajduka je otišao u Zulte Waregem pa Rapid i onda u Rangers gdje se s 30 golova u 45 utakmica izborio za transfer u Everton.

"Kad sam bio u Hajduku tko se nadao da ću dogurati do ovdje. Vani sam proveo gotovo pet sezona, od Belgije preko Austrije do Škotske i sad sam u najjačoj ligi svijeta. Jako sam sretan, ispunio mi se san", kaže Jelavić koji tvrdi da je kod odabira kluba razmišljao i o reprezentaciji.

"Sigurno da je reprezentacija imala utjecaja na prelazak. Ali, prvo su se klubovi morali dogovoriti da bih ja mogao odlučivati."

Euro je pred vratima. Kako ćemo proći u Poljskoj?

"Možemo proći skupinu, zašto ne? Skupina je jako teška, Španjolska i Italija su vrhunske momčadi, Irska nije tako vrhunska... No, vjerujete mi da i oni itekako strepe od nas i da nas respektiraju. Uvjeren sam da možemo ostvariti dobar rezultat."
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 02 feb 2012, 16:27

slika

Što ih je lijepo vidjeti. :)
Who dares, wins !

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 02 feb 2012, 20:17

Malo mi je glupo što je Jelavić bio prisiljen uzeti neki drugi broj umjesto prirodne devetke koja će ionako biti slobodna za mjesec.
Greatness dies

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 02 feb 2012, 21:20

Samo nek on zabija a za broj manje vise nebitno..
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 04 feb 2012, 15:58

Heey my fellow Evertonians...napokon kuči-uuu j**o te koja hladnoča i to polarna.
Nakon tekme ove- vs. Wigan se objavim a kasnije-(sutra?!?) malo više,zapravo ono-raport slike video sa tekme i Goodisona,putovanja...)
A sad ... nadati se je nove tri bobe,hee!!
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 04 feb 2012, 18:04

Win some-lose some.
Da nebi onog glupog odbijanca od Nevillove noge i smotane reakcije Howarda ovo bi bez beda bilo tri boda-no,zahvaljujuči Big Vic izvukosmo bod-neznam bi li bio zadovoljan ili razočaran...ali bože moj...recimo-uhodavanje.Ipak na utakmici su i Jelavić i Pinaar "debitirali" i malo dok se uklope.Vidi se koliko ovome Evertonu nedostajao je Pinaar-igra ima neku i glavu i rep. Jelavić još mora da se dokaže ali pokazao je da je "cheeky" i samo tako-onaj faul u čistoj situaciji (sudačka nadoknada) kad smo imali loptu bio je tako nepotreban da bi mu bar čvoku opalio. :roll:
Bod!
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Shategabri i 2 gosta.