Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
16%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
15
31%
4) St.Pauli
9
18%
5) Mainz
7
14%
6) Augsburg
8
16%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 49

Mirza_Hordas
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Mirza_Hordas » 28 avg 2009, 11:58

Rz88 je napisao/la:Sva tri Njemačka kluba mogu proći. Stuttgart najbolje prošao.

stuttgart je pravo imao sreće, kao da se sebi birali ekipu
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 28 avg 2009, 15:53

Werder ostao bez Almeide
Njemački nogometni bundesligaš Werder iz Bremena neko vrijeme neće moći računati na usluge svog portugalskog napadača Huga Almeide (25) radi povrede stopala.

Riječ je o povredi desnog stopala koju je Almeida zadobio prošlog vikenda u 3-0 domaćoj pobjedi Werdera nad Borussijom Mönchengladbach u 3. kolu Bundeslige.

- Obavio sam detaljne preglede i moram nažalost nositi gips sljedećih 14 dana. Nadam se da ću se treninzima vratiti čim je prije moguće - rekao je Almeida za klupske internet stranice.

Uz Almeidu, trener bremenske momčadi Thomas Schaaf neko vrijeme neće moći računati niti na usluge austrijskog braniča Sebastiana Prödla, koji je u ponedjeljak podvrgnut artroskopskoj operaciji koljena.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 avg 2009, 17:16

Genghis je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Spasi je Cakar...uuppps Kacar :mrgreen:
Strasan igrac, nije cudo sto nece da ga puste....
Da se i mi radujemo nekad pobjedi Herthe :P
Ma kakva Hertha, nema od njih nista ove sezone ...
Je l´stvarno :mrgreen: , jbt nisam znao ;)

Ovo mi koji plaho vole Bundesligu (amerosm i ekipa) se radujemo svakoj pobjedi njemackog kluba u Evropi pa makar se taj klub zvao i Hertha, koju su vile nosale prosle sezone pa gotovo do samog kraja :mrgreen:
Treba stici zabare, nisu vise tako daleko 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 28 avg 2009, 17:35

geronimo je napisao/la:
Genghis je napisao/la:
geronimo je napisao/la:Spasi je Cakar...uuppps Kacar :mrgreen:
Strasan igrac, nije cudo sto nece da ga puste....
Da se i mi radujemo nekad pobjedi Herthe :P
Ma kakva Hertha, nema od njih nista ove sezone ...
Je l´stvarno :mrgreen: , jbt nisam znao ;)

Ovo mi koji plaho vole Bundesligu (amerosm i ekipa) se radujemo svakoj pobjedi njemackog kluba u Evropi pa makar se taj klub zvao i Hertha, koju su vile nosale prosle sezone pa gotovo do samog kraja :mrgreen:
Treba stici zabare, nisu vise tako daleko 8-)
Najvise ce zavisiti od Bavaraca, i koliko oni mogu daleko, naravno uz Vfl i Stuttgart. Bayern ima prilicno tesku grupu, ako prodje grupu puna kapa, i to vjerovatno kao drugi, tj. naletit ce na nekog ko je bio prvi u grupi. Vfl ce u najboljem slucaju biti 2, i onda moze naletit na neki Liverpool, Barcu/Inter i slicne, gdje tesko da se mogu nositi. Stuttgart ima prilicno finu grupu, tako da bi i oni mogli se domoci druge pozicije. Inace sve su to samo spekulacije, kad pocne LP to ce biti sasvim druga prica ;)
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 avg 2009, 18:54

Evo danas su izvucene grupe za EL i mislim da su Bundesligasi dobro prosli.

