Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Tribalian
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la Tribalian » 29 dec 2011, 23:28

" Gete na samrti" :) nisam mogao vecu sliku da nadjem. :roll: Zbirka pripovedaka ,delo Tomasa Bernharda,na zadnjoj stranici pise da je to "najvise literarno dostignuce nemacke knjizevnosti u drugoj polovini 20.veka."Ja sam je nabavio pre izvesnog vremena,ali tek juce uzeo da citam.Ne znam da li ima da se nadje u nekoj "elektronskoj biblioteci".
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 dec 2011, 23:31

Tribalian je napisao/la:" Gete na samrti" :) nisam mogao vecu sliku da nadjem. :roll: Zbirka pripovedaka ,delo Tomasa Bernharda,na zadnjoj stranici pise da je to "najvise literarno dostignuce nemacke knjizevnosti u drugoj polovini 20.veka."Ja sam je nabavio pre izvesnog vremena,ali tek juce uzeo da citam.Ne znam da li ima da se nadje u nekoj "elektronskoj biblioteci".
ajde javi utiske ako nije problem, imam utisak da bi moglo biti zanimljivo :)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 29 dec 2011, 23:35

Bosniacum Lilium je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:" Gete na samrti" :) nisam mogao vecu sliku da nadjem. :roll: Zbirka pripovedaka ,delo Tomasa Bernharda,na zadnjoj stranici pise da je to "najvise literarno dostignuce nemacke knjizevnosti u drugoj polovini 20.veka."Ja sam je nabavio pre izvesnog vremena,ali tek juce uzeo da citam.Ne znam da li ima da se nadje u nekoj "elektronskoj biblioteci".
Nije nikakav problem,samo ovaj docek da prodje,necu imati vremena sutra i prekosutra da citam,a ni 1. verovatno. Pre ovoga sam procitao onu Lausevicevu biografiju i "Snovi sa Bunker hila" od Fantea ,to toplo preporucujem .

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 dec 2011, 01:09

Ala si ti nacitan jbt,k'o bi rekao da se takav intelektualac skuplja sa olosem na severu,a pri tome da zivi na Dorcu. :lol: :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 30 dec 2011, 01:13

Devil je napisao/la:Ala si ti nacitan jbt,k'o bi rekao da se takav intelektualac skuplja sa olosem na severu,a pri tome da zivi na Dorcu. :lol: :mrgreen:
:lol:
J*bes ti mene kolega i to junacki :lol:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 dec 2011, 13:25

Tribalian je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:
Nije nikakav problem,samo ovaj docek da prodje,necu imati vremena sutra i prekosutra da citam,a ni 1. verovatno. Pre ovoga sam procitao onu Lausevicevu biografiju i "Snovi sa Bunker hila" od Fantea ,to toplo preporucujem .
izgleda i boris je pročitao.....pa ga pomilovao, i onda neko kenja zakon je isti za sve......
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 jan 2012, 12:37

[youtube][/youtube]
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 15 jan 2012, 21:34

Ja toplo preporucujem knjigu "Pariska osveta", malo je na fazon Da Vincijevog koda i Izgubljenih simbola, ali je meni zanimljivija, posebno sto se u knjizi veze i teorija o novom svjetskom poretku i neke stvari zaista imaju smisla...
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

EsoKimba
Kontakt:

Post Postao/la EsoKimba » 16 jan 2012, 21:54

Narode jel ko od vas citao knjigu "1984" od Dzordz Orvela?,nagadjam da je valjano štivo :idea:
:P

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 16 jan 2012, 22:52

EsoKimba je napisao/la:Narode jel ko od vas citao knjigu "1984" od Dzordz Orvela?,nagadjam da je valjano štivo :idea:
Jesmo, jesmo. :)
Ako vrijedi čitati forum, svakako vrijedi i to. :geek:
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 02 feb 2012, 17:48

http://www.****/d/17-godisn ... e-santica/" onclick="window.open(this.href);return false;

velikan
Bosna <3

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 03 feb 2012, 00:12

U redu ili uredu ?
Stajim ili stojim ?
You'll never walk alone.

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 03 feb 2012, 00:51

VolimLiverpool je napisao/la:U redu ili uredu ?
Stajim ili stojim ?
U redu. I u slučaju ako je sve u redu, i u slučaju ako stojiš u redu. A stajati u redu je nešto najgore, posebno za nas sa poremećajem deficita pažnje. :)

Ali, postoji tema Lingvistika za ovakve stvari.

Nego, čita li se ovih dana išta osim onog što je potrebno za polaganje ispita? :cry:
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 feb 2012, 01:48

gollum je napisao/la:
VolimLiverpool je napisao/la:U redu ili uredu ?
Stajim ili stojim ?
U redu. I u slučaju ako je sve u redu, i u slučaju ako stojiš u redu. A stajati u redu je nešto najgore, posebno za nas sa poremećajem deficita pažnje. :)

Ali, postoji tema Lingvistika za ovakve stvari.

Nego, čita li se ovih dana išta osim onog što je potrebno za polaganje ispita? :cry:
Ja nesta u poslednjih nekoliko dana kada imam vremena citam neke enciklopedije Jugoslavije izdate 80-ih godina,po 200+ stranica o svakoj bivsoj republici.Dosta zanimljiva stvar ali pitanje je dokle cu da stignem sa citanjem. ;) :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 03 feb 2012, 02:46

gollum je napisao/la:
Cita se "Tajna dzema od malina" Karima Zaimovica i pomalo Narnia (prva tri dijela).. Najgore je sto stivo za ispite citam najmanje... :)
A stajati u redu je stvarno grozno. :mrgreen:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 03 feb 2012, 20:01

Ima li slucajno knjiga Cass da se skine? :?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 03 feb 2012, 22:24

Probaj na baneprevoz.

Nego, je li iko citao Sjever i Jug od Jakesa? Koga god da pitam, dobijam negativan odgovor :mrgreen: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 04 feb 2012, 18:04

Nail for Real je napisao/la: Nego, je li iko citao Sjever i Jug od Jakesa? Koga god da pitam, dobijam negativan odgovor :mrgreen: .
Nisam citao,ali znam da je ta knjiga imala ogromne tiraze.To su u stvari tri knjige :) Jedino sto mogu reci je da sam nekada davno gledao seriju snimljenu po tom delu.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 feb 2012, 19:26

losija verzija rata i mira. serija nije bila losa. glume odlicni glumci, svejzi,eli,frejks cini mi se.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 04 feb 2012, 19:37

Meni je knjiga zabavna i zanimljiva, sigurno moze drzati paznju citaoca dugo vremena. Nije neko remek djelo, ali radije bih jos 3 procitao sve tri knjige nego uzet' nego vrijedno knjizevno djelo koje ce da me smori :mrgreen: .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.