Na indexu objavili da je transfer Jelavica tezak 24 miliona eura????????
IM JE Nikica Jelavić stigao u klub, Everton je počeo pobjeđivati. Jelavić je sinoć predstavljen na Goodison Parku gdje je gledao pobjedu svog novog kluba nad vodećim Cityjem. U nikad siromašnijem prijelaznom roku, robusni se centarfor izborio za transfer u Everton vrijedan ukupno 24 milijuna eura. Svjestan je da ga u Premiershipu čeka težak posao, a svoja je razmišljanja nakon potpisao podijelio s Indexom.
"Uzbuđenje je na vrhuncu. Zadovoljan sam i spreman za nove izazove u mom novom klubu", priča nam Jelavić u čijem se glasu osjeti umor.
Bio si sinoć na utakmici, kakvi su dojmovi?
"Da, bio sam i navijači su vrlo lijepo primili. Svladali smo City i bilo je lijepo, a bilo bi još ljepše da sam mogao igrati."
U Engleskoj te čeka teži posao nego što je to bilo u Škotskoj.
"Istina, liga je teža, ali meni je bolje što je liga teža. Sad je na meni da dam sve od sebe za momčad i mislim da je ovo napredak u mojoj karijeri."
Od tebe će se mnogo tražiti. Čeka te žestok ritam i očekuje se da zabiješ 15-ak golova godišnje.
"Ne znam, o brojevima nisam razmišljao. Idem utakmicu po utakmicu i želim opravdati povjerenje i zadovoljiti navijače zbog kojih igramo. Ali, zašto ne, vjerujem u sebe i veselim se novim izazovima."
Jesi se upoznao s novim suigračima?
"Nisam se stigao detaljno upoznati s igračima jer sam morao nazad u Glasgow obaviti još neke stvari. Ali, na prvi pogled mi se čini da su u redu ekipa."
Koliko si stigao upoznati svoj novi klub?
"Ne znam puno, ali znam da je to momčad s velikom tradicijom koja stalno igra u prvoj ligi. Cilj je biti u gornjem dijelu ljestvice, malo smo pali, ali vjerujem da ćemo se vratiti među prvih osam."
Često si govorio da ti je san igrati u Premiershipu. Otkud ta ljubav prema engleskom nogometu?"Volim englesku ligu još od Rapida kad su me počeli povezivati s engleskim klubovima. Mislim da je to najjača liga na svijetu i drago mi je što ću se moći okušati."
Jesi se čuo s Bilićem ili našim igračima koji su u Engleskoj? Jesu ti dali kakav savjet?
"Čuo sam se samo s izbornikom. I on je igrao u Evertonu. Podržao je moju odluku, zadovoljan je i dao mi je nekoliko korisnih savjeta."
Jelavić se nada da će se u Evertonu izboriti za još bolji status u reprezentaciji. Ipak, "izbornikova je zadnja", kaže.
"Sad ću igrati bolju ligu i biti bliže izborniku. Ipak ste više pod povećalom kad igrate u Evertonu nego u Rangersu."
Jelavić je prošao težak put do najbolje lige svijeta. Iz Hajduka je otišao u Zulte Waregem pa Rapid i onda u Rangers gdje se s 30 golova u 45 utakmica izborio za transfer u Everton.
"Kad sam bio u Hajduku tko se nadao da ću dogurati do ovdje. Vani sam proveo gotovo pet sezona, od Belgije preko Austrije do Škotske i sad sam u najjačoj ligi svijeta. Jako sam sretan, ispunio mi se san", kaže Jelavić koji tvrdi da je kod odabira kluba razmišljao i o reprezentaciji.
"Sigurno da je reprezentacija imala utjecaja na prelazak. Ali, prvo su se klubovi morali dogovoriti da bih ja mogao odlučivati."
Euro je pred vratima. Kako ćemo proći u Poljskoj?
"Možemo proći skupinu, zašto ne? Skupina je jako teška, Španjolska i Italija su vrhunske momčadi, Irska nije tako vrhunska... No, vjerujete mi da i oni itekako strepe od nas i da nas respektiraju. Uvjeren sam da možemo ostvariti dobar rezultat."
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.