Grupa C

Hamburg
Celtic (SCO)
Hapoel (ISR)
Rapid Wien (AUT)

Grupa D

Benfica (POR)
SC Herenveen (NED)
Hertha
FK Ventpils (LIT)

Grupa L

Bremen
Austria Wien (AUT)
Athletic Bilbao (ESP)
CD Nacional (POR)

Po mom misljenju Njemaci imaju vec dva predstavnika u trecem kolu, odnosno 1/16 finala. U grupi C HSV ce se sa Celticom boriti ko ce imati u 1/16 finala privilegiju da igra uzvrat na domacem terenu, a isti je slucaj s Werderom koji ce se sa Athletic Bilbaom boriti za tu privilegiju. Eh sada dolazimo do nase "omiljene" ekipe u Bundesligi, a to je Hertha, ako gledamo na prvi pogled grupa je prilicno lagana cak i za njih no protiv Benfice ne vjerujem da mogu i sta uzeti, a takodjer mislim da je od njih Herenveen bolji i mislim da ce oni proci zahvcaljujuci boljoj gol razlici u odnosu na Herthu. Sto se tice Italijana, oni su dobili sljedece (ovo pisem za Italijane jer ih Njemci mogu prestici sto se Uefinog keofcijenta tice):

Grupa B

Valencia (ESP)
Lille (FRA)
Slavia (CZE)
Genoa

Grupa E

Roma
FC Basel (SUI)
Fulham (ENG)
CSKA Sofia (BUL)

Grupa G

Villarreal (ESP)
Lazio
Levski Sofia (BUL)
Salzburg (AUT)

Ja se nadam da bi Lille i Slavia mogli Genoi pomrsiti racune, jer su oni prodali Milita i Mottu i nisu toliko ove godine jaki kao prethodne, Roma ima laganu grupu i oni su jedini siguran putnik za 1/16 finala. Sto se tice grupe G tu se nadam da mogu Salzburg i Levski izbaciti Lazio, ali ja licno u to ne vjerujem. Znaci ako i Italijani i Njemci bi mogli imati po dva predstavnika u 1/16 finala, eh tu onda dolazi grupna faza LP gdje se ja nadam da Bayern moze u obje utakmice dobiti Juventus i tako biti u prednosti u odnosu na njih, a takodjer mislim da ce i Wolfsburg i Stuttgart proci u 1/8 finala (naravno pored Bayerna), a Italijani ce isto imati tri predstavnika (jedino ako OM ne napravi cudo i izbaci Milan). Njemci mogu uzeti tu trecu poziciju od Italijana ako Bayern pobjedi u obje utakmice protiv Juventusa, a da i Italijanima bude kraj u 1/8 finala LP, a da jedan Njemacki klub prodje do 1/4 finala. Takodjer mislim da HSV i Bremen mogu dogurati daleko u odnosu na ITalijane u EL jer ce biti nosioci pri daljim izvlacenjima, a nadam se da ce Roma smatrati EL kao neki veliki teret kao sto je bio slucaj s Milanom prosle godine. Eh ta hebena Hertha, ona to sve pokvari.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

bubooty
Kontakt:

Post Postao/la bubooty » 29 avg 2009, 00:19

zabari su iza bundesa...da se razumijemo...i bice jos dalje za 3-4 godine kad ovi u-17 i u-19 njemacki reprezenattivci stasaju u kompletne igrace...niko nema kvalitetnih mladih igraca kao sto ih ima njjemacka,,,pogledajte samo 19togodisnjaka sta je samo i svi su oni vec ili ce za godinu-2 biti nosioci igre...braca bender ,pa timo gebhart,cristof moritz , lewis holtby(schalke),thomas muller,badstuber(bayern),kroos(bayer),schurle(mainz),rainertz,schwab(bayer),gundogan,dirkmeier,risse(nurnberg),terazino(hoffenhaim).,..samo polahko,zivi bili pa vidjeli

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 29 avg 2009, 00:26

Naravno, protiv Engleza 4-0 u finalu U-21 nije mala stvar. Ima se Njemacka cemu nadati narednih godina.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 29 avg 2009, 00:27

samo ce pola tih mladih igrat za neke druge repka,njemci su izgubili onu snagu koja ih je tjerala da igraju svaku minutu ko da im je zadnja,puno j tu sad nekih poljaka ovih onih koji ipak nemaju onaj poznati njemacki mentalitet, a i omladinski pogon im je sve tanji i tanji...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 29 avg 2009, 00:30

nick je napisao/la:samo ce pola tih mladih igrat za neke druge repka,njemci su izgubili onu snagu koja ih je tjerala da igraju svaku minutu ko da im je zadnja,puno j tu sad nekih poljaka ovih onih koji ipak nemaju onaj poznati njemacki mentalitet, a i omladinski pogon im je sve tanji i tanji...
:shock: :o
U17 U19 U21
Tanko, da ne moze tanje bit.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 29 avg 2009, 01:57

mah kao sto rekoh tih ozila i slicnih je milion u tim repkama...25% ce ih igrat za njemacku...et balak je najbolji njemacki igrac a prosjecan evropski, cesto grije klupu...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 29 avg 2009, 01:58

nick je napisao/la:mah kao sto rekoh tih ozila i slicnih je milion u tim repkama...25% ce ih igrat za njemacku...et balak je najbolji njemacki igrac a prosjecan evropski, cesto grije klupu...
:roll:
Pocni pratit' fudbal zivota ti :arrow:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 avg 2009, 02:03

nick je napisao/la:mah kao sto rekoh tih ozila i slicnih je milion u tim repkama...25% ce ih igrat za njemacku...et balak je najbolji njemacki igrac a prosjecan evropski, cesto grije klupu...

Da, da, da. I kako je bila na Svjetskom prvenstvi i Europskom, ja samo znam Njemci pulufinale, finale. Ja nigdje ne vidim recimo Engleze. Ozil je igračina, i bolji je od Bastiana dosta. Njemačka je velesila u reprezentativnom fudbalu.

Malo pogledaj šta pišeš molim te, te vidi koje su to najuspješnije reprezentacije u svijetu. ;)

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 29 avg 2009, 02:04

hajde et reci mi ti jednog svabu u nekom jacem evropskom klubu,njemci su turnirska ekipa i kad imaju najlosija imena daleko doguraju...et reci mi ti ta slavna njemacka imena,najveci talenat im igra sad u kelnu jbg...

@rz

mah da Bog da on zaigra za svabe,puno je tu turaka ovih onih,nisam ja reko da nije talenat samo pitanje je za koga ce igrat...

njemci su turnirska ekipa,sve stoji to sto kazes ali polako gube ono njihovo...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 avg 2009, 02:11

Imaju svoju ligu i sa tim igračima su u top 3 repke svijeta, nema se tu šta dodati.

Već igra hehe. Sada je u vrhunskoj formi.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 29 avg 2009, 02:55

Rz88 je napisao/la:

Da, da, da. I kako je bila na Svjetskom prvenstvi i Europskom, ja samo znam Njemci pulufinale, finale. Ja nigdje ne vidim recimo Engleze. Ozil je igračina, i bolji je od Bastiana dosta. Njemačka je velesila u reprezentativnom fudbalu.

Malo pogledaj šta pišeš molim te, te vidi koje su to najuspješnije reprezentacije u svijetu. ;)
zato su englezi isprasili te tvoje svabe 5-1 u minhenu prije par godina, sta im je samo uradio owen :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 avg 2009, 03:02

Oni isti Englezi koji su izgubili mislim 0:3 na otvranju Webleya. Hhaha, to je iste godine bilo. ;)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 avg 2009, 03:04

Tad je ja mislim zablistao Pander. Ako se dobro sjecam dao je golcinu!!!!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 avg 2009, 03:06

Zavalio je iz svlačionice gol. I dan danas nije jasno golmanu Engleza kako je to primio :roll: :mrgreen:

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 29 avg 2009, 03:07

Rz88 je napisao/la:Oni isti Englezi koji su izgubili mislim 0:3 na otvranju Webleya. Hhaha, to je iste godine bilo. ;)
grijesis, englezi su dobili svabe na starom olympia stadionu u minhenu u kvalifikacijama za SP 2002 ;) . izgubili 1-2 protiv svaba na novom wembley-u tek 2007e...

ps: englezi dobili opet svabe u novembru prosle godine, samo ovaj put to bilo na olympia stadionu u berlinu :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 avg 2009, 03:09

Izgubili su Englezi više od 1:2 na Wembleyu...možda i nisu ne sjećam se.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 29 avg 2009, 03:13, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